Faatoaga faatoaga

Lisi o fetaulaiga ole gaogao oi ai nei

O le toʻatele o tagata e fiafia i meaʻai o le piki mo lona tofo, meaʻai paleni ma le maualalo o le calorie nutritiveness, ma o lenei mea e faʻaleleia ai fale moa e amata ai ni ituaiga o turkey i totonu oo latou fale o le a maua ai le soifua maloloina ma meaʻai i le aiga. E i ai ituaiga o turkey e maua ai le maualuga o le fuamoa o fuamoa, o lona uiga e maua ai i latou e fia maua ni fuamoa fou i le fale i aso taitasi. Ina ua uma ona filifili le faifaatoaga o manufeʻai e fafaga lenei manufeʻa tele, o loʻo ia te ia se fesili saʻo - pe faapefea ona filifili turkeys ma ni uiga lelei ma nisi tulaga o le fale, aua ua iloa e tagata uma e matua faigata tele le pipi.

Gaioiga o galuega e faʻaleleia ai le tasi ituaiga o pikiava poʻo se tasi e aofia ai le faʻamalamalamaina o laʻau laiti e tusa ai ma uiga patino - mamafa maualuga o le tino, gaosia o fuamoa, malosi o ituaiga uma ma ituaiga. Ona tagata faifaatoʻaga latou te sopoʻia laina e tele o matua ma a latou fanau, faʻapea foi ma fatuga faamanuiaina, o se taunuuga lea latou te maua ai se satauro ei ai ona lava uiga taua.

I lenei tusiga o le a matou faamasani ia te oe i crosses crosskey sili ona lauiloa, o le malamalama lea o le a fesoasoani e fuafua ai le filifiliga o moa mo le fausiaina o le fale po o le gaosiga o mea tau pisinisi.

E te iloa? Cross turkey e tuufaatasia uiga aupito sili o laina matua.

Cross turkey "Kharkov-56"

Crosskey "Kharkiv-56" e faasino i le ogatotonu, na maua i luga o le faavae o le Institute of Poultry NAAS, lea o loo faaauau nei ona galue ma le lafu manu. O le manulele o lenei faʻasalalauga ua fesuisuiai mo le savali ma e matua lelei lava ona fetuunai mo le le tausia o faʻafitauli ma le fafagaina i le lotoifale. I le 13 vaiaso o le matua, o le mamafa o le ola o le manulele e 2-2.5 kilokalama, i le 17 vaiaso - 2.5-2.7 kg, i le 20 vaiaso - 2.8 - 3.2 kilokalama, ae mafai ona oʻo atu le vaega o le fasi fasia 85 %

O tane matutua e mafai ona mamafa pe a ma le 20 kilokalama, ma fafine - 10. E amata mai i le ono masina le laumei o turkey, o le mea lea, i le ono masina le matua, e tatau ona filifilia ia manulele ia latou uiga e te fia vaʻaia ia latou fanau - mamafa, fausaga o le tino, ma isi. Mai le 4 masina le matua, ua fautuaina e vavaeese tane mai tamaitai ina ia aloese mai le faʻalavelave ma le manuʻa i le mulimuli. Tipiʻi o le Kharkiv-56 agavaʻa i le taimi o mating manaʻomia le fesoasoani - e manaʻomia lou punou i luga o le pipi ma lagolago le fafine i lalo o apaʻau seia maeʻa le faʻagasologa.

Cross turkey "BIG-5"

Cross turkeys "BIG-5" na sau mai Egelani, mai le mea na amata ai ona salalau i soo se mea. Lenei se ituaiga o pisipolo masani ma uiga lelei o manu aloaia aloaia i le 2008. Manulele o lenei satauro ma se tino loloto loloto, lautele le fagu fata, toe i tua ma atiaʻe apaʻau ma vae. E paʻepaʻe le fulufulu. O le mamafa o tamaitai e tusa ma le 10-11 kg, tane - 17-19 kg. O le mamafa o le 16-vaiaso-matua talavou e mafai ona oʻo atu i le 7 kilokalama ma se mea faʻalauteleina.

Cross turkeys "BIG-6"

Cross turkeys "BIG-6" e faatatau i le mamafa, o se tasi lea o tagata sili ona lauiloa i le va o manu felelei o manu felelei mo le lelei o le toe gaosia ma uiga o manu.

O lenei ituaiga o meaola na fafagaina i le 2008 e le aufaipese Peretania. Turkey "BIG-6" ei ai sona tino malosi ma ni ponaivi malosi, pusa fagu. O le fulufulu e paʻepaʻe ma ni nai lanu uliuli i luga o le pusa. E mafai e le tamaʻitaʻi ona tuʻu le 110-120 fuamoa i le tausaga e tasi. Tupulaga matutua male pikinisi "BIG-6" e fuaina 20-23 kg, le fafine - 10-13 kilokalama. O le faʻasalaga o le fasi fua e mafai ona oʻo i le 80-85%.

O le mamafa o le 12-vaiaso-le-tupulaga talavou e mafai ona oʻo i le 13-15 kg. Ole ituaiga o manulele e le lelei le totoina o laau, ma e ese foi i le maua o le mamafa o le mamafa i le tau maualalo ile tau, lea o le "BIG-6" e taatele i le va o faifaatoaga moa.

Cross turkeys "BIG-9"

Cross turkeys "BIG-9" e faatatau i le mamafa o le ituaiga, o lona uiga e le faigata tele. O lenei ituaiga e maua ai se lelei lelei i le mamafa o le olaga, pe a faʻatusatusa i le faʻaaogaina o fafaga i luga o le pipi. Kolisi e lauiloa mo le tumau, lelei lelei ma uiga lelei o manu.

O le tino o lenei ituaiga o toki e tele, o vae e puupuu, o le pusa e fetaui, o le ulu laʻitiiti e i luga o le umi o le ua. Paʻu paʻepaʻe. O le mamafa o se tama matua e tusa ma le 18-21 kilokalama, o fafine 10-11 kg. Mo le 26 vaiaso, e mafai e le fafine ona ave pe tusa ma le 120 fuamoa, o lona uiga e 85%, lea e mafai ai e oe ona faamanuiaina lelei lenei koluse i le fale. E mai i le "BIG-9" e tupu ai ni nai laina o turkey, lea e maua mai ai le au faifaatoʻaga.

E taua! O le taimi aupito sili ona lelei mo le faʻatupulaʻia o soo se koluse e 20-22 vaiaso, o le toe faʻaleleia o le a manaʻomia ai le faʻatupulaia o le tau o fefaʻatauaiga, ma le mamafa o tupe maua pe a mavae lenei tausaga e le taua.

Cross turkey "BJT-8"

Cross-turkeys "BJT-8" - ituaiga-mamafa mamafa, o lona uiga o loʻo faʻamatalaina i le muamua ma le tele o le mamafa o le mamafa. "SAUNIA-8" na faʻalauiloaina i Egelani, le aso na resitala ai le satauro - 2007.

O foliga vaaia e patino - o le tino e lapoa, lapotopoto, foliga ulu, lautele. O le malosi o le umi o le lautele o le vavae, vaʻaia lelei le pusa. O le ua e laʻititi, e umi le uumi. Paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, e tupu aʻe i luga o le ulu mumu mumu. O le popo 20-vaiaso-matua e tusa ma le 17 kilokalama, o se pipi - 9 kilokalama. E taua le fasia o se manulele, o lona matua e 14-17 vaiaso, o le tau o le tausiga atili e sili atu nai lo le faateleina o le mamafa o le olaga.

Cross turkey "Universal"

Cross "Universal" e faatatau i le ituaiga malamalama. O le satauro na gaosia e le au Farani na latou faamauina aloaia i le 2003. O le mamafa o se tagata matua e oʻo i le 16 kilokalama, fafine - 9 kg.

O le manulele o lenei meaola ei ai lona tino tino, o ona vae ma ona apaʻau e masani ona tupu, o se pulou ma musika. Paʻu paʻepaʻe. O le gaosiga o le gaosiga e tusa ma le 65 fuamoa i le tausaga, e tusa ma le 90% o nei mea e faʻasaina. O le gaosiga o tamaʻi tamaʻi oloa i le maualuga o le 95%. O le "Universal" e lauiloa i le fausiaina o le aiga ona o le gafatia ma le faigofie i le fafaga, e ui i le mamafa o manuʻa matutua ma le maualalo o le maualuga o le mamafa o le tino.

Cross turkeys "Kiti"

Cross turkeys "Kati" e faatatau i ituaiga mamafa. O lenei ituaiga o meaola na gaosia i Netherlands, mai le mea na amata ai le tufatufaina atu i isi atunuu i le 1980. O le Koluse o loʻo i ai se tikeri lelei o le muamua. O le mamafa o se matua matua 30-vaiaso le matua o le 19-20 kilokalama, ma o le fafine 10-11 kilokalama.

Gaosiga o le fua ile 100-110 fasipepa i le tausaga. O le faʻasalaga o le fasioti tagata e oʻo atu i le 80%. O le le lelei o le fausiaina o pepe e aofia ai le faigata o le fausiaina ma le tausia o meaola laiti, lea e le taliaina ai le pala, lafo, suiga o le vevela ma manaomia ai le tausiga faifai pea, faapea foi ma le lavelave o le fertilization masani ma le manaomia mo le fausiaina. O lenei koluse e le fautuaina mo le fausiaina o le au faifaatoaga o manu felelei.

E te iloa? O le savali i turkeys e mafai ona faʻasaoina tau o meaʻai e oʻo atu i le afa.

Cross turkey "Victoria"

O le faasinomaga o le keke o "Victoria" e faatatau i se ituaiga malamalama e talafeagai mo le ola i totonu o aiga ma fale o vao moa. O le mamafa o se tagata matua e oʻo i le 12 kilokalama, o fafine - 7-8 kilokalama. O le tino ua lelei ona fausia, ae o le lautele o le fatafata ua faʻafefeteina, o loʻo i ai le saoasaoa vave o lona alualu i luma. Gaosiga o fualaau - pe a ma le 80-90 fuamoa ma fefaʻatauaiga lelei, o le fuaina o manu feʻai e faʻaaoga ai se masini e oʻo i le 75%. O tamaʻi turuki "Victoria" o loʻo i ai se sao ola lelei, o le leai o pou pou pou e mafai ona oʻo i le 10%. O malosiaga o lenei ituaiga o manulele o lo latou tutumau foi, e le mautonu i le taumafataga ma aiaiga o le taofia.