Fualaau aina

Tomato mo i latou e alolofa tele atu - faʻamatalaga o le ituaiga o le tomato o le "Bear Paw"

O le au pele o tamato tetele-fualaau e mautinoa lava e pei o le Bear Bear. E suamalie ma manaia Tomatoes, lelei mo le faia o salakeke, suamalie ma isi ipu. Ma e le na o le pau lea o le latou uiga lelei.

Faitau mo se faʻamatalaga atoa o le ituaiga. O loʻo tuʻuina atu foʻi i le tusiga faʻamatalaga e uiga i foliga o le faʻatoʻaga ma uiga autu o le laau.

Tuʻu mai le tumato: fualaau eseese

O le tele o faʻaleleia o le amateur, e faʻamoemoe mo le galueaina i totonu o itulagi ma le mafanafana ma le maualuga o le tau. E fetaui lelei mo le totoina i fanua tatala ma greenhouses. I nofoaga e malulu, e sili ona lelei le ola i greenhouses.

O fua o le seleseleina ua lelei ona teuina ma feaveaia. Mūmū lanumeamata, o fua e vave ona tupu i le vevela vevela. O le paʻu paʻu o se vaeluagalemu o le maualuga o le gaosiga o fua. Laʻau faʻamamaina, e oʻo atu i le maualuga o le 2 m. O le laulaau e faigofie, e lanu meamata, o le fausiaina o le lanu meamata ua tele.

Tomato faʻatoʻa i nai pulumu laiti o le 3-4 fasi vaega. O le vailaʻau e matua fua tele, e oo atu i le 30 kilokalama o fualaau aina e mafai ona seleseleina mai le tasi togavao. O le maturation e faasolo malie, i le gasologa o le vaitau.

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • fualaau aina suamalie ma le fiafia fiafia;
  • lelei faʻamaʻi, lea e mafai ai ona tumau le vevela ma le lamala e aunoa ma ni faʻafitauli;
  • lelei tele;
  • tetee atu i faamaʻi tetele.

Faatasi ai ma faaletonu o le ituaiga:

  • uumi uʻamea manaʻomia tulaga ma lagolago malosi;
  • Faʻailoa mai le manogi fiafia e le fiafia i tagata uma.

Uiga o fua:

  • O fua e lapopoa, lapotopoto, ma lapisi laiti i le au.
  • O le mamafa o tamato e oʻo ile 800 g
  • A o faasolosolo, o le lanu e suia mai le lanumeamata lanumoana i le loloto lanu uliuli.
  • O le pele o le fualaau aina e manaia, e le faigata.
  • O le aano o se mea suamalie, meaʻai, o le tofo e manaia, suamalie ma faʻalauiloa foliga.
  • O fua o loʻo i ai le tele o potu o fatu.

E mafai ona faʻamaʻaina totoga totogo tele, faʻaaogaina e fai ai salati, soupisi, mea vevela, saula, tamato tamato fale ma palu pateta. O fualaau mama e faia ai se suamalie mumu suamalie.

Ata

E mafai ona e faamasani i fua o le ituaiga tomato "Taʻu lima" i le ata:

Vaega o le tuputupu ae

Tomatoes Bear Paws lagolagosua i le lamala, ae tali lelei i le talafeagai lelei o le fafagaina ma le fafagaina vave. O le faʻamoemoeina o se seleselega lelei e mafai ona naʻo le tausia e le aunoa o mea totō. O fatu e totoina i fualaau aina ia Mati po o le amataga o Aperila. Manaomia oneone palapala mai le faʻafefiloi o vaovao poʻo le togalaau aina ma humus. O le faʻaleleia o le eleele o le a fesoasoani e faaopoopo i ai sina vaega o le vemicult pe fufulu le oneone.

A o lei totoina, e fufuluina fatu i se vaifofo o le potassium popo poʻo le hydrogen peroxide. A maeʻa ona totoina lenei mea totō ile stimulator growth mo le 10-12 itula. O nei auala e faʻaleleia ai le germination ma puipuia faʻamaʻi mafai. O le pusa o pusa e ufiufi i afifi ma tuu i le vevela.

A maeʻa le germination, o le fagu o loʻo i ai laau e lafo i le faamalama o le south or window window. I le timuga o le tau, o le a manaomia e laau talavou ni moli faaopoopo, o le a tatau ona faʻamalosia moligao i luga o laau. Fualaau e pei o le faʻafeinu faʻamautu ma vai inu mafanafana. I le va o vaimusu, e tatau ona fai sina vevela. A itiiti mai i le tasi i le vaiaso, latou te vaʻaia lemu, taumafai e le faʻaleagaina le totogo.

A maea le faia o le 2-3 o nei laulaau e faia i le totoina o fatu i ni ipu eseese. Ona sosoo ai lea ma le fafaga muamua i le faʻamaʻi faʻamalosi, faʻamalosia le faʻavaeina o le lanu meamata. O le isi fafagaina e faia aʻo lei toe totoina laau i se nofoaga tumau o le nofo ai. Faʻaleleia laau toto e manaʻomia ona faʻamalosi, aumai i le ea muamua mo le afa itula, ona sosoo ai lea ma le aso atoa. O lenei faiga e sili ona taua mo tamato o le a tupu i luga o le eleele.

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o le afa lona lua lea o Me, pe a maeʻa le mafanafana o le palapala. O le eleele ua vaʻaia lelei, faʻapipiʻiina faʻamaʻi faʻasamaʻi minerale i totonu o pu (e le sili atu ma le 1 sipunipuni i le laau). O le faʻaleleia lelei o le tulaʻi mai o le 3 vao i le 1 sikuea mita. m. Faʻasalaga eleele e taʻitaʻia ai faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai gaʻo.

I le taimi lava e maeʻa ai le totoina o laau, o loʻo totoina i luga o laʻau. Tomato o lenei ituaiga o loʻo ola faʻatasi i luga o se vaʻavaʻa, faʻafaʻasaga poʻo le faʻasolosolo. Fugalaau i le 1 po o le 2 tipi, aveese le itu o le itu ma lalo laʻau. I le tulaga o le tele o le tuputupu ae, e mafai ona e aʻafia le tulaga tuputupu ae. A o fua mai fua, e faapipii foi lala i lagolago, a le o lea e ono motusia.

E manaomia vave le tumato, ae tele le suāsusu. E naʻo le vai mafanafana e faʻaaogaina, o le vai malulu e mafai ona mafua ai le lafoaia o ovaries. I le va o le faʻamamaina o le eleele, ua aveese vao. I le gasologa o le vaitau, e manaʻomia le fafagaina o laau i le 3-4 taimi, faʻafeiloaʻi i va o minerale ma mataupu faʻalapotopotoga.. Nitrogen-aofia ai faʻalavelave e faʻaaogaina aʻo lei fugaina, pe a uma ona fausia ovaries, e tatau ona tuʻufaʻatasi le faamamafa i luga o le potassium ma le phosphorus. Le lava o meaʻai e afaina ai aʻafiaga.

Pests ma faʻamaʻi

O le ituaiga o paʻu paʻu o loʻo puipuia i faʻamaʻi autu o le po: verticillosis, blight, fusarium oe, mosaic tapaa. Ae ui i lea, o puipuiga e taofia ai maʻi e ono talafeagai. A o leʻi totoina, ua faʻamaligiina le eleele i se faʻafefe vevela o le potassium i taimi uma. A maeʻa le fausiaina o faʻamalama o le kiona poʻo le fale lauʻeleʻele e tatau ona tatalaina ina ia le faʻaosoosoina le foliga mai o le paʻelea poʻo le paʻepaʻe. E fautuaina ina ia faʻapalapala le eleele ile vaomago poʻo le peʻa, O lenei faiga o le a puipuia ai le pala.

E taua tele le puipui o le totoina o meaola mai iniseti. O Tomatoes e taufaamatau i slugs natia, Colorado beetles, aphid, whitefly, thrips, bear, spider mite.

O le fufuluina o le amimonia solution e fesoasoani e faʻaumatia ai slugs ma pito o Colorado beetles. E mafai ona e faʻaumatia aphids e ala i le fufuluina o laau aʻafia i vai paʻu. Auala lelei e faʻafefe ai iniseti vaivai - iniseti aerosols. Togafitiga ma fualaau oona e mafai ona faia ao le i amataina fua. A maeʻa le fualaau suamalie, ona tuʻuina atu lea i fualaʻau lauiloa: broths of celandine, chamomile, pepeti peel. E le gata o pulupulu afaina o loʻo sosoloina, ae faapena foi totola lata ane.

Tato lelei, lapoa tele ma tumu i le tomati "Bear Paw" - o se ituaiga sili ona lelei mo tagata fai togalaau e le fefefe i suesuega. O totogo e totō aʻa i totonu o se lauʻeleʻele poʻo totonu o le eleele, ae o le vevela, fafaga ma le lelei o le fafagaina e matua aʻafia ai le fua. Mauaina o se fuafuaga e fetaui ma ou tamato, e mafai ona e aoina se fualaau mataʻina.