Laʻau

Fieldfare - o se vao e iai laʻau pei o se mauga mauga

O le agavaʻa o le vao o le vao o loʻo fai ai vao vao. Ona o ona uiga teuteu maualuga, ua maua ai le tele o talosaga i totonu o le fanua o mamanu mo le faatulagaina o laau toto. E tele taimi e faʻaaogaina ai lau laʻau mo puipui.

Amataga ma foliga vaaia

Fieldfield shrub (lat. Sorbaria) o le aiga Pink. E maua le laau i le tele o atunuu Asia.

O le ituaiga e tasi na o le 10 ituaiga o aganuu e fai ma sui. O le igoa, lea ei ai le vaomatua, e sau mai le "sorbus", lea i le faa-Latina o lona uiga o le "ash ash". O se igoa talitutusa e fesootaʻi ma le mea moni e faapea, o laupepa lanu o lenei aganuu e toetoe lava a tutusa ma le tafe. Pau lava le eseʻesega o le laʻau feʻai e masani lava ona sili atu.

O le matagofie o fugalaau matagofie o pusi mauga e mafai ona avea ma teuteuga silisili o se fuafuaga a le tagata lava ia

I le avea ai o se fale teuteu, ua totoina ni pusi mauga mo sina taimi - talu mai le seneturi XVIII.

O le laau o loʻo faʻamatalaina i fatu lanu samasama uliuli. O le togavao lava ia e mafai ona ola e oʻo i le 3 mita. O fugalaau o le laʻau teuteu teuteu o le panicle e pei o se pyramid, e aofia ai le tele o fugalaau laiti. O le mea mulimuli e mafai ona i ai se lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi.

Fugalaau foliga

Weigela laau laʻau - teuteu teuteu o le totoina o le togalaau

O fugalaau o le Fieldberry e manogi ma e le o le pito i lalo o le lanu lauolaola foliga matagofie. Ina ia mafai ona puipuia foliga vaaia o le aganuu mo le taimi sili ona umi, ua aveeseina panicles ua maeʻa, ona o fua o le laau e le eseese i le matagofie. O le vaitau o le vavalalata o le laau e umi lava - mai ia Iuni ia Aokuso.

O le taimi muamua, o le vao e iai laʻau e pei o le mauga o le mauga e susulu i le tolu tausaga talu ona totoina.

Vaʻaga i le laufanua

O le laʻau o le vao, faʻapea foʻi ma le chokeberry, e faʻaaogaina ma le faʻaaogāina i le faʻataʻitaʻiga o ata e tagata tomai faʻataʻitaʻi ma amateurs.

Tamarix vao - faʻamatalaga o ituaiga ma ituaiga

O ona lanu paʻepaʻe ma le beige e foliga matagofie tele i soo se faʻalapotopotoga. E faʻapipiʻi faʻatasi le laau ma toetoe o fugalaau uma ma vaovao. O le tele o taimi, o le vaomatua e pei o le kusi o le mauga o loʻo faʻaaogaina i mataupu nei:

  1. I le ogatotonu o le faatulagaga fugalaau, o loʻo siomia e lanu eseese.
  2. O se vaega o le pa.
  3. I le avea ai o se soa i ogalaau tetele (natia se uumi umi i ona lau).
  4. Faʻatasi ma ituaiga uma o conifers.

Taua! O le tagata o tausia le beekeepers na te tuuina atu le maualuga o le maualuga i le togavao, talu ai o le laau o se laau sili ona lelei o le meli.

Eseesega mo le pito i totonu

Viburnum mumu o se laau laʻau poʻo se laau, - faʻamatalaga

Mo le totoina i tulaga tauʻafia o Rusia tutotonu, o meaʻai Pallas ma Sam e talafeagai.

Pallas Fieldfare

O le eseesega e tupu i Siberia, le Sasaʻe Mamao, faʻapea foʻi i luga o mauga o Alpine. O lenei mea e taʻu mai ai o le laau ua atoatoa ona fetuutuunai i tulaga leaga uma ma le ogaoga o le vevela o le vevela.

O le laʻau laʻau e le maualuga maualuga - e oo atu i le 1.2 mita. O loʻo faʻaalia i se foliga matagofie tele. Pepa lapoa e lapoa tele - e oʻo i le 15 cm, tuʻu i luga o le petiole i se aofaiga e oʻo atu i le 15 paga ma maua ai se lanu uliuli lanu. Inflorescences o le tele o pulumu o lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi. E mafai ona oʻo atu i le 1.5 cm le lautele.

Fieldfare Sam

O le sam samoa e iloga i se lapotopoto lapotopoto ma e oʻo atu i se maualuga e le sili atu ma le 80 cm. O le laʻau o le vao ua i ai se lanu lanumeamata lanumeamata ma se mūmū mūmū po o le 'apamemea. E fuga mai i ni paʻepaʻe paʻepaʻe lea e faʻaputuina i ni nai mea e faʻaaogaina. O fua o fugalaau e faaluaina le umi e pei o petals, lea e maua ai e le au laau se foliga matagofie.

Faʻamasinoga

O le totoina o se vao ma lau e pei o se mauga i luga o le eleele avanoa e faigofie.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

O mea uma e manaʻomia mo le totoina o fua i totonu o le eleele, o le malamalama masani lea e uiga i le laau ma ona manaʻoga ma le manaʻo e tupu se laau totō manaia.

E oo lava i se tamaititi e mafai ona feagai ma le totoina o se toga o vao

O le isi itu e tatau ona e gauai i ai o le taimi sao lea mo le totoina o se togavao. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona faia le toto i le amataga o le tautotogo ao leʻi amataina le tafe o le suavai po o le autumn i le pito o le laʻau.

O fea e toto ai

Talu ai o le seleselega o se tele o le malu-alofa alofa, e le tatau ona tuu i le susulu o le la. O le a sili atu le faʻalelei o le vao i le paolo. O le mafuaaga lena e masani ona totoina ai le aganuu i lalo o nuu maualuluga.

Ae mo le eleele, soo se ituaiga o meaola e talafeagai. O le a lagona e le laau lagona tutusa lelei i le eleele susu ma le pala, ma i totonu o le palapala eleelea.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le totōina o se vao i luga o le eleele e aofia ai se laasaga o laasaga:

  1. Kili se pu i luga o le eleele ma se loloto e tusa ma le 40 cm.
  2. O le pito i lalo o le lua e ufiufi i mea faʻaleleia.
  3. O se vaega itiiti o le totoina o eleele ua sasaaina i luga o le alavai.
  4. Nitrogen-o loʻo aofia ai luga o laei e faaopoopo i le eleele i le aofaiga ua fautuaina e le kamupanī.
  5. Ua tuu se fatu laau i totonu o se lua.
  6. Sulu lemu le laau i le eleele ma faʻanenefu le mamoe.
  7. Faʻatalata ane i le ogalaau ia faia se pu mata e puipuia ai le salalau o le susu pe a faʻafeinu.
  8. Faʻasalaina o se fatu.

Faʻasalalauga i le fanua

O le tele o taimi, o le faʻaleleiaina o le fanua e faia i se tasi o auala nei:

  • toso;
  • mai le taatia.

E sili atu le faigofie o le vaʻalele e faʻamalosi e ala

Laʻau

Faʻamatalaga o le faʻalauteleina e ala i le vaʻaia e le o faʻamaonia ai o le faʻalavelave lavelave. O le mea lea, o le metotia e maua ai le faʻaaogaina masani i taimi uma nai lo isi. O seleseleina e maua mai i le malosi o laʻau lignified. O le umi o le umi e tatau ona 20-30 cm. Mo aʻa, e totoina ni vavae i totonu o se atigi apa ma le palapala. O mea uma o totoe o le mataʻituina ma le faaeteete o le eleele o loʻo tumau pea le susu i le faagasologa atoa o le aʻafia o le laau i le lumanaʻi.

Taua! Ina ia malamalama o le aʻafia o le tipi na manuia, e mafai i le amataga o le tuputupu ae o luga.

Mai le taoto

O le faʻapenaina o le laufanua mai le taotoga e faigofie. Ina ia faia lenei mea, i le tautotogo e umi se umi ma (tatau!) Aʻo maloloina lelei. E faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ile eleele ina ia fesootaʻi ai fatugaʻo ma le eleele. I lenei tulaga, o le aʻa o loʻo tumau, o loʻo moe laitiiti ma le eleele. E tāua tele le pito i luga ole pito i luga. A maeʻa sina taimi, o le a faʻauʻuina, i le faaiuga o le taumafanafana o le a vavae ese mai le tina ma totoina.

O le togavao o le fanua e tusa ai ma le totoina ma le tausiga e le fatuina ai ni faafitauli faapitoa. Ina ia tupu manuia, ma amata ona fuga le laau, e tatau ona e mulimuli i nisi o tulafono e uiga i le fausiaina, faʻamaina ma saunia le laau mo le taumalulu.

Tausiga

Faʻasa

O le togavao o se laau e le lelei, e le faigata ona tausia. Ae a aunoa ma le masani ai susu e le mafai ona ia faia. E le mafai e le aganuu ona faʻamago lelei. E taua tele le faʻamamaina o le eleele i le maeʻa ai ona totoina.

I le averesi, e lua ituaiga o vai (2 pakete vai mo laau taʻitasi) e lava mo se vaomatua mo le masina. Afai e vevela ma vevela le taumafanafana, e fautuaina le numera o taualumaga e faaluaina.

Taua! O fualaau talavou e fautuaina ina ia faʻafeinuina le tele o taimi nai lo tagata matutua. Ina ia tupu, latou te manaʻomia le tele o vai.

Laʻei pito sili

E manaʻomia e le vaʻaia faʻaauau le faʻaaogaina o fugalaau faʻasaina ile eleele. E mafai ona faʻapipiʻi sao i le pito o le poloka poloka i ni vaega laiti.

Mai i le mineral tuufaatasia, e manaʻomia e le vao le gaʻo, pailani ma le phosphorus. E faatagaina e faʻalauiloa elemene aoga ile eleele ile ituaiga o granul e aunoa ma le faʻavae muamua ile vai. Mo le sikuea mita 1 o landings, e 20 kalama o le faʻalauteleina o mea e faʻaaogaina ai minerale.

I le taimi o le fuga

O nisi togafitiga faʻapitoa i le taimi o le vavao e le manaʻomia mo le fale. Ua lava ia mautinoa o le palapala i lalo ifo o le togavao e le faʻavaivaia, ma mai lea taimi i lea taimi (pe a mimiti) e aveese ai mea vaivai.

I le faaiuga o le fuga

A uma ona fuga le fugalaau, ona aveese uma ai lea o laufanua. O le fuainumera o fesuiaiga ua faaitiitia i se tulaga maualalo.

Sauniga o le taumalulu

Ona o le maualuga o le tetee o le kiona, e le manaomia ona saunia le pusi o mauga i le vaitau o le taumalulu - e faʻafeiloaʻi lava i afa sili ona mataga e aunoa ma le mafanafana.

Fieldfield o se fale matagofie tele ma faigofie ile tausiga

<

Vitio