Puleaina o pest

E faʻapefea ona tupu le tipi mai fualaau aina ma tausia i latou i luga o le saite

Afai na tupu muamua ni lapisi i luga o se fale gaosi oloa mo na o meaola fafaga, i le taimi nei, faafetai i le faʻaleleia o laau, o loʻo totoina foi togavao mo meaai. O le mea autu o gaosi o le USA, Kanata, Ausetalia ma Siamani.

O le a le taimi ma pe faʻapefea ona toto fatu totipuni i fualaau

E le faigata ona toto le lapisi, o lea e masani ona totōina fatu i le taimi lava e tatala ai. Afai ei ai se amataga o le tautotogo pe e te manaʻo i se seleselega vave, ona e taumafai lea e toto lau laau. Ina ia lafoai ni fatu leaga pe leai foi, ua tuu i totonu o le masima. Fua o fatu o le a folau, ma o fatu lelei o le a tumau i lalo.

A o leʻi totoina, e fautuaina foi e faʻamaʻi le mea i se vaivaiga vaivai o le potassium. A maeʻa lena mea, e manaʻomia e le fatu ona sosolo, fulafula, vave ona totogo. A lūlūina le lapisi i fualaau, e mafai ona e fetuunai oe pe tusa o le masina ma le afa ao le i totoina i le laufanua. O aso sili ona sao e faalagolago i le taimi e te manaʻo ai e selesele.

O fatu lili e laiti, o le mea la pe a lūlūina ua fefiloi ma le oneone mo le luluina. E sili ona lelei le lūlū i totonu o ipu oona, ina ia aua le faʻaleagaina le laau pe a tulaʻi i le eleele tatala. A uma ona lūlūina, o le fatu o loʻo faʻasusu i le oneone ma le centimeter layer, faʻapipiʻiina ma ufiufi i ata, tuu i totonu o se potu mafanafana.

Totoina o togalaau

O le maualuga o le taumafanafana mo fualaau mai le 5 i le 15 tikeri Celsius, e manaʻomia le malulu o le nofoaga. A maeʻa le faʻaalia o uluaʻi fuālaau, o le a faʻataʻapeʻapeina, ma tuʻu ai mea sili ona malosi.

E taua! Mafaufau i fafo o fualaau aina, e le mafai ona tosoina i fafo: e mafai ona e faaleagaina aʻa o isi vaovao. O le mea lea, o aʻafiaga le lelei e paʻu ese.

Tausia mo togafiti fufuluina o le fausua ma faʻapena vaʻaia le palapala. O fualaau laiti e mafai ona fafagaina le tele o mea faʻaleleia o minerale. Lua vaiaso ao le i toe totoina i fanua tatala faʻamalosi fatu. O fualaau mo le itula e ave i fafo o le faapaologa po o luga o le auala, ma faʻaitiitia le taimi o le tausiga i luga o le auala i le aso.

Suʻeina o sipuni tipu e tatala ai le eleele

Tasi pe a tupu aʻe i luga o le eleele malamalama ma se faʻafeeseeseaiga faʻafefete e aumaia le seleselega sili ona suamalie. E manaomia le suamalie o le eleele suamalie, ona o le a le lelei le teuina o fualaau aina i luga o lenei eleele.

O afea e totoina ai laau i luga o le fasi fanua

O le gaoioi i eleele tatala e faalagolago lea i tulaga tau o le itulagi, i le umi e leai se kiona. E masani lava o Me, mai le lua tausaga i le faaiuga o le masina.

Faʻaleleia eleele ma eleele mo lapisi

Turnip likes soil nutritious, o lea la ao le i totoina fatu laau i le laufanua eleele ua saunia le eleele aʻo leʻi amataina. I le tautoulu, pe a uma ona aveese le toega o laau totő, latou teliina le eleele, tuu i totonu o le paluga manu ma mineral fertilizers (fafie ma le nitrophoska).

Faʻalogo! E le fautuaina le faia o le sua fou, aʻo le tofo o le turnip ua leaga, o le tino ua pogisa, ma le paʻu o aʻa o le togalaau.

E faʻapefea ona toto fatu i luga o le saite

Mo le totoina, ia saunia ia lua i se mamao e 30 cm mai le tasi ma le isi; ia mataituina le lautele o laina i le va o laina e oo i le 60 cm. Pepa o tipu totō tuʻu i totonu o pu, sasaa i le eleele ma sasaa. A maeʻa le susu, faʻapipiʻi le moega ma paʻu.

Mulimuli ane o fua o togalaau e sili atu ona lelei le totoina o kuka

E fautuaina e liliu le lapisi pe a uma ona totō, o le aʻa o le aʻa e tupu lelei pe a uma le seleselega, beets ma fualaau taʻitasi.

E te iloa? I le faʻaaloalogia o le soʻo, o se tasi e vavalalata i le tifaga, o se aso malolo faaletausaga e faia i le taulaga a Swiss i Richterswil. O le mea na tupu e taua o Raben-Chilbi ma faia i nofoaga matagofie i luga o le vaituloto.

E faʻapefea ona tausia le totisi i le avanoa

Lulu i tulafono o le galueaina ma le tausiga e le ese mai laau e fesootai: lapisi, paʻu. E tatau ona faʻafeinu fua o le aʻa, vela ese mai vao leaga, faʻamalo, fatuina le ea, ma fafaga.

E faʻafefea vai

Faʻasusu e tatau ona e faʻaeteete - ona o le leai o se vai, o le pulupulu o le a tofo leona, ona o le tele o mea o le a suamalie ma leai se aoga. E tele le suāsusu e manaʻomia i le vaitau o le tuputupu ae malosi, ona faʻaitiitia ai lea o le suavai. E tatau ona sili atu i le faalua taimi i le vaiaso ona faʻafeinu ai. A masani ona matelaina laufanua, ma le mamafa o togalaau e tilotilo i le eleele palapala.

O le a le mea e fafaga

Fafaga fafaʻi fafagaina faalua ona fafagaina i le fugalaʻau - o se vaifofo o le moa moa poʻo le faʻafefete o le paʻu.

I le masina o Iulai, ua faaopoopo atu le superphosphate i le vaifofo masani ina ia suamalie aʻa. E le leaga le faʻapipiʻiina o le manganese, boron and copper. E manaʻomia le tuʻufaʻatasia o latou i le faʻavaivai, o le palapala pe'ā maeʻa ona faʻagasolo le taualumaga.

O afea e selesele ai ma teu ai aʻa

Lisi o aʻa e seleseleina i le faaiuga o Iuni. E fautuaina e faamama i le taimi lava e matua ai, talu ai e le o teuina ni lapisi i le eleele mo se taimi umi. E sili atu mo le 'eliina e faʻaoga ai vavae, e uu pulou mo luga. Afai ua maeʻa lau lūlūina, o le seleselega e amata i le faaiuga o Setema.

Mo le teuina o le tipi i le taumalulu, e fuaina fualaau e aunoa ma le faaleagaina. O pito i luga o ia mea ua vavae ese i lalo ifo o le faavae, ma tuu ai le tasi ma le afa senitimita. O potu teu oloa e tatau ona i ai le vevela o le vevela mai le 0 i le 2˚Y ma le susu e oo i le 90%. I le isi itu, e mafai ona e eliina se uati, ma, ona tuʻuina lea o le fua, fufulu i le peat i luga ma ufiufi i se mea e faʻamalolo.

Tului I Roma anamua, na aina uma le lapipii i vaega uma o le faitau aofai o tagata, na taoina, gaosi ma kuka. O se tasi e fiafia i ipu tipi o le emeperoa o Tiberius.

Auala e taulima ai faʻamaʻi pipisi ma maʻi pipisi

O le fufulu o se togaʻau sipuni o le aiga pepelo. O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻasao e tutusa lava ma uma o le faasatauro ma kapeti, o lea e le mafai ona totoina ai lapisi pe a uma le kapisi, radisi, le kuka. O le tausisia o le fuaina o fua o laau o le uluai fua lea e puipuia ai faʻamaʻi toto.

O faʻamaʻi e mafai ona togafitiga, togafitiga pe a togafitia i le maʻi. I faʻamaʻi e pei o keel ma fomoz, e tatau ona aveese mai laau mama mai le togalaau e aloese ai mai le faaleagaina o le toe totoina.

I le avea ai ma se puipuiga, e fautuaina e faʻamaʻi le mea totō ma faʻasusu nei laau e le masani ai i totonu o le togalaau ma pusa ma phosphorus-potassium, lea e faʻaleleia ai le puipuiga o aʻa.

Insect parasites osofaʻi fasi kuki: fugalaʻau lele, fasipovi fasi, pufi pipi, pusi ma anufe. Iniseti e 'ai laʻau tipi, lea e aʻafia ai le atinaʻe atili o le laau.

I le tulaga o caterpilla, o le a latou potopoto i le lima, ona togafitia lea i se fasimoli solution. E mafai ona e faʻateʻaina le tele o isi meaʻai faʻamaʻi ma le fesoasoani o togafitiga faʻalautele. Mai i aphids fesoasoani i le susu i luga o tamato, aniani ma le kalaka. Mai potu moe ma fleʻa - o se teuteuga o pito i luga, mea e faʻafefiloi, mea vevela ma le afi.

O le lapisi o se laau e le masani ai mo i tatou, ae peitai e aoga ma lelei. Talu ai ona o le maualalo o le silotilo - o se atua mo i latou o loʻo mafatia i le mamafa o le mamafa.