Laʻau

Jacaranda lala violē - fualaau laau

Jacaranda (Jacaranda) o se laau moni i le vaomatua. Faafetai i lona pale o le pale o le lau, na vave ona maua ai le lauiloa i le va o faifaatoaga o le paneta atoa. E tele lava ina tupu i luga o le auala, ae e iai ituaiga eseese e mafai ona tupu e pei o ni fale.

Jacaranda (laʻau viole) - o se faʻamatalaga puupuu, o le talafaasolopito o le mea na tupu

I totonu o lona natura natura, e mafai ona vaaia le laau i Ausetalia, o nisi o itulagi o Asia ma Amerika i Saute, ae sili ona taatele i Pasila. Jacaranda mimosifolia, Jacaranda mimosifolia, e pei ona taua, po o rosewood, o le aiga o Bignonius.

Laʻau laʻau

Faamatalaga faaopoopo. Faaliliu mai le Potukale, o le igoa o lona uiga o "laupapa mautu". I Pasila, e taʻua foi le laau o le Black Way.

O le Jacaranda o se laʻau ola, i le natura e mafai ona ola e oʻo i le 30 mita le maualuga, ae maua foi le 2-mita mita. O laulaau e fuga, fula-foliga, ma fugalaau o foliga lanu ma lanu violē lanu. Ae ui i lea, o nisi ituaiga e ono paʻepaʻe.

I le faaopoopo atu i uiga teuteu, e maua e le laau le aoga aoga. O meafale, mea fai musika ma mea faamanatu e faia mai lana fafie.

I Rusia, o lenei laau ofoofogia, o le mea e leaga ai, e le tupu. E le mafai e ia ona saunia se siosiomaga e tutusa ma le vevela. E mafai ona e vaʻai i le jacaranda i le togalaau o Crimea, lea e maua ai ni tulaga e latalata i le natura e mafai ai.

Mo se faʻamatalaga! E ui o le laau e masani ona taʻua o le jacaranda, jacaranda, ma le jacaranda, o le filifiliga lona lua e saʻo.

Tuputupu ae jacaranda i le fale

Talu ai o le lauʻeleʻele o le togalaau o vailaʻau ia, i le fale e tatau ai ona faia ni vaʻaiga latalata i mea masani.

Lulu

Jacaranda - o se laau ma fuga lanu viole

I le amataga o le tautotogo ma seia oo i le ogatotonu o le autumn, e tatau ona faatumauina le vevela i le potu + 22 ... +24 ° C.

Ona tatau lea ona faaitiitia i + 17 ... +19 ° C. E le faatagaina le faia o ni tuutuuga pe a sili atu le vaivai o le potu +15 ° C.

Malamalama

O se laau e manaʻomia se moli susulu, faʻafefe. Faʻaavanoaina le susulu o le la mo le tele o itula i le aso. E sili atu le tuʻuina o se vakara lata ane i faʻatalama e feagai ma le itu i sisifo poʻo le itu i sasae o le fale.

Taua! O le pusa e iai le laau e tatau ona fesuisuiaʻi i taimi uma - e tasi le auala o le moli e mafua ai le faʻaogaina o le pale.

Faʻasalaina, faʻaleleia, faʻaleleia

E tatau ona faʻapipiʻi le vai i taimi uma, e puipuia ai le magoina o le pito i luga o le eleele. A o faʻaitiitia laʻau, e mafai ona faʻaitiitia le tele o le susu. I le vevela o aso vevela, e fautuaina le suluina o laulaau o le laau mai le pamu moli.

O se tagata nofomau o mea manogi e manaʻomia le faʻamalu o totonu ole 60%. E fautuaina le tuʻuina o le laau i autafa o le pusa tioata pe latalata ile fagu vai. O nisi taimi e mafai ona tuʻu le ulo i totonu o se pani ua tumu i le susu susu.

Soʻo ma luga o laʻei

O le eleele mo le totoina e tatau ona lelei. Ina ia faia le mea e te sui ai, e tatau ona e faʻafefiloi vaega nei:

  • turf land;
  • oneone laititi po o le perlite;
  • peat;
  • humus;
  • pepa palapala;
  • malala (sina).

E tatau ona i ai i le ulo se alavai faʻavaivai o le tele o le omea poʻo le piliki gau.

Mo meaai talafeagai, e tatau ona fafagaina le fugalaau i lea masina i le masina faatasi ai ma mea faʻapitoa faʻamafanafana. Pe a faʻaleleia e le laau ona laʻau, faʻapea foi i le autumn ma le taumalulu, e le talafeagai lenei mea.

Taua! E manaʻomia e le pale o le laau se avanoa avanoa - e le manaʻomia le tuʻuina i tafatafa o isi fugalaau i totonu.

Jacaranda fausiaina

Cinquefoil - ituaiga ma ituaiga o laau, uiga

O se laau teuteu e mafai ona tupu i ni auala se lua: fatu po o le tipi.

Laʻau

I le taimi o le tautotogo o le tautotogo, e tatau ona saunia se malosi malosi malosi. E tatau ona tusa ma le 8 cm le umi. E le gata i lea, o le toe gaosia e faʻatino i ni auala se lua:

  • tuu le au i se fagu vai vai mafanafana;
  • toto i totonu o se faʻafefiloi o le oneone ma faʻafefiloi ma se pulou manino.

I soo se auala, o le vevela o le fatuina o le +25 ° C. Pe a oʻo mai aʻa muamua, ona alu ese lea o laʻau i ni ipu eseese.

Faatupulaia o fatu - laasaga i lea laasaga algorithm

O se auala faigofie e toe gaosia ai i le fale. O le tuputupu ae o se fale fou ua faia i le faasologa lenei:

  1. O mea totō e tuʻuina i luga o le tasi afa o le mea susū, o le isi e ufiufi ma tuu i se nofoaga mafanafana mo se aso.
  2. O fatu e tuʻuina i le eleele paleni i le loloto e le silia le 1 cm.
  3. O le pusa o loʻo i ai laau e ufiufi i mea manino.
  4. I le noatia ma le fai fuafua i le puleaina o le vevela o + 20 ... +22 ° C, o le a maua mai muamua fua muamua pe a mavae le 3 vaiaso.
  5. Ua aveeseina le ata tifaga, ma ua tuu le koneteina i luga o le moli susulu.
  6. Sprouts, lea e 2-3 laulaau ua aliali mai, ua totoina i totonu o potopoto eseese ma le lapisi o le sili atu i le 7 cm.

Jacaranda Seedling

Toto ma fusi le pale

Manatua-leai-fugalaau - faʻamatalaga ma uiga o le laau

O se laau tuputupu ae e manaʻomia le tuʻuina atu o se foliga teuteu. Ina ia faia lenei mea, o tautotogo uma e te manaʻomia e togiina ai le tipu.

O Jacaranda e matua tupu tele lona tuputupu ae, o lea afai e te lafoaʻi le faʻavaeina o le faʻavae, ona faʻaalia lea o le pusa.

Eseesega mo le ola ae i totonu o se fale

Ioe, e le o ituaiga uma o laau viole e mafai ona tupu i le fale. I le faaopoopo atu i le mimosol jacaranda, o ituaiga nei e mafai ona tausia i totonu o le fale:

  • Fluffy jacaranda - na o laau laiti e ola aʻe, pe a leai se mea e teuteu ai tagata matutua.
  • Magdalena - e oʻo atu i le 3 mita, e le fuga i le potu.
  • Delta - ausia le maualuga o le 2 mita, e matagofie ona foliga.

O le mea lea, o ituaiga sili ona matagofie mo le fale o mimosa leaf jacaranda ma Delta.

O afea ma pe faapefea ona fuga

O le Mimozolistnaya Jacaranda i le potu e mafai ona ola faalua i le tausaga - i le tautotogo ma le autumn.

O le fuga o le pulupulu e fatuina ai i luga o le paʻu i luga o le paʻu lanu violē-lanumoana.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Faʻasalaga le talafeagai, e mafai ona faʻaalia le laau i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi.

Afai o laulaau e fusi ma liu samasama, ona mafua lea ona o le ea vevela, vevela maualalo poʻo le iai o meaola faalafua. Afai e leai ni iniseti i luga o le laau, ona tatau ai lea ona fai suiga i le tausiga o le laau.

Faailoga o le chlorosis

Chlorosis o laulaʻau e mafai ona atiaʻe ma le le lava o le uʻamea, magnesium ma le zinc i le palapala, faʻapea foi le le lava o le suāvai. I lenei tulaga, e tatau ona faʻapipiʻi le laau i totonu o se eleele fou paleni poʻo le faʻamaʻiina faʻatasi ai ma fomu o loʻo aofia ai elemene talafeagai.

Afai e leai se alavai faʻavaivai i totonu o le fagu, o loʻo tele foʻi le palapala poʻo le faʻavainuina e masani ona faia, o le suia o le aʻa e ono tupu. Ina ia lavea le laau, e tatau ai ona vaʻaia ma faʻaitiitia le aofaʻi o le susu mo sina taimi.

I le faaopoopo atu i faʻamaʻi, e mafai ona avea se laau ma tagata manua o meaola faalafua. O le taatele o nei mea nei:

  • Whitefly O lanu lanumeamata e aliali mai i luga ifo o lau. A maeʻa ia i latou, e mafai ona iloa mea lilo a le suka. Pepa laupepa pepa ma liliu samasama. Ina ia faʻafeteina iniseti, e tatau ona togafitia le laau faʻatasi ma iniseti.
  • Spider mite. E mafai ona iloa i le faʻaalia o se 'upega tafaʻilagi i lalo o laupepa. O iniseti e mafai ona aliali mai e ala i le alu ese mai se isi laau pe mafua mai le le lava o le maualuga o le ea. E tatau ona togafitia le jacaranda i iniseticaricides ma faʻavasegaina masani mai le fagu vali.

Jacitenda spider mite

Faaaoga le jacaranda e fai ai se talo

Ina ia fatuina lau oe lava togalaau, e tatau ona e siakiina pea le tuputupu ae o le pale ma laulaau. O le fatuina o se fale o le ituaiga talo, o se ituaiga faapitoa o jacaranda, Bonsai Blue, na faapitoa ona atiina ae.

Pe a tutupu laau totō e faʻaogaina lenei metotia, e tatau ona matauina nisi o aiaiga:

  • tipi le laau i le tausaga lona lua - tuu ai na o le 10 cm mai le eleele ma faatalitali mo le aliali mai o pusa tafatafa;
  • tui le laau i taimi uma, faia lala ma le pale;
  • aveese lau lapopoa;
  • taofimau i le paolo ina ia sili atu le leaga o le laau.

Totogi toto

Tu ma aga

O le tele o tu ma aga masani matagofie e fesootai ma se laau matagofie ma olaola. E talitonuina o le laau e maua ai le manuia ma faʻamamā le aura. Fugalaau jacaranda e mafai ona taʻu mai o le ai ai le manuia i totonu o le fale poʻo le toe faʻaleleia e le o toe mamao.

I totonu o Ausetalia, o loʻo i ai se faʻailoga o le sauniuni mo suʻega e tatau ona i ai ao lei fuga le jacaranda. Ma o le a mautinoa lava le suʻeina o le tamaititi pe a pa'ū le fugalaau o lenei lapoa lapoa.

I Zimbabwe ma Mekisiko, o se laau fuga e faatusa i le amataga o le tautotogo.

Le manaia! O nisi ituaiga e talitonu o loo ola se agaga atamai i le laau, lea e fesoasoani i le foiaina o finauga ma tulaga feteenai.

O le mea lea, e ui e faigata tele ona tupu se laʻau viole i le fale, i lalo o tulaga lelei e mafai ona e maua ai se laau e le masani ai o le a faatupuina ai le malulu ma se siosiomaga lelei.