Gau pala

O faamai ma meaola faalafua o cannas ma auala e taulimaina ai

O Kanna o se laau sili ona fiafia i ai ma faifaatoaga ma fai togalaau e ese mai fugalaau. Ae ui i lea, e tupu le canna e le fuga, e ui lava e foliga mai o tulaga talafeagai uma na faia. O le tali i le fesili pe aisea e le totogo ai taʻavale e mafai ona fesuisuiai i tulaga patino taitasi, ae o le mafuaaga taatele e masani ona i ai le le tausia lelei mo i latou.

O le mea lea, o le fuaina lelei o le tola e matua faʻamautinoa e ala i le fatuina o tulaga lelei mo fesuiaiga mo nei laau toto. Afai e vave totoina se laau, e aunoa ma le fafaguina muamua ma le siama, i luga o le eleele, e le mafai ona e fiafia i fugalaau.

O le puleaina o le vevela, o le vevela o le ea, o le i ai o se aofaʻi o le malamalama o le la, o le faʻamaʻi saʻo ma le eleele faʻamaʻaina e aafia ai foi le fugalaau.

Ae afai o nei tulaga uma e matauina ma le faaeteete, ma o le laau, e ui i lea, e le totogo, e mafai ona aafia i siama po o faamaʻi ma manaomia ona togafitia.

Cannes pests ma auala e pulea ai

I totonu o le fale ma totonu o le eleele vevela, o le tausiga lelei o le canna e mautinoa ai ua puipuia lelei le laau mai aafiaga leaga o meaola. E le mafai ona fai lenei mea e uiga i le tulaga pe a tupu aʻe ai cannes i le avanoa tatala.

Pests of cannes, ona o femalagaiga faalenatura, ei ai i nei tulaga le tuusaʻo saʻo i le laau ma mafai ai ona sili atu le leaga nai lo le leai o se fua.

Nematodes

Nematodes o anufe laiti e taʻua, o laau totō o loʻo nofo i le aʻa ma faʻafausiaina "fale" luga o ia i le tulaga o le tuputupu ae patino.

O le faʻaleagaina o cannati ma mea e mafai ona mafua mai i le maualuga o le vevela ma le vevela, faʻapea foʻi ma le tele o mea faʻalaʻau ile eleele. I lalo o le faatosinaga a nei parasite, e le maua e cannes le tele o meaʻai ma le vai, o le taunuuga o le alualu i luma o le atinaʻe, ua leaga le fale ma, pe afai e le o fuaina taimi talafeagai, oti.

O auala lelei e faʻafetaui ai mea e le masani ai, togafitiga o le palapala i le vevela vevela, poʻo fualaau e pei o le carbon disulfide poʻo le chloropicrine. Mo faamoemoega puipuia, e talafeagai le tuu o laau fou faatoa maua i totonu o le puipuiga, ma o tagata taitoatasi e aafia malosi i le parasite e tatau ona vave aveeseina ma faaleagaina. :

Slugs

O nei gastropod e ai le tolo talavou ma totoina ma avea o se tasi o fili sili ona matautia o lenei laau. E tatau ona togafitia le palapala ile fomaʻi, mo le puipuia - eliina i luga, saoloto mai vao ma aveese faʻamaʻi totogo.

E fesoasoani le puipuia o le laau mai le slugs e mafai ona mulimulu le palapala ile laʻau faʻatasi ma pine o le pine, sulu poʻo le uʻamea paʻu.

Aphid

O se mea masani lava e masani ona fafagaina i luga o laau mama ma lau laʻau, suʻeina le sua mai totonu ia i latou, mafua ai ona liu le paʻepaʻe, pi ma taofi fuga.

E le gata i lea, o le faʻalilolilo faʻamalosi e mafua mai i lenei mea na mafua ai isi faʻamaʻi faʻamaʻi, viral ma fungal.

E te iloa? Aphids e masani lava o iniseti faʻamaʻi, ma masani i totonu o le fafine na fanau mai se fuamoa aʻo lei fanau mai le tina, o lona uiga, o pepe iniseti faatoa fananau mai ua fananau ua uma ona maitaga.

O le tele o meaʻai e mafai ona faigofie ona vaaia i mata e le o iai mai totonu o laulaʻau, i pulumu ma pedicels.

E taua! O le tuputupu aʻe o cannes e pei o se fale e le faʻamaonia ai puipuiga mai aphids: o le iniseti fafine e mafai ona ulu i totonu o le potu e ala i se faamalama matala poʻo se faitofa matala ma taia fugalaau i totonu o ipu. E mafai foi ona aumai i se faalavelave faafuasei i totonu o le fale i luga o se faaputuga fugalaau po o se fale fou faatoa maua. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete uma fugalaau ae leʻi tuʻuina i totonu o le potu, ae sili atu le tuʻuina i totonu o le faʻamaʻi mo sina taimi.

Afai o sina aphids i luga o lau laititi, e mafai ona e kpalapala ma fufulu fugalaau. I le tulaga o se manuʻa sili atu ona ogaoga, e togafitia le togafitiga i vai paʻu (peitaʻi, e tatau ona mautinoa e le pa'ū le fasimoli i luga o le palapala) poʻo, aemaise lava tulaga ogaoga, faʻatasi ai ma vailaau faʻasaina faapitoa.

Shchitovka

O lenei iniseti e talitutusa lava ma ona uiga leaga i aphids. E ufiufi foi i tua o le laulaau, masani lava pe a tutupu faatasi le laulaʻau faatasi ma le aʻa, ma faʻasaina foʻi le sua mai le laau, faʻamaonia ai mea totino e mafua ai faʻamaʻi fungal.

E mafai e Shchitovka ona fasi pulou, o lea e tatau ai ona tau i le amataga. O iniseti e tatau ona aveeseina mai laulaau, ma o le laau lava ia na faʻaaliina le "Vertimekom".

Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi o laau vavalalata, o fugalaau fulafula e tatau ona taofia.

Spider mite

O se mea matautia matautia mo tafaoga apogaleveleve mite - se tamai laumei mumu-lanu moana po o le paʻepaʻe paʻepaʻe o loʻo faʻapipiʻi i tua o le laula ma ufiufi le laau i paʻepaʻe paʻepaʻe.

O le meaʻai e faʻasaina le sua mai le laau, ma, i se faaopoopoga, o se meaola o fungal ma viral infections. I lalo o le aafiaga o lenei siaki, o le a iu lava ina mago le lau ma ua mate le laau.

E lagona e le apogaleveleve lagona lelei tele i le ea, o le mea lea o le faʻaleleia masani o le kola o se puipuiga lelei lea o faʻamaʻi.

Afai e maʻi le fale, e tatau ona togafitiga ma faapitoa (Vertimek, Mavrik, ma isi) poʻo le faia e le tagata lava ia (mo se faʻataʻitaʻiga, o se teuteuga o tubers cyclamen, o se soa soa solution solution o le chamomile Peresia). O le faʻatinoga e faʻatino faalua i se malologa o 5-6 aso.

Vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi ma le auala e taulimaina ai

O le canna o se laau e matuā talafeagai lava i faʻamaʻi eseese. O faʻamaʻi masani e aafia ai cannes e aofia ai mosaic kulumba ma fesuiaiga.

Kukama Mosaic Virus

E masani ona faʻasalalau e aphids (e tosina atu i mea e amata ona gaosia e le vailaʻau) ma isi iniseti, ae e mafai foi ona alu i le laau mai vao leaga (mo se faʻataʻitaʻiga, luluina o le fanua) poʻo mai isi fugalaau na aʻafia i le siama.

O le siama e mafai ona iloa e ala i foliga masani e pei o filo e foliga mai ile laulaau.

E te iloa? O le siama o le mosaic kukama e le maualalo i lona saoasaoa ma faigofie ona faasalalauina i le siama o le suka. E pei o le maʻi, o le pau lava le auala e tau ai le fomaʻi o le foliga mai o le puipuiga i le ola o le faʻamaʻi toto. Laʻau o soʻo se matua e aʻafia lava i lenei siama.

Tusia le mosaic kukama, e pei o isi faʻamaʻi vailaʻau, e toetoe lava a le mafai, e sili atu le saunia o le puipuiga lelei. I se faailo itiiti o le faʻamaʻi pipisi, e tatau ona aveese le laau, puipuia ai le faʻafesoʻotaʻi ma "tuaoi".

Faʻamaumauga ma isi meafaigaluega e faʻaaogaina ai le nofoaga e tatau ona faʻamaʻi faʻafuaseʻi. O le veleina ma le veleina o le puleaina o aphids, o le tagata autu o le siama, o loʻo faʻapipiʻi foi i fua.

Vaevaega

Vaevaega faʻaalia i ni togitogi uliuli faʻapitoa i laupepa canna. O lenei siama e le sili atu le lamatia nai lo le mosaic kukumba, ae i tulaga masani e mafai ona oo atu ai i le faaleagaina o fugalaau ma faaitiitia ai le tele.

E mafai ona e tauina le faʻamaʻi na o le aveesea o laulaʻau pisia.

Le manaia o malala afaina ma le auala e taulimaina ai

O maʻi faʻamaʻi, e pei o viral, e le togafitia. Ina ia le mafai e le fale ona maʻi, e tatau ona e totoina lelei le palapala aʻo lei amataina le taumalulu, aveese ma le faaeteete ma le toe faʻaogaina o toega o laau e mafai ona tumau ai spores spores.

Rust Mushroom

E iai le afu anufe e tupu mai i le tala o le masima o le susu.

I uluaʻi laʻasaga e aliali mai lanu enaena i luga o laʻau o le totini, mulimuli ane latou faʻagogo ma pauu.

E maua mai le faʻavave o le uila, o le mea lea o le togafitiga o lenei faʻamaʻi e masani ona le mafaia..

Gau pala

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o lenei maʻi o se mushroom faapitoa e taʻua o botrytis.

E taua! Mo le tuputupu ae malosi o botrytis, o se tuufaatasiga o mea taua e lua e tatau ona faia: maualuga ma le maualuga o le vevela o le ea.

I fafo atu, o le faʻamaʻi e aliali mai o ia o se fuga lauulu, foliga-fulu e faʻapipiʻi puʻu, pulumu ma fuga fugalaau. O vaega afaina o le laau e mama ma lanu enaena.

O laulaau i luga o le pito o loʻo ufiufi i lanu enaena, e vave ona salalau i luga o le laufanua atoa ma mafua ai ona oti le laulaau. E vave ona mafai ona salalau atu i luga o isi laau.

O fua puipui e aofia ai le totōina o laau totō (faʻatasi ma le mamao e mamao mai le tasi), fafagaina i aʻa, togafiti vao, ma le taimi talafeagai ma le faʻasolosolo o fertilization (sili atu le faʻavaveina o gaʻo e sili atu ona faigofie i le fuga).

O Cannes e le mafai ona taʻua o laau fatu, o le tausia lelei o mea e faigofie. Ae peitai, e pei lava o soʻo se mea ola, o nei fugalaau ei ai o latou fili masani.

Ae paga lea, e sili atu le faigata ona tauivi ma le tele o faʻamaʻi o cannes nai lo le taofia. Faʻaalia sina gauai, ma o nei laau matagofie matagofie o le a fiafia pea ia te oe i a latou fugalaau matagofie!