Faatoaga

O le tele o le tau malulu o ituaiga uma o Europa - o le vao "Vaomatua Vaʻai"

O le Pear ua lauiloa i le tagata mo se taimi umi. O laau muamua na aliali mai i Eleni anamua ma sa tufatufa atu muamua, muamua e pei o vao vao, ona sosoo ai lea ma laau totō.

O fua o le pi e maua ai le tele o mea aoga, i aso anamua na latou faʻamalolo ai le tele o faʻamaʻi ma la latou fesoasoani. O se tasi o mea pito sili ona matutua ma sili ona lauiloa o Forest Beauty.

Na vave ona ia manumalo i le alofa o le au faifaatoaga, ma fiafia pea i le lauiloa tele. O lenei ituaiga o pea o le taatele ma ua tupu i soo se mea.

O le a le ituaiga o talo e faatatau?

Pear "Forest Forest" o se tulaga lelei maualugaautumn ituaiga pears, ma se talafaasolopito mauoa ma le tele o uiga mama.

Faatasi ai ma lana fesoasoani, sili atu i le 30 fou, masani masani i aso nei o ituaiga o pears na maua.

Faatasi ai ma ituaiga eseese o le tau, e tatau ona e gauai atu ia Bere Bosk, Talgar matagofie, Uralochka, Silent Don ma Otradnenskaya.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O le laau o lenei ituaiga o maua i se faalavelave faʻafuaseʻi, i le amataga o le XIX senituri. Na maua o Chatillon i totonu o vaomatua Belgian, lata i le taulaga o Alost.

O fua e ola i luga o lenei laau e ese sili ona suamalie suamalie, ma oa latou fatu na vave amata ona totoina i togalaau uma a Peretania. Na vave ona salalau le ituaiga, ma i le faaiuga o le XIX senituri. faʻaumatia toetoe o ituaiga uma o pears, o avanoa i lena taimi i Europa.

Pear "Forest Forest" e tele ni igoa: Alexandrina, laau suauʻu ma Marie-Louise. E ui o Europa, o Marie-Louise o se ituaiga eseese, e le fesootai ma le "Vaomatua Vaʻaia".

O le ituaiga na lafoina i le amataga o le seneturi mulimuli. North Caucasus ma Lower Volga o Rusia. Ae peitai, faafetai i lona faigata o le taumalulu, le mautonu ma le tetee atu i le lāmalaO lenei ituaiga ua maua ai le lauiloa i le tele o atunuu: Belarus, Iukureini, Moldova, i le Baltic States ma Central Asia.

I nei vaipanoa o ituaiga paina eseese Victoria, Kupava, Lemonka, Lira ma Rossoshanskaya Dessert e sili ona lelei.

Pear "Forest Forest": ata ma le faʻamatalaga o le ituaiga

Laʻau i le "Vaomatua Vaʻaia" ala i le umi, tuputupu ae vave.

Krone lautele, lautele lautele, e le tele le toe faanumeraina. O le paʻu e lanu enaena, gaʻo. O malosi e malolosi, saʻo, mafiafia, paʻu.

Buds e laiti, e laitiiti lava le siliva. O laulaau e laʻititi i le lanu, lanumeamata lanumeamata, ma le petiole umi ma le pito i lalo.

O fugalaau e laiti, piniki ma paʻepaʻe, faatasi ai ma ni meaola laiti. E mafai ona ola e pei o le 6-10 fasi, pe tasi.

Fugalaau "Vaomatua Vaomatua" ia Aperila ma Me. O se uiga iloga o lenei ituaiga o le le mautonu i le sulu i le taimi o le fugalaau.

O fua o le matagofie e le tele, e tusa ma le 120-150 kalama, o nisi taimi e oʻo atu i le 300 glama. I foliga vaaia, latou te foliga mai o se fuamoa e lapotopoto. O le paʻu e manifinifi, ae e sili atu le paʻu, e laʻitiiti lava.

I le amataga o le matua o le fualaau aina suamalie, e lanumeamata, ma pe a matua uma o samasama, ma le pogisa mea faʻaogalua ma le mumu mumu i luga o le la.

O le aano o le samasama, e matua vaivai lava, e sogasogo ma vaivai, sina mea malie, ma se mea manaia fiafia-suamalie..

Faʻafetai i ai tofo suamalie sili O nei paʻu e masani ona faʻaaogaina fou, ae e mafai foi ona faʻaaogaina mo le kukaina o faʻasolosolo poʻo le masi.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le ituaiga ma vaʻai i le pears "Forest Forest" e mafai ona i ai i le ata oi lalo:




Uiga

"Vaomatua Vaomatua" - matua mausalī fua. Atonu e teteʻe ai le vevela i lalo--45-50 i lema mafaufau le tele o le tau malulu o ituaiga uma o Europa. I Rusia, o lenei ituaiga o loʻo tuputupu aʻe lelei i tulaga mataʻutia o le fesuiaiga.

O le malosi tele o le taumalulu e faʻaalia e ituaiga eseese e pei o Muscovite, Skorospelka mai Michurinsk, Chizhovskaya, Lel ma Sverdlovchanka.

O le isi mea taua o le matagofie o le maualuga maualuga. E manuia mausali ma tausaga. Na o le fuainumera o fua e masani ona matauina.

Afai o le tausaga lenei e mauoa ai le seleselega, ona sosoo ai lea ma le tele - itiiti ifo. Faiga e amata ai 5-7 tausaga talu ona tulaʻi, ma pe a faʻapipiʻi i luga ole quince - ile 4-5.

Amata ua matua lelei i le aso 20 o Aokuso. Ae paga lea, "Forest Forest" e vave ona vave oʻo, pau ma le faaleagaina o fua.

O le mea lea o le seleselega e sili atu ona amata i le 8-10 aso aʻo lumanaʻi le matutua. Ae i lenei tulaga, o fua e teuina mo le umi, naʻo 15-20 aso.

O fua nei o paʻu e maua ai fua lelei: Hera, Lada, Tamaiti, Decakrinka, Vernaya ma Noyabrskaya.

Toto ma tausi

O le tuufaatasiga o le eleele e le faʻaleagaina, ae o le a tuputupu aʻe lelei i luga o laufanua lafulemu, lapoʻa matafefe poʻo loams.

Nofoaga mo le "Forest Forest" talafeagai susulu ma manaia, ma le maualalo o le suavai. A o lei totoina, ia eli ma le faaeteete le eleele, aveese vao ma le lime.

O le totoina o se laau e tatau ona vave i se nofoaga tumau. E mafai ona faʻatino oso i le tautotogo (Me) ma le autumn (i le amataga o Oketopa). A latalata ane i le taimi lava e tasi e tatau ai ona totoina ituaiga o vailaau.

Pear "Vaomatua Vaomatua" e na o se itu vaega e na ona aafia. Mo se seleselega lelei, o le i ai o le numera o tagata palota e pei o Josephine Mechelnskaya, Limonka, Williams ua manaomia.

Saunia ni lua mo le tulaʻi muamua. E tatau ona loloto e le itiiti ifo i le 1-1.2 mita ma le lautele pe a ma le 0.8 m.

I le pito i lalo o le lua o loʻo tuʻuina ai se faʻafefiloi o le eleele na vela, 20 kilokalama o le humus, 0.2 kilokalama o le superphosphate, 0.1 kilokalama o le sulfate sulfate ma le lua pakete o oneone paʻu. O le 30 lita o le vai ua fefiloi ma le 0.6 kilokalama o le falaoamata lolomita ua sasaaina i totonu o le lua ma tuu ai e tu mo le vaiaso.

A maeʻa lenei mea, e faʻapipiʻi le pusi i totonu o le lua, ma tuʻuina se fatu. O lona natura sausau i le palapala, ia mautinoa o le ua o le matua e itiiti ifo i le cm i luga o le eleele.

Tuu faʻataʻamilo i le fatuina ma le faʻaeteeteina ma tuʻuina se tamai pu.

Ona saoloto lea o le laau nonoa i se pi, faʻaleleia lelei ma mulch le palapala ma le humus humu poʻo le solo lelei.

E tatau ona totogia atili le totoina o le laau. I nai tausaga muamua, ao le i amataina le fuaina, faasusu a itiiti ifo ma le 5 taimi i le tausaga, ona faʻaitiitia lea o le vai i le 2-3 taimi.

A maeʻa ia ituaiga taʻitasi e tatau ona vaʻaia ma faʻapala le palapala.

O laau talavou e le tatau ona faasusuina i le aʻa. Sili mamao atu i le mamao o le 15-20 cm mai le ogalaau e eli ai se tamai vaeluagalemu, se loloto e tusa ma le 20 cm, ma sasaa vai i ai.

E amata ona faia faʻamaʻi i le tausaga lona lua pe a uma ona tulaʻi.

I le amataga o le tautotogo, e faʻaaogaina ai le faʻamalositisi (3 sipuni tele o le urea i le 15 lita o le vai), ma ia Setema o le fugala o le phosphorus e mafai ona faʻaaogaina.

I le taimi o le fualaau taumafa e faʻafefea ona faʻaaogaina fomaʻi, e tusa ma le 3-4 taimi i le tausaga. O le uluai fafagaina o loʻo faia i le amataga o Me, le lona lua - i le amataga o le fuga, o le lona tolu - i le vaitau o le matua ma le lona fa - pe a uma ona pikiina fua.

E mafai ona e faʻaaogaina ma faʻaleleia laau ma faʻalauteleina le ola. E lelei le gaosiga o fafie fafie alumu: 2 tbsp. i luga o se pakete vai vai vevela (malulu ma aʻa).

Pe a totoina fatu e faʻaalu muamua le teuteuina muamua. Ina ia faia lenei mea, e faapuupuuina le ogalaau tutotonu o le laau ina ia mafai ai o le pito i luga e 25 cm le maualuga o fautuaga a lala tetele, ma nei lala ua oti i le 1/3 le uumi.

I le tausaga lona lua, o mea tetele lala ma le ogalaau e faapuupuu e 15-20 cm O isi teuteuga e faia i tausaga taʻitasi: tautotogo ma le autumn.

I le tautotogo, e mafai ona e faia se teuteuga laiti e tausia ai le foliga o le pale, ma i le tautoulu e vavae ese ai lala tuai, maʻi poo ua faaleagaina.

Soʻo se 3 tausaga mo laau matutua, latou te faʻaaogaina le teuteuina o le matua: aveese lala mamago ma pupu le pale.

"Lelei Vaomatua" e matua lelei lava le malulu ma e le manaʻomia le afifi mo le taumalulu. E taua tele le puipuia malu o le ogalaau mai le faaleagaina e alalaina ma maunu. Ina ia faia lenei mea, ia fetaui lelei ma se ielanu malosi, afifiina i lalo o le paʻu.

O vaega tāua i le tausiga o le "Vaomatua Vaʻaia" o le puipuiga mai faʻamaʻi. Ae paga lea, o lenei mea ofoofogia i itu uma o le vailaʻau e masani ona afaina i le paʻu.

Maʻi ma faʻamaʻi

//selo.guru/ptitsa/bolezni-p/gribkovye/parsha.html - O se tasi lea o faʻamaʻi masani faʻaleagaina ma faʻalavelave matautia o pears. E masani lava e le aʻafia nei laʻau, e aʻafia ai foʻi fua ma fua. E mafai ona e vaʻaia i foliga vaaia o loʻo i luga ifo o le laupepa, e manino lava le iloa o lanu samasama.

I totonu o ituaiga e puipuia i le paʻu, e tatau ona e gauai atu i le Severianska Krasnoshchekuyu, Oryol Beauty, Oryol Summer, Elegant Efimova ma Marble.

I se taimi mulimuli ane, e pogisa le lanu ma ufitia i se fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe. O fugalaau laiti e fai ai ni vaʻaiga loloto e tutusa lava le patina.

O fua e ufiufi i ni tamai lanu uliuli ma se laufanua paʻepaʻe papaʻe. I le aluga o taimi, ua leaga, vavae ma pauu.

O lenei laʻau e fufulu ai i lau paʻu ma lau paʻu ua leva.

O le puipuia mai o siama, e tatau ona vave vevela laulaau mamago, solo le paʻu paʻu mai lala ma lala ma faia le togafiti puipuia o le laau i le tolu taimi i le tausaga.

O le togafitiga muamua e faia i le amataga o le fulafula o fatugaʻo ma se vaifofo 4% o le paluga Bordeaux, o le lona lua i le maeʻa o le fuga ma ua uma ona 1% le fofo, ma le tolu i le mavae ai o le 3 vaiaso talu ona tupu.

Afai e tupu le siama, ona E mafai ona e taumafai e faʻaleleia le palapala i lalo o se laau 10% o le ammonium nitrate. Ae naʻo le taimi o le seleselega, ma puipuia lenei fofo mai le pau i luga o le ogalaau ma lala o le laau.

Afai i le taimi e faʻatino uma ai togafitiga talafeagai, ona tupu ai lea o le Vaomatua Forest i lau 'upega tafaʻilagi e le faigata.

O faʻamanuiaga le mautinoa o lenei ituaiga o:

  • maualuga fua;
  • ogaoga teteʻe;
  • le le mautonu i le tuua ma le le faʻaleagaina i le eleele;
  • fualaau suamalie tele.

O faʻafitauli e le lelei:

  • aia tatau e faʻamaʻa ma talepe fua;
  • aʻafiaga faʻapitoa.

E ui lava i lea, o le "Forest Forest" e tatau ona le maua ai lona lauiloa i le au faifaatoaga ma e masani lava ona maua i luga o le tele o poloka.