Fualaau aina

Gherkin kukama

I aso nei, o kukama laiti e le mafua ai ona faateia tele, ua leva ona lauiloa i latou o nonofo i le mafanafana ona o lo latou foliga matagofie, o le tele ma le elasticity.

Gherkin kukama ma o latou uiga

O tamai kulu kukama laiti, e pei ona valaauina ai i Falani, lea na amata ai lo latou lauiloa, e le sili atu i le umi le 9 cm. O le tele o pipi tilati e tusa lava pe itiiti ifo - na o le 5 cm. O nei ituaiga uma, sei vagana ai le tele-lapopoa, e leai ni meaola i totonu o le fualaau suamalie, eleelea, lea e taugata pe a viliina.

Gherkins e ese mai kukama masani i se fuainumera tele o mea aoga ma i le mea moni e tusa lava pe sili atu le umi i le 10 cm le umi. O Gherkins ei ai se lamolemole lamolemole, o le foliga o se paʻu; a fuaina, o nei kukama e lafoaʻi ma oona, e le o taimi uma e masani ai kukama masani.

I aso nei, faʻafetai i le galuega le faʻavaivaia a le au faifaatoʻaga, ituaiga o gherkins ua tele ni uiga matagofie: vave vave matuia, faʻamaʻiina i le tele o faʻamaʻi (paʻu paʻu, paʻu palapala, ma isi mea) puipuia i taimi o femalagaaiga, fua maualuga, foliga matagofie ma le tofo lelei.

E te iloa? A faʻaaogaina masani, o gherkins e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol, faʻamaonia le metabolism o le tino, fesoasoani e faʻamamā le manaʻoga ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

Vaega o le tuputupu ae

O fatu o kukumba i le fanua tatala e leʻi totoina muamua nai lo Iuni, ona e fefefe kukama laiti i le maualalo o le vevela. E sili ona lelei le totoina o laʻau i laʻau, muamua le faʻamalosi ao le i totoina ile laufanua. O le kukama moli e tupu lelei i le lafoaʻi, o le eleele oona ma se indexity index o le 6-7 pH.

Le taua o le fafagaina o kukama

A oʻo ina totogo manulele i le vaitau o le tuputupu aʻe, e manaʻomia le suāvai talafeagai, i taimi o fugālaʻau, faʻaitiitia le faʻainu.

I le vaitau o le galue malosi, o le suāsusu e manaʻomia i aso uma, ma i le vevela e tatau ona faʻafefete i le tele o taimi i le aso.

E taua! E fautuaina le faia o vaiinu ma vai vavae i le vevela o le potu i le afa lona lua o le aso, e sosolo i le taeao po o le afiafi ina ia le susu ai le susu i luga o le la, ma vevela i le la.

Taumafa manaʻomia mo gherkins

Komepiiti o le tele-size e manaʻomia ni laʻei talafeagai, e le mafai ona faʻafefeteina le tele o felaʻasaʻi, aemaise lava le gaʻo. Lua vaiaso talu ona totoina, o le uluai fafagaina o loʻo faia faʻatasi ma se faʻasologa paleni o fatuga mo fualaau ("Mortar A"). Mo fualaau lelei tele o ovel ma kukama fua tele e manaʻomia ai le potassium, ma faʻapipiʻi ai le potassium.

Faʻalogo! Afai o loʻo i ai le tau e le mafaʻatasi ma suiga o le vevela faʻafuaseʻi, e mafai e gherkins ona faʻagesegese lo latou alualu i luma ma atinaʻe. Laʻau lagolago i togafitiga faʻamalosi-"Garden Garden" poʻo "Ekoberin".

Totoina o le seleselega

E mafai ona fao fua o le mini-gherkins i le lua aso pe a maeʻa le ovary. Ua i ai i lenei fomu, e mafai ona mafai ona faʻaaogaina, e ui lava i le telē - o se kalupaʻu vevela tele ma le manogi. Gherkins pi kukama i aso uma, pe a oʻo i le 3 - 9 cm le maualuga. E le tatau ona faʻatagaina le televave o kulupu mai kulupu o gherkins, ma a maeʻa le seleselega, tuʻu i se nofoaga lelei mo le teuina ao leʻi oʻo i le seleselega mo le taumalulu.

Tului O le kalaku e tele ituaiga eseese: i le faaopoopo atu i gherkins, o loo i ai pea lava e pei o le Anguria - kukumba moa, e sau mai Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute; Kivano - kukama ma faʻi faʻi, tupu aʻe i Isaraelu, Amerika Tutotonu, Niu Sila mo meaai paleni; dosakay - kukumba curry, ituaiga Initia ma se tofo suamalie; Melotriya o se kukama Aferika, e le gata o fua suamalie, ae o fualaau faisua foi.

O ituaiga sili ona lauiloa o gherkins

I aso nei i aganuu, e tele igoa mo kukama gherkins. Eseesega ma eseese uiga ma metotia o le galueaina: i totonu o greenhouses, greenhouses, i fanua tatala; ituaiga eletise e paʻuina e pi ma faʻalauteleina e ala i le auala vegetative. E le mafai ona faʻamatalaina ituaiga eseese uma, aemaise lava pe a fou mai aso fou i aso uma. Mafaufau i nisi o ituaiga sili ona lauiloa i aso nei.

"Kamupani Fiafia"

Le eseesega o le vave amata, fuaina o le tagata lava ia, o se tasi o ituaiga sili ona lelei o gherkins, kukama mo le totoina i totonu o le greenhouse ma i le malae vaalele.

O faʻamalo i le foliga o se paʻu, faʻatasi ai ma le tele o tubercles i luga o le eleele, e oʻo atu i le 9 cm. O le vailaʻau e teteʻe i le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le aʻa.

"Moravian Gherkin"

O le ituaiga Moravian e alofaina e pi, o lea e sili atu ai le ola i le malae vaalele. O le ituaiga e tupu fua mai fualaau aina mai le 6 i le 9 cm. O luga o kukama o le itu-angle, o le tuputupu aʻe e mafai i totonu o le kiona ma totonu o moega. "Moravian gherkin" e tetee atu i faʻamaʻi.

"Pale o Paris"

O le "Paris Paris" - o loʻo faʻafeiloaia e ituaiga o manu, e maualuga lona gaosiga. O laau toto tetele e le tupu tele ni gaʻo, e tatau ona tupu i luga o le eleele.

E manaia mo le gaosiga. O fua e umi - e oo i le 12 cm, i le foliga o se paʻu, o le mamafa o fualaau aina e tusa ma le 85 g. O le tino e vevela, pala, e leai se oona.

"Prima Donna"

O lenei ituaiga o loʻo ola, e lelei tele mo le ola i luga o se loggia poʻo luga o se windowsill. Fua le umi e oo i le 11 cm, lanu - lanu lanumeamata. O le ituaiga e tele fualaau aina ma e sili ona lelei ona tofo.

O le masalosalo ma le tele-kukama o se fua maualuga, pe a uma ona aoina fua muamua, o mea nei e sosoo. O kukama sili ona suamalie e faia mai gherkins. I le taumalulu, o lanu lanumeamata lanumeamata ma kukama malie o le a le gata ina fiafia i le tofo, ae teuteu ai foi se laulau malologa.