Apple laau

Faamaumauga o le manuia o le totoina o laau o apu "Faamanuiaina"

O le laau a le Apple "Uralets" e faatatau i ituaiga o le autumn ma e talafeagai mo le ola ae i le itu i matu. Faʻailoa i le tuputupu aʻe malosi, faʻafefe o le kiona ma le puipuiga o le tele o faʻamaʻi. Matou te taʻu atili atu ia te oe le tusiga.

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga apu o le "Uralets" na totoina i le ogatotonu o le 19 seneturi i le Sverdlovsk Experimental Gardening Station. Mauaina e ala i le vaeluaina o le apu "Voskovka" ma le "Anis" ma le "Ukrainka".

E te iloa? I totonu O le apple o le XI senituri na aliali mai i Lusia. I lalo o Yaroslav the Wise (i le 1051) na faavaeina ai se toga opu, na mulimuli ane taʻua o le togalaau o le Kiev-Pechersk Lavra.
O le vailaʻau o loʻo i ai se malosi faigata i le taumalulu. Ona o lenei meatotino, na lauiloa ai le apu i Urals ma Siberia.

Mataʻutia o meaola

O le isi, faamatala e uiga i le apu "Uralets", matou te tuuina atu se faamatalaga ma se ata.

Laʻau faʻamatalaga

Aʻau Apple "Faʻaleleia" - laʻau malosi ma tumau. O le pale o le pyramidal, malosi. O le paʻu e enaena. O lala e tutusa lelei i le ogalaau, ona punou agai i luga. O laulaau e laʻititi i le lapopoa, faʻapouliuli, faʻamalosi i pito. Fruiting amata ile fa tausaga.

Vaʻai foi i isi ituaiga o laau apu: "Champion", "Melba", "Uslada", "Candy", "Northern Sinap", "Sun", "Currency", "Berkutovskoe", "Sinap Orlovsky", "Dream", " Zhigulevskoe. "

Fualaau Faʻamatalaga

I le masina o Me, e aliaʻe mai i luga o lālā lala o le toto, lea e fuga i fugalaau paʻepaʻe. Fua o fua i le amataga o le autumn - ia Setema. O fua e laugatasia, laiti i le telē. O le mamafa o le apu se tasi e 45-60 g. O le foliga o apu o se mea manaia matagofie - lanu o le kulimi ma se lanu mumu ma le mumu. O le aano o le malamalama, ma se manogi suamalie, o le tofo e suamalie, astringent.

Faʻasalaga

"Faʻaleleia" - samobesplodny grade. Mo le ovary o le fualaau aina e manaʻomia e ia le pollen mai isi apu. O le palota sili ona lelei o le vasega o le "Ural bulk".

Gestation period

E amata mai le apu o le apple i le masina o Me. Apia e atiina ae le tau mafanafana ma ausia le matua i Setema.

Tuuina atu

O le amataga o le fuaina o "Uraltsa" e tupu i le 4-6 tausaga o le ola o laau. O tausaga taʻitasi, e faʻaleleia le fua o le seleselega, faatasi ai ma le masani ona fua mai. E ui i le laʻitiiti o fua, e maua mai i le tasi laau le 70-80 kilokalama o fua.

E te iloa? Afai e te manaʻo e toʻafilemu, e tatau ona e faia le tipu ma le kinnamon. O le a fesoasoani i le aveesea o le ita ma le ita, le gasegase o le vaivai, maʻi le moe, faapea foi ma le ulu ma le le fiafia. O lenei lauti e faʻaleleia le tulaga faʻaletino ma le mafaufau, faʻamalosia le malosi pe a oʻo i le faʻafitauli.
O le taunuuga o le faʻaauauina o galuega i luga o le faʻaleleia atili o le ituaiga, o le faʻamaeʻaina atoatoa lea o le aʻafiaga o le tau i le seleselega.

Malosiaga ma le teuina

O le le lelei o le ituaiga "Uralets" ua manatu o se fale ola laitiiti o apu. E le silia le 1.5 masina.

Fualaau aina e talafeagai mo le felauaiga, e mamafa ma mausali. Teuina o siliva i nofoaga maualuluga maualuga, i pusa poʻo atigipusa.

Aoao e uiga i ituaiga sili ona lelei o laau apu mo le ola i le eria Moscow ma North-West.

Faʻafefe o le aisa

O le apu e matua malulu taumalulu. O lenei ituaiga e fafaga i le Urals ma ua faamoemoe mo le Urals. Faʻafetai i le manuia i le fausiaina, o le avanoa e maua ai le manuia o le galue i Siberia i Sisifo.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

"Uralets" e maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi. E le aʻafia lenei apu i fua o fua, fua. Laititi lamatiaga o faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi fua.

O le tele o meaola faalafua "Uraltsu" e le matautia. Na o le toʻatasi o loʻo tuʻuina atu nisi mea matautia o le codling moth.

O le faamamaina vave o le afaina, o laʻau tuai ma le faʻaeteete ma le faaeteete o laau e faʻataga ai oe e puipuia oe lava mai le osofaia o moa.

Talosaga

O tamaʻi pipi e sili ona manogi ma manogi. E mafai ona 'aina vave lava pe a uma ona aveese mai le laau.

Talu ai ona o le maualalo o le ola o apu, ua fautuaina ina ia vave amata le gaioiga. Latou te faia ni pito sili ona lelei, faʻasao, compotes.

Filifiliga o fualaau: fautuaga

"Uralets" e ola lelei i tulaga eseese. Ae o le faavae o lenei mea o se filifiliga maelega o laau toto. E ala i le filifiliina o se laau e tatau ona matua faʻatalanoa - o le laau saʻo o le a faʻafiafiaina oe i le tele o le seleselega mo le tele o tausaga ma o le a le aumaia ai le tele o popolega.

E taua! O le nofoaga sili e faʻatau ai togavao o fale tausimai ma paʻaga faʻatoʻaga.

Afai e te filifili e faʻatau i luga o le Initaneti poʻo fale faʻapitoa - ia tepa muamua ma saili e uiga i le talaaga o le faleoloa. Afai oi ai ni au uo fai togalaau, fesili ia i latou pe faapefea ona filifili aʻau tipu.

Pe a filifilia se fatugala e gauai atu i le matua - O le filifiliga sili mo le 1-2 tausaga. O le fuafuaina o le matua o le laau e faigofie - e leai ni lala tetele pe i ai foi ni lala laiti e alu mai le laau i se pito i luga. Faʻalogo lelei i le setete o aʻa. O aʻa lelei e tatau ona aunoa ma ni tuputupu ae ma atoa. Faʻasolosolo ma le faʻaeteete le paʻu mai le aʻa - totonu e tatau ona i ai se lanu meamata lanu meamata. E le tatau ona paʻu le aʻa.

I luga o se fatuga laiti e tatau ona misi laulaau.

Tulafono mo le totoina o laau tipu

O lea, na e filifili ai e te totoina se Uelets apple tree ma filifili se laau lelei. Seʻi o tatou talanoa pe faʻapefea ona totoina lenei fatuga ina ia aʻafia ai ma ola lelei.

Taimi sili ona lelei

O fatu laau e sili ona totoina ia Aperila poʻo le amataga o Oketopa. O le eleele e tatau ona susu ma ua uma (pe leai) vaivai.

Filifilia se nofoaga

E tatau ona e faʻalatalata atu i le filifiliga o se nofoaga e faʻatatau. Talu ai ona o faʻamalosiaga o se malosi tele ma e iai se aʻafiaga o aʻafiaga, o le vavalalata o le vai (e itiiti ifo i le tolu mita) e mafai ona oʻo atu i le oti o le aʻa.

E le tatau ona tafe le palapala, malamalama. O le limitemea, o le palapala eleelea, o le mago mago e le talafeagai. O le filifiliga silisili o le a avea ma suauu-masini, sod-weakly podzolic, sulu eleele malamalama. O le totoina o laau e tatau ona puipuia mai matagi, aemaise ile itu i matu. Toto laau e tatau ona i luga o le la. E manaʻomia le malulu o fale ma isi laau e le faʻamalamalamaina le susulu o le la.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

Sauniuniga mo le totoina i totonu o le vaiaso pe lua. Tili ni pu ma le limasefulu o le tusa ma le mita ma le loloto o le afa mita. Laʻau sili ona lelei mo se aso i le vai. O le lua e faʻatumu i le 2/3 faatasi ai ma le faʻafefiloi o humus (po o peat), fomu (superphosphate, potassium chloride, ash) ma le lalolagi masani.

E taua! E le mafai ona faʻaaogaina le kulimi ma le vailaʻau e puipuia ai aʻa mai le mu.

E tuʻuina le pi i le ogatotonu o le lua ma tuʻuina se fatuga ina ia fai si laʻititi o le ua i luga o le maualuga o le palapala. Ua faʻamaʻo aʻa, ufiufi i le mea o loʻo totoe (mai le palapala ma le fugalaʻau) ma faʻatusatusaina. O le taimi nei e tatau ona tuʻuina atu i le laau le suavai lelei (3-4 pakete vai) ma mulch le ogalaau. Paʻu, vaomago, humus o le a fetaui lelei e pei o se mea e gaosi.

O le mamao i le va o laau toto e tatau mai le 2 i le 4 mita.

Vaʻaia togafitiga taimi

I le isi, o le a tatou mafaufau i mea taua o le tuputupu aʻe o le Uralets apple, aua a uma ona totōina, e manaʻomia foi e le laau le tausiga lelei - e laveaiina ai le togalaau mai le tele o faafitauli ma o le a mafai ai ona e maua ni fatu fou ma suamalie i tausaga uma.

Faʻaleleia eleele

I tausaga muamua o le atinaʻeina, o le auala autu o le a faʻamalosia - ia le itiiti ifo i le 3-4 pakete vai pe a ma le tasi i le masina. Faatasi ai ma le atinaʻeina o apu, o le tele o vai e faʻaopopoina le faateleina - tasi pakete mo tausaga taʻitasi o le tuputupu aʻe. I luga o eleele matutu (sandstones) ma i le vevela o le vaitau, ua faʻaopopoina le vaitau o le vai i le 1-2 taimi i le vaiaso. E le tau tatau ona inu vai apu i le taimi o le seleselega, aua e ono faaleagaina ai le fua.

E sili atu le lelei o le faʻamautu lelei i le taimi o le fugalaau, masina muamua aʻo leʻi seleseleina, ma i le taimi o le pala.

O laina ma ogalaau e tatau ona vela. Mo le taumafanafana, e mafai ona e lūlūina lenei avanoa i le manulele lanumeamata, lea e tanumia i totonu o le palapala ma faʻamaʻaina le apu. Mūmū vao ma lau paʻu e mafai ona tuʻuina e pei o mulch. Faʻasalaga o vao e manaʻomia ona vela ma tatala le liʻo pristvolny. O faʻagasologa uma e faia pe'ā uma ona faʻasūina.

Faʻatauga

O le apu o le tausaga muamua o le olaga e le tatau ona faʻamaʻaina. O le afuaga pito i luga e amata i le tausaga lona lua ma e aofia ai se vailaʻau oona (100 g i le pakete vai) i le tautotogo, susu ma le humus i le taumafanafana, ia Setema ma Oketopa - phosphate ma fugalaau (100 g superphosphate i le 10 lita o vai).

E faʻafa ona fafagaina le fugalaau ile taimi mo laau matutua. I le tautotogo e latou te faasalalauina le afa kilokalama o urea i lalo o laau taʻitasi. I le amataga o le fugalaau e faʻaaogaina ai se faʻafefiloi vai o le superphosphate (100 g), potassium sulfate (80 g), urea (50 g) i totonu o le 20 lita o vai. O le laei lona tolu e faia pe a uma ona tupu aʻe - ma se vaifofo o le nitrophoska ma le susu susu.

Puipuia o faamai ma meaola faalafua

Apple "Uralets" e tetee atu i meaola faalafua ma faamaʻi. Ae peitai e tatau lava ona faia ni taga e puipuia ai laau ma puipuia ai faʻamaʻi mafai.

Mai le faʻamaʻi fatu faʻatoʻaga e sili atu fualaau faasaina e pei o Topaz, Scor, Hom, Fitosporin-M.
O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e mafai ona avea ma vao, laʻau pau ma vaega o laau. O le mea lea, o le auala muamua o le puipuiga o le taimi e tatau ai ona faʻamamaina le fufulu ma le faamamaina o le togalaau. Afai e te fuafua e faʻaaoga lau paʻu e pei o le fugalaʻau, ona e manaʻomia lea pe tanu i le eleele pe faʻapipiʻi foi ni faaputuga otaota eseese.

Mo le vaega o totoe, e le manaʻomia e togalaau ni tausiga ma ni faʻapitoa faapitoa.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

"Uralets" e faatatau i ituaiga malolosi, o le teuteuina o le auala autu mo tausiga o laau. O le leai o se teuteuina o le a mafua ai le fuga o le pale, faigata i le aoina mai o fualaau aina, foliga vaaia le fiafia o le togalaau.

O le faʻavaeina o le pale e amata i le lua tausaga talu ona totoina fatu. Oti ese tele lala ma lala e ola tele tele. Faʻaalu le toe faʻafoʻiina, vavae ese se vaega o le tuputupu ae muamua. E taofia ai le tuputupu ae o laau i le maualuga ma faamalosia ai i latou e ola lautele. Nofoaga e tipi e tatau ona faʻamamafa i luga o le faatoaga o le togalaau. Faatasi ai ma le teuteuina o le apu o le apu e amata ona ave muamua ma sili atu i taimi uma, o ia laau e faateleina ai le ola.

Saunia mo le taumalulu

O le Apple apple "Uralets" e tele iloiloga o teteʻe maualuga o le kiona. Tulaga faapitoa mo le taumalulu e le o manaʻomia. Ae o laau e le tatau ona le toe puipuia. E fautuaina e puipuia ia ogalaau o laau e afifi (o le a puipuia uma mai le kiona ma meaola mai le 'aina o le paʻu), ma faʻafefiloi ai le lio i le mea o le mulch poʻo le humus.

O le apu o le Uralets ituaiga e tele ona lelei - o se mea lelei le taumalulu taumalulu, faʻafitauli o maʻi, fua maualuga. Faatasi ai ma vaivaiga - o tamai apples ma se olaga puupuu o le fua.

I se tulaga lautele, o se ituaiga lelei tele mo le faʻato'āinaina e le gata i latū latū, ae faʻapea foi i soʻo se fuafuaga a le tagata lava ia.