Fua o le gaosiga

Laʻau matagofie - ituaiga eseese, ata

O Coleria o se laʻau faʻamaina, lea e matua faigofie lava ona tupu. E ui i lona faigofie, e le o tagata uma ua sauni e tausia lenei fugalaau. E vaivai, paʻu lauʻau ma fugalaau teuteu. O le genus Koleria e aofia ai ituaiga laau e 59 lea e tufatufa atu i Colombia, Amerika Tutotonu ma Mekisiko. Faitau atili e uiga i lanu i le tusiga.

Vaʻai mai le ata

O le mea sili ona taatele o ituaiga o kolerii nei:

  • Faʻailoa (dwarf).
  • Tele-faʻafefe.
  • Fugalaau Digitalis.
  • Faʻafiafia.
  • Hairy.
  • Fugafuga fugalaau.
  • Bogotskaya.

Mafaufau i foliga o ituaiga taitasi, eseese ata, faaali ata.

Faʻafesoʻotaʻi (dwarf)


O se laau e maualalo le tuputupu ae o le sili ona manaia tele o ituaiga o caria. O lona maualuga e le sili atu nai lo le 30 cm. E i ai lau lanu moli o le paolo lanumeamata lea e matagofie le faʻaalia o lanu lanu. E tupu tele le laau, ma fugalaau e susulu, moli. E ese le manaia, e pei o se pulou pupula i ona foliga vaaia.

Tele-faʻafefe


O le lanu e masani ona 60 cm le maualuga, e faʻatasi ma amio saʻo. O laulaau e foliga lelei, o totonu o latou lanu mumu. O le faʻaogaina o mea laiti e ese lava i foliga - e foliga mai o se pusa e aunoa ma se faʻaopoopoga i le pito. O lanu o lanu e susulu, e masani lava moli po o le mumu.

Faʻalogo! O nei ituaiga umi e mafai ona maua i Costa Rica ma Colombia.

Fugalaau Digitalis


O se fugalaau tele o le mutia e iai ni togi pulapula pe saʻo, o lona umi e 80 cm. O lau o le laau e faʻafeagai, o loʻo i ai se foliga lautele. E 15 cm le umi ma le 8 cm le lautele. O fugalaau e tasi, o loʻo i luga o le puipui. O le siakiina o foliga o se logo ma se pu, o le umi e 5 cm. I le vaega pito i lalo e fufula, ma sina pusa vavalalata pito i luga. O le laau ua uma ona ufitia i lauulu paʻepaʻe, ona o le mea e foliga mai e maualuga.

Nice


O se lanu matagofie o lanu e ese mai i se fugalaau o loʻo i lalo, o loʻo i ai lau lanu, ma le siliva o le vevela o le lanu violē ma isi lanu. O fugalaau sinasina i luga o fugalaau e maua ai se foliga matagofie ma foliga muamua.

Hairy


Hairy kinerii o loʻo faʻatupuina ni 'ie, ufiufi i lauulu paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe. O lau e masani lava o le lanu apamemea matagofie. O fafo atu o le tino o le mumu po o le lilac, faatasi ai ma le tele o togitogi o lanu paʻu i luga ia i latou.

Fugafuga Fugalaau


O le ituaiga o faʻasologa e tutusa lelei ma le lanu o le lanu lanu. O loʻo faʻaalia e laulaʻau lanumeamata, vevela i le paʻi ma le mumu mumu i autafa. O fugalaau e oʻo i le 5 cm le umi, e moli-mumu ma maua ni togitogi samasama i lalo. O fugalaau fugalaau e mafai ona oʻo i le 50 cm le maualuga. O lenei meaola e sili ona lauiloa i le fale ua tupu.

Bogotskaya


O ituaiga meaola e oo i le 50-60 cm le maualuga. I le vaomatua, e maua i Colombia, faapea foi i luga o papa fiafia i le togavao. 10 laʻau centimita o le lanu po o le lanu uliuli o loʻo i ai se mataʻu mata. Fugalaau kolerii samasama-mumu i fafo ma mumu mumu i totonu. O fuga e mafai ona faaauau pea i le taumafanafana.

Sorta

O le sili ona matagofie ma taʻutaʻua i totonu o faifaatoaga e mafai ona taʻua ituaiga eseese:

  • Faamaumauga
  • Jester.
  • Karl Lindberg.
  • Queen Victoria.
  • Red Ryder.
  • Roundelay.
  • Srq s Persian kapeta.

Sei o tatou talanoa e uiga i foliga o ituaiga taʻitasi ma faaali atu ia te oe pe faapefea ona foliga ata foliga o ata.

Faamaumauga


O le ituaiga o meaʻai sa fafagaina i Suetena i le 2001. O loʻo faʻaalia i fugalaau tetele o se paolo lanu samasama ma peti piniki. O lanu Crimson e iloagofie ai lenei ituaiga mai isi. I luga foi o le pito o le gaʻo, o loʻo i ai se lanu pogisa o lanu fuchsia. O laulaau e lanumeamata, e le o se malamalama, ae e le o se pogisa.

Jester


Na fafagaina i le 1982 e le faifaatoʻaga P. Worley.

Fesoasoani! O le ituaiga na faia e ala i le sopoia o ituaiga e lua - Eriantha ma Bogotensis.

I luga o se mea saʻo, o laʻau lanumeamata lanumeamata e alu i le lanu apamemea. Latou te fuga mai i se lanu paʻepaʻe i le faʻavae ma fai ni pulumu i foliga o logo. O petals e paʻepaʻe i luga o le vae, ma o lanu piniki matagofie o loʻo vaaia i totonu o se siʻomaga mafiafia.

O le susulu o le fugalaau e faamamafa ona o le mea moni o le lanu e fusia i totonu o vaega, o le tuufaatasiga o le lanu ma le vavalalata. O le lau o le laʻau e alu i luga ma le le iloa, ma o ona pito e i ai le mataʻu. O le vao e laʻitiiti i le tele, ae e tele naua fuga.

Karl Lindberg


Karl Lindberg o le laau ma le lanu sili ona pogisa i totonu uma. O ona puʻu e valiina i le paolo o le lavender pogisa, ma mai le mea mamao e foliga mai o le vevevet. Na o le paepae paepae e faʻafefeteina ai. I luga o le vae o loʻo i ai ni petals, faʻapipii i ni laʻau mananaia matagofie o ulaula ula. I le pito i lalo latou te ufiufi ai ma fai ai se laina uumi.

Queen Victoria


Queen Victoria - o se kolerii eseese ituaiga. O lana fugalaau fugalaau e matua maaleale, o lanu piniki matagofie. O le kulu paepae i luga o sea ituaiga foliga e foliga mai e manaia. O tamaʻi petals e susulu foi ma ni laʻau mumu o le pipiʻi. Lafoaʻi malie i lalo, o loʻo i ai la latou lanu uliuli.

Red ryder


Red Ryder - o se laau manaia ma logo o le lanu moana mumu. O le ua e sinasina, e pei foi o petals, o laumei mafiafia o fugalaau o le paolo faapelepele uliuli e maua ai lenei ituaiga o fatuga. O laʻau e faasolosolo i lalo, latou mafiafia ma i ai se paolo lanu uliuli.

Roundelay


O le ituaiga o mea na faʻaalia o loʻo faʻaalia i logo lanumoana ma se ua sinasina papaʻe. O petals i nofoaga o vae e paʻepaʻe foi; latou te tumu i lanu piniki o lanu eseese ma ua faia e le lanu uliuli. O lenei laau e matua susulu lava, ae i le taimi lava lea e tasi.

Srg s Persian kapeta


O Srg s Persian kapeta sa faia i le 2013 e S. Saliba. O le igoa "Persian Carpet" o loʻo faʻamatalaina tonu lenei ituaiga koleriya. O lana fugalaau e veveve ma maua ai se malu malu. A e tilotilo i ai, e mafai ona siaki mafuaaga o Oriental. Fugalaau tetele o foliga faigofie ei ai se mumu mumu ma se lanu samasama malie.

O lanu lanu samasama o petals o loo ofuina i luga o peʻa o le paolo paolo, ma o le lanu mumu na latou avatu ia i latou le ulutala. I totonu o le lanu samasama o loo i ai ni lanu susulu e foliga sili ona manaia i lalo o ave susulu o le la.

O laʻau e faʻamalosi, e lanu meamata ma e iai le lanu mumu e faʻaputuina le tuufaatasiga, e sili atu ona mataʻina. O le fugalaau e tele, ma o le vaomatua e faʻatauina, e atiina ae i foliga o se pulou matagofie.

Vaʻaia ituaiga

O se tasi o mea aupito sili ona taua e mafai ona mafaufauina o ituaiga filifilia fugalaau samasama, e igoa ia Sunny. O paʻu mumu ma strokes e felafoaʻi i foliga o ave mai le ua. Laʻau lauolaola e masani ona lanumeamata, ma le tele o nifo. O sea laau e le tele tele, pe a potopoto, e fuga tele.

E taua foi le matauina o le tupuaga nei, o ituaiga eseese:

  • K. Ampallang. Fugalaau tetele o le lanu piniki ma se faai o se moli malulu, ua ufitia uma i ni lanu viole. I luga o laʻau lapopoa o loʻo i ai ni pogisa. O le vailaʻau e faʻatusatusa.
  • K. Le Liu / Vivian Liʻa a le Tagata. O fugalaau e tele, e lanu piniki i le lanu, ma o petals e paʻepaʻe. E i ai smears ma faʻapouliuli le lanu piniki. I luga o le pito i tua o loʻo i ai se lautele lautele ma ni togitogi laiti, ma mai le ua e mafai e se tasi ona vaʻai i ave o le paolo pele. Lauga o le pogisa lanumeamata. O lenei ituaiga e mataʻina tele.
  • K. Beethoven. O fugalaau e mumu-lanu moli ma togitogisa uliuli, ma o laulaau e lanu meamata ma se lanu mumu faataamilo i le pito.
  • K. Bibbi. Fugalaau manaia o se paolo lanu samasama ma se mumu mumu. E masani lava o paluga pito i luga e fai sina siva. O laʻau ua lalo, o loʻo i ai la latou lanu ma sina lanu enaena.
  • K. Brimstone. Fugalaau susulu o lanu mumu-lanu moli, o le pito pito i luma o loo ufiufi i togitogi pele. I luga o se lanu lanu samasama, latou te foliga manaia. Lua petale i luga o le lilac. O lau e lanu enaena, veveve i le paʻi.

Faiga Faʻapitoa

O Koleriya o se laau e le lelei tele e mafai ona tupu aʻe e tusa lava pe o se tagata e teu ai fatu. E vave ona tupu, e le faigata i le toe gaosia. Mo le totoina o ia meaola e tatau ona filifili ni ipu laiti, ona sui lea ao latou tuputupu ae.

Faʻalogo foi i tulaga taua o le taofia:

  • Laʻei pito sili. E tatau ona faia soo, pe afai e leai se avanoa e sui ai le eleele i taimi uma. E masani lava, o lenei faiga e faia i le 1.5 masina. Fertilizers ma se maualuga o mea o le potassium ma fulukalama e fetaui ma lenei mea.
    E taua! Fertilizers e tatau ona faʻamalosi faʻamalosi i le fuainumera, e tatau foi ona e tausisia le faʻamautu lelei - e le o se taimi tele ma i ni mea laiti.
  • Eleele O eleele laugatasi e sili ona lelei mo le ola pe a faʻafefe ma aofia ai le susu. E mafai foi ona e faʻaaogaina vailaʻau o vermiculite, peat ma perlite.
  • Faʻasa. E tatau ona faʻamauina pe a mu le palapala. Faatasi ai ma sina malogo ma le laau, e leai se mea mataʻutia o le a tupu, ae o le gaioiga o le a taʻitaʻia ai aʻa.
  • Malamalama O le malamalama lelei o se mea taua. O le vevela o le vevela o le a le afaina ai le tuputupu ae lelei, o le a latou saofaga i le atinaʻeina o laau malolosi. E tatau ona tele le malamalama - e oʻo i le 12 itula i le aso. Ae i le aoauli o le ao e aoga ai potite pritenyat.
  • Totogi. Pe a faʻatusatusa i isi sui o le aiga o Gesneriyev, o lanu e le o faigata uma i le vevela ma le susu. Latou te ola lelei i se tau malulu, e le mafai ona suʻeina, ina ia le mu.

O auiliiliga uma e uiga i tulafono o le tausia o fale mo lenei laau matagofie, o le ae aoaoina i lenei tusiga.

Aotelega, e mafai ona tatou faapea atu ma le saogalemu, o le kolery e le o se laau faʻamalosi, ae sili ona matagofie. O ituaiga taʻitasi e tulaga ese i lona lava auala - e mafai ona e fatuina se parataiso moni i lau windowsill, pe afai e te filifilia ni ituaiga lanu eseese.