Laʻau

Aiseā e lanu ai le lanu samasama ma le mago - mafuaʻaga ma togafitiga

O le samasama o le laʻau o se mea le lelei, o le a le mafai ai ona fiafia atoatoa i uiga teuteu o le laau. O le a le mea e fai pe afai o lau hydrangea e lanu samasama? I le aʻoaʻoina o le mafuaʻaga o lenei mea uiga ese, e faigofie ona e toe faʻafoʻi mai foliga o le fugalaau.

E mafai faʻafefea ona lafoaia lau lanu samasama ma faʻagogo mai le vaitau

Afai o samasama samasama, o le a se mea e tatau ona ou faia? Muamua, iloilo le tulaga o le laau, iloilo ma le totoʻa, faailoa mai mafuaʻaga. E tatau ona e nofouta e mafai ona tupu lenei mea ona o mafuaʻaga masani, ona o le matua, ma e mafai ona tupu ona o mea sese i le tausiga.

Paniculata vulgaris

Lea lanu samasama atoa ma pau ese

O lenei tulaga matautia e mafua mai i le:

  • Faʻaleleia o le eleele.
  • Matagi malulu ma le maualalo o le vevela.
  • O le toesea o le mineral i le taimi o le vele ma le fuga.

O lau e lanu samasama ma o laumei e lanumeamata

Afai ua suia le lanu o le lau, ma ua tumau pea lanu meamata vevela, ua aafia le laau i chlorosis. O le maʻi e aliali mai ona o le faʻaaogaina o vai e le talafeagai, lea e aofia ai le lime.

E mafai ona e taulimaina faafitauli i le fesoasoani a Agricole ma Ferovit. E tatau ona e faia e tusa ai ma faatonuga i le afifi.

Na o itu pito o le lau e avea ma samasama

I le taimi o le fauina o fugalaau, e tatau ona fafagaina le laau i le vevela ma le uʻamea i se taimi tatau. O le leai o nei elemene o le a taitai atu i le samasama o le pito i lalo o le pepa.

Mafuaaga o le samasamaina o laulaau i le togalaau ma le potu e faʻaleleia

Aisea e sui ai lanu samasama i le fale - mafuaaga ma togafitiga

Afai o le lanu lanumeamata o le lau o le lau o le lau o le lanu samasama, o le mafuaaga e foliga mai o le le mafai ona mulimuli i tulafono o le tausiga:

  • matagi ma ata;
  • le tausisia o tulaga faʻamalama;
  • maualalo o le aano o le meaʻai;
  • faʻamaʻaloga o vai;
  • ofu le lelei;
  • faʻamaʻi.

Yellow yellow leaf

Le lava le malamalama po o le tele o moli

O Hydrangea o se meaola telefoni, ae e le taliaina le la susulu saʻo. O le le lelei o le faʻaaogaina o fugalaau e mafai ona taʻitaʻia e le gata i le samasama o le laʻau, ae ia faʻamamaina foi le fale. Pe a filifilia se nofoaga tumau, e tatau ona muaʻi paolo, mo se faataitaiga, faʻaaogā mata.

O le le lava o le malamalama e le o se mea e faʻafeiloaʻi ai mo le vaʻaia. O le tuʻuina o se fugalaau i le paolo o le a mafua ai le leai atoa o fugalaau ma pepa laulaʻau e mafai ona susulu.

Le malamalama e le masani ai

Faʻalogo! I le piriota mai le 12 i le 15 itula, o le ultraviolet radiation o le mea sili ona matautia.

Maʻega o le susu

O le isi mafuaaga e mafua ai le lafoaia o le lanu samasama o le vai inu sese. O le fugalaau e faigata tele mo le faʻatinoina o faʻatinoga o lenei mea na tutupu.

Ole taimi o le fafaga e faalagolago i mea i fafo. Afai ua mamago le pito i luga, ona susu lea e tatau ona faia. O vai inu i totonu o le ulo poʻo le pani e mafai ona taʻitaʻia ai aʻa ma, o se taunuuga, o le samasama o le laʻau ma lona pa'ū. E tatau ona faʻaitiitia, ma i nisi tulaga e taofi le faʻamamaina o hydrangeas.

Hydrangea faasusu

Laufanua mu

E le fautuaina e faataga le faʻamagoina o le eleele palapala. I le maualuga o le vevela, o le fausiaina o le fugalaau e tatau ona faalua ona faia. Mo le tumau o le susu mo se vaitaimi uumi, e mafai ona e mulumulu.

Manatua! Mo le mulch, e mafai ona e faʻaaogaina paʻu coniferous, cones, shavings laupapa.

E tatau ona totoina togalaau aina mai laau. Faʻalatalata e mafai ona afaina ai le fugalaau, aua e le lava le susu mo le ola, tuputupu ae ma ua amata ona mago.

Laititi maualalo ma vevela

I le fale, o le vevela lelei mo le tuputupu ae o le +22 tikeri. Afai e te faateleina lenei laasaga, o le a amata ona mou atu pepa laupepa ma avea ma samasama.

O suiga faafuasei i le siosiomaga ua solia mo lenei ituaiga: o le kopi i le hydrangea e faaitiitia ai le puipuiga ma taitai atu i faamaʻi. O le vevesi, lapopoʻa ma le faʻapipiʻi laau i le taimi o le ea e fautuaina e ave i le nofoaga e le o lagona ai.

O le tau atoa o le tautoulu-taumalulu, e tatau ona teu laau i totonu o potu malulu. O le maualuga o le vevela o le +8 tikeri. A maeʻa le faʻailoga, e mafai ona toe faafoi atu hydrangea i lona nofoaga muamua.

Manatua! Auala e tatau ona ola i totonu o le togalaau e latalata ane i le pa poo latalata i le puipui. E tatau ona puipuia mai le matagi ma le tusi.

Lafoaia eleele

Faʻaleleia le eleele e tatau ona taʻitasi tausaga. I le autumn, e totoina e le laau ni fugalaau ma e manaʻomia ai se tele o meaʻai. Afai e te le faʻataunuʻuina lenei faʻatinoga, ona fuga mai lea mo le isi tausaga e ono le mafai ona sau.

E tatau ona aofia ai i le vai o le pata le sulfate ma le superphosphate. Fufulu i vaega nei: 40 ml i le pakete vai.

Faʻaitiitia le eleʻele palapala

O le isi mafuaʻaga e mafua ai le lafoaia o le hydrangea ile lanu samasama o le mea faʻapitoa. Afai e le masani le pH, ona lanu samasama lea.

Faʻaaogā mo le faʻamamaina o le vai i le citric acid o le a faʻaleleia le tulaga manaomia. Ina ia faia lenei mea, faʻaalu sina nai mataua o lemoni i totonu o le vai.

E mafai foi ona e faateleina le aloaʻia e faaaoga ai le vineta. O le fua e pei ona taua i lalo: i totonu o se pakete vai, 10 ml o le vailaau oona e tatau ona faʻaitiitia.

Manatua! O le fatu e mafai ona suia lelei i le oxalic acid.

Hydrangea faamaʻi

Spathiphyllum - lau lanu samasama: mafuaʻaga ma togafitiga

O faʻamaʻi nei e aafia ai le lanu o laulaau:

  • Faʻailoga mataga. O le faʻamaʻi e aliali mai i le foliga o se laulaau lanu samasama ma vela lanumeamata. Mo togafitiga, e tatau ona e faia le vaifofo lenei: 2 sipuni vavalaʻau o le pāma pālolo e tatau ona faʻamaʻapeʻa atoa i se pakete vai. E tatau ona faia faʻatasi i le vaiaso se tasi, mo le masina.
  • Gau pala. O laʻau e amata ona faʻafefeteina lemu, ona latou faʻaleagaina lea ma ua malepelepe atoa. O lenei osofaiga ua togafitia i se fofo o le 1% o le suavai o Bordeaux.

Chlorosis maʻi

Faʻaleagaina o faʻafitauli aʻa

O aʻa o Hydrangea e matua vaivai lava. Faʻasalaina i latou faigofie, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻatulagaina poʻo le taimi o totoina se fugalaau. O nai mea manua e mafai ona tupu i le togafitia o maʻi ma le samasama o le laʻau.

Faʻaauau ao le i totoina aʻa o Zircon o le a fafagaina i latou i le malosi.

Faʻalogo! O le seleseleina o aʻa o fatu o le a mafua ai ona tupu le tuputupu ae ma maʻi o le hydrangea.

Faʻaaoga aʻa

Aisea e sui ai lanu samasama ma le vevela ituaiga eseese o le hydrangeas

Vaʻaia Hydrangea - liliu lanu samasama poʻo le uliuli, faʻagogo lau

Mo ituaiga eseese o mea tau eletise, e iai tulaga ma manaoga mo le tuputupu aʻe.

  • Panicle

Laʻau samasama o laʻau i lenei ituaiga e mafua mai ile tausiga le talafeagai. O le faʻanoanoa o se sui o le togalaau ma e matua aʻafia lava i le tau Rusia. E fuga mai toetoe lava o le taumafanafana - mai ia Iuni e oʻo i le faaiuga o Iulai.

  • Laʻau tele

O lenei ituaiga e talafeagai mo le tuputupu ae i totonu o le fale ma luga o le auala. O tuutuuga mo le mauaina o se laau ola maloloina e o gatasi ma tulafono mo le tausia o geranium masani. O le fugalaau e amata i le tautotogo ma e toetoe lava a oʻo i le taumafanafana.

Ole lanu samasama o le hydrangea lapopoʻa e masani lava ona mafua ona o maʻi faʻaleaga.

  • Laʻau-pei

O le vaomatua Hydrangea o le ituaiga meaola sili ona le lelei. O foliga vaaia o lau lanu samasama ua faailoa ai le solia o tulafono o tausiga.

O le a le mea e fai pe a lanu samasama: metotia o togafitiga

Afai o le matagi ma le drafts ei ai se aafiaga leaga, e tatau ona puipuia hydrangea mai nei mea faʻaanatura. Faʻamamaina pepa laupepa pe a le tausisia ia tulaga faʻamalama. O se suʻesuʻega faʻaeteete ma faifai pea o le a fesoasoani e fetuutuunai le nofoaga sili mo fugalaau.

Faʻalogo! O le faʻaitiitia o le aano o le meaʻai e afaina ai foi lanu lanu. O le taimi tonu o fetuunaiga o le pH o le a faasaoina ai lenei ituaiga mai le pala ma le oti.

O lau o le a faʻamaeʻaina pe a afaina i le paʻu palapala. Togafitiga o le fugalaau ma le fungicide ma le puipuia o mea o le a le faatagaina ai lenei tulaga ia faʻatagaina.

E faʻafefea ona fafaga le hydrangea pe afai e lanu samasama lau

E i ai le tele o fualaau faʻamaonia e le gata ina mafai ona puipuia le hydrangea i se taimi muamua o le maʻi, ae laveaʻi moni le vao mai le oti:

  • 1% Bordeaux vai.
  • Vailaʻau uʻamea.
  • Phytosporin e lautele.
  • Potassium sulfate.
  • Superphosphate tapenapena.

Isi faafitauli ogaoga o laʻau

O le toilalo o le laupepa e mafai ona faʻaalia i auala eseese. Suiga lanu, faʻaogaina, maeʻa faʻamago.

  • Laʻau paʻepaʻe e paʻepaʻe

O le faʻamamaina o laʻau o le hydrangea e fesoʻotai ma faʻamaʻi pipisi. Afai e leʻo aveeseina ia nofoaga ua faaleagaina, o le a vave lava ona salalau le faʻamaʻi. E mafai ona e faʻapolopolo le fugalaau e faʻaaoga ai soʻo se mea tau fomaʻi.

  • Pepa pepa lanu

O le faʻaalia o nofoaga malulu uliuli i luga o lālā e faʻaalia ai le faʻaaogaina o le le talafeagai o le vai ma le susulu o le la. Suiga o tulaga o le a vave ona faasaʻo le tulaga.

  • Tuʻu le uila

Lele curl e mafua ona o le faʻaleagaina o le hydrangea e ala i faʻamaʻi leaga. E tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoa le laau ma faʻatautaia togafitiga faʻafuaseʻi i iniseti po o acaricides.

E faʻapefea ona tausia le hydrangea e aloese mai laula samasama

Ona o le le mautonu o le ituaiga, e le faigata le ausia o se ola maloloina o le hydrangea. O le mea sili e mataituina tulafono nei:

  • E faʻataʻavaleina le suavai i le mafanafana ma le toʻa - 2 taimi i le vaiaso.
  • O le faʻaaogaina o le palapala pe a uma ona faʻavaivai o se faiga faʻapitoa.
  • Laei talafeagai.
  • Faʻaaofiofia le vevela manaʻomia ma le faʻafefeteina i le potu (mo ituaiga i totonu).

Le lava o le vevela ma le uʻamea

<

O le mauaina o se laʻau ola maloloina lelei e le o se galuega galue malosi. O le mea autu o le tuʻuina atu lea o le tausiga lelei ma le faʻatino. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona faʻagaloina togafitiga puipuia, o lona faʻatinoina taimi lea o le a aloese mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.