Laʻau

Peony Cora Louise

O tagata fugalaau ua leva ona ola i le vao ma laʻau. Ae o Ito-peonies poʻo Itoh hybrids (hybrid) - o se mea fou lenei mea. Na latou faʻapotopoto uma uiga aupito sili ona lelei o ituaiga vao ma laau eseese. Eseese Cora Louise o lenei vaega ofoofogia ma o loʻo i ai se nofoaga mamalu i totonu. Peony e tele ona lelei, ae e manaʻomia lona faʻaeteete.

Peony Itoh Cora Louise

O Ito peony hybrids na faʻaalia i Iapani faʻafetai i taumafaiga a le saienitisi Iapani - Toaniti Too. O sui muamua o le vaega na i ai se lanu lanu samasama i mea na tutupu, ae i le faagasologa o nisi suesuega, o ituaiga ma le tele o lauulu na mafai ona fafagaina.

Cora Louise - Faʻalēaogāina le Lelei Atoatoa Pebrid

O se taunuuga o le sopoia o paʻu oona ma laau e pei o laau, na mafai ai ona maua toetoe lava o laau ola uma na latou taliaina mea sili mai o latou tuaa. E masani ona latou feoti mai le vao i le taumalulu ma le faʻavaeina o pulupulu, faʻapea foʻi ma ituaiga vao. Mai i laʻau e pei o le laau, na latou foliga foliga mai - foliga o se vao, lau ma fugalaau.

Faamatalaga o le ituaiga Cora Louise

O Peony Cora Louise o se pupuʻu malosi e 40-50 cm le maualuga. O laulaau e lanu meamata, e vaneina, ma o laʻau e lauusiusi, ae e umi lava. E ala i le tuufaatasia o uiga o ituaiga e lua, e mafai e pana ona taofiofi le mamafa o fugalaau ae le punou, lea e mafai ai ona latou ola e aunoa ma se lagolago faaopoopo.

O le faʻamuamua o le lanu o le faʻaleagaina o le tino, o se uiga iloga o le Coony Louise. O mea tetele e lua-lua-lua e maua ai ni paʻu paʻepaʻe-ma le puluuli lanu paauli, lea o loʻo i ai ni faailoga samasama vaivai. E le faʻaalia le manogi - e vevela ma e manaia.

Fugalaau Matagofie - Peony Cora Louise

Le lelei ma le le lelei

Tuuina atu o le igoa o le Cora Louise o loo i ai le uiga lelei sili ona lelei mai tuaa, e tele ona lelei:

  • lanu eseese o fugalaau;
  • faigofie i le tuua;
  • tetee i suiga o le tau;
  • lē faʻafefe i le taimi ole laei pito i luga;
  • le matagofie ma le faʻatusatusa o le vao.

O mea le lelei e matua faigata lava ona maua. Na o le pau lava le mea e mafai ona mafua ai le faalumaina o le faʻavave. Ao lei amataina le tau malulu e le tatau ona tipi i le aʻa, ae faapuupuu i se umi.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le eseese o Cora Louise ua mafai ona mitamita i se nofoaga i le lisi o aganuu e sili ona fiafia i ai le aufaasese. E faʻaaogaina i ni fugalaau fugalaau eseese, e totōina i le pito i luma o mea teuteu ma mea faʻafiafia, ma o vaega o faʻatoaga e sili ona manaia.

Toto ma ola

Peony Julia Rose (Paeonia Itoh Julia Rose)

Peony Bark Louise o loʻo faʻasalalauina e aʻa o laʻau po o vaega o le vao matua. E sili ona lelei le faʻaleleia i le tautoulu, i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Setema.

Faʻalogo! O le togavao o lenei peony hybride e faʻapipiʻi, o lea e manaʻomia ai le tele o avanoa.

E tatau ona filifilia le la, peitaʻi o le paʻu o le vaeluaina e talia. Faʻamataʻu lata mai o le suavai i le taimi o le totoina, o le a tatau ai ona faʻapitoa se alavai.

Sauniuniga

O le laasaga muamua o le totoina o le sauniuni lea o fatu ma eleele. E le gata mo le ola lelei, ae faʻapea foi mo le atinaʻe atoa ma le tuputupu ae o le laau i le lumanaʻi.

O aʻa e tatau ona saunia aʻo le i totoina

O le faʻatinoga e aofia ai vaega e lua:

  1. Fufulu le eleele i luga o le saite i le tausaga aʻo leʻi totoina ma le faʻaopoopoga o le fasi vao. Mo 3-4 vaiaso fai se faʻalavelave faʻalavelave minerale.
  2. Ua fufulu aʻa, mago ma asiasia. Ua leva ona aveʻesea aʻa ma umi, ma o nofoaga e tipi ai i le pefu poʻo le gaʻo faʻamalosia.

A maeʻa uma galuega sauniuni, e mafai ona e agai atu i le tulaueleele lava ia.

Faʻamasinoga

O pits mo le totoina e saunia muamua. A o le masina ae leʻi faia le taʻaloga, maka le laufanua, ma ia iloa le tele o le malologa e tatau ona 40x50 cm, ma le mamao i le va o laau toto - 80-90 cm.

O le faʻaleleia o le faʻagasologa o laʻasaga taʻitasi:

  1. Ua sasaaina se alavai i le pito i lalo o le lua.
  2. Faʻatumu le malologa i le eleele mama.
  3. Tuu le aʻa.
  4. Faʻamama lemu i totonu o le pito i totonu o le lua.
  5. Faʻataʻi vaʻa i luga.
  6. Toe faʻaleleia, faʻatusatusa le eleele ma mulch.

O le fanua e fai si siaki pe a maeʻa

Faʻalogo! E pei ona mafai ona vaaia mai le faʻamatalaga o le gaioiga, e foliga tutusa ma le faʻaaoga mo le totoina o isi ituaiga o peonies. E mafai ona mafua lenei mea i faʻamanuiaga faaopoopo o Ito hybrids.

Fatuina fatu

O le ituaiga o Cora Louis e maua mai i hybrids, ma o le faʻalauteleina o fatu e le faʻaaoga i ai. E le gata o se faagasologa uumi ma faigata, ae e le aoga foi. O faʻalapotopotoga e tupu mai i fatu e le faʻatoʻilaloina uiga o tina.

Tausiga i fafo

O le le fiafia o se tasi lea o tulaga lelei e fiafia i le igoa o Cora Luis. O le tausia o ia e faigofie lava.

Peony Bartzella (Paeonia Itoh Bartzella) - faʻamatalaga eseese

Tausia Faʻapitoa:

  • E manaʻomia e le fugalaau le suāuʻu lelei e pei o le eleele e magoto, ae i le taimi e fufulu ai, e tatau ai ona faʻamalulu le palapala i taimi uma ma le tele.
  • Afai na faatumuina le saite i fomaʻi aʻo le i totoina, e leai se faʻaleleia faaopoopo. A le o lea, e faʻaaogaina i le 3 taimi e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o meaʻai minerale.
  • E sili atu ona lelei le mulimulitaʻi o le eria ma faʻafou faʻafou i lea taimi le mulch layer. Afai e le amanaia lenei gaioiga, e tatau ona tatala le eleele i taimi uma.
  • O le fugalaau feteenaʻi i faʻamaʻi e mafai ai ona e le faʻaaogaina togafitiga puipuia, ae ia faʻaaogaina naʻo le tulaga o faʻamaʻi pipisi.

Taua! O le faʻamalo o le eleele faʻatasi ma le togavao e tatau ona faia ma le tausiga faʻapitoa - o aʻa laʻititi laititi o Ito-pions e latalata i luga.

E sili le lelei o le mulchina o le eria ma le laau

Blooming Peony Cora Louise

Faʻalagolago i le tau, o le a amata ona amata mai i le amataga o Me poʻo le amataga o Iuni. I lenei vaitau galue, e tatau ai ona sili atu le gauai atu i le peony - ia fafaga ma masani ai vai. E faasolosolo lava, o le mamafa o le tausiga e faaitiitia mo le fesuiaiga o le fugalaau i le tulaga o le taotoga i le taumalulu.

Peony Yellow Crown

E faʻapefea ona tausia se peony pe'ā uma ona tupu:

  1. A maeʻa ona faʻaumatia uma mea leaga ua latou aveesea. Afai e te manaʻomia e faʻapipiʻi pe faʻapipiʻi se peony, o le taimi talafeagai lea. E sili ona lelei le faʻatinoga o le faʻatonuga i le ogatotonu o Setema.
  2. O se vaega o le Ito-pions iila e le o ni teuteuga masani. E le o vavaeina totoa, ae na o le vaega lauusiusi o le tipu e tipi. E tatau ona tuʻuina i lalo ia lignified parts, talu ai o loʻo i luga ia i latou o le a gaosia fatuga i le tausaga a sau.
  3. A maeʻa ona teuteuina, e puipuia le laau. I totonu o laufanua mafanafana, o le a lava se vaega o le faapalaga po o le sua mamago. I totonu o le itu i mātū, e sili atu ona lelei le faʻapipiʻiina o laau ma lala laau.

Taua! E tatau ona faʻapena le puipuia o aʻa ma aʻafia e le gata mai gutu malulu, ae mai suiga faʻafuaseʻi i le vevela. O le mea lea, e sili atu le aua le faʻagaloina lenei auala.

Fugalaau na fufulu e tatau ona aveeseina

<

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi, auala e feutagaʻi ai ma i latou

O Peony Cora Louise e seasea aafia i faʻamaʻi, ma le tausiga lelei e le afaina ai faʻamaʻi. Afai, peitaʻi, o le faʻamaʻi pipisi ua tupu, e tatau ona faia vave togafitiga. I tulaga ogaoga, faʻaaogaina vailaʻau faʻamalositino, ma afai o le faafitauli o loʻo i ai i se taimi vave, e lauiloa.

Cora Louise o se sui iloga o se vaega fou o Ito-pions. I le faaopoopo atu i foliga matagofie o fugalaau, vine ma laulaau, o loo i ai se uiga ofoofogia e pei o le le mautonu. O aoga o le aganuu e masani ona faia ai e le fai togalaau se faanaunauga ina ia tupu lenei mea manaia i le lalolagi o peonies.