Laʻau

Faʻasalalauga o le Oatmeal - tausiga ile fale

O le tele o laau i totonu ole fale i aso nei e ono faateʻia ai soo se tasi. O taimi na tupu tele ai pelargoniums i luga o le windowsills, o paina ma violets o se mea o le taimi ua tuanai. O tamaʻitaʻi i aso nei e fiafia e ola i le cacti tino, o mea faʻapitoa faʻamalosi ma e oʻo lava i vao vao o le mutia.

Faamatalaga lautele

O le amataga, e aoga le iloa o le a le chytnik. O lenei laau e mafua mai i le ituaiga Sitnik ma le aiga Sitnikovye.

O le aganuu o loʻo i ai se mea sese e le mafai ona faʻaaoga. O lenei fausaga e mafai ona oʻo i le maualuga o le 150 cm, i le averesi (50 - 120 cm).

O le mafiafia o le fausiaina, o le siʻosiʻomaga mālū ma faʻamau e 1.5 - 3 mm. E mafai ona lanu lanumeamata-lanu samasama poʻo lanu lanu meamata. I le pito i lalo o lanu enaena lanumumu-lanu mumu. Sitnik (lat. Juncus) o se masima, ae o le aso ua tupu manuia i le fale.

Chytnik lala

Mea masani masani

I aso nei, o le vunkus variant ituaiga e sili ona lauiloa o se fale fale. O ona aʻa, faatasi ai ma ni mea e le mautonu, e peiseai o se mea sese tele, faia se mea manaia matagofie mai le aganuu - pe a uma, na o le natura lava na mafai ona mimilo le paʻu i lenei auala.

E i ai ituaiga eseese mo le ola i totonu o le togalaau, ae maise lava le matagofie o le vine i tafatafa ane o vaituloto.

Mo se faʻamatalaga! O faleoloa fugalaau e ofoina atu e faʻatau ai lenei laau i lalo o le igoa "faʻavavevave osofaʻi."

Afai tatou te talanoa e uiga i ituaiga masani, ona latou faapenei:

  • O le aureostriata ituaiga o loʻo faʻaalia e le malosi o le lanu o lanu lanumeamata ma lanu samasama.
  • O le mutia e taʻua o le "penitala" ua taʻua o le mutia. O Grassa e mamafa, o vaomalo uumi, e foliga mai o laʻau o vao e ola i le steppe. O le laau e matala, laulaʻau lanumeamata, aʻafia lelei aʻa i le palapala eleʻele, ma le maualuga e mafai ona oʻo ile 1 mita.
  • Lili lanu auro po o laina auro ma lanu samasama matagofie. O le aganuu ei ai le mea e tasi - o le i ai o le vavalalata ma le susulu o laʻau.

O ituaiga uma o loʻo taua i luga o fuga mama e talafeagai mo le tuputupu aʻe pei o totonu o laau. E mafai ona fafagaina uma i totonu o le kiona ma i totonu o se potu faigofie.

E tele ituaiga o aganuu:

  • O le anufe tilotilo po o le vine ua toe faʻaogaina e faʻaogaina i totonu o meaola mamanu mo le faʻaogaina o fanua i nofoaga masani o ituaiga iʻa eseese. I totonu o le siosiomaga o le vai, o loʻo tiʻetiʻe moli i mama. O le mea e malie ai, e le manaʻomia e le laau soʻo se faʻamaʻi, ma o ia lava e le talafeagai i aiaiga o le taofia.
  • O le ufiufi e taʻua i le latina Latin junior filiformis. E talafeagai foi mo meaola o le vai. O le laau e aofia ai mea faʻapitoa ma faʻapitoa e ala i le tuʻuina atu o gaioiga. O nei ituaiga meaola e mafai ona tatalia se vevela maualalo.
  • O le calico faʻalelei o se aganuʻu masani. I totonu o le togalaau, ua totoina i le matafaga o se vaituloto. O lea ituaiga laau e talafeagai mo nofoaga e malulu ma malulu malo.
  • O le taʻavale e tutusa ma se vao, ae e leai. O le aganuu e manaia e ala i le i ai o ni afifi tetele, lea e leai ni laulaau.

Pusa faʻailoga

O isi vaega o laau e aofia ai:

  • sitaili vavae;
  • le faʻamalama faʻamafolafola faʻalelei;
  • Gerard's chintik;
  • O meaola (Blue Dart ituaiga e sili ona lauiloa);
  • tumu i chinton;
  • mesentery poʻo le lanumoana lanumoana.

Fautuaga aoga!E fautuaina le totoina o chinton i luma o le teuteuina o algae ma lau lapopoa.

A uma ona faitau le faʻamatalaga o ituaiga eseese, e aoga le talanoa e uiga i auala o le tausia o fua.

Vaega o tausiga ile

A o lei mauaina se laau, e tatau ona e vaʻavaʻai atili i tulaga e manaʻomia e le helix, poʻo le igoa foi i le Latina, Juncus effusus "Spiralis", mo se olaga faamanuiaina.

  • Lulu
Neomarica savali iris: tausi fale ma faataitaiga o ituaiga lauiloa

Malamalama lelei +24 ° С, laʻititi maualalo +18 ° c. O le manaia ma le taua tele e taʻitaʻia ai le mea moni o le aganuu e taofia le tuputupu ae ma alu i se vaitaimi malolo ma amata ona mou.

Se mea taua!O Sitnik o se laau e manaʻomia se taimi e malolo ai, ma o le masina o Mati o loʻo faʻaleleia ai le aganuu i se nofoaga malulu mo aso e 14 ma le vevela o +16 ° C, ona toe foʻi mai ai lea i lona nofoaga masani.

  • Malamalama

O le laau e faʻapitoa, ma o le mea lea e tatau ai ona faʻamalamalama se nofoaga malamalama i lalo. Ae peitai, e le faʻaaogaina i lalo o le faʻavae e sili ai le paolo. E tatau ona faʻasalalauina le malamalama ina ia le faʻaleagaina ai le laʻau.

E taua le iloa!Mo le taumafanafana, i le itu i saute o le falemaʻi, ua tapunia faamalama ma se ata lafoia ina ia le mu ai le aganuu.

  • Faʻasa

Afai tatou te talanoa e uiga i le "vunk", o le tausiga o le fale e manaʻomia ai le puleaina o le maualuga o le maualuga i totonu o le ulo. Naʻo le tulaga lenei, o laulaau o le laau o le ai ai pea le lanu matagofie ma le lanu, ma o le a faʻaalia ai le tuputupu ae lelei.

Suavai i totonu o le tane fagota e tatau ona i le maualuga e 8 cm mai le pito i lalo. E taua le manatua o le a mate le laau pe afai e amata ona magoto le eleele.

Manatua!Vai le aganuu ma le vai inu i le vevela o le potu.

  • Faʻaleleia ma faʻafefe

E manaʻomia e le pulupel se mea manava. Faatasi ai ma se faaitiitiga o le vevela i lalo ifo o le 50%, e tatau ai ona pipiʻi i ni nai taimi i le aso. E le tatau ona sosolo le vai i luga o laulaau, e sosolo i luga ina ia mama tele ai laumei.

I le iai o le faʻafefe lelei ma le faʻafefe o le susu mai le pusa, o le totoina e filifili ai. O le i ai o se faʻaleleia o le ea i totonu o le fale o le a fesoasoani i le faatumauina o le mea e manaʻomia ai le faʻamamafana ile fale.

Home Sitnik

  • Soo

Apalai, malamalama, vave faʻaleleia e le eleele susu e fetaui lelei mo vao vao. O ia ituaiga o vailaau faʻatau e faʻatau atu i se faleoloa faapitoa, lelei, o le eleele mo laau toto e talafeagai lelei.

  • Laʻei pito sili

E manaʻomia le fafagaina o vaʻavave i le tautotogo, pe a oʻo mai le tupuga tuputupu aʻe, ma i masina o le taumafanafana ma se vaeluaga o le 2 vaiaso. E mafai ona e faʻaaogaina fusi faʻamaʻi ma faʻalautele.

Fafagaina le taofi i le amataga o le taotoga.

Faʻaaoga faʻamatalaga!A faʻaaogaina le organics (mullein, droppings o moa), o le aofaʻi o mea e faʻaaoga e 2 taimi e itiiti ifo nai lo le mea o loʻo faʻamoemoeina i lalo o le faʻaaogaina masani.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Fittonia - tausiga ma toe gaosia ile fale

O le laau o loʻo faʻaalia i le foliga mai o mea e lanu meamata po o le lanu enaena. O le tele o taimi, e tasi le fusi e tasi le fugalaau ma ni mea se lua.

O le umi o le fuga i le aganuu e le sili atu ma le tasi le aso, ma e tupu i le tausaga.

Fuga

Teuteu

Laʻau tupe - tausiga o le fale ma le fugalaau

Latou te le o faia le teuteu teuteu, ae afai e tatau ai, o loʻo faia pea nisi o faʻataʻitaʻiga:

  • E mafai e vavae ona tipi ese laau toto.
  • Afai ei ai se eseesega eseese i totonu o le fale, o ia fualaau aina e manaʻomia ona tipi ai laumei lanumeamata.
  • Lafoaʻia o le faʻatagaina o lālā mamago poʻo le faʻamaoniaina o loʻo faia.
  • Faʻamamaina mago lelei, faʻamafanafana lanu samasama o laʻau.

I le iloaina o le auala e tausia ai le chinton, o le toatele o tagata e ona le popo masani e mafaufau i le faʻaleleia o le laau.

E faʻapefea ona fuaina le mamafa o chinton?

Faʻaauau i le aganuu e tutupu uma i le va o le laau ma fatu. I le tulaga muamua, e tatau ona vaevaeina le laau i ni vaega i le taimi o le gaosiga, ona o vaega taitasi e tofu le 10 mapu o le a taavavale i itu.

Pe a filifilia le auala lona lua, e fautuaina e tausisi i le polokalame lenei:

  1. O le totōina o meaʻai fatu e fai i le loloto o le 1 cm, o fatu e manaʻomia ona fufuluina i sina vaega eleele.
  2. Salu le palapala e faʻaaoga ai se fana fana.
  3. Mo le faia o se faʻaaogaina o le kiona, o le ulo e ufiufi i le tioata poʻo le afifi palasitika.
  4. Seia vagana ua muamua mai laulaau muamua o le atigipusa o fatu, ua tuu i totonu o se potu pogisa.
  5. O le taimi lava e aliali mai ai laulaau, e tatau ona e aveese le ata ma fai se filifili o laau laiti.

Chitnik fatu

Suiga

O loʻo faʻaleleia le faʻafefeteina pe a tatau ai (o le tumutumu o le fagu tuai), ae o tagata fugalaau fugalaau e fautuaina le toe totoina o le aganuu i le 2-3 tausaga e taofia ai le faʻavaeina o metotia faʻapitoa ona o le tele o le susu:

  1. O le faʻalauteleina o le kele ua tuʻuina i totonu o se fagu fou, o le a avea o se alavai.
  2. E sasaa le palapala ile luga ma totoina se laau, o aʻa uma e tatau ona faʻaeteete lelei ina ia latou le malepe.
  3. Laʻau i lalo o le fugalaau ua fautuaina. O iinei e mafai ona e faʻaaogaina le eleele teuteu poʻo le faalauteleina o le omea. O lea palapala e faʻaititia ai le leaga o le susu.

E taua le iloa.Pe a suia le totoina o laau laiti, e le o tanumia, ae totoina i le tulaga tutusa e pei o le tanoa tuai.

Chinton togafiti

<

Maʻi ma meaʻai

E leai ni faʻamaʻi poʻo ni meaola faalafua e matautia tele mo le vavao, talu ai e lelei le puipuiga o le laau. A oʻo mai iniseti manua, o le a lafoaia e faʻaaoga ai iniseti.

O le lapisi russet o se fualaau mataʻina tele mo le ola aʻe i le fale. I le noatia ma le faʻalagolago i uiga uma o le galueaina, o le a faʻafiafia pea le fale i le tagata e ona. Ma o le aganuu ei ai lona aoga aoga - e faʻamamaina le ea i totonu o le fale.