Laʻau

Fale fugalaau a Achimenesa - tausia ma tuputupu ae

O laau sili ona fiafia ma matagofie mo le galueaina o fale o fugalaau matala o Akimenes. O nei vao vao, e ufitia tele i nai fugalaau matagofie, teuteu fola, faapaleni, potu, faia o ni mea matagofie ma se lanu o lanu.

Faʻamatalaga o mea faʻatau

Achimenez (achimene) o se laufanua masani o le aiga Gesneriaceae. O le laau e laʻititi - e oo i le 30 cm le maualuga, ma o loʻo i ai ni tipu. O laulaau e lamolemole, lautele, pogisa lanumoana poʻo le lanu violē ma vela faʻasalalau ma alofilima i luga o le pito. O le aganuu e faʻaalia e ala i laʻau faauo, o fugalaau a Achimenes e laiti, e foliga tutusa ma le kalama. O le aʻa e atiina ae i rhizomes - o mea e taʻua o tubers ua ufitia i fua.

Fugalaau Achimenes

Mea masani masani

Vaomatua i totonu ma fugalaau matagofie fale

O le genus Achimenes o loʻo fai ma sui o ituaiga e 50 ma le tele o ituaiga. O nisi oi latou e ola i le vaomatua, o laau sili ona matagofie ua fafagaina e ala i le fausiaina.

I faleoloa fugalaau, o le mea sili ona taatele o ituaiga fugalaau ia e lelei ona lelei le faʻaleleia o le fugalaau Rusia:

  • Faʻasaʻo. Laʻau vao ma nisi taʻai ma fugalaau tetele e oʻo atu i le 6.5 cm le uumi, lanu viole ma le lanumoana. Fiafia ituaiga:
  1. Chiapas - lanu violē vaivai;
  2. Juaregia o se fugalaau paʻepaʻe ma se paʻu violē ma veins.

Aysenes e umi ona osooso

  • Faʻailoa. O se fugalaau manaia o se fugalaau e iai se foliga masani e paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe pe paʻu.

Fua eseese

  • Apu. O le ituaiga o meaʻai na gaosia e avea o se taunuuga o le laasia o ituaiga o ituaiga. O loʻo faʻamatalaina i le tele o laʻau ma tele-lanu. Sui:
  1. Rose Rose - lanu piniki, fugalaau fugalaau.
  2. Blue - lanu moana loloto, lanu lanu o lafumanu, nofoaga tutotonu samasama.
  3. Lanu lanu samasama - fugalaau tubular ma samasama samama po o lanu samasama samasama ma le faavae o le terracotta.
  • Laʻau tele. O le ituaiga aupito tele - o le laau e oʻo i le 60 cm le maualuga, fugalaau ola e oʻo i le 6 cm le lautele ma e oo atu ile 10 cm le umi. O laulaau o le lanu violē po o le lanu uliuli, o lanu e mumu pe lanu viole.

Ahimenez o se vaomatua tele laau toto i Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. O le mea lea, o le aganuu e manaʻomia le mafanafana ma le faʻamafanafana.

Fiafia! E lua lomiga o le amataga o le igoa Achimenes. E tusa ai ma le muamua, e faʻamatalaina o se "fugalaau faʻatau", e tusa ai ma le faaliliuga lona lua - "alu i le taumalulu".

Vaega o le tausiga mo Achimeneses

O le tausiga ma le galueaina o le Achimeneses o ni auala e sili ona mamafa e manaʻomia ai le onosai, faʻaeteete ma le faʻaeteete ma le mautinoa. O le laau e fiafia i le mafanafana, tumau le vevela. I Rusia, tupu aʻe e pei o se fale ile fale. Mo le vaitau o le taumafanafana, e mafai ona totoina se togavao i le avanoa avanoa pe ave i le faapaologa.

Lulu ma moli

Faigamalo i Totonu o le Aiga Blooming All Year

O le laasaga muamua mo le tausiga lelei o le au a Achimenes o le filifili lea o se nofoaga mo le laau i totonu o le fale. O se fugalaau e fiafia i le la, e atiina ae lelei i le susulu ma le felafolafoaʻi. E mafai e le susulu o le la ona susunuina lau. O tagata fai togafiti poto ua finau faapea o le tele o ituaiga o Achimeneses e faasolosolo malie ona fetaui mo le la. I totonu o le paolo, e leiloa e le laau lona teuteu, tupu le laumei lanumeamata ma e le fuga.

Achimenez o se aganuu vaomatua, alofa i le vevela, e le taliaina le vevela vevela, ata. Faʻamālōlōina tulaga mo fugalaau i le taimi o le tupu aʻe ma le tupu aʻe - vevela 22-24 tikeri. I le taimi malolo, o le vevela aupito sili ona lelei e 10-14 tikeri.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

Achimenes e manaʻomia le malulu, faʻafeinu. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina le suluina o laulaʻau - o le mea i luga o le eleele e faʻaleleia ai le susu, ma o loʻo i ai se faʻafitauli o faʻamaʻi. O se fofo lelei lava o le tuʻuina lea o le fugalaau latalata ane i se vaituloto, fagako poʻo le umukuka. E taua tele le faʻaleleia o le laau i taimi uma, ae le o le tele, ma le mafanafana, vai tumau.

Fautuaga! E sili atu le sasaʻaina o le vai i autafa o le ipu - o le auala lea e le faʻamaluluina ai le aʻa, e le faʻaputuina le susu.

O le tele o le vai e tatau ona tafe, o se pani e faʻalautele le gaʻo poʻo le kalaupapa lelei e tuʻuina i lalo o le ulo (e tatau ona susu).

I le taimi o le taotoga, e faʻaitiitia ai le suavai - ua lava lea e faʻafefeteina ai le eleele faʻatasi ile lua pe faalua i le vaiaso pe sasaa vai i totonu o le paʻu.

Fiafia! O se filifiliga sili mo le susuina o le Achimenes o le faʻafefeteina o le suavai. Faʻafaigofie: o le mumu mai le kaporo e tuʻuina i totonu o se ulo, e tosoina le pito e tasi i le pito i lalo i totonu o le apa, pe a faʻafefea le vai. O le a mafai ona faʻatonutonuina e le laau le aofaiga o le vai e manaʻomia.

Laʻau mo le tuputupu ae

O se mea taua i le faiga o le totoina ma le tausiga o le Achimenes o le filifiliga lea o eleele. E fautuaina e tupu se aganuu i se paluga faapitoa mo senpolia (violet). E aofia ai le peat, vermiculite ma le perlite. O eleele talafeagai e mafai ona saunia tutoatasi e ala i le faʻafefiloi o peat, oneone ma eleele palapala. O le vermiculite faʻamalosi, faʻalauteleina le oneone poʻo le iliili e faʻaaogaina e pei o le faʻavaivai.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E faʻafefea ona fafagaina le au Akimenes? O le fesili e manaia, ae faigofie - aganuu e le manaʻomia le fafagaina faapitoa. Fertilizers mo Achimenes e mafai ona faʻaaogaina i le vaitau o le tuputupu ae ma le fugalaau. I le avea ai ma se pito i luga, o faʻaogaina o minerale lautele mo le totoina o laau teuteu e faʻaaogaina. E faʻaaogaina i ni mea laiti i vaiinu taitasi. I le taimi o le autumn ma le tautotogo mea faʻapitoa e faʻaalia: humus poʻo le pefu.

Pulu

Ua fautuaina le au faifaatoaga fugalaau e fusi ia le au Akimenes - o le a tolopo ai le fuga o le laau mo le tusa o le lua vaiaso, ae o le a mafai ai ona tupu malosi le fugalaau, fausia ni paʻu laugatasi, ma taoto ai fugalaau malosi. E mafai ona e amata amataina oe saili i se amataga vave o le tuputupu ae, pe a oʻo atu le laau i le maualuga o le centimita. O le gaʻo ogaoga e aveeseina ma seleulu pe na o le momotu ese. O le faʻapipiʻiina o vailaʻau laiti e faaluaina i le vaitau, e sili atu i le fitu taimi e mafai ai ona faʻaogaina le tele o vao. O le faagasologa e taofi pe a uma ona amata le uluaʻi bud.

Fugalaau ola

Laʻau fugalaau - ola ma tausi i le fale

Achimenes e ese mai i foliga o pago ma fugalaau. O loʻo iai vao vao (e malosi malosi pagone, e tupu i luga) ma faʻapitoa (faʻapipiʻi e mafai ona fetuunai).

Aotelega vasega

Faʻalagolago i le auala e fuga mai ai le 'au, o loʻo faʻavaeina foliga o fugalaau:

  • Tulum tubular - faititili-pei;
  • Ipu-tutusa.

Ituaiga fugalaau:

  • Le masani;
  • Terry.

Ituaiga o meaʻai, fuafua i le tele o le fugalaau:

  • Laititi laititi (e oʻo i le 3 cm);
  • Ogatotonu-faʻaleleia (e oo i le 5 cm);
  • Tele-fuga (sili atu i le 5 cm).

Akimenes tele-ifo

O le lanu lanu o le aganuu e tele ma manaia. O le lanu lanu enaena, ma o le Achimenes o loʻo avanoa foi i paʻepaʻe, samasama, piniki, mumu, blue, lanu viole ma isi lanu.

O le vaitau o le vavao o le laau e mai le amataga o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn.

O nisi taimi E le fuga mai le timu e aunoa ma ni mea vaaia. Aisea e tupu ai lenei mea, e tele mafuaʻaga:

  • O faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi - o le a faʻavaivaia le laau, e le mafai ona atiaʻe lelei.
  • Suiga O le vaitaimi o le fetuunaiga o le aganuu e umi, o le fugalaau e leʻi lava se taimi e sauniuni ai mo le totoina.
  • Le lava o elemene (magnesium, manganese ma le pulu). E tatau ona togafitia le fale ma oloa e maua ai le maualuga o mea o nei elemene.

E mafai ona e faʻateleina le tele o fuālaʻau i sauniuniga "Bud", "Bloom".

Faʻapena i le fale

O le faʻaleleia o le Akhimenes e faʻatino i ni auala:

  • O fatu. O se laasaga umi ma le umi, o le filifiliga sili ona faigata mo le fausiaina o se aganuu. E totoina fatu i Fepuari, fefiloi ma le oneone. E le talafeagai le fufuluina i le eleele - o fatuga laiti e laiti tele. O le lau o loʻo sosolo i le vai mafanafana, ua ufiufi le fagu i se ata. E ono tulaʻi mai i le 10-14 aso. O aʻa malolosi malolosi e tatau ona totoina i ni ipu eseese.

Taua! Pe a faʻasalalauina e fatu, o uiga eseese ole varietal e le faʻasalalauina. O lenei metotia e masani ona faʻaaogaina e le au faifaʻatasi e faʻanofo ai ituaiga fou o Achimenes.

Achimenez fatu

<
  • Laʻau. Se ala faigofie ae mataalia. E vaevaeina se laau matua ola maloloina i tolu pe fa aʻa, ma lua pe sili atu tulafono faʻavae. O vaega e togafitia i le carbon activated. E faʻamamago 'oti, toto i le eleele. Afai o le aʻafiaga na manuia, ona maeʻa lea o le 2-3 vaiaso ona mafai lea ona totoina fatu laau i totonu o se ulo.

Sprouts of achimenes

<
  • Lea. E le faigata le faʻatupuina o aʻafiaga, ae o le vaitau e tupu na o le vaitau e sosoo ai. E vavae ese laulaʻau pe vavae ese ma toto i le eleele. Mo vave vave, o le mea e mafai ona tuʻuina i totonu o le vai ma se mea e faʻaleleia mo aʻafia mo ni nai aso. E tele fasi laʻau e totoina i totonu o le tasi ipu - o le a sili atu le matagofie o vao.

Faʻapaʻaga i laʻau

<
  • Tuʻu. O se metotia lelei e tupu ai le ahimenes. O tagata totoa o tamaʻi teine ​​o aʻa (rhizome). E tatau ona vavae ese le stolons mai le matua matua ma totoina i latou ile eleele. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le fugalaau fugalaau o le a tupu ma fuga ma le malosi.
  • Rhizomes o le Achimenes. Le ala sili ona faigofie ma sili ona aoga e toto ai se laau. O se tagata matua e maua mai i le ulo, o le aʻa ua vaeluaina ma le faaeteete i ni vaega. O vaega e togafitia i le carbon activated. Ua totoina fasi laupapa i le mea ua saunia. O pupu vine e palu ma tuu i se pusa eseese.

Achimenes Rhizomes

<

E mafai ona faatelevaveina le auala e ala i le faʻamafanafanaina o le pito i lalo o le ulo: o le pusa e tuʻuina i piliki mafana, maa, ma le vai taʻele.

Suiga

A e faʻatau atu taui, e tatau ona e manatua e tatau ona e faʻapipiʻi le laau i le faaiuga o le taumalulu - o le amataga o le tautotogo. Mulimuli ane e manaʻomia se vaitaimi umi o le fetuunaiga, e mafua ai le leai o se fua.

Amata ona toto se togavao, e tatau ona aveese le rhizomes mai le ulo, asiasi, aveese vaega ua faaleagaina. Afai e lapoa le lapisi, e fautuaina e vavaeese. Ua vaivai le eleele tuai, e tatau ona e saunia se mea fou fou. Ua faataatia le alavai i le pito i lalo o le fagu, ua sasaa le palapala i le faaopoopoina o le malala, ua totoina se fatu, ua lelei le vevela.

Rhizome division

<

Faʻafitauli i le tupu aʻe o Achimeneses

I le faagasologa o le tausia o fugalaau a Achimenes i le fale, o nisi faigata e tulai mai:

  • O le laau e faʻafefeteina le fatu ma lau. O le ea vevela e mafai ona faʻaosofia ai lenei mea ofoofogia. Afai e mole le lau, o le mafuaaga e masani ona le lava le susu.
  • O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau. Atonu o le fugalaau o se vaitaimi uumi i lalo o le aafiaga o le susulu o le la. Afai o le a malulu le vai i luga o le laau, e mafai ona mafua ai le pipiʻi.
  • O le fugalaau e faasolosolo lemu. O mafuaaga e masani ona le lelei le malamalama, ata, eleele mamafa.

O faafitauli ogaoga i le totoina o fualaau aina o faamaʻi Arimenes. O le laau e mafai ona aafia i faʻamaʻi faʻaleagaina. E tatau ona aveese otaota faaleagaina o pago ma laʻau, togafitia le palapala i le fungicide.

Pe a oʻo mai aphids ma pusi o le apogaleveleve, e faʻaaogaina iniseti.

Suʻeina ma ola i luga o le auala

E mafai ona tupu faʻasalaga i luga o le auala e tatau i le mafanafana o le vevela: o le vevela o le ea e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 20 tikeri. O pusa fugalaau e tuʻuina i luga o le pusa poʻo le terrace. E taua tele le filifilia o le mea sao: e tatau ona e aloese mai le timu, susulu malamalama o le la. O se nofoaga lelei o se nofoaga filemu e malupuipuia mai le matagi, vaʻa, timuga. Pe a faʻamafanafana pe i le po, e fautuaina e aumai le fugalaau i totonu o le fale.

Achimeneses o fugalaau manaia matagofie e le tuua ai se tasi e leai se mea. Latou te matua faʻapitoa ma e manaʻomia le tausiga. I le suʻesuʻeina o ni faʻaaliga o le tuputupu ae, e mafai ona e mautinoa o le tausiga o lenei laau ma le matauina o lona atinaʻe o se fiafiaga.

Vitio