Fualaau aina

O le a le mea e fai pe afai o aphids e faʻaalia i le totoina o fatu: auala e tau ai, o le a le mea e togafitia? E le gata i isi meaola faalafua: moli vavaveleve, thrips, slugs

O fualaau vevela ma fuʻa o le talo pepa e tosina mai ituaiga uma o meaola faalafua. Iniseti matutua ma o latou gaʻo e fafaga i luga o sua o laau laiti, e puipuia ai i latou mai le atinaʻe masani.

Afai e le amataina le taofiofi o le pest i le taimi, e mafai ona mate ia laau laiti. E tatau i le fai togalaau ona faʻaaogaina togafitiga faigata, e aofia ai togafitiga maeʻaeʻa, togafitiga faʻaleaganuʻu ma iniseti ninii.

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i mea faʻamaʻi ma faʻamaʻi o fualaau o le pepa: pe faapefea ona togafitia? Aphids i luga o fualaau o le pepa? O le a le mea e fai pe afai ei ai ni pimples i pito i tua o le toto?

Mafuaaga o meaola faalafua

I le totonugalemu o Rusia, o le tele o pepa e masani ona tupu i se fale mautotogi. Iniseti o meaola faalafua lea e masani ai o fanua ma togalaau (mo se faataitaiga, slugs ma Colorado potato beetles) e le nonofo i le fale. I le falemautotogi latou fegalegaleai ma le eleele. O le palapala na aoina i totonu o le vaomatua poʻo totonu o le togalaau e aofia ai meaola leaga, fuamoa ma iniseti o loʻo i ai, lea e faʻafefe ai le mago, maualalo o le vevela ma isi tulaga leaga.

O le faatauina mai o palapala, afifiina i ato, atonu e aofia ai ni mea le talafeagai, e tatau ona lafoaʻi ae leʻi totoina fatu.

Mo le disinfection eleele, e mafai ona e faʻaogaina se tasi o metotia nei:

  • lapisi faatasi ai ma le soloina mulimuli ane (o le vevela e le itiiti ifo ma le 70 tikeri);
  • eleele e faʻafefe ai le kulimi piniki piniki o le potassium faʻasalalau, o se tali malosi o le lanumoana lanumoana po o sauniuniga faʻapisinisi mo le faʻapalaina o le eleele.

Faʻatinoga o loʻo faʻatinoina 12-14 itula ao lei oo i le fesiitaiga. Afai e leʻi faʻaaogaina le eleele sauniuni mo se taimi umi, e sili atu le toe faia o le faʻasalaga. Pusa pusa e tatau ona mulumulu ma fufulu i totonu o se vaifofo o le paluga faʻasalalau. O nei fua faigofie o le a fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi sili ona faigata.

E taua puipuia fualaau mai meaola faalafua i luga o laau. O nisi taimi o iniseti ma o latou ulu e ulu atu i le fale ma fasi falaoamata na aoina i totonu o le vaomatua.

Pests o le totoina o laau ma le taua faasaga ia i latou, ata

O mea masani e masani ai o osofaʻiga oso i vaega eseese o le tuputupu aʻe - aphid, whitefly, thrips ma spider mites. Latou te fafaga i luga o le laʻau o laau laiti, faʻamago, mimilo ma paʻu o laʻau, faʻailoga o le tuputupu ae ma le oti mulimuli ane.

O le mafuaaga o meaola faalafua e mafai vaʻa malulu, le lava o le ea, vevela vevela ma le faʻavaʻaiga faʻavalea. O laau afaina ua sili atu ona faigofie ona aafia i faamaʻi eseese, e le gata i lea, o meaola faalavela e masani lava ona ave ai siama ma sigi.

Aphids i luga o fualaau? E faʻafefea ona tau? I luga o le faʻaalia o aphids fai mai o loʻo pipii ifo i luga o 'ie ma petiolesfaʻapea foʻi ma nai mata laiti i tua o lau. O le laau ua afaina ua nutimomoia, laulaʻau lauulu ma felauai. E masani ona osofaia Aphi i totonu o le kiona, ae o nisi taimi e ulu atu ai i totonu o le fale. O le faʻaolaina o le tulaʻi mai o le a fesoasoani i le faʻaleleia o pulumu ma se vaifofo o le amonia.

Laʻau moli mite i luga o le tipi o laau e aliali i le amataga o le taumafanafana ma e sili ona lamatia mo laau totō o loʻo ola i totonu o fagu i luga o pusa ma faamalama. E masani lava ona ia maua mai fatu mai laau totō po o fugalaau na totoina i luga o le faletusi. Muamua tamai togitogi papaʻe o loʻo i tua o laulaʻau, ona aliali mai lea o pusa papaʻe i luga o le lau, faasolosolo malie le faʻamalosi o le fale atoa.

O le tauiviga e tatau ona amata mai i le amataga, o laau e tele na ufitia i pusa paʻu e matua faigata lava ona laveai. Fatuina faʻataʻaliʻoliʻo e faʻafeiloaʻi i le pefu pe faʻafefete le pefu. O le faʻatinoga e faʻatinoina i taeao uma seia oʻo ina mou atu atoa le meaola.

Fesoasoani ma fufuluina i se vaifofo o le vai ma le fasimoli tagamea. O laulaau e soloina mai itu uma e lua ma le lino, e le tatau ona paʻu le vai i le eleele.



O nai feʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻalele, ogatotonu i luga o fualaau o le pepa, toetoe lava a le mafai ona iloa i luga o le laau. O aʻa e fufulu aʻa ma faʻagesegese ai le tuputupu ae o laau totino e matautia. Faatasi ai ma le malosi o le toilalo, o le totoga o totonu o le pusa e mate i ni nai aso. Faʻasaoina le totoina o le a fesoasoani i le sasaa o le eleele i se vai piniki paluga o le palatini poʻo le fualaau faʻasaina i le carbol.

Laititi butterfly butterflies osofaia i greenhouses ma fale mautotogi. Faʻaalia o latou foliga vaaia paʻu papaʻe paʻepaʻe, e tele le ufiufi o lau. O laau mamaʻi e tatau ona vavalalata ma vaʻaia i iniseti. O le puipuia o le tulaueleele mai le lanu papalagi o le a fesoasoani i se mea faapipii mai lago, tautau i autafa o koneteina.

O ai e taumafa i le tipi pepa? O le a le mea e fai?

O nisi tagata fai togalaau latou te fiafia e toto laau i greenhouses, ma vaevaeina i lalo ifo o ni vaega o eleele poo nofoaga i luga o fagu. O lenei metotia e maua ai le vevela aupito sili ona lelei, e mafai ai e le faʻalavelaveina le gaosiga o le fua i le gasologa o le tausaga.

Ae ui i lea, o loʻo i totonu o le eleele puipuia oe o loʻo i ai mo faʻalavelave i iniseti ma o latou aʻa, ia e le o maua i totonu o fale mautotogi, ae o loʻo matua toʻaga lava i totonu o le lanu meamata.

Tagata e masani ona asiasi i greenhouses - leai se slug. O meaʻai e tosina mai i se laufanua malulu ma mafanafana, o le tele o lauusiusi. E masani lava ona paʻu'ū paʻu i luga o fualaau o le pepa mai laau matutua. Pests faʻatoʻilaloina laulaau ma laʻaufaʻamaʻiina o tupu talavou. O le faʻaauau pea o le totoina o laau toto ma le vai mafanafana ma le faʻaopoopoga o le ammonia o le a fesoasoani e faʻaumatia ai malo e leʻi valaʻauina.

E masani ona osofaʻia le tele o vaomatua. Colorado beetles. Larvae e fafaga i laʻau lauolaola, faʻaumatia vave laau talavou. Vaavaʻai iniseti ua aveeseina ma faʻaumatia. E mafai ona suʻeina laufanua i se vaifofo vai o celandine.

E 'ai e se tasi le pepa? Le mea e fai E foliga mai o lenei mea Fia ma sikipi. O nei iniseti tetele e lafoaʻia aʻa ma aʻa, ma o itu uma ma tagata matutua e matautia. O mailei o le Pheromone o loʻo tuʻuina atu i totonu o togavao o le a fesoasoani e faʻaumatia ai le 'afa. O le fufuluina o fualaau faʻatoʻaga, ma le faʻaaogaina o le paluga o le potassium, e fesoasoani foi.

Mo fatu i le vaega muamua o le olaga e matautia totogo lele. O lenei iniseti lanu enaena e faʻaleagaina ai ni taamilosaga fou ma e oʻo lava i fatu. O le lele e le masani ona i totonu o fale, ae o se tagata e masani ona asiasi i togalaau ma greenhouses.

Mo le gaphylaxis eleele ua faʻamaligiina i se vaifofo o le paluga faʻasalalau, ma o le totoina o latou lava laau e suʻaina i ni mea e le o aʻafia ai le ola-oona. O fua puipui e faʻaumatia ai aʻa i totonu o le palapala: faʻapipiʻiina ma faʻafefete foi e fesoasoani.

E tatau ona amataina togafitiga o pest i le amataga. Mauaina o iniseti o le a fesoasoani i taimi uma e suʻesuʻeina ai. I le maitauina o le faaleagaina poo iniseti, e taua le togafitia o mea totō, e oo lava ia i latou e le o paʻi atu i ai. E naʻo laʻau maloloina uma lava e tatau ona totō i totonu o se lauʻeleʻele poʻo le eleele, a leai o le ae faʻagaloina se seleselega lelei.

O lea la, na matou talanoaina le mataupu o le popolega i le tele o fai togalaau: puleaina o meaola i le totoina o laau toto. Ma na tuʻuina atu foi fautuaga i luga o le mataupu pe a osofaia e laau o le pepa aphid, o le a le mea e fai i lenei tulaga?

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le totoina o pepa: i totonu o pusa lapisi po o ni meaʻai, i luga o le eleele ma e aunoa ma le faapipiiina, ma e oʻo lava i luga o pepa fale. Aoao le auala taufaasese o le tulaʻi mai i le galu.

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • E tatau ona ou toto fatu ae lei totoina?
  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O le a le faʻatupulaia o le faʻaleleia ma le faʻaaogaina?
  • O mafuaʻaga autu e mafua ai ona toso mai fafo pe tiʻetiʻe ai.