Laʻau

Pipi o le togi - o le a sili atu ona lelei le filifili

A filifilia se poti mo se fale i totonu, o le toʻatele o tagata e amata mai i mea matagofie e fiafia i ai, o le tele o le fugalaau ma ona aʻa. Ae faʻatasi ai ma ni kulimi, o mea uma e sili atu ona faigata. Faʻafefea ona filifili se ipu mo se orchid o le a taʻu atu ia te oe lona tupuaga. E faigata ona toe faʻaleleia tulaga e vavalalata i le natura, ma e tatau ona fetaui lelei le laau, ma o le galuega a le tagata e teu vine o le faafaigofieina lea o lenei faagasologa.

O le a le ipu e manaʻomia mo se orchid?

A o leʻi filifili po o fea mea e totōina ai le pipi, e tatau ona malamalama o le galuega autū o le faʻataunuʻuina saʻo o tuutuuga mo le tupuina o se fugalaau i totonu o se fale ma mea masani. O le gafatia e faia ai se galuega lagolago, e lagolagoina ma taitaia le tuputupu ae o le fugalaau. O aʻa o le laau e pipii i le mea ma le puipui o le ulo, e pei o laau i le natura. E le gata i lea, o le gafatia ma le mea e puipuia ai aʻa o le laau mai le faamamaina.

Faʻasolosolo i le taeao

Tulaga manaomia mo tane

Filifiliina o ipu mo le tausia o ni paʻu, e filifilia e tagata taʻitoʻatasi lana lava auala. O nisi tagata latou te fiafia e tupu le laau i poloka po o totonu o se nofoaga tapuni, ao isi e filifilia se ipu.

A filifilia se vaʻa talafeagai mo se orchid, e tatau ona e gauai atu i tulaga nei:

  • O le koneteina e tatau ona aofia ai se numera tele o puʻu faʻavaivai ina ia mafai ai e aʻa o epiphytes ona manava faʻamalosi.
  • O mea manino o le ulo e sili atu ona taua mo le faigofie o le tausiga, aua e mafai ai ona e pulea le fua o le faasusu, matau le tulaga o aʻa ma le vaega o le atinae o le laau.
  • Orchid e fiafia i le gafatia e tusa ai ma le tele o aʻa. Afai o aʻa o le laau e ola maloloina, ona oʻo lea i le taimi e faʻaaogaina ai se fagu tetele e iai se laina mo le tuputupu ae. O fugalaau mamaʻi ma aʻa ua faaleagaina e manaʻomia se atigi pusa vaʻai, talu ai o le tele o meaʻai o le a mafua ai le pala o le susu ma le pala o aʻa.
  • O le fea e ave le ulo e faalagolago ile ituaiga o laau. Phalaenopsis e manaʻo i ipu manino, mo se vanda e sili atu le filifilia o le tioata, o le epiphytes ma pseudobulbs o le a faʻaaogaina ai mea faʻalautele lago.

Fautuaga! O le faia o se faʻaopoopoga faaopoopo o aʻa, i totonu o ipu palasitika, e mafai ona e faia ni pu i lalo ma itu e faʻaaoga ai le uʻamea vevela, soli uʻamea po o le vili.

O le tele o ipu mo fagu

Faʻamamafana ma le vevela i totonu o le ulo ma le mea

E le talia e Epiphytes le faʻaogaina o le aʻa. O le mea lea, filifili se pusa mo le fugalaau, e tatau ona e mautinoa o loʻo i ai ni alavai faʻavaivai ile pito i lalo ma lalo ole ipu. I le toesea o ia pu, e tatau ona tulimatai ma le totoa le suamalie o le sui. O le faʻaleleia o le susu e mafai ona taʻitaʻia ai luga o aʻa o le orchid ma lona maliu.

I le le i ai o le ea i le aʻa, o le atigi pito i luga o aa e amata ona pala ma e le maua e le laau le aofaiga tatau o le susu ma elemene.

Fautuaga!Afai e le lava le taʻavale lele, ona mafai lea ona faʻapipiʻi se tamaititi i tafatafa o le fugalaau.

O le saʻo lelei o le vevela pulega e tausia e faʻafetai i mea o loʻo faia ai le ulo. E le tatau ona fesoasoani i le vevela poo le maalili o le aʻa.

O nisi o vaʻa mo faʻasusu o loʻo faʻapipiʻiina i se masini faʻamafanafana, lea e mafai ai ona e pulea le susu o le meaʻai o le laau. O lea ituaiga o le faʻaleaogaina o le tino e talafeagai pe afai e le mafai ona tuʻuina atu le tele o taimi i le laau, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o se tafaoga poʻo se malaga faapisinisi.

Faʻamaʻa ipu pipi

O le tele lava, o faʻamalosi i totonu o ipu palasitika manino mo le felauaiga ua oʻo mai i luga o le faʻatau. O lea pusa e tele ni mea lelei:

  • O se filifiliga lenei o le paketi ma e faigofie mo le tagata faatau ona mataʻituina le fausiaina o le laau i luga o puipui puipui;
  • Epiphytic roots e masani lava e le tumau i le palasitika ma, pe a manaomia, e faigofie ona aveese mo le toe gaosia poo le toe gaosia;
  • o le aʻa o le tele o orchids synthesizes le malamalama e pei foi o le laulaau o se laau, o lea o le a maua ai e se pusa manino se avanoa i aʻa o malamalama malamalama.
Fuchsia i totonu o se fagu i luga o le auala - pe faʻapefea ona tausi ma e tatau ona totō ai le pusa

O le faʻaaogaina o pusa palasitika e mafai ona latou faia ni pu faaopoopo i luga o puipui poʻo le pito i lalo o le fagu. E lelei mo fugalaau. O le le lelei o sea ituaiga ipu e mama ma e le maluelue. Ina ia aloese mai le toe fesuiaʻiina o le laau, ua lava lea e filifili ai se fugalaau fugalaau mo fugalaau.

Fautuaga! O se pusa tioata ma se alavai faʻavaivai i le pito i lalo ma itu o se auala lelei lea e tupu ai pala.

I le faʻaopoopoga i potopotoga paʻepaʻe masani paʻepaʻe i totonu o se faleoloa fugalaau, e mafai ona e filifilia se fugalaau e faia i le palasitika, lea e talafeagai mo totonu o lou fale poʻo le ofisa, soo se lanu po o lanu, e mafai ona manino pe leai.

Orchid i totonu o se ipu palasitika manino

Clay ma ipu masima

E faʻapefea ona ave se fana mai se orchid: faʻafetaui filifiliga ma faʻataʻitaʻiga i le fale

Pe a faatusatusa i pusa palasitino, o nei ituaiga e sili atu ona mautu ma matagofie. O le faʻasolosolo solo o le mea o loʻo tuʻuina atu ai le talafeagai o le susu ma le fesuiaiga o le ea i le aʻa, ae i le taimi lava lea o le mafuaaga lea mo le atinaʻe o faʻamaʻi fugalaau. I le aluga o taimi, o aʻa e pipii i luga o le ulo ma, afai e manaʻo ai, toe totoina le laau, ua manua, lea e tau atu i le faaleagaina o le orchid. E le gata i lea, o le susu i le taimi o le faʻasusu e faʻafefe ai i totonu o pusi ma tuʻu ai ni mea e afaina ai le soifua maloloina o laau i luga o puipui.

Mo se faʻamatalaga! I totonu o le faleoloa fugalaau e mafai ona e maua ai ni ituaiga se lua o koneteina ua mamanuina mo epiphytes. E mafai ona matala pe leai foi.

Mo le saogalemu o togalaau, e sili atu ona lelei le filifilia o le gaʻo ma se mea e susulu i totonu, ona le mafai ai lea ona tupu aʻa i luga.

I le filifilia o se mea manaia e foliga manaia, aua nei galo e uiga i le i ai o se alavai, e aunoa ma se mea umi o le a le ola ai le laau. O se taimi taua pe a filifilia se ipu e faia i le sera o le paolo o le pusa lava ia. O le filifiliga aupito sili o le a avea ma malamalama mama o ipu - o le a fesoasoani lea e puipuia le laau mai le vevela o aʻa i le taumafanafana i le maualuga o le ea.

Selatini Orchid Pots

O fugalaau e faia i laʻau poʻo le omea e sili atu ona talafeagai mo ituaiga o orchid terrestrial. O le faʻatau mai o se potopotoga, o le a lagona e le laau le latalata vavalalata i le natura masani.

Puni tioata

I fugalaau fugalaau tioata, o le togi e foliga manaia lelei. O ia koneteina e aoga tele i tulaga o aoga mo le aʻa o le laau, ao latou tuuina mai se aofaiga lelei o le malamalama i aʻa.

Aisea e lafoaʻi ai e le kulupu: mafuaʻaga ma metotia o le feutagaʻi ma i latou

Ae i totonu o faifaatoaga, o manatu e uiga i le faʻaaogaina o lenei mea faapitoa mo le totoina o laau toto na vaevaeina. I le tasi itu, o lenei metotia e fesoasoani e taofi ai le susu i tulaga o le maualalo o le susu, ae i le isi itu, o se pusa tapuni e aunoa ma se alavai o se filifiliga leaga mo se laau.

Ona o le faaputuputu o le condensate i luga o puipui o le fugalaau i luga o aʻa o le orchid, ua tupu ai algae lanumeamata. O le suia o le mea o le a fesoasoani e foia ai lenei faafitauli i le 2-3 taimi i le tausaga.

Faʻalogo! O le tausia lelei o fugalaau i fualaau lanu tioata e mafai ona maua e tagata fai togalaau e mafai ona pulea le maualuga o le maualuga o le meaʻai.

Mo amataga ma amateurs, e sili atu le filifilia o ipu tioata lea e sili atu ma le tasi le lua mo le taamilosaga o le ea ma le susu.

Faʻapipiʻi laau

O le fatuina o tulaga e foliga tutusa ma le natura mo se laau e faigata tele i le fale. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai vaʻa teuteu - tagata totō. O se fagu masani ma se laau e tuu i totonu o nei pusa, e sili atu nai lo le leai, e leai ni pupu faaopoopo mo le tafe o le vai i totonu, ina ia mafai ona e tautau ipu i luga o le puipui ae aua le popole o le a tafe le vai i totonu o mea i totonu o le vai.

E tele ituaiga ipu:

  • palasitisi, e mafai ona i ai pe leai ni pu, manino ma matai;
  • tioata;
  • sima;
  • ato e faia i laupapa, palasitika po o uamea.

O i latou uma lava e faʻasaʻoina e faʻaaoga ai maea, laina fagota, uaea poʻo luga o lagolago poʻo tu.

Faʻalogo! O le faʻapipiʻiina o fugalaau fugalaau manino mo laʻau faʻapipiʻi e sili atu ona talafeagai mo laau laiti, e pei ona tatau ona e aveeseina mai fugalaau i le taimi ole tausiga.

O le tele lava o taimi, e tuʻuina i luga o pusa ni nai minute ma le aoauli, ae o nisi o loʻo fiafia i totonu o le fale ua saunia e aofia ai faʻataʻitaʻi tetele i lenei auala.

Fancy Orchid Pots

Talu ai nei, o loʻo faʻatupulaʻia pea e le au faifaatoaga le potopotoga o le Corona mo pipiʻi mo o latou avanoa lanu meamata. O se faʻavae e ala i le fausaga o laʻau palasitiki e faigofie ona faigofie. O lala i le liʻo e iai ni vaʻa laiti e taofi ai le eleele. O se pusa faʻapitoa faʻapitoa e aofia ai ia tane, lea e mafai ona faʻaaoga e fai ai alavai; o le iai o mea faʻapitoa e mafai ai ona e tautau le laau i totonu o se ulo.

Crown Crown mo Orchid

O lenei pusa o loʻo i ai le tele o mea lelei, e aofia ai le tuʻuina atu o le malamalama mo le photosynthesis, lelei le ea, ma le uluai ituaiga o oloa.

E ui i le lelei, ei ai nisi le lelei o sea ituaiga ipu. E ala i le tatalaina tele o le pusa, e mafai ona sasaa le meaʻai i totonu o le apa ma o le a tupu aʻe aʻa i totonu o le ulo. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le susulu o le susu e sili atu le saoasaoa ma o loʻo i ai se manaʻoga e fatuina ni tulaga faaopoopo mo le taofia o le vai. I le taimi o le gafa, e ono tulaʻi mai faafitauli e aʻafia ai ma le aʻafia o le fugalaau, e pei o aʻa e mafai ona tupu i luga o puipui o Corona.

Mo se faʻamatalaga! O le pale mo se orchid ma se paleti e fetaui lelei mo laau totō o ona aʻa latou te uia laasaga agaʻi i le photosynthesis.

DIY Orchid Pot

Ina ia tuʻuina atu le faʻamuamua i vaʻa ua faʻatupulaʻia ai le orchids, ua sauni tagata e fugalaau fugalaau e fai ni fugalaau i o latou lava lima. E mafai ona avea ato ato, fugalaau mai le gypsum o se foliga matagofie. O nisi tagata e fiafia e toto le laau i le tele o le niu tele. E tele naua filifiliga mo le fatuina o se mea e fai i le fale - e faʻalagolago lava i mafaufauga o le tagata foafoa.

Pusa Orchid Homemade

<

O na fausaga e fausia i le fale e tasi le pito sili ona taua - o se aʻafiaga maualuga e mafai ona ola ai aʻa, lea o le a tupu ai ni faafitauli pe ae manaʻomia le totoina o se laau.

O le tuputupu aʻe o se orchid i le fale o se faʻataʻitaʻiga, o se taunuuga o lea mea e maua ai e se tagata faʻatoʻaga se fugalaau mataʻina. O se fagu filifilia lelei o se itu taua i le tausiga o le laau, lea o le a mautinoa ai le soifua maloloina ma le atinaʻe atoatoa.