Lafumanu

E uiga i le fausiaina o karma puaa

O le toatele o tagata e fafaga puaa e moemiti i le fafagaina o puaa i la latou faatoaga e, o le tau le tausiga ma le fafagaina, o le ai ai ni meaai lelei ma se saoasaoa tuputupu ae. Ma o ia ituaiga puaa. Karmaly ei ai se tasi o uiga sili ona lelei i le gaosiga o puaa. I le tusiga o le a tatou faʻamatalaina le gaosia ma le foliga mai o meaola, e uiga i tulaga o latou tausiga ma metotia o le fanauina o fanau.

Uiga ma foliga o le ituaiga

Karmalyas ei ai faailoga iloga ma fafo atu o le gaosiga o oloa, o lea la e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga puaa.

Faʻaaliga

O se satauro i le va o le puaa Korea ma lana visivalo Vietnamese na maua ai e le lalolagi le avanoa e matamata ai i se ituaiga puaa fou, e taʻua o karmaly. I foliga vaaia, latou te foliga mai o vavao vao, lea e le umi, ae o le lauulu lauulu. Maua ia ituaiga o puaa ia toʻafilemu amio. O uiga iloga o karma o se ulu laiti ma le malamalama, taliga pupuu, puʻu puʻupuʻu malosi, lauulu lauulu, se puʻupuʻu puupuu ma le mamafa, o se atigi vavae ua atiaʻe, o le pusa lautele ma le tua, ma se uʻu faʻalanu.

E te iloa? Fai mai le au tusitala o le puaa na muamua fale i Saina. Ma na tupu i tua i le meleniuma lona valu TLM.

O lenei ituaiga o puaa e faigofie ona faʻafefeteina le vevela. I aso malulu, e puipuia i latou e le palapala gaʻo, ma i aso vevela, e savavali ai puaʻa e aunoa ma ni faafitauli i lalo o le la. Pig e le mafai ona ausia le lapoa i se taimi itiiti, lea e sili atu ai ona lelei le faʻaleleiaina o puaa.

Gaioiga

O uiga tofo o karma e iloga i se mea manogi ma le manogi e tele naua. O lenei ituaiga o puaa ei ai le tele o aano o manu mama ma sina gaʻo maualalo. E tusa lava pe fafagaina e le puaa le tele o gaʻo, e faigofie lava ona tipi.

Faamasani oe i foliga o le fausiaina o isi puaa puaʻa: paʻepaʻe papaʻe, Duroc, Mirgorodskaya, lanu mumu, Vietnamese vislobryusha.

E vaʻaia e le au faʻatoʻa le malamalama mama o ponaivi o le karmala, lea e mafai ai ona latou alu i le 85% o tupe mama. O manu e fasia pe a uma le tasi ma le afa tausaga o fafaga. O sea taimi e tatau ai mo taga e toetoe lava a maualuga le mamafa (pe a ma le 200-220 kilokalama). Afai e umi sina umi o puaʻa, ona aʻafia ai lea o le tofo o a latou aano o manu. E taua foi le maitauina o tama e sili atu ona laʻititi nai lo tamaitai. O le gaosia o le ituaiga puaa e faalagolago i le fua o la latou fefaʻatauaiga. O le karmala fafine e mafai ona gaosia le 50 puaʻa i le tausaga, o se faailoga maualuga i le fausiaina o puaa. E le gata i lea, e mafai e le tamaʻitaʻi ona fafagaina ma fafagaina ana puaa ma susu. I se tasi taimi, o le fafine o le taga e oʻo atu i le 20 puaʻa, ia e fananau i se lapoa tele (e pei o le tolu-vaiaso Korea puaa).

O le maualuga o le gaosiga o oloa e maitauina foi ona o le fua o le maua o le mamafa. I totonu o le tausaga, e oʻo atu le puaa i le tasi le center pauna, ma a maeʻa le isi afa o le tausaga, o lona mamafa e faalua. E le gata i lea, o le karmala e pei o aano o manu fasi, lea ei ai sina gaʻo tele, lea e maua ai le aano o lenei puaa nisi uiga lelei.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o lenei ituaiga o puaa o lo latou manaia faapitoa lea. Karmaly o le a le eli i lalo o pa puipui pe eli i totonu o le eleele. E le gata i lea, o puaa o karmals e avea ma tagata matutua pe a uma le 8 masina, ma ua sauni e fanauina, ae o isi ituaiga puaa i lenei tausaga ua na o le fanauina.

E le gata i lea, o se tasi o mea lelei sili ona lelei o nei ituaiga puaaiti o la latou tino malosi, ma o le a mafai ona eliina toetoe lava o ituaiga uma o meaai, ma o le mea lea e afaina ai le taimi e manaʻomia mo le mamafa. O le maualuga o le malulu o le isi faʻaaogaina o karma. Afai e te tuua tamai puaa i luga o le auala i se aso malulu, latou te savavali filemu, o le a leai se faʻalavelave. O vailaʻau e matagofie lava lanu i se talavou. O puaa laiti e mafai ona valiina i totonu o se moa, lauulu, uliuli, enaena po o le lanu fefiloi. E le gata i lea, o tamaiti a Karmalov ei ai a latou amio taua i le pito i tua, lea e mou atu i tausaga. E le pei o isi ituaiga puaa, Karmalah ei ai sina vaega o le gaʻo e maua ai le maualuga o meaʻai. O le mea lea, e le tatau i faifaatoʻaga ona fefefe i faʻafitauli i manu feʻai.

E taua! Laititi laiti, e le pei o isi ituaiga o puaa, e le manaʻomia ona tui "Suiferrovit" o se tui.

Sa leai ni faaletonu i puaa. Na pau lava le faʻasaoina o loʻo taoto i totonu o la latou vaʻavaʻa. O nisi taimi, pe a ulufale atu lē e ona i le teritori o lo latou fale, e ono salalau puaa, ae e le o se mea e sili ona itiiti. O le tele o karmala o se tasi lea o ituaiga lafumanu e sili ona lauiloa a puaa i totonu o faifaatoaga, ma e faʻafetai uma i a latou amio lelei ma le le lelei i meaʻai ma mea ola.

Auala e filifili ai puaa maloloina pe a faʻatau

O le faʻatauina o nai puaa laiti o se galuega e faʻatatau. E ui lava o Karmalah ma lauiloa mo le soifua maloloina lelei, o le tulaga lamatia o le maua o mumusu le lelei e tumau pea. Mo le faʻatau mai o se puaa ola maloloina, faʻalogo i lona siʻusiʻu. E tatau ona i totonu o le fulufulu mamoe ma le pipii i le tino. E le gata i lea, o se suʻu susu e mafai ona faʻamaonia le iai o se faʻamaʻi i se karmala. Ina ia le faʻafememeaʻi le puaʻa o puaa ma faʻatau le meaola e te manaʻomia, ia e vaʻavaʻai i le ata o le karmala, ma suesue i uiga uma o lenei ituaiga o puaa. A e faʻatau se tamaʻi manu e manaʻomia ona e faʻalogo lelei i lona manava. E le tatau ona mumu le mumps, aua o le vevela e taʻu mai ai faʻamaʻi o mama, lea o le a le umi le ola o le puaa fou. Manatua o lenei ituaiga o puaa ei ai lauulu lauulu, e tusa lava pe tasi le masina le matua, o lea afai e ofoina atu oe e faʻatau se puaa moa po o se puaa, ona e teena lea o se ofo.

E mafai ona faʻaogaina le meaʻai e ala i le faʻamafanafanaina o le togalaau.

O karmals o faʻailoga e maua mai i sina gaʻo maualalo, ae afai e te manaʻo e faʻaitiitia le gaʻo gaʻo, ona faʻatau mai lea o le puaa telefoni feaveaʻi ma le pisapisao, e malosi ma uumi vae. O lenei faailo o le a avea ma faʻamautinoaga e faʻapea o le matua o le puaa o le a, e le o le toʻa, ae sili atu meaʻai.

Tuutuuga o le taofia

O lenei ituaiga puaa e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ma e ese mai le tele o puaa. Mo le tausiga o karmals, e na o le pau lava le mea e tatau ona puipuia ai se teritori (ia faia se mea e taʻua o aviary). E mafai lava ona e faia mai fafo, aua o nei puaa o le a le motusia le fausaga ona o lo latou faateleina o le filemu o le mafaufau. E sili ona lelei le fausiaina o se aviary i luga o se 'upega tafaʻilagi lea e tele ai vao vao. E tāua foʻi le puipuia o puaa mai faʻataʻitaʻiga, ona o lea mea e masani ona latou maʻi. O le mea lea, e manaʻomia le faʻapalapalaina o le nofoaga e nonofo ai i luga o se saite puipuia mai matagi malolosi. E sili atu le aua le faia ni pa laupapa laupapa, aua o karmaly e sili lava le avea ma paʻu pito i luga o le pito i luga o le fale tatala, ma e mafai ona mafua ai le malepe o le pito i luga o le pa.

Piglet Care

Tausiga mo taga e le tele sona taimi. Pig e malulu ma e le tali atu i le tele o siama, e le manaʻomia ona tui. Ae ui i lea, o loʻo faia pea le togafitiga o le anthelmintic. E le gata i lea, e manaʻomia e puaa le fausiaina o se tane taʻele, lea e te manaʻomia e faʻaauau pea ona tuʻuina atu, lea e mafai ona laveaʻi ai tagata talavou mai le tele o faʻamaʻi.

Saili pe aisea e te manaʻomia ai le lafoina o puaa.

E faʻafefea ona fafaga puaʻa

Karmalah piglets e le manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa, ae ma le lelei ma le paleni le fafagaina, e mafai ona e tausia se manu o le ai ai se mea manogi lelei ma le lelei. O le masani masani o lenei ituaiga puaaʻai e aofia ai fatulaʻau eseese ma laau afu fou, e fuafua i le auala e te fetuunai ai le faasologa i le taumafataga, o le a "ese mai" aano o manu.

E te iloa? Pig e mafai ona toleniina i le sailiga mo fualaau faasaina.

Afai o meaai a puaa e na o fualaau faisua ma falala, ona mafai lea e le aano o manu ona avea ma mea leaga (pe leai, atonu o le a le toe i ai). Faʻaopopo i le faʻamaʻaloga mai meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o aano o puaa o le a tofo i aano o manu. O le suauu mama, soya, meaai a le iʻa ma isi taumafataga e maualalo le lelei e mafai ona faʻaititia ai le tele o uiga o meaʻai. Ae o oloa gaosi susu o le a saofagā i le mea moni e faapea, o meaʻai a manu o le a le mafaamatalaina oona ma lelei.

O nisi taimi o le gafatia e fafaga puaa i ituaiga eseese o meaai e le o iai, i tulaga faapena e mafai ona e faʻaaogaina meaai. Ae afai o nei puaa e fafagaina na o meaai fefiloi, o le a lelei le paʻu o le aano o manu. O le maualuga o le pasene o fafaga i le taumafa i aso taitasi o le karmala o le 70%, o le isi mea e tatau ona faia i fua o fualaau aina ma meaola: gaʻo fou, meaʻai susu, pata. A o lei amataina gutu malulu, e manaʻomia e puaa ona faaopoopo nisi vailaʻau ma vailaʻau i le fafaga. Ae o le mea muamua, e sili ona lelei le feutagai ma se fomai tipitipi poto masani o le a faatonuina le fua ma le umi o togafitiga.

Fanau fanau

O karmals o se puaa o puaa o loʻo i ai se maualuga tele o feoaiga. E tusa ai ma faʻamatalaga a le faʻi puaa, o nei puaa, ua valu masina le matutua, e mafai ona latou paga ma mamao. Ma le isi, pe a mavae le tolusefulu aso o le susu, e mafai e le fafine ona toe paʻu. O le fafine, o loʻo tauaveina se tamaititi, ma mulimuli ane fafagaina, e le manaʻomia se fesoasoani. Karmaly e popole tele i puaa, e mafai ona tutoʻatasi e avea ma puaʻa matutua ma soifua maloloina mai meaola laiti. Na o le pau lava le mea e manaʻomia: e manaʻomia ona fausia se tamai potu i le aviary, lea o le a nonofo ai puaʻa laiti mo le taimi muamua.

E taua! Ona o le maualuga o X chromosomes i le karyotype o karmales, o loʻo i ai pea le tele o puaa fafine i le fanau.

O le vaiaso muamua talu ona fanau mai, o pepe Karmales latou te maua uma meaʻai talafeagai mai susu o lo latou tinā. O le vaiaso e sosoo ai, e mafai ona tuʻuina atu i puaa le mutia laʻitiiti e pei o fafaga, ma i le aso 14 o ituaiga ituaiga fafaga e mafai ona aliali mai ia latou meaʻai. I vaiaso muamua o le olaga o karmals laiti, o le ituaiga meaai sili mo i latou o le a kukaina kaloti, beets, poʻo paluka. A oʻo ina oʻo atu le puaa i le luasefulu o ona tausaga, faapaleni a latou meaʻai i se auala talitutusa: meaai faʻalautele (70%), fualaʻau mataʻetaʻe (20%), ponaivi (iʻa) po o iʻa vaivai (5%), falaoa falaoa (5%) .

I le silasila i mea o loʻo taʻua i luga, e mafai ona e faia i se tulaga tutoatasi ni faaiuga e uiga i mea lelei ma le lelei i totonu o mataupu o karmals. O le tele o tagata e gaosi puaa e fiafia e taulimaina le karmalae ona o le faigofie o le tausiga ma le lelei o le aano o aano o manufasi, lea e tuu ai lenei ituaiga o puaa i le pito i luga o le tulaga sili ona lauiloa.