Fatuina

Laʻau fafie mo le totoina o fatu: o foliga o le faia o latou lava lima

O le faʻapipiʻiina o laau e le o se faʻailoga, ae o se mea e manaʻomia mo na tagata fai togalaau o loʻo faʻaaogaina e sili atu ma le tasi pusa o fualaau. E oʻo lava i uluaʻi laʻasaga o la latou atinaʻe, kukama, tamato, eggplants ma isi laau totoina e le lava le avanoa i luga o se faamalama faifaipea, lea o lona uiga o le a latou fausia ni fata ma o le a faʻamaonia ma aoga i le taimi e tasi. Matou te ofoina atu e faamasani ma a matou faʻataʻitaʻiga o se mamanu faapena.

Sauniuniga ma fuafuaga

Afai e foliga mai ia te oe e leai se mea faigata i le fausiaina o se fagu, ona le saʻo lea. O le ai ai se nofoaga faapitoa i totonu o le fale, ma o le mea lea e tatau ona fetaui lelei i totonu ma aua nei faalavelave i le saolotoga o feoaiga.

I le faaopoopo atu i ai, e taua le vave amanaʻiaina le lautele o pusa o le lumanaʻi mo laau toto, aua o le lautele pito i luga o le fata e faʻatatau saʻo i lenei tulaga. Mo le maeʻaina o le mamanu e faʻataunuʻu lelei ai mea uma o loʻo taʻua, e taua tele le faʻatusatusaina o le tele o vaega taitasi ma iloa lelei le auala e faʻafesoʻotaʻi ai i isi.

Ata ma lapoa

E mafai ona e fatuina ni laupepa eseese, ae o se tasi o filifiliga e sili ona lelei (i lo matou manatu) o se faʻailoga ma se umi o le tasi ma le afa mita ma le maualuga o le 180 cm. O le a fetaui lelei le tele o laʻau, ma o le ai ai se nofoaga mo meafaigaluega eseese e tausi ai. E 4 laulau i le aofaʻi, ae o le mea e le mafai ona punou i taimi taʻitasi, e mafai ona tuʻuina atigipusa i luga o ni auala se lua, ma o le pito i lalo e mafai ona tuʻuina mo manaoga o le fale. O le mamao i le va o fata uma i la tatou tulaga e tutusa ma le 50 cm (ma le loloto o le 60 cm), ma e sili le tuʻu 10 cm i le va o le fola ma le fata muamua ina ia maua ai ni vae laiti.

E taua! Nai lo le pito i luga o le fale, afai e te le tuʻuina pusa i luga, e mafai ona e faia le tele o lagolago puipui, lea o le a avea ma nofoaga sili ona lelei mo le faatulagaina o elemene moli ma, i le taimi e tasi, o le a taofiofi ai le fausaga atoa.

Filifiliga mea

E mafai ona fai se fagu mo laau toto mai toetoe lava o mea uma e maua, pe o ni faʻamaufaʻailoga uamea, vaega palasitino po o faʻamau laupapa. E tofu i latou ma mea e lelei ai ma mea le lelei, ae o oloa laupapa e taua lava le fofo aupito sili ona lelei i le faafitauli: e taugofie, faigofie ona fai, ma pe a faʻaaogaina i se faʻapitoa faʻapitoa, e mafai ona faʻaaoga mo le tele o tausaga.

I le faaopoopo atu i ai, o le malosi o ia ituaiga fagu e le o se mea e itiiti ifo i ituaiga uʻamea, ae e masani lava ona laʻititi. Ae o le ituaiga o fafie, e mafai ona faigata (faʻataʻitaʻiga, o le oak, ash or birch), poʻo le vaivai (pine, uila, laisa). I la matou galuega, matou te filifilia le pine, aua e sili atu ona faigofie ma sili atu ona faigofie nai lo isi.

Sauniuniga o meafaigaluega

O fesoasoani autu i le fausiaina o le fagu i lalo o laau totō o le a vaaia (faʻalelei lelei le pito, ae mafai ona e faʻaaogaina le masani), vili, sikulipiliva poʻo se sikulifili masani. Ioe, afai e mafai, e manaʻomia le mauaina o se meafaigaluega eletise, aua o le a le gata ina faʻafaigofie, ae faʻateleina foi le galuega.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i le auala e filifili ai se see, sikulifaʻata, filifili ma le jigsaw.

E te iloa? O tagata sikolasipi ua latou auauna atu i tagata talu mai le amataga o le seneturi lona luasefulu, ae o nei ituaiga eletise eleelea taatele na faatauina atu i le amataga o le 50s o le seneturi talu ai ma talu mai lena taimi ua leiloa lo latou taua.

Faia o tu mo laau

A uma loa mea faigaluega ma mea faigaluega, ua oʻo i le taimi e faʻaauau ai le fausiaina saʻo o le fagu. O le mea moni, o lenei faagasologa e aofia ai laasaga muamua e lua: tipi vaega ma le tuufaatasia.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e ola ai fatu laau e faaaoga ai faleaoga, peʻa, ma faʻatau pe faʻatau ni kaseti ma ni peat table mo tipu.

Totoina auiliiliga

I le faleoloa o masini, e mafai ona e faʻatau laupapa o soʻo se mafiafia ma le lautele, ae e tatau lava ona e tipi. O lea, i la tatou tulaga, o le lautele o laupapa i lalo ifo o fata e 10.5 cm, ma o vaega lagolago o le fagu e faia i le 2x3 cm sisi. I le fuaina o le uumi manaʻomia i luga o elemene taʻitasi, o le faʻavae e faia i foliga poʻo le faʻaaliga masani. O poloka laupapa ma laupapa e mafai ona gaugau i paga, lea o le a laveaiina ai le taimi atoa o galuega. O se taunuuga, e 4 o tatou vae uumi, e tasi le pupuu (e faʻapipiʻi le fausaga) ma 8 sikuea uʻamea sikuea.

O fata e tolu o le a aofia ai ma laupapa e 1.5 mita le umi. Afai e te manaʻo e faʻamalosia le faʻailoga, e mafai ona e tipiina faʻamau puʻupuʻu e faʻapipiʻi ai i le va o pa puipui i le itu o loʻo lagolagoina (diagonally).

E te iloa? O se tasi o ituaiga e sili ona taugata o fafie o le kabeni laupapa, lea e masani ona faʻaaoga mo mea teuteu. Mo le 1 cu. e mafai e le au faatau ona aumai mai le $ 30,000.

Faʻatasiga faʻatasiga

E mafai ona faʻatusatusa vaega faʻataʻapaʻaina o le vaʻaia ma le mamanu, o le a gaugau ina ia maua ai le oloa maeʻa.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i le auala e filifili ai se moli mo le faʻamalamalamaina o laau, faʻapea foi ma le auala e faia ai le faʻasalalaʻau mo fualaau i le fale.

E faigofie lava le faʻatautaia o lenei galuega, o le mea autu: ia mulimuli i le faasologa o gaioiga:

  1. Matou te aveina pa muamua lagolago e lua (uumi 1.8 m) ma, toe laa i tua mai le pito 10 cm, ma faamau le muamua vaeluaga i le va oi latou.
  2. A maeʻa le 50 cm, matou te toe faʻaopoopoina le tasi, ma mulimuli ane i le isi lua, o le taunuuga o se ituaiga maualuga.
  3. E faʻapea foʻi, tatou te faʻafesoʻotaʻi vaega lagolago mo le itu lona lua o le faʻailoga i luma.
  4. O loʻo totoe nei e faʻafesoʻotaʻi a tatou "apefaʻi" ma fata e aofia ai papa e lima: matou te faʻamauina muamua le pito i luga o le pito i lalo o le aulotu pito i lalo, ona faapipii lea i lalo o le 1.5cm i le loloto o le lumanaʻi. O le mea lea, o le ae maua le muamua, pito i lalo o le fata, lea o le a faʻaaogaina mo le mea faigaluega.
  5. I se tulaga talitutusa, tatou te fatuina ia lua fata, ae na o le faamautuina o laupapa uma ile lagolago o le itu.
  6. I le tumutumu pito i luga, ae le o se fata, matou te faʻaaogaina na o le tasi le fafie laupapa umi e fesoʻotaʻi i pito o le fagu (pei o laupapa, faʻatalanoa ma sikulima). I le lumanaʻi, e mafai ona e tuʻuina i ai molī.
  7. I le faaiuga o le faagasologa, i le pito i tua o le tauvaga matou te faapipiiina i luga o se laina seisi paʻu umi, lea o le a maua ai le fausaga sili atu le malosi ma le mautu.

E taua! Nai lo le faʻaigisa e mafai ona e faʻaaogaina le faʻanoanoa, ae i lenei tulaga, o le aoina o le fagu o le a umi se umi. O lenei fofo e fetaui lelei mo tagata e mananao e faia le mamanu sili atu ona matagofie ma ua sauni e tuu sina malosi sili atu.

O fea e sili ona lelei e tuʻu ai le fausaga maeʻa

O le nofoaga mo le fata e tatau ona filifilia e amanaʻia ai manaʻoga o le lumanaʻi. Afai e te le fuafua e faʻaaoga alavai o le laʻau, ona fautuaina lea e faʻapipiʻi le falesa lata ane i le pupuni poʻo luga o le peʻa vevela, lea e le pa'ū ifo ai le maualuga o le ea i le +15 ° C.

Faamasani ia oe lava i ni faʻaaliga o le tuputupu ae ma le tausia o laau toto, tamato, eggplantal, aniani, savoy kapisi, cucumama, beets, togalaau togalaau ma fugalaau.

O le mea moni, mo le atinaʻeina lelei o le tele o faʻatoʻaga togalaau, o tulaga maualuga o le a avea ma faʻamaoniga o le vevela i totonu + 20 ... +25 ° C. Aua nei galo e uiga i le itu aoga o le lomiga: e le tatau ona faalavelave le totoa i le fegasoloaiga o tagata poo le tausiga o laau. Faʻatasi ai ma le fausiaina lelei ma le faʻatulagaga o fausaga, e fetaui lelei i totonu ma o le a fesoasoani i le totoina o laau matagofie ma malolosi, ma e le tatau ona e faʻaaluina le tele o tupe ma taumafaiga i le faʻatulagaga. Maliliega, o se mea talafeagai lelei lenei mo pusa i fualaau.