Laʻau

Royal geranium - tausiga i fale mo tagata amata

Royal geranium o le fua lea o galuega mamafa a le tele o faifaatoʻaga. E ese mai i isi ituaiga ituaiga e ala i lona manogi manaia ma le tele o fugalaau, lea e fausia ai se pulou i luga o lanu lanumeamata. E lauiloa foi o ia ia Grandiflora. O lea ituaiga o laau e foliga matagofie lava, e manaomia e tagata taʻitasi taitasi ona maua se matagofie matagofie. Ae ui i lea, e taua le manatuaina o le televave o le geranium royal e matua mataʻutia, e le faigofie ona tausia.

O lenei ituaiga o pelargonium e le gata o se tala manaia, ae o se numera o uiga iloga lea e faigofie ai ona iloa.

O le geranium Royal ua matua le fiafia lava i le galueaina, ae o le foliga vaaia ma le manogi manaia maaleale e totogi mo mea faigata uma ma tau.

Na maua lona igoa ona o lona foliga vaaia i le vaitaimi o le vavao. Ae ui i lea, ina ia mafai ai ona ausia le manaʻoga manaomia, e tatau ona faia le tele o taumafaiga.

E foliga foliga foliga

O le maualuga o se laau matua e le sili atu i le 0.5 mita. O fugalaau o loʻo i luga o le tulaga tutusa e pei o lau. O le maualuga o le inflorescence e oʻo atu i le 15 cm. O le ata lanu e matua mauoa: mai le sinasina-paʻepaʻe e toetoe lava auliuli. O le paʻu lanu mumu taatele. O le laina pito i luga o inflorescences o loʻo faʻaalia i se lanu sili atu ona paʻu, o nisi taimi e oʻo lava i se mamanu pisi. I foliga vaaia, o le fugalaau e talitutusa lava ma pansies. E tatau ona totogia faapitoa ile vaega Elegans, lea e manatu o se tagata matua. O le lanu mumu o le pulou fugalaau e vave tosina mai ai le gauai ma maua ai le mata.

E tele fugalaau

O laulaau o le geranium royal e tele, o latou pito e vaʻaia. O latou lanu e lanumeamata. E faʻamautu le aʻa. O le aʻa e aofia ai aʻa maualalo.

E uiga i le talafaasolopito o foliga vaaia

Geranium - tausiga o le fale pe faʻafefea ona tafe le geranium

Royal geranium e afua mai i le Cape Cape (itu i sisifo o Aferika). Na oʻo mai i Europa i le 18 senituri. O le vaitaimi lea na faia ai pea e saienitisi galuega i luga o le sopoia o ituaiga eseese, i le mauaina o ituaiga fou o latou, o le numera lea ua silia nei ma le tasi le afe. O le taimi nei o le filifilia o lenei laau e tele lava ina faia i Siamani.

Royal Geranium Care for Beginners

Aotelega pelargonium poʻo geranium - faʻatupulaʻia ma tausi i le fale

O se laau e matua leaga lava o le geranium royal. Tausiga lelei fale mo le amataina o se faafitauli ogaoga. E manaomia e le fale le tausiga faʻapitoa, o lea e tatau ai ona e faamasani ia te oe lava i tulafono uma ma nuances aʻo le i oʻo i luma.

O le Royal Pelargonium e mataʻutia i le tuua

Lulu

Royal pelargonium o se ituaiga laau toto. I le tau vevela, i le tau o le ogatotonu o le ogatotonu e mafai ona faʻapipiʻiina i luga o le auala i le 22-27 ° С. Faatasi ai ma le faateleina o lenei faailoilo, e tatau ona fafaga le fuga faalua i le aso. O le taimi muamua e faia lenei mea i le 10 i le taeao, le lona lua - pe a maeʻa le 18.00.

I le taumalulu, o le vevela o le ea i totonu o le potu o loʻo tupu ai le geranium tupu e tatau ona tausia seia oo i le 10-15 ° C. E mafai ona e ave le ulo i se loggia vevela po o totonu o se fale kiona, ae o le tele o le malamalama e le tatau ona faaitiitia. E talafeagai mo laau totő ma se fagu malulu malulu ma se faʻavaa laupapa.

Malamalama

E fiafia Geranium i le malamalama lelei, ae i le taimi lava lea e manaʻomia ai le puipuiga mai le susulu o le la. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o laʻau o le fugalaau ua faalauteleina, o laulaau ua paʻu i le lanu. E sili le tuʻuina o le pelargonium tupu i sasaʻe poʻo sisifo. Afai e te ola i luga o le faamalama i saute, e manaʻomia ona e tausia se mea itiiti.

Nofoaga lelei e talafeagai mo le tuputupu aʻe o geraniums.

Faʻasa

O fua o le vai e faʻaaogaina e faʻalagolago i le vevela ma le vaitau. I le tau vevela, pe a vevela le vevela ma vevela, e faʻafefe ile geranium 2 taimi i le aso. Afai o iai le fugalaau i totonu o le potu, ona lava lea e faʻafefeteina ai i le 1-2 taimi i le vaiaso. I le taumalulu, e tatau ona fafaga le laau 1 taimi i le vaiaso. Aʻo le i faia le suʻega, latou te suʻe le eletise ma ia mautinoa ua mafai ona faʻamago.

Faʻalogo! I le tulaga o le suavai, o le geranium tupu e amata ona pagatia i le paʻu ma le pala.

Lafoaia

Geraniums e na o le vaʻaia pe a fai o le potu e malulu pe o paʻu mafanafana o loʻo galulue. E le mafai ona e maelega i lenei faʻataʻitaʻiga, e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi faʻamaʻi ese.

Totogi

O le geranium le Tupu e sili atu i le maliega o tulaga mo le tuputupu ae, ae o lenei faailo e mafua tonu lava i le vevela o le ea i totonu o le potu.

Soo

E mafai ona e faʻatau eleele mo le tupuina o geraniums i totonu o se fale fugalaau poʻo le saunia oe lava. O lona eletise e tatau ona le faaituau, mea e taofia ai le vai (mo se faataitaiga, sphagnum) e aofia ai i le tuufaatasiga.

O le geranium a le Tupu e sili atu le lelei o le eleele elekene ma le eletise

Faʻalogo! Afai e pala le eleele, ona muamua lea ona totoina se fugalaau ua faʻamaoaigaina i le perlite.

O le eleele mo le pelargonium e tatau ona tatala ma ia aofia ai le tele o meaʻai. E mafai ona e kukaina e ala i le faʻafefiloi o vaega nei:

  • laʻau humus;
  • peat;
  • oneone;
  • se tamai vaega ole fafie.

Laʻei pito sili

Ua totoina le pelargonium i totonu o pusa fufulu, ma o le tele o tausaga e mafai e le laau ona fai e aunoa ma le toe suia. I le aluga o taimi, ua pala le eleele, ma e tatau ona e faʻafefeina. I le popofou o le tautotogo, e aoga le faia o laei pito i luga ma se maualuga o mea oona. Faatasi ai ma le amataga o le fuga, o le mea e sili ona lelei. Ina ia vave ona totoina, latou te fafagaina geraniums ia Mati, taofi ia Setema.

Faʻalogo! O le sologa lelei i le taumalulu e afaina ai le tupu aʻe o le pelargonium tupu.

O meaʻai sili atu mo le faʻamaʻiina e mafai ona afaina ai geraniums

Tausia i le taumalulu, i le malologa

O le taumalulu o se taimi malolo mo geraniums. O le taimi lava e fuga ai le laau, e tatau ona ave i se nofoaga manaia ma le vevela o le 10-14 ° C, o le fuainumera o fesuiaiga e faaitiitia i se tulaga maualalo. O luga o laei i lenei taimi e le manaʻomia lava.

Faʻalogo! Ma o le isi vaitau e sili atu le manaia o le lanu, ao lei amataina le taimi o totoe, e tatau ona teuteuina geraniums.

I le faagasologa o le teuteuina, o le mea autu e faapuupuuina e le lona tolu, ma otaota uma pe mama, ua aveese laulaau. O pula o loʻo faʻaalia i le taumalulu.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Royal Begonia (Begonia Rex) i le fale

O le fuga mai o geranium tupu e mafua ai le fiafia moni i totonu o faifaatoaga. E le gata e mafai ona ia foliga lelei, ae ia faʻaalia foi se manogi matagofie.

Ituaiga fugalaau

O le fugalaau o le geranium Royal e mafai ona le gata o faʻamalamalamaga, ae faʻapea foi le pala. E i ai foi faʻataʻitaʻiga ma ni mea e faʻaaogaina. O le eseese o la latou lanu e matua ofoofogia lava. O ata nei e mafai ona tuʻuina atu:

  • samasama
  • lanu piniki
  • mumu
  • lanu viole
  • moli
  • papaʻe.

Royal geraniums ei ai lanu lanu

Fugalaau fuga

O le fugalaau tautupu mo le tele o vaega o loʻo i ai ni paluga mafolafola mafolafola i luga o mea leaga, ae i nisi o ituaiga o meaola latou te felelei. O lenei mea e sili atu ona matagofie ma faamamaina ai laau.

Vaitaimi

E le pei o isi ituaiga, geranium royal o loʻo faʻaalia i se vaitaimi e le o se umi umi o le fugalaau. O lona umi e le sili atu i le ono masina. O le amataga o le fugalaau e faʻatasi ma le amataga o le tautotogo.

Faʻafefea ona faʻafiafia le fale

Ina ia mafai ona ola le geranium tupu i le fale, e tatau ona fai sina vevela o lana fagu. E le gata i lea, e manaomia e le laau se vaitaimi tumau. A leai, o le a vaivai ma o le a le magoto i fugalaau i le isi vaitau. O le faʻaaogaina vave o le faʻamalositino, faʻamautuina le suavai ma le maualuga o le faʻamalamalamaina o tulaga talafeagai foi ia mo le fuga.

Totoina fua o fuālaʻau

A o le i amataina le taimi e moe ai, o le autu o le geranium malo e faapuupuuina e le tasi vaetolu o lona umi. E fesoasoani lenei mea i le faatumauina o foliga vaaia teuteu o le fugalaau, ma faʻaleleia ai le tafega o le ea, lea e puipuia ai le salalau atu o siʻi ma faʻamaʻi.

E manaʻomia le teuteuina o laʻau

I le tautotogo, e na o ni moli vevela ma le le mafai ona ola e vavae ese ina ia leai se malosi o le fugalaau ia i latou. Faia lenei mea i se auala e le itiiti ifo i le 4 internodes tumau i luga o le ata. E mafai foi ona fausia se shtamb mai se laau, ae peitai, i lenei tulaga, o le a tatau ona faapipiiina se mea eleelea i se lagolago.

E faʻapēfea ona gaosia le geranium tautupu

E tele ni metotia faʻamaonia e mafai ai e oe ona faʻauluina geraniums, o loʻo faʻaaogaina e le au faifaatoaga poto ma le aufaipisinisi.

Fatuina fatu

Germinating fatu e umi atu nai lo le na o le totoina o le aʻa. Ae o laau totō ola e ola maloloina ma malosi, o lo latou taimi vaʻaia e umi.

Faʻalogo! E le mafai e le tagata lava ia ona saunia fatu o le geranium royal, talu ai o ituaiga taʻitasi o se kulupu ma, pe a uma le germination, e le puipuia ai uiga o le tina.

E mafai ona faʻatau mai fatu i se fale fugalaau faʻatuatuaina ma faatuatuaina. E tufatufaina lelei fatu ile eleele susu (lea e aofia ai le oneone ma le perlite), fufuluina i le oneone ile pito i luga ma sina tanumia. O le vaa e ufiufi i le cellophane poo le tioata ma tuʻu i se nofoaga mafanafana ma lelei. Faʻasalaina le susulu o le la i luga o fualaau aina. Pe a aliali mai ni laupepa moni i luga o geranium, e totoina i potopoto eseese. A maeʻa le lima o le lima lima, faʻapipiʻi le laau.

Faʻasogaina o ni afifi

Ina ia maua le faʻaleleia e ala i le tipi, ia faʻaaoga pito i luga, o lona umi e tusa ma le 8 cm. E tatau ia i latou taʻitasi ia le itiiti ifo i le 2 inumaga. I totonu o ni nai itula i le maeʻa ai o le seleselega, ua faʻatagaina ai ona faʻagogo ma totō i le eleele ua saunia, ma na togafitia muamua i soo se aʻafiaga o aʻafiaga. O le aʻa e tanumia i le 2 cm ma tuu i totonu o se potu ma le vevela e tusa ma le + 18 ° C ae le o se moli susulu.

Faʻalogo! O le mea lea e le pala, e suavai i totonu o le apa.

Faʻasalaina lelei o geranium

Geranium e aʻafia i totonu o le vaiaso, mulimuli ane e mafai ona e totoina i ipu eseese.

Vaalele i le ea

O lenei metotia o le toe gaosia e talitutusa lava ma le aʻafia o le oti. I tafatafa o le fagu o geranium tupu, o se isi atigipusa o loʻo faʻafefiloi palapala eleele. Filifili se lala malosi talafeagai ma punou i le pusa faʻapipiʻi, ona faʻapipiʻi lea i se faʻamau uʻamea ma fufulu i le palapala. O le eleele o se mea e faʻafefete ma faʻafeinu. I le vaiaso mulimuli ane, e tatau ona fausia aʻa. A amata ona tupu se laau fou, ona vavae ese lea mai le togavao ma toto i totonu o lana fagu.

Faʻalogo! E le fautuaina le faʻaaogaina o se masini taugofie tau Komi mo le tupuina o geraniums, talu ai o le laau e ono aafia i faʻamaʻi.

Suiga

Mo le tele o tausaga, o le geranium tupu e mafai ona tupu ma le toʻa i totonu o le ipu e tasi. E le gata i lea, e na te faʻaaogaina tigaina le totoina i le laufanua mo le taumafanafana, e le pei o isi ituaiga. E faʻataunuʻuina le faʻataʻitaʻiga pe afai o le aʻa o le tino e faʻatumu atoa ai le gafatia. O le fagu fou e tatau ona 1.5 cm le tele nai lo le muamua. Aotelega o se vaa e fesoasoani i le faʻaitiitia o le tuputupu ae o fugalaau ma le umi o le toesea.

Faʻalogo! Ona o le tele o taimi e suia ai ma se suiga o le nofoaga, e mafai ai ona oti le pelargonium tupu.

Tupu geranium e le taliaina toleniga masani

<

O le totoina o le karaniki e sili ona fuafuaina mo le vaitau mai ia Fepuari ia Aperila. O se laau na alu ese mai le vaitaimi tumau ua ola lelei atoatoa ma ulu atu i le vaega o le tuputupu ae malosi. I le taumafanafana ma le taumalulu e aunoa ma se manaoga faanatinati e faʻalavelave le fugalaau e le aoga.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

E oo lava i tagata e sili atu le poto masani e le o le selau pasene le puipuia mai faafitauli e tulai mai pe a tuputupu aʻe le geraniums royal. E sili atu ona faigata le amataina.

Faʻatoʻa vaʻavaʻai mata ma lau

Afai e amata ona paʻu ese le laʻau ma le toto mai le geranium royal, ona maualuga ai lea o le mea e mafai ona tatou fai atu ua vevela tele le potu ma ua vevela le ea. E le gata i lea, o nei faailoga e taʻu mai ai le leaga o le malamalama. E te manaʻomia le fesuiaʻiina o le filo, tuu se mea e faʻafefe ai le ea ma fai ni auala e faʻaitiitia ai le vevela ile potu. Afai e malulu le fale, ona lava lea e faʻagata ai oe lava i moli faaopoopo ma mataʻituina le maʻemaʻe.

Ona o le vevela, o le geranium a le tupu ua faʻafefeteina laulaʻau ma pulupulu

<

Lea lanu paʻu

O se suiga i le lanu o le laulau 'oloʻo faʻaosoosoina e le gata i le le lava o elemene (aemaise lava, o le vailaʻau), ae faʻapea foi i le le lava o le malamalama, faʻapea foʻi le susu tele. O se mea faanatinati le iloiloina o nei tulaga ma faʻaaoga le mafuaaga.

O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

O lenei faafitauli ile geranium royal e masani ona tupu ona o le le lava o le susu. E tatau ona faateleina le numera o le faʻavaivai ma le faʻaaogaina o le humidification o le ea, ae e le tatau ona e matua maelega lava.

Lafoaʻi paʻu laʻau maualalo

O le mea moni e amata ona liu samasama laʻau maualalo ma pauu ai taunuuga i le le lava o le susu po o meaʻai i totonu o le eleele, faʻapea foi le le lava o le malamalama, ma le le lelei o le lele o le vao. E le gata i lea, o lenei faailoga e iloa ai le pala o le aʻa, lea e mafai ona oo atu ai i le oti o le fugalaau.

Pests

O meaola faalafua mo geraniums royal, o le sili ona matautia o:

  • togi;
  • sovils;
  • paʻepaʻe;
  • aphids.

O le geranium le Tupu e ono afaina i faʻamaʻi

<

Ina ia faatea ese meaʻai, e tatau ona e fufuluina le totonu o le apa laulaulau ma le chamomile fusion ma tuu le laau mo ni nai itula, ona fufulu lea. Afai o nei gaioiga e le aumaia ai se taunuuga lelei, faaaoga se iniseti. O se laasaga taʻitasi i le laʻasaga mo lona faʻaaogaina o loʻo aofia i totonu o faʻamaumauga.

Isi faafitauli

O nisi taimi o le geranium tupu e amata ona pala le ogalaau. O lenei mea e iloa ai o le laau e aafia i se vae uliuli. O le tele o vaiinu poʻo le maualalo o le vevela e mafua ai le atinaʻeina o lenei maʻi. O laau mamaʻi e tatau ona lafoaʻi ma faʻapipiʻi le ulo.

O nisi taimi e fesili ai le au faifaatoaga i le fugalaau pe aisea e lanumeamata ai geraniums ae ua le fiafia? Muamua lava, o le fafagaina e tatau ona vave faʻaitiitia. A le o lena, o le fugalaau o le a mou atu ile lauulu enaena. O le paolo mumu o laʻau e taʻu mai ai le maualalo o le vevela poʻo le iai o faʻataʻitaʻiga.

Vitio