Laʻau

E faʻapefea ona toto le kulimi i le fale i le taumalulu

Till o se aiga taʻitasi tausaga o le aiga o le Malalela, o loʻo maua i le vao i sautesisifo ma Asia tutotonu, o se togalaau faʻatoʻaga e tele lava. Ae e te leʻi totoina le kulimi i le fale, e tatau ona e mafaufau i ni numera o mea:

  • le laau e fiafia i le vevela ma le susu;
  • manaomia le tele o moli, lea e manaʻomia ai le faʻatūina o masini malolosi i le taumalulu;
  • vaivai i luga o le eleele;
  • O fatu fou e tutupu lemu ona o le maualuga o mea o suauu taua.

Greens na tutupu i le fale

Taua! O mea manogi fou i luga o le laulau o le a taamilo uma ile tausaga, pe afai e le galo ia te oe le toto fatu fou i masina uma.

Eseesega mo le tuputupu aʻe i le windowsill

E faʻapefea ona toto fatu fatu i le fale? O le taimi o le seleselega ma foliga e faʻalagolago i le ituaiga.

O loʻo i ai le amataga o le matua, o le vaeluagaʻau poʻo le tuai o ituaiga o fualaau aina:

  1. O ituaiga muamua o Gribovsky poʻo Grenadier o le a maua ai ni lauulu vave poʻo ni faamalu ma fatu i totonu o le potu. O le a amata le vave toto, ae o le a leaga le fua (4-6 lau), o sina taimi puupuu o le a fesuiaʻi i le va o foliga muamua o laʻau ma faamalu.
  2. O ituaiga o vaitau (Richelieu, Malala, Qibray) o le a tupu i le vaiaso mulimuli ane, ae o le a tele atu lau (6-10 lala).
  3. O le vao matua (Amazon, Alligator, Dill, Buying, Salute) e maua ai le seleselega aupito lata mai ma le sili atu (sili atu ma le 10 laupepa).

I le fale, o le filifiliga mulimuli mo le tuputupu ae o le kulimi e masani ona faʻaaogaina.

Tuputupu i luga o luga o le windowsill

O fua e sili ona lelei e tuʻuina mai i le tumu mai le tautotogo ia Aokuso, totoina e aunoa ma ni faʻamalamalamaina foliga laʻau lauolaola ma le maualuga o fua o le eleele ma se faamalama matala. I le autumn ma le taumalulu, e manaʻomia e le 'eleʻele le tele o le vaʻaia, o le tau o le faʻatuputeleina o le a faateleina ona o le malosi e faʻaaoga. O le laugatasia o le moli e maua mai i le alumini pepa poʻo laupepa feaveaʻi.

Tupe tupe - pe faʻapefea ona totoina se ata i le fale

Afai e totogo laau i se itu faapitoa, e tatau ona e liua 180 ipu i aso uma. O le tuputupu aʻe o le aʻafiaga o lipine e leai se faʻamalama. I le taimi lava e tasi ma le fesuiaiga o tane, o masini e faʻaleleia ai e tatau ona faʻafetaui le maualuga ma faʻasaga i le seleselega.

O laau faʻamalosi ua faʻasusu i le eleele i le 3-4 vaiaso o le tuputupu aʻe. O le metotia e faʻaleleia ai le gaosiga o le gaosiga o le tamaoaiga, ia sili atu ona manaia ma suamalie meaola. O le faʻagasologa o le aveeseina o vae o loʻo faʻagesegese.

Fertilizing greens with dressing top dressing, o laulaau e tatau ona togafitia i vai mamā, e le aofia ai le mu o le auala ma le ulu atu o vailaʻau kemini i meaai.

O le eletise Hydroponic o le a mafai ai ona tupu le fale i totonu o se laufanua i luga o le auala ma totonu. E masani lava ona foliga mai le lanu pe a uma le 5 aso.

Se mea taua. Pe a aliali muamua le lua muamua, e mafai ona vave le tuputupu aʻe, e le o fesoasoani le backlight poo le vevela. O le mafuaʻaga e mafua mai i le faʻapitoa o le atinaʻeina o le meaʻai, ona faʻatulagaina lea o vao o le laau, o le a faʻaauau le alualu i luma i le masani masani.

O le a le tele o pulu e tupu i totonu o se ulo

O le umi o le umi o le fufuluina o fualaau aina pe a uma le luluina o le 7-12 aso, ua saunia lautini mo le seleseleina i le 6-8 vaiaso. E masani lava ona faʻafefe le pulu fou, faʻasolosolo taimi ese mai lau laʻau mo le faaopoopo i ipu. Ua amata ona piki e le tuai mai luga, faʻaleleia le tuputupu ae ma le tele o le seleselega.

Tuputupuina o piko i le taumalulu i le fale

O le lelei o le totoina o le kulimi i totonu o se falemaʻi i le taumalulu e mafai aʻo tumau pea le vevela o le 15-20 tikeri (o le potu mafanafana o le a fesoasoani i le pulea o faailoilo). Afai o le potu e maualalo le tikeri, e faʻaleleia i se mea vevela. O le malamalama e tatau ona faʻasalalau faʻapipiʻi ma se fulufulu o le afi, afi mumulu poʻo le malamalama i le ao. I le amataina o le malulu o le tau, e faʻapogisa muamua ma mulimuli ane susulu, o se punavai faaopoopo e tatau ona galue i le 6 itula / aso. E fautuaina le tapeina o moli i le taumalulu 3 itula aʻo leʻi oso le la ma le 3 itula i le maeʻa o le la. O moli e tuu 50 cm mai laau, ma matau le va o le 1 m i le va o molī.

Laveʻaina le faʻamalosiina o fatu pi i le taumalulu

Aʻo lei tupu muamua, e faʻamaluluina le eleele i aso taʻitasi ma se moli, e puipuia ai le vevela. A maeʻa ona faʻatali mo taʻai lanu meamata, e faʻafefe le palapala ile 3-4 aso. O se maualuga maualuga o le suamalie i totonu o le fale e mafai foi ona maua e ala i le pulupuluina o le tipu i 2-4 aso uma. Fafasi le palapala ile Nitrofos poʻo le ammonia 2 taimi ile taumalulu. O le tele o laei e masani ona fai e leai se lagona pe a faʻaaogaina faʻapalapalaina eleele palapala ma se maualuga o mea o minerale.

O le tagata ua tupu e tosoina, e totoe 5-10 cm lepa i le va o totogo, o fatu ua aveeseina ua totoina i totonu o ipu faaopoopo. O le totoe o le tausiga e faʻaitiitia i le faʻamalolo o le eleele ma aveese vao. Seleseleina atoa, taʻeina o aʻa ma vavae ese pito. I le tulaga mulimuli, o le a toe ola lelei le laau.

E faʻapefea ona toto fatu fatu i le fale

Fatuina sauniuniga

Mo le vave faʻafuaseʻi o fualaʻau ma le tuputupu ae olaola o laau ola maloloina, o le a manaʻomia ona e totoina le fatu mo le tele o itula i se nofoaga mafanafana ma le le masi. O se vaifofo o le paluga oona, o le acidic acid (tasi sipuni o le vailaʻau vailaʻau i le ipu vai), o le hydrogen peroxide e talafeagai mo le faʻamaʻiina o le aganuu.

Sauniuniga o fatu o fatu mo le totoina

Taua! A aunoa ma le amataina o le suamalie ma le faapipiiina o fatu, o le a siitia le vaitaimi o le tuputupu aʻe i le 5-6 aso. O le vevela o le a tupu mai le le talafeagai. O le uluai togafitiga o togafitiga o le a mafai ai ona maua mai laau toto i le vaeluaga o le 2-5 aso, o fatugogogogo o le a tutupu mai i le taimi o le maualuga o le 14 aso.

Lauina o fatu

E vave ona totō le paʻu i totonu o tane lapoa po o le totoina o laau ma isi faʻaopoopoga (o le tekonolosi muamua e talafeagai mo tagata amataina togalaau). Ua lava lava le teu i luga o fagu vailaau ma se lapisi o le 1 lita poo le umi uumi laupapa ma se maualuga e 10 cm.

O le pito i lalo e tatau ona faʻauʻuina e pebbles poʻo le uamea lautele. E faʻaaogaina le eleele pe faʻafefiloi i le tutusa o le eleʻele palapala ma le oneone. E fautuaina e faʻafefete le palapala ile vermicompost poʻo le humus. O loʻo faʻapena foi ona faʻapipiʻi mea faʻapipiʻi o mea faʻamalaʻau.

O faʻataʻitaʻiga a le au atamamai o le a fesoasoani i le totoina lelei o fatu o fatu i luga o le windowsill po o le faletupe:

  1. E faia i luga o le eleele i le 5 cm le loloto, o le loloto o le vaitusi e 2 cm.
  2. Lulu ma fatuina fatu ua tuu i totonu o togalaau. O le luluina e fautuaina e le o se mea e sili ona taua, aua o se laulau masani e lua laina tutusa e lava. Faʻalu le palapala ma se mea e pala.
  3. Siʻosiʻu faʻamalosi i fatu e totoina ma fatuina ma e le manaʻomia.
  4. O le fagu o loʻo tuʻuina i luga o le windowsill, o loʻo ufiufi i se ata tifaga poʻo le polyethylene.

A mavae le 5-6 aso, o le a aliaʻe uluaʻi siama, ona aveeseina lea o le ata, faʻaaoga le pito i tua, faʻafefeteina le vevela.

Tulafono Laiti o Tausi

Le malamalama

O se tulaga taua mo le totoina o laau lanu meamata i le fale o le malamalama lelei lea. O le leai o se malamalama o le la, o le a avea ai laau ma se fualaau lanu meamata.

Fufulu fua i luga o le faapaologa

<

E manaʻomia le 6 itula o le la i le aso.

Lulu

Auala faamafanafana mo greens - + 15 ... +18 tikeri. I le oʻo atu i le vevela i totonu o le potu e sili atu i le +20 tikeri, e tatau ona faʻalauteleina le faʻamalamalamaina, a leai o le a faʻafefiloi ia leʻau, faʻafefete ma faʻaumatia. A maeʻa le 7 aso, pe a tupu mai le toto muamua, e fautuaina e faʻaitiitia le vevela i totonu o le potu pe ave faʻatoʻaga i le po i luga o se faapaologa mata. O le mea lea o le a le faʻalauteleina ai laula.

Faʻasa

I le tau mafanafana, e manaʻomia le totoina e le aunoa o le suāsusu, e le aofia ai le faʻamamaina mai le palapala. I le taumalulu, e vevela lemu le vai, o le a tatau ai ona faʻamalulu le eleele i taimi uma (i aso uma 3-4). Faʻasalaga o le togalaau e fautuaina i le suasusu poʻo le timu. Tapuni le vai e tu mo le 24 itula e aveese ai le chlorine. O le kulumu e gasegase le pisipisia, lea e taofia ai le tuputupu aʻe o microorganisms i le palapala, lea e fesoasoani i le faʻasalaina o faiga masani o meaʻai.

Lafoaia

O fualaau laulaau o le a suamalie ma tino pe afai e lūlūina pulu i aso taʻitasi i le vai. E tatau ona fofo vai i vai vevela. A le o lea, o le aganuu lanu o le a lanu samasama.

Fertilizers

O le faʻaleleia atili o le meaʻai i luga o le eleele le lelei, o le Agrolife fertilizer. O le fofo ua faaopoopo i le eleele i le 1 sipuni i le masina. O le isi filifiliga o Biohumus (2-3 laulau punoto o le paʻu e lava mo le masina).

Thinning

O fualaau mama e faagesegese le tuputupu aʻe o fualaau. O le mamao sili ona lelei i le va o laau toto e lua sene.

Seleseleina

O le seleselega e faʻatinoina i le 3-4 vaiaso talu ona totoina. Faʻatasi ma le faʻamaʻaʻaina o le seleseleina o pine, ma le faʻapipiʻiina o auala i fafo, o le a faʻaauau pea ona ola le lanu, atiaʻe ma fiafia i se fualaau fou.

I le faʻaopoopoga i le vaega o le eleele, e faʻaaogaina aʻa o le fatu mo le kuka. E fautuaina e tatau ona teu i luga o le windowsill ni laau e lafoina ai le limo mo le vaiaso. Ona liu ai lea o aʻa, fufulu i le vai tafe ma mamago. O aʻa vevela e tumau ai aoga aoga i le gasologa o le tausaga; mo le kukaina, e faʻaaogaina atoa pe faʻaogaina foi.

Tui aʻa

<

O le leai o se tausiga ma le le lelei, o le gafatia e selesele ai mo le 2-3 vaiaso pe a uma le germination e mafai ai ona e fiafia i le fou o le vao, faatasi ai ma le pasesa ma isi mea manogi, i le tausaga atoa. O le vaitau o le luluina o le talimalo e filifilia faapitoa, ma mafaufau i le matua o fatu. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le seleselega ia Fepuari, e fautuaina le totō ia Ianuari poʻo Tesema.

Vitio

E faʻapefea ona toto se cactus: faataitaiga i le fale
<