Laʻau

Calathea: ituaiga meaola ma tausiga ile fale

O Calathea o se faʻailoa mai le aiga o Marantov. Homeland - Amerika. O le igoa o le laau e sau mai le Eleni "kalatos", o lona uiga o le "ato", aua o tagata na fausiaina se ato mai ona lau.


Faʻamatalaga

O le laau e tu i fafo mo ona lau lapopoa ma fesuisuiai, o le tomai faapitoa o le liliu atu i le malamalama, ma o le taeao o le fetuunaiga o laulaau e taofiofi, ma i le afiafi e toefaʻeina ma gaugau. O le mea lea, o lenei fugalaau e taua foi o le tatalo. Rhizome o se laau o se sapalai o le susu ma meaʻai.

E fautuaina e Mr. Dachnik se auiliiliga auiliili o ituaiga o meaola i le laulau ma se fale ata

E sili atu ma le 120 ituaiga o lenei laau ua vavae ese. O lo latou maualuga i tulaga masani e mafai ona oʻo atu i le 70-80 cm. O fale e naʻo nisi o na mea:

EseeseFaʻamatalagaLeaFugalaau
Rufibarba (lanu mumu-i luga o fugālaau, laulaau o loʻo i ai se fuga).Pupuu, uila, malala.Satin, vaapiapi, vaimalie, green green, tua o le laulaau ma tipu o maroon.Laititi lanu paepae e le mafaamatalaina-lanu samasama - o le tino e pei o le tino.
TotoLaʻau maualalo, laʻau tele.Bordeaux-lanu enaena, lanu mumu, e foliga mai o se laulaau.Pipi - malamalama lanumeamata, fugalaau - lanu moana, vaivai.
Croata (Tasmania, Saffron)Eleelea, fuga i totonu o tulaga avanoa.Ova lanu meamata, e pei o le malachite, o le itu pito i tua o le paʻu-kofe, talo i le pito. o laʻau e lanu viole.Lanu moli matagofie.
Zebrina (paʻu)O le maualuga e oʻo i le 80 cm.O le vevevet e faʻapipiʻi foliga, pei o se fuamoa. I luga o le lanumeamata lanumeamata o le lanumeamata lanumeamata, o le vevela, pei o le lanu violē.Inflorescences o le lilac poʻo le paʻepaʻe. Fale e le masani ona fuga.
Tumu muLaʻau lapopoa.O se mamanu e pei o gagana eseese o le mumu.E le totogo i totonu.
Majestic White Star (Mamalu)Laititi, faʻamanatuina se fetu.Paʻepaʻe faʻamaʻi olive eleelea e vaeluaina mai le ogatotonu.E le totogo i totonu.
Trio Star (Stromancer)E foliga mai o se fetu prickly.Mafolafola, vaapiapi, lanu paʻepaʻe ua salalau solo i luga o se laufanua lanumeamata lanumoana, o le pito i tua o le ulaula.E le totogo i totonu.
LouiseLe mafaʻamaloina.Malamalama ma le lanu uliuli. o le pito i lalo o le lilac.E le totogo i totonu.
BohemAmioO le umi, maamaʻa, palasi, faʻamalosi, e mafai ona oʻo i le 50 cm.Inflorescences i foliga o se taliga samasama.
Lansifolia (manaia, taofi)E oʻo atu i lapoa tetele (80 cm.)I luga, lauitiiti, ma le lanu, valivali foliga tutusa ma malachite, o le pogisa o loo i luga o le veto tutotonu.Pinkish po o le kiona-papaʻe.
Queen of manuaFaʻamau.Lulu, i le ogatotonu e pei o se moli lanumeamata lanumeamataE le totogo i totonu.
Roseopikta (loka)Laititi e oʻo i le 40 cm.I totonu, i totonu, pei o luga o le pine malachite, o se ata o se laulaau i le siliva-lanu piniki ua togitogia. O le pito i tua o le lanu lea o laumei.E seasea tupu fua.
MakoyaFaʻailoga eseese. Le silia ma le 50 cm.O se lanu lanumeamata lanumoana, e faia i se paʻu pogisa, se mamanu i totonu, e pei o se kopi carbon from leaves of ash ash.E le totogo i totonu.
FaʻafefiloiMaualuga.E foliga mai o se zebra, o le eseesega i le ata o le fesuiaiga o mea vaivai ma pupuu.E le totogo i totonu.
VarshevichO le sili ona lalelei, e oʻo i le 120 cm.E foliga mai o le vevevela, o se moli malamalama i le ogatotonu, o se vaʻa laitiiti, o le tua e lanu viole.Laʻau vevela.
Sandariana (teuteuina)Laitiiti, mai Colombia.Lanu, e tusa ma le 20 cm. Malamalama lanumeamata ma piniki piniki e vaeluaina mai le ogatotonu.O se taliga ma le paʻepaʻe ma le lilac inflorescences e oʻo atu i le 8 cm.
OrbifoliaLaititi.Fanua lautele, lautele, ma lanu moli ma le lanu uliuli.O le fugalaau e le taua.
LubbersMaualuga.Aapa atu i le 40 cm. O se pogisa lanumeamata uliuli ma lemoni-samasama stains ua salalau solo i se gaogao.O le fugalaau e le taua.
Network (mosaic)LaititiO foliga tetele, lapoa, ma se mamanu e aofia ai ni fasi uumi malamalama e pei o se mosaic.O le fugalaau e le taua
LitzFancy leaves.Talofa, e le tele. O le pito i luma o le lanumeamata ma se lanu siliva, ma le paʻu o le lanu olive vaivai, o le pito i tua o le paʻu-violet.Spiky snow-white inflorescence.
Pikturata (colorized)Fancy leaves.Maʻeu, susulu - vevela tutotonu ma tafatafa. O le ogatotonu e sili atu ona pogisa ma taʻaloga tutusa.O le fugalaau e le taua.
LeopatiFancy leaves.Lanceolate - uumi 15 cm, lautele - 5 cm. Malamalama lanumeamata ma lanu uila.Laʻau faʻapipiʻi ma fuga samasama.
VeichaO le maualuga e oʻo atu i le 90 cm. Mai Peru.Faigata, manaia, lautele - e tusa ma le 30 cm. O paʻu lanu meamata mafiafia e felafoaʻi mai le ogatotonu.Inflorescence spike - fugalaau paʻepaʻe.
SilverFaʻamauVali i le lanu siliva.O le fugalaau e le taua.
CrotaliferaE fuga i totonu o tulaga avanoa.Mafiafia le lanumeamata.Se taliga samasama po o le mumu.
Burle Marx (aisa lanumoana)O se tamaitai Pasila matagofie e faaigoa i se tusiata ata.Malamalama lanumeamata ma se lanu malulu.Snow-paʻepaʻe.

E tele ituaiga o calathea o loʻo tuʻuina atu i le ata:

Fale tausi ile ituaiga

Mo le tele o ituaiga o calathea, e leʻo ese le tausiga ile potu. Ae o loʻo tele atu mea faigata.

EseeseTausia Tulaga
RufibarbaAua e te pamu.
Croquet (saffron)E matua faigata:
- e le fiafia i le malamalama ma le ata lafoia;
- 90% o le manogi e manaʻomia - ae i le taimi lava e tasi, pe a lūlūina, e le tatau ona pa'ū le susu ile laulaau;
- le eseesega o le vevela ma faʻataʻitaʻiga e le faatagaina.
ZebrinaE manaʻomia le maualuga o le maualuga (90% manaʻomia), faʻaleleia ma le faʻaeteete i le vai na faʻamamaina.
LisiAlofa i le paolo, mafiafia 90%.
VarshevichE matua faigata lava, faʻaleleia ma le faʻaeteete.
Bohem, Lansifolia, Makoya, NetworkLe mautonu.

O ituaiga o le fugalaau e pei o le saffron calathea e matua manaomia lava le tausiga, ma le sili ona le lelei - vaiasoya calathea.

Pot

O le malosi e manaʻomia le maualalo, ae lautele. O le fugalaau e le fiafia i le paʻu o le vai, o le mea lea e lelei tele le faʻaaogaina o fugalaau fugalaau laʻau e leʻi faʻaaogaina, lea o le a le taofia ai foi le avanoa o le okesene i aʻa.

Soo

E faʻaaogaina le eleele mo le ola i le uʻamea po o azaleas ma rhododendrons.

E mafai ona e kuka oe lava:

  1. eleele, humus, peat, vaega o galu tetele oneone (2: 1: 1: 1);
  2. fanua, humus, peat (1: 1: 1).

O le mea taua, o le palapala e tatau ona fai siʻosiʻeneʻa, ma e le o se mea e faʻaalia ai le paleni o le acid-base. E mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le fafie fafie. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻamaʻi le paluga o le eleele (faʻapipiʻiina i totonu ole ogaumu, faʻamaligiina ile vai inu poʻo taofi i totonu o se atigipusa e iai pu i luga o se uila palu mo 15 minute).

Faʻamasinoga

O nei faʻatonuga o le a le mafua ai ni faʻafitauli pe afai e te manatu i fautuaga:

  • Fafati lelei le fale na totoina.
  • Faatumu le fagu fou ua kuka, pe tusa o le kuata, ma le alavai (tamai iliili, palalafola lautele, pepa o le vaitafe ma isi mea faapena). Fafasi i le malala ua faʻaaogaina e puipuia ai aʻa.
  • Liligi le palapala i totonu o le ulo i se maualuga e le sili atu ma le 3 cm.
  • Aveese ma le faaeteete le fugalaau mai le koneteina tuai ma se paluga eleele.
  • Aumai i lalo o le vai tafe, fufulu. Afai ei ai le aʻa, palamole ma isi mea leaga i aʻa, aveese i latou e ala i le faʻamaʻiina o le nofoaga o loʻo tipi i lalo ole vai faʻavave o masima ma faʻafuina i le efuefu. Faamama le laau mai laulaau mamago.
  • Tuu le laau i luga o le eleele, faʻalautele aʻa. E tatau ona i luga o le eleele palapala le tuputupu aʻe o le calathea i le ogatotonu o le tane.
  • Faʻaeteete, i ni vaega, sasaa le eleele o loʻo totoe i totonu o le ulo, ma tuʻu ile 2 cm i le pito.
  • Suavai lelei, mama i totonu o se fale paolo mo aso e tolu.
  • Vai le laau i le isi taimi e leʻi muamua atu i le 10 aso.

Nofoaga, malamalama

Mo ituaiga uma o alalafaga e manaomia se la, ae le mu mu. O nofoaga pito sili ona lelei i sasae, matafaga sasaʻe ma sisifo.

Latou te atinaʻeina lelei foi i lalo o le moli o le moli, pe afai o le malamalama e pau i luga ia i latou ia le itiiti ifo i le 18 itula i le aso. I le taumalulu, o nei moli e mafai ona faʻalauteleina le la o le ao mo fugalaau.

Lulu

Eseesega o le vevela, e le aofia ai pepa. Tulaga faʻamafanafana mo calories: + 20-25 tikeri.

Totogi

O ituaiga uma e manaomia le maualuga (pe a ma le 90%) le maualuga.

Tusa lava pe o le a le vaitau, e tatau ona e fugaina le fugalaau i aso uma, solo lau laʻau ma se laumei susu, e masani lava ma se vai malulu mama. E tatau ona faia ma le faʻaeteete le faʻatinoga ina ia mafai ai e sina vai ona mafai ona pa'ū ile laulaau.

Mo meaola ma lau laʻau - e le aofia ai le faʻaleleia. O isi metotia e faʻaaogaina e faʻamama ai. E lelei le tuʻuina o se pusa tioata, se terrarium tioata, se mea e faʻalelei ai le ea i autafa o le fugalaau. E mafai ona e tuʻuina se atigipusa ma le laau i totonu o se fata ma ni susu susu poʻo se puʻu.

Faʻasa

E faʻamauina le suavai i le vai malulu faʻamamaina (pe tusa ma le +25 tikeri), e puipuia ai lona faʻaleagaina. Le faamaluluina - togi se taga tapoleni i le peat i se fagu vai.

  • Summer - i isi aso uma;
  • Winter - tasi i le vaiaso.

Faaaogaina o le vai - e tusa ma le afa lita i le vao o se tagata matua.

O velvety ituaiga o loʻo faʻamamaina lelei i le pito i lalo o ipu.

Laʻei pito sili

Uma le laau i le 10-15 minute muamua. Mo le laeiina, e mafai ona e ave: faʻamaʻiina mo le uʻamea poʻo laau teuteu-faʻaaogaina.

  • Poto / taumafanafana: tuputupu ae le laau, o lea o le masani ai o le fafagaina e talafeagai - tasi taimi i vaiaso uma;
  • Taumalulu / pa'ū: taimi faʻatumauina - e tasi i le lua masina e lava pe leai foi le faʻamafanafana.

Faʻaeteete i le vailaʻau ma le calcium, o a latou mea leaga tele e aʻafia ai le fugalaau.

Tofiga

E tolu auala e fafaga ai calories:

  • aʻa vae;
  • toso;
  • fatu.

Faiga faʻamavae

O le faigofie o filifiliga e tolu. Mo lenei mea, lua pe tolu tausaga le matutua e talafeagai. E tatau:

  • Uma le palapala i totonu o se ulo i le po e faʻamalulu ai.
  • Ave ese le laau, faʻaeteete e leai ni aʻa mai le eleele.
  • Vaevae le vaomatua, i vaega taʻitasi e tatau ona i ai pe sili atu ma le tolu tola.
  • Ona faia lea o se tauʻeleʻele (silasila i luga).

Laʻau

O seleni e maua mai i se fugalaau ola maloloina maloloina e ala i le vavaeina lelei i le aʻa. Tuu le mea faigaluega i totonu o se ipu e iai ni eleele faʻapitoa. Latou te tuʻuina i totonu o se atigi pusa vai faʻafefe, faia se tamai faletalama i le pito i luga (mai se ato, pusa pipi, ma isi). A maeʻa aʻa i luga o le tipi (2-3 vaiaso), pe a amata ona ola le laau fou, e faʻasaʻoloto mai le fale.

Fanauina o fatu

O le faiga sili lea ona faigata:

  • Ua tumu le tane i se paluga o vaega e lua o le humus ma le tasi vaega o le oneone.
  • E tufatufaina fatu i luga o le fagu i totonu ole 2-3 cm, tulei i totonu ole eleele.
  • Faʻavaa i le tioata.
  • E tuʻuina i totonu o se potu e maualuga le vevela e oo atu i le +30 tikeri.
  • A maeʻa le afa poo le masina atoa, e tatau ona tupu tupu.
  • Faʻafeiloaʻi ma le faʻafefeteina atigi eleʻele ile tasi le centimita.
  • Faʻaitaitagofie i latou, aveese le ipu malamalama, muamua mo le itula, ona umi.
  • Pe a oʻo atu ia i latou, e tusa ma le fa senetimita e tuʻuina i ni pusa eseese.

Fuga

Fugalaau i ituaiga eseese o calathea e aliali i le tautotogo-taumafanafana. O sili ona matagofie o loʻo i ai i le ituaiga o croquet.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

E le faigofie le tupuina o se tala i le fale, o mea sese e masani ona tupu, ae e mafai ona foia:

Le faafitauliMafuaʻagaFaʻasaoga
Mūmū, mūmū matala i laulaʻau.Le lava le susu.Lafoa le laau i aso uma. Tuu le fagu i totonu o se atigipusa ma le susu. Tuu se mea e faʻamaualalo poʻo se pusa tioata lata ane.
Tuʻu enaena i pito.- Faʻafefe o le laau.

- Faʻataʻitaʻiga.

- Faʻaitiitia le tafe o faʻamaʻi, aemaise lava le gaʻo.

- Ave le laau i se nofoaga e leai ni pepa.

Laʻau o laulaau, o foliga vaaia o lanu susulu.Le lava o susu i le eleele.Faateleina le faasusu.
Faʻasaga o petioles ma faʻavae i lau.Laititi maualalo ma maualuga maualuga.Suia tulaga o le taofia.
Faʻasalaga faʻatau.- Le lava le susu.

- Suavai o le palapala.

- Malo malosi malosi.

- Faʻamaua le ea i tafatafa o le fugalaau.

- Suia le sui.

Totoina lau.- Atonu o le taamilosaga taʻitasi o le fesuiaiga o lau.

- A oʻo ina faʻagesegese le tuputupu aʻe - e le lava le faʻalaʻau, faʻafeinu.

- Mulimuli i le laau, fafaga pe a manaʻomia.

- Maitauina le faʻafeinu o le pulega.

O foliga vaaia o lanu susulu.E susunuina mai le susulu o le la pe pe a mavae le pa'ū o galuega e pei o tioata.Tuu le fugalaau i totonu o se fale paolo. Faʻaeteete pe a faʻaleleia, e sili atu le faʻatinoga o le faʻagasologa i le taeao po o le afiafi.
Laʻau lau.Le lava le malamalama.Malamalama le fugalaau ma se moli susulu.
I tua o loʻo i ai le siʻitia faʻaititia.Spider mite pe na o le vai malulu.Vaʻai le laau. I le leai o se upega tafailagi, e le tatau ona e popole.

Faamai, meaola faalafua

O ituaiga iniseti ma faʻamaʻi pipisi e aafia ai le calathea. Ae e mafai ona e tau ma i latou.

Le faafitauliFaʻaaligaFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
Spider miteO foliga vaaia o se mea papaʻe, o mea e faʻaaogaina. Yellowing, paʻu lau.Faʻateleina le faʻamamafana. Le faia o Inta-Vir, Karbofos.
ShieldO le laupepa e ufiufi i lanu moana enaena.Faʻatulaga se taʻele - +45 tikeri, solo i le 70 pasene alcohol alcohol. A maeʻa le lua itula, togafiti i le vai faʻafefe ma faʻaaogā naʻo le fasimoli tagamea. A maeʻa le aso, toe fai le faʻataʻitaʻiga, ona toe fai lea i le 4 aso (a itiiti ifo ma le 7 taimi). Nai lo le afaina, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau oona mai meaola faalafua (Actara, Bazudin, ma isi).
WhiteflyO pepe laiti e maua i tua o laulaau.Lafoa le laau i Fufanon, Mospilan poʻo le Confidor.
ThripsNofoaga e leai ni lanu e tupu aʻe i ni mea tetele. E mafai ona vaʻai faʻamaʻi iniseti i luga o le palapala.Faʻatulaga se taʻele. Spray Inta-Vir faalua (afa le papa i le lima lita o le vai). Liligi le vai lava e tasi.
BlackFaʻafeiloaʻi foliga o meaola faalafua. O le laau e foliga pe a uma se afi (ufiufi i le soot).O le fofo fofo o le a fesoasoani.
FusariumFaasee, fufusi, salalau pala. Ua mate le laau.E tatau ona faʻaumatia le laau.

Fai mai Mr. Summer Resitala: Calathea - o se fugalaau o le fiafia

Sa faapea mai saienitisi Saina o le kalatea e malosi tele le malosi o le manava, faafetai lea e mafai ai ona mafanafana se tagata, puipuia mai le malulu, faalavelave i le foliga mai o le toto ma nonoa.

O lenei laau e fufulu ai le vaʻaiga lata ane o mea leaga faʻaleagaina. E fautuaina le totoina o lenei fugalaau mo tagata o loʻo mafatia mai le siʻosiʻomaga, o loʻo i ai sona aoga aoga i luga o le tino, aumaia le filemu i le fale, fesoasoani e maua se mea mo le agaga.

E tusa ai ma aʻoaʻoga a Feng Shui - kalatea e tatau ona tu i le itu i sasaʻe poʻo sasaʻe. I lenei tulaga, o le a ia puipuia le ola maloloina ma le manuia o le aiga.