Berry

Feiloai i le tele o laau

Raspberries - o se tasi o vine e sili ona lauiloa i tagata, sei vagana ai le ola i togalaau, e mafai ona maua i luga o le vaomatua fiafia ma itu. O le aiga sili ona vavalalata o le failaberry fugalaau e lauiloa ma tutusa lelei ma le fugalaau. Ua e faalogo e uiga i le tautotogo ma e te iloa o le a?

Boysenberry

Boysenberry - o lenei ituaiga o mea sili ona lelei i totonu o le tautotogo. O lenei ituaiga o fugalaau ma le blackberry o se ituaiga fou, o ona suamalie o loo i ai se manogi matagofie ma le tofo, e sili atu nai lo le fusi ma le blackberry. I le taimi muamua, o lenei paluga na pala, faatasi ai ma se laau malosi. O loʻo ola nei laau totō, ae o le tele ma le gaosiga o nei meaola e laʻititi nai lo na o vao tuitui. Fruiting ezhemalalin Boysenberry amata i le faaiuga o Iulai, faʻaauau seia oʻo i le faaiuga o Aukuso. Laʻau e pei o le fesuisuiai o le lanu mai le anufe mafiafia i le malulu vaitusi. O vine e manogi, lautele i le 12 g. Faatasi ai ma se tasi togavao e mafai ona e pikiina i le 5 kilokalama o vine.

E te iloa? O le kulupu o se togafitiga faʻamalolo ma o se tasi o vailaau sili ona suamalie. O o tatou tuaa mamao na faaaoga mo togafitiga faafomaʻi e le gata o vine, ae o laupega foi, laulaau ma fugalaau fugalaau. I aso nei, na o tagata valea latou te le iloa e uiga i aoga o le ripisi jam ma le tofo le mafaatusalia o le tipi.

Darrow

Yemalina Variety Darrow - o se vaomatua e oʻo i le tolu mita le maualuga, faʻamalosi, saʻo, vao. I lau vasega o laʻau teuteu i foliga o tamatamailima. O vine e laiti - e oo i le 4 g i le mamafa, pe a oʻo i le matua, toetoe lava uliuli, faʻalelei, faʻalanuina. O le ituaiga e maualuga ma o le vaetogo e umi, ma i lalo o le mamafa o laulaau ma vine, ma le fua o le ituaiga e maualuga, e le momotu, e manaʻomia se ofu. E ala i le tofo, o Darrow e maualalo ifo ia Boysenberry, aua o le tofo o loʻo i ai se uiga mataga. Ae o Darrow e sili atu lona faigata o le taumalulu, ma tausia le vevela e oo atu ile -34 tikeri. O lenei mea e mafai ai ona tuputupu ae i itulagi ma le malulu o le tau. O le gaioiga o le gaosiga e lelei: e oʻo atu i le 10 kilokalama o vine e mafai ona aoina mai se tasi togavao.

E taua! Mo le totoina o laau e manaʻomia ona suʻeina se fasi fanua, puipuia mai le asu, susulu, ma le loloto o le vai i le eleele, faatasi ai ma le suavai mama ma le suamalie.

Loganberry

Ezemalin Loganberry, e pei ona taʻua i le faʻamatalaga o le ituaiga, o se tasi o fatuga sili ona lauiloa o le fugalaau ma le blackberry, fagaina i Amerika. O le laau e ese le vavao o vao, o lala o loʻo i ai prickles ma fafo. I le ituaiga Thornless Loganberry, o gaʻo ma petioles o le laʻau, faapea foi ma le laʻau lava ia, o loʻo ola mai i se paluga vaivai. O le laʻau o le uʻamea e lanu-lanumeamata, ma se vaega pito siliva o le ipu. E le faʻapitoa le faʻalauteleina o le ogaumu, ae aʻo faʻatupulaia le fuainumera, o le numera o eletise itu e faateleina. O aso tafaoga e tutusa lava ma fugalaau. O vine e foliga tutusa, e oo i le 4 cm le umi, ma e tusa ma le 2 cm le lautele, o le mamafa o fualaʻau e oʻo atu i le 8 g. O le tofo e sili atu le suamalie o fugalaau nai lo le vineki, o le lanu o vine o le lanu ulaula foi. O ituaiga eletise e oʻo atu i le ono vine, ma e tasi le vao e mafai ona aoina i le 6 kilokalama.

Tyberry

Eseese o Laʻau Tasi e iloga i le umi, o fuga fetolofi o le lanu paʻu, ma mea laiti. O le fugalaau e amata ia Iulai, ma le fua o vine - i le afa lona lua o Aukuso. I luga o pulumu paʻu - e oʻo atu i le ono e toetoe lava o le paʻu, vine ua faʻalanoa. O le tofo o vine e talitutusa ma le fugalaau, ma o le manogi manaia e pei o le lole. O le tele o laʻau o le Tayberry o loʻo i ai faʻamaumauga lelei lelei - 5 kilokalama mai le tasi togavao.

O le aoga sili o le ituaiga o le tetee atu i faʻamaʻi. E le gata i lea, o le eseesega e tupu i ituaiga uma o palapala. O ituaiga lanu eseese e manaʻomia se pusi i le vao, faatasi ai ma le manaʻoga ia faʻatulagaina lelei: e le tatau ona faʻafefete le isi. O le kulupu e tali lelei i le faʻaofiina o mea tau meaola i le amataga o le tautotogo.

Faʻalogo! I totonu o itulagi ma se malulu, e manaʻomia ona sauniuni le tele o laumei mo le taumalulu. Aveʻese 'au mai lagolago, taoto i le palapala ma le ufiufi. I le avea o se mea e ufiufi ai, e mafai ona e faʻaogaina vaomago, laʻau lau, peʻa, ma lala laʻau.

Texas

Yemalina Variety Texas ua faamatalaina o se aganuu talafeagai mo le tuputupu ae i itulagi ma le malulu malo. O le laau e fua mai ma e le leaga e oʻo lava i le malulu vevela. Ituaiga laiti - i le tele o vao tuitui ae le o se manogi suamalie. E sili atu le fua o le ituaiga - e oo i le 6 kilokalama o vine mai le vao ma maualuga le gaosia - e oʻo atu i le 15 tausaga. O lenei ituaiga o blackberry ma le fugalaau ei ai le vao ma lapisi fetolofi, o lona umi e oo i le 4 m. Laʻau lanu meamata lanu meamata i luga ma paʻepaʻe i lalo. O le vao e susulu i fugalaau manogi manogi, i le ala, e oo lava i laau talatala i luga o le pedicel. O pi, o le vevela, mai le mūmū sesega, ua lilo i le maroon. O le tofo o fua o sua suamalie ma suamalie.

Tului I le taimi ua mavae, o le blackberry sa avea o se togafiti faataulaitu, o le tele o lotu faapaupau ma tagata o Europa na faaaogaina le blackberry ia latou sauniga. I le olaga i aso faisoo, o fugalaau, po o le suamalie, na faʻaaogaina e vali ai ie.
O le kulupu o le blackberry ma le fusi ua gauai i uiga sili ona lelei o fua uma. O Ememalina ona o le tele o lona tuufaatasiga e leai se masalosalo manuia o le soifua maloloina. O le tuufaatasiga o vine e aofia ai ia micro ma elemene e pei o le magnesium, zinc, calcium, copper, iron, potassium, faaopoopo, vitamini B, K, PP ma le E. O le faʻaaoga masani o vine o le a faʻamamaina ai le tino ma toetoe o mea uma e manaʻomia.