Apple laau

Agrotehnika totoina o le apu "Paʻe papaʻe"

O fua o le "Paʻepaʻe papaʻe" muamua e tupu mai i ituaiga uma apu. Latou te maua se tofo fiafia ma e lelei mo siamu, jam ma isi meaʻai faleʻai. O ituaiga ituaiga nei e maua i le toetoe lava o aiga uma, e faigofie ona latou faatumauina ma le faia ni faalavelave le talafeagai. Afai tatou te tuʻuina atu i ai laau Apple o le "Liligiina o Paʻepaʻe" faʻatasi ai ma le fafagaina ma fafagaina vave, teuteu faʻamalosi, o le a faʻafetai le laau mo le tele o fualaau aina i le lona tolu o tausaga talu ona totoina. E faʻapefea ona faia lenei mea, faitau i ai.

E te iloa? O le vailaʻau "Paʻepaʻe papaʻe" e le o se tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga, aua e fafagaina i le fesoasoani a le filifilia filifilia. Fai mai o lona atunuu o nuʻu Baltic.

Uiga o le apu "Paʻepaʻe papaʻe"

O le masani tele lenei o le vave oʻo mai o le taumafanafana.

O le laau e faʻamatalaina e se pale matagofie poʻo le liʻo o le laʻititi laʻititi ma le faʻafefeteina o le mafanafana.

O le ituaiga o loʻo faʻaalia e ala i le tumau mausali i lau paʻu ma fua, isi faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi. O fualaau aina o laau apu "O le paʻepaʻe papaʻe" e amata ai le fauina muamua muamua, o tausaga taʻitasi e aumaia ai fua tele.

O le lelei o le ituaiga, o le tele o fai togalaau e mafaufau i le vave fuga ma fuga i le togi i le taumalulu po o le malulu, faapea foi le mafai ona ulu atu i le fualaau aina mo le 3-4 tausaga. Latou te maitauina foi le tofo o uiga o apu, fua tele, i nisi tulaga e oo atu i le 200 kg mai se laau e tasi. O le faaletonu o le fua tutusa lea o apu uma, o lo latou le mafai ona feaveaia.

O nisi o fai togalaau ua latou iloaina le apu o le "Beer Filling" ma le faamatalaga o le ituaiga "Papirovka", lea e matua ita tele i le au faifaatoʻaga. O le eseesega lea o ituaiga o apu. E i ai foi o latou laʻau malosi o le lanu enaena-olive. Vegetative buds le laugatasi foliga, laititi, grayish lanu.

Lafoaʻi elliptical, o nisi taimi o fuamoa, tele-lapopoa, e le o se mea e gaogao, lauulu-lanumeamata ma se lauulu malosi i totonu. O le au e mamafa ma e le pupuu. Fugalaau lanu paʻepaʻe ma le piniki. O fua e mama lanu samasama ma se manogi manaia, o le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le mumu. Ae o loʻo i ai pea se eseesega. O le apu "Paʻepaʻe Paʻepaʻe", e ese mai i le "Papirovka", e amata ona tupu i le vaitaimi mai le ogatotonu o Iulai. O ana apu e suamalie i le tofo, e le o se mea malie ma iloagofie e ala i le taamilosaga. O le "Papi" matua e naʻo le 2-3 vaiaso talu ona maeʻa le "Paʻepaʻe papaʻe."

Pe a tipi perespevat, e avea o latou tino ma mealy, mushy. O le paʻu e manifinifi, e aunoa ma se ofutino pito i luga. A e lavea le fua e iloa ai lanu pogisa. O le mea lea e masani lava e le talafeagai mo le teuina. O loʻo faʻaumatia faʻasalaga poʻo ua auina atu mo le gaosiga.

E te iloa? E tasi le apu o le "Paʻepaʻe papaʻe" e tusa ma le 65 g. I luga o kopi laiti, o fua e laʻititi tele, ma e fua i le maualuga o le 115-150 g.

Totoina o apu tipu "Paʻepaʻe papaʻe"

O le filifiliga saʻo o fualaau o le ki lea i le manuia o le galueaina o le apu. O le atinaʻeina o le laau i le aluga o le sefulu tausaga talu ai e faʻalagolago i le malosi ma le soifua maloloina. Ae afai e te faaopoopo i ai nisi fautuaga poto i le totoina ma le tausia lelei o le seleselega i le mea e sili ona lelei o le totoina o laau o le "Bely Pouring" o le ituaiga, o le fua vave ma le tele o fualaau aina. O le a tatou malamalama i nisi faʻamatalaga auiliili o le totoina o laau apu "Paʻepaʻe papaʻe."

E faʻapefea ona filifili fua

O le filifilia o fualaau e sili atu ona lelei i totonu o fale tausimai ma togalaau. O iina e mafai ona e matamata ai i le lelei o le laau ma fefautuaai foi ma tagata atamamai.

O le taimi o le a eliina ai le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, ma o aʻa o le a togafitigaina ma se failauga faapitoa mo femalagaaiga manuia.

Pe a filifili e gauai atu i aʻa. E tatau ona i ai ni foliga maloloina lelei, faʻapitoa ona atinaʻe lala uma, e aunoa ma ni mea faʻapipiʻi masini ma tipi, e aunoa ma le gagging and thickening. Vaavaai mo soʻo se faʻaleagaina i luga o latou, nofoaga e faʻalelei ai. Vili le tuilaʻau i lou atigilima - laupapa paʻepaʻe fou na faʻaalia i luga o le manua manuʻa e faailoa ai le mafai ona gaosia o le fatu.

A leai, o lanu enaena e fai mai e uiga i le matutu o le aʻa. O lenei mea e le aoga le ave. E talafeagai mo le totoina o le apu, e masani lava i se maualuga e le itiiti ifo i le 1.5 mita, faatasi ai ma se ua malosi malosi, o se ogalaau saʻo ma le lima skeletal branches. I luga o faʻataʻitaʻiga talafeagai e le mafai ona aveesea le paʻu ma isi faʻaleagaga o soʻo se natura.

E taua! Aloese mai fua tele. Na o le taimi muamua e tilotilo ai e foliga mai o le a vave ona tupu. O le mea moni, o nei laau e matua afaina ma e masani ona maʻi.

A filifilia mea e filifili ai, o le fesili e tulaʻi mai e uiga i sauniuniga mo lana felauaiga. Ina ia faia lenei mea, afifi aʻa i se ie susű ma tuu ma le faaeteete i totonu o se pepa laupepa lapopoa. Mo lenei faamoemoe e mafai ona saunia se mea e matua susu lava. O lālā e fai siʻosiʻusi. I mataupu e te fuafua e totō i ni nai aso poʻo ni vaiaso ina ia le afaina le aʻa, e tatau ona ola le laau pe tuu le fatu i totonu o se taga ma le eleele susu.

Taimi aupito sili ona tulaʻi ma filifilia nofoaga

O le faʻaleleia o le tautotogo e faʻamaonia ai talavou talavou le faʻavaeina o rhizomes mamana ma le atinaʻeina o lala maloloina ma malolosi. O sea apu o le ai ai le taimi e faʻafetaui ai i le taumalulu ma ola saogalemu ai.

Faʻamasinoga e tatau ona i ai i le vaitaimi mai le amataga o Aperila e oʻo i le amataga o Me. O le mea taua o le lalolagi e tatau ona aluese mai le taumalulu, mago ma ia lelei le mafanafana. O le aʻa o le laau muamua aʻo lei totoina e tatau ona tuu mo le 24 itula ile vai. Ma i le taimi o le totoina o le vai, ao le eleele o le a faʻafefe ai le susu.

O le totoina o le tautotogo e faapitoa lava le fautuaina mo laau talavou o latou tausaga e leʻi atoa le lua tausaga. E sili atu le matutua o loʻo faʻamoemoe aʻa i le tautoulu i le amataga o Oketopa.

O laau Apple e le aʻafia i soo se mea, o lea o le filifilia o se nofoaga mo le totoina o se vaega taua tele. E tatau ona manatuaina o le "Paʻepaʻe papaʻe" e le fiafia i le ata lafoia, o le sun i saute, matagi malolosi ma faʻataʻitaʻiga. O le a tuputupu ae le laau i se mea vaivai. I le togalaau, o le mamao i le va o laau e tatau ona tusa ma le 1.5-2 m. Le nofoaga o le eleele i le 2 m.

Fua lelei fua o fualaau faʻatoʻa faʻamalosia ma mea aoga e le o le eleele eleʻele eleelea. Aua e te totoina i luga o laufanua po o nofoaga papaʻe - o le a mafatia le laau ma afaina ai. Ia aloese foi mai le maualuga, e pei ona fiafia le laau i le susu.

E te iloa? O le sua o apu "Paʻu papaʻe" o loʻo i ai le faʻaopoopoga o le kate, lea ei ai sona aoga aoga i le tino o le tagata.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

E fa vaiaso ao lei totoina le laau o le apu e amata ai galuega sauniuni. O loʻo faʻatinoina ina ia faafaigofieina ai le faagasologa, faia i le eleele le microflora talafeagai.

I le mea lea, ia eli se pu ma le lautele o le 1 m ma le 70 cm le loloto. E tāua i le faʻagasologa o le sauniuni o le pito i luga o le eleele lafulemu e taoto i le tasi itu, ma le pito i lalo - faʻaumatia - i se isi. Aua e te amanaia lenei fautuaga, aua o le lumanai o le a faia ai le eleele mai le uluai faaputuga. I le ogatotonu o le togavao, tietie i totonu o se tamai pine, faʻailo i le pito i lalo e puipuia ai faʻamaʻi pipisi. I le pito i lalo o le lua o loʻo taoto ai le paʻu poʻo le piliki gau.

Ona faʻafefiloi lea o le faapalaga, peʻa ma le humus ma se laʻau lelei o le eleele (mai le muamua o le faaputuga) ma faʻatumu le faʻasalaga ma le masini. O nisi tagata atamamai e fautuaina le faia o lenei mea i le pito i luga, ma faamalamalama atu i le lumanai pe a le o lalo le palapala ile apu o le a le oi totonu o le faʻava. A maeʻa lenei galuega, e ufiufi le lua i se ata tifaga ma tuʻu ai mo le masina.

A maeʻa le taimi atofaina, e mafai ona e fuafuaina se tau. O lenei faagasologa e mafai ona vaevaeina i ni laasaga:

  1. Uluai siaki le mea toto toto. O foliga vaaia o lanu enaena i luga o fasi pepa o le aʻafiaga o aʻafiaga o se faailo o le faʻailo. E manaʻomia ona aveeseina aʻo leʻi ola i le fafie. Ia mautinoa e siaki soʻo se faʻasalaga. Afai e le aʻafia le rhizomes i se tagata fai mea tau, fai nei loa e aloese ai mai le faʻamago.
  2. O se fatu laau e ola maloloina ma aʻafiaina aʻa e mafai ona tuʻu ifo i totonu o le malologa sauniuni. I lenei tulaga, e tatau ona i ai le pine i le itu i saute o le ogalaau, mo le puipuia o le afu o le tautotogo o le paʻu.
  3. Faʻasalaga faʻamalo le aʻa ma faʻasaina le apu seia oʻo ina faʻamago le palapala i le eleele.
  4. Ona paʻu lea o le palapala ile laufanua lafulemu ma faʻapipiʻi lelei. I le taimi lava e tasi, ia luluina lelei le ogalaau ina ia mafai ona ufiufi le uila i le va o aʻa ma le eleele ma o le a le mamae le laau. Ia mautinoa o le nofoaga o le fesuiaiga o le ogalaau i aʻa (aʻa neck) e tu pe a ma le 5 cm i luga aʻe o le eleele. Afai e te tanumia, o le apu e fua mai fua leaga, afai e maualuga le maualuga, e mamae. Faʻasalaga lelei lenei mea i se faaputuga eleele. O lenei togafiti e mafai ai ona tafe le vai pe a faʻafeinu.
  5. Nonoa le fala i le pua. O lenei mea o le a mafai ai e le ogalaau ona atiina ae i le itu saʻo ma puipuia aʻa mai le malosi e vavae ona o matagi.
  6. I le iʻuga, e muimui le liʻo e aloese ai mai le susu. Ina ia aloese mai le faaleagaina o aʻa ma siama mai mea e faaleagaina, toe foi mai le 15 cm mai le ogalaau.
E taua! O le Conifer filings ua solia e pei o le mulch mo laau opu. Latou te saofaga i le faʻamaʻiina o le eleele.

Fautuaga mo le tausia o se apu "Paʻepaʻe papaʻe"

O laau Apple "O le paʻepaʻe papaʻe" i le tausiga e le ese mai isi ituaiga. O nei mea teuteu ma faʻamalosi e le faʻalavelave ma faʻafiafiaina ai latou e ona le malosi e faʻafetaui ai i soʻo se tau.

Faʻasalaga

E mafai ona faʻaosofia le tele ma le lelei o fualaau aina e ala i le pikiina o le au palota saʻo. E le mafai e le vailaʻau ona faʻaleagaina.

Afai e leai ni isi laau o le apu, e itiiti ni fua o le a nonoa, ma o latou lapopoa o le a le fiafia. Fai mai tagata popoto faapea i se pitonuu lelei e faateleina ai fua, e oo lava i luga o laau e ola ai. Faʻasoaina e le Faatoaga i luga o faʻasalalauga lo latou poto masani e faapea e le afaina tele le ituaiga o paʻu o le apu. O le mea autu o laau na amata foi ona matutua (ituaiga vevela). Ae o failaʻau, e faʻaaoga ai le metotia o le fuafuaina o le pasene o le ovary e tupu i luga o fualaau vavalaʻau, ua fuafua e mo lenei ituaiga o mea e talafeagai lelei e pei o Antonovka, Medunitsa, Ottawa, Grushovka Moskovskaya, Aromat de Vares, ma Mantet.

Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

I le tulaga o le solia o tulafono faavae o agrotechnology, o le laau e nofouta i osofaiga o meaola faalafua, aemaise lava, aphids lanumeamata, moa, faapea foi faamaʻi mai le paʻu, paʻu palapala ma isi.

Mo le puipuia, e taua tele le faia o se faʻamalo faapitoa o le paʻu ma le loloto o le eliina o ogalaau i matata uma. E le gata i lea, e le tatau ona e tuua lau paʻu i totonu o se togalaau eleelea. O totonu o iniseti leaga e natia mo le taumalulu, o le taumalulu o fua o le fua.

Afai o le apu e leaga pe ua uma ona faʻafeinu, aua le faʻasusu i minerale, o se pathogen e ono aliali mai i se mea e le lelei tele cytosporosise iu lava ina foliga mai o ni pogisa i luga o le paʻu. Ua mate paranesi i luga o se laau ua pisia, ma o se taunuuga, ua matua mamae le ogalaau. Togafitiga i tulaga mulimuli ane e le aoga, e tatau ona vave amata i le faʻaalia o le maʻi.

O le togafitiga muamua e faia i se fofo o le fualaau faasaina "Chom" (40 g i le 10 l) vai i le amataga o le tautotogo.

O lona lua o le taimi e fuga ai le apu e faʻaaoga ai le paluga 50 g o le copper sulphate ma le 10 lita o vai. Ma, i le mavae ai o ni nai vaiaso, ua toe faʻamaʻiina i le "Fale".

E te iloa? Mo i latou e le mananao e fai aʻau o le apu ma vailaʻau, ma le fefe neʻi leai se taimi e paʻu ai aʻo lei oʻo i le taimi o le apu, e fautuaina e le au atamamai mo le puipuia o le pale o fualaau aina ma le fasimoli poo le pepa.

O foliga vaaia o sigi e faʻaosoina ai le atinaʻe paʻu palapalalea e faʻaalia ai ia lava i vaega uma o le apu o le apu ma se fugalaau paʻepaʻe. O nisi tagata fou e manatu o le efuefu ma e le faanatinati e faia se gaioiga. I ia tulaga, o le lanu e lanu enaena ma lanu lanu, ma e le o toe umi ae maua mai i luga o fatu vine. I luga ole laʻau pisia ua paʻu'ū ma leai se ovary.

Ina ia puipuia le alualu i luma o le siʻi, e faʻaleagaina ai e le au fai togalaau ia laau i tautotogo uma ao lei fuga mai le pulufana i le copper sulphate poʻo le sauniuni o le "Skor", ma a latou fuga, toe fai le togafitiga ma le copper oxychloride solution. I le tautoulu, o le pale ua toe faʻavasegaina i le lanumoana lanumoana.

O lenei vailaau e aoga i le tetee atu mataʻue mafua mai i le gaioiga o le siʻi. I luga o le "Paʻepaʻe papaʻe" e foliga mai o lanu enaena i luga o laulaau, lea e lafoina i luga o le taimi, fuga ma togi uliuli i luga o apu. Pe a afaina, e taua le fufuluina o le laau mai lala leaga, lala ma fualaau aina (ua susunu ese mai le togalaau). I le avea ai ma se isi mea i le copper sulphate, e mafai ona e faʻaaoga Topa i le tautotogo, pe a uma ona fuga le lau, ma a maeʻa e mafai ona e faʻamaʻi ma le Home.

Ina ia aua le aumaia laau i le togalaau i togafitiga mo le toe faaolaina, o fuʻa uma lava, aveese lau paʻu, mataʻituina le susu ma le taimi e fafagaina ai. O le puipuiga sili lea.

Faʻaauau ma le tele o faʻavaivai

Apple White "sasaa" alofa i le susu. O le mea lea, o le numera o vai e tutusa ma le suamalie o le fua. Ae o le mea autu - aua le sasaa aʻa, aua o le tele o le vai o le a aʻafia ai le pala ma pala i luga o aʻa. I totonu o le togalaau, e mafai ona fufuluina ai laau, papago, eleele poʻo luga o le vai. O nei metotia uma e aoga pe afai latou te le o vevela.

O le mea autu - ia faʻatulaga lelei le nofoaga o le pulumu ma le vai. E sili atu le lelei i le afiafi, e sasaa ai le 2 pakete vai i lalo ole taʻitasi taʻitasi tausaga taʻitasi. O le fuainumera e faaluaina e faalagolago i le matua o le aganuu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o taloni e lua e manaʻomia ai le 4 pakete vai, ma isi. O laau e sili atu i le lima tausaga le matua e faʻafeinu i le 50-100 l / sq. m, faapea foi ma na tulaga na amata ona fua mai.

A maeʻa le faʻailoga, e faʻamaʻaina le apu mo le taimi muamua aʻo lumanaʻi le fugalaau. O fualaau e manaʻomia ai le gauai faapitoa i le lima tausaga muamua o le olaga. E fautuaina i latou e faʻafeinu i vaiaso uma. Ma o laau matutua matutua e toe totogo i le taimi o fualaau aina suamalie.

Matamata i le tau, ona o le vevela e tafe le malosi mai le laau, ma ua amata ona malepelepe greenfinchs. I ni nai vaiaso aʻo lei seleseleina, ia faatulaga mo le tolu lona susu. Mo le puipuia o le laau mai le malulu i le taumalulu, o le eleele faʻamamaina mulimuli ua faia, i lalo o le tau mafanafana, i Oketopa.

Aua nei faʻafeinuina le apu i le taimi o fualaau aina ma le seleseleina. O le vaitau o le vaomatua e le o toe i ai, ma o le tafe o le susu e fesoasoani i foliga vaaia ma tumutumu laiti, lea e matua le talafeagai mo le taumalulu. A maeʻa se manuʻa, o le a le ola le aisa.

Toto ma vele le palapala

O nei meaʻai apu e tatau ona amanaʻiaina i vaiinu uma. Po o le a lava le metotia o le faʻamamaina, faʻamaeʻa le auala e ala i le faʻamalo ma mulipolo pristvolny liʻo. Faʻasalaga vavae e faʻamalosia ai le faʻaosoina o vaega o loʻo aʻafia ai aʻa. Ma o le mulch e le mafai ai ona susu le susu, ma puipuia ai le faia o se paʻu malogo.

Aua nei faatagaina vao e ola i tafatafa o pupu; latou te susu mai mea aoga mai le eleele, puipuia ai i latou mai le 'aina o fua o laau aina. E le gata i lea, o le mutia e fesoasoani i le magoina o le palapala ile togalaau. Taimi e veleina, ona le toe totoina lea e fatu fatu.

E te iloa? O laau Apple e le umi. Le maualuga o le matua o le "Paʻepaʻe papaʻe" - tusa o le 25-30 tausaga. Ma o kopi tuai na aumaia sina fua itiiti o laititi laiti.

Faʻatauga

E tatau ona amata le faʻamafanafanaina o laau o le "Paʻepaʻepaʻepaʻe" faʻatasi ma le amataga o le vaitau o le vegetative, pe a tutupu aʻe aʻa talavou. I le tautotogo, e faʻamamaina ai laau matutua i se vaifofo o le ammonium nitrate ma le nitroammofoski po o le pereprepyu manure. O vailaau e aofia ai le malosi o le gaosimea e maua ai le malosi o le atinaʻeina o le biomass. Afai e te fefe i vailaʻau, e mafai ona e faʻafefe saogalemu i latou i le moa moa. I lenei tulaga, ua saunia le fulufulu mai le 50 vaega o le vai ma le 1 vaega o le fafie. Fafagaina le toe faalua 3 taimi i le taimi o le tautotogo.

Mo le atinaʻeina atoatoa, ia fafagaina le laau i le faaiuga o Mati faatasi ai ma le faʻafefiloi ole urea ile vaega ole 2 tbsp. l 10 lita o vai.

Ona toe fai lea o le faluga faatasi ai ma se faʻafefiloi o le superphosphate ao le i fuga. A oʻo i le pultsvetut buds, fafaga le apu ma se vaifofo o le nitrophoska ma le faʻafefeteina "Sodium HUMATE."

Fautuaina mo le sikuea 1. m ia faia pe tusa o le 5-7 kilokalama o le meaola, 60 g o le superphosphate pe 40 g o le potash. O le faʻafefiloi o le faʻafefiloi e leʻo oʻo i lalo o le ogalaau, ae i totonu o vaieli o loʻo saunia muamua. E mafai ona suitulaga ile afa mita.

A maeʻa le faʻagasologa, faʻapipiʻiina le palapala, faʻamaufaʻailogaina uma o togalaau.

Mo laau o apu o loʻo ola i luga ole eleele, o le a aoga e faʻaopoopo 200 grams o le lime pe o le sisiʻo, falaoamata o le dolomite po o le paʻu tuai masani i taimi taʻitasi 4 tausaga. O lenei mea o le a fesoasoani i le tuʻuʻesea o le palapala.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

O le teuteuina muamua o le paʻu paʻepaʻe Paʻepaʻe e faia e tusa lava pe leʻi totoina, e fausia ai se pale paleni. I le lumanaʻi, o punavai uma e faʻamamaina maʻi, lapisi tuai ma leaga.Ma i le tautoulu ua latou vaivai i lalo ma ua le fetaui mo le taumalulu.

E mafai ona e amata galue i le amataga o le tautotogo, pe a le amataina le gaioiga o le sua. Faatasi ai ma se pulu faʻamaʻi, faʻapipiʻi ma le faaeteete le pito i luga o le ogalaau o le laau, ma tuu ai le 80 cm le maualuga, ma tipi le itu itu. O lenei togafiti e fesoasoani e faamalosia aʻa.

Faʻaitiitia faʻamalosaga tuai mai vaega faʻamaʻi pe maʻi, pe afai e tatau ai, faʻafefe le pale ina ia le faʻafefeteina e le tasi le paʻu. Vavae foi lala ua faapipii i le eleele. I le faaiuga o le teuteuina, ufiufi uma meaʻai i le togalaau, ma afifi le polyethylene i luga o vaega tetele seia toe faʻaleleia le laau.

E taua! Ina ia mafai ai e le lanu i luga o fualaau laiti ona faʻaumatia ia apu ia e le o atoatoa ona atinaʻe, ua fautuaina e vavae ese uma faʻaletonu i tausaga muamua. Ma i le lumanaʻi e faʻatonutonu la latou fuainumera, aua a maeʻa le mamafa tele, o le a amata ona fua fua mai apu. E le gata i lea, e atagia mai i le tofo.
O laau laʻau e manaʻomia le gauai faapitoa. O fualaau i le tausaga lona lua o le olaga e fausia ai se pale. Ina ia mafai ai ona tupu saʻo lenei faagasologa, i le tautotogo e tatau ona vavaeeseina le paranesi i luga o le ogalaau ma lala o loʻo tuputupu ae i luga. O le tuputupu ae o le tausaga talu ai ua vavaeeseina e le tolu.

A maea le teuteuina lelei, o le pale o le apu o le a totoina, ae le o luga. O le a manino ona faʻaalia 2-3 e oʻo lava i le tolu, o ona lālā pito i lalo e sili atu nai lo le pito i luga. O nisi tagata fai togalaau latou te fautuaina mea mamafa ina ia nonoa i lalo ifo o le seleselega i lalo o tausaga muamua oo latou olaga ina ia mafai ai ona latou maua se foliga felafoaʻi. E i ai le manatu e faalagolago le tele ma le lelei o le fualaau aina. O lālā e sili ona ofuina i lalo o le mamafa o le fua, e sili atu le toe faʻafoʻi, tuʻu se tamai paʻu i lalo o le pito o le lagolago.

Saunia mo le taumalulu

Apple Bely O le sasaa i le taumalulu e masani ona osofaia e roi, e matua faaleagaina ai le paʻu. Mo le puipuia o laau laiti mai nei osofaiga, e afaina ai e le fai togalaau le lua futu mai le eleele. A e le gata i lea, o le paʻu po o le moa, lea e lagolagoina i pine a pine, o le a faia. E mafai ona sui nei fausaga i mea inu vai ua saunia mai le paluga ma isi mea e le lelei mo mea leaga.

E faapitoa lava le puipuia o laau laiti - faatasi ai ma le paʻu ua afaina, e ono le mafai ona ola i le taumalulu. Ma ina ia puipuia aʻa mai le malulu, e oʻo atu i le lima tausaga le matua mo le tumutumu o le taumalulu lata ane-ogalaau ma le vao. I vaitau e le o le kiona e taua ai le fuli i luga o ogalaau o ia ituaiga o mea faataitai i le maualuga o le 15-20 cm.

Seleseleina ma teuina

O le fua tutusa o fua uma i luga o le Paʻepaʻe Paʻepaʻe atonu atonu o le "mea itiiti" taua o le eseesega. O pipe apu e matua lelei lava le tofo ma e talafeagai lelei mo le taumafa i se foliga masani. Ae i le tele o le seleselega, latou te manaʻomia se gaioiga faʻanatinati, talu ai ona ua latou le maua le tausiga lelei. Aemaise lava pe a faʻauluina e le au togalaau togavao ia laau i le taimi o le seleselega. O le iʻuga, o le a taʻalo ai apu ma e matua le talafeagai lava mo femalagaiga. E le gata i lea, e oʻo lava i paʻu laiti ma faʻafefeteina e liua i lanu enaena. Ina ia aloese mai lenei mea, ua fautuaina ia aveeseina ma le faaeteete le "Paʻepaʻe papaʻe" mai le laau. O apu o lenei ituaiga o faletalimalo e saunia ai ni meaʻai lelei, jam, marmalade ma isi sitiva fale mo le taumalulu.