Faʻatoʻa totoina laau toto

Tulafono mo le totoina ma le tausiga o Roses Double Delight

O se tasi o laʻau faʻamalo o le 'autau masani o le Double Delight. E fiafia le au faifaatoaga i le mea moni, e oo lava i luga o se laau e tasi, e fai ai le tele o lanu o fugalaau, o le lanu e suia pe a latou solo.

Faʻamatalaga uiga o Roses Double Delight

Faʻamatalaga e uiga i se rosa Lua Faʻafiafiaga e masani lava amata i se faʻamatalaga o ona fugalaau matagofie ma mea manogi latou te faʻafefe. O le fuga o loʻo i ai se foliga masani, ae o le a faasolosolo lemu, suia le paolo o le petals. I le taimi muamua latou te i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe ma se lanu mumu e le mafaamatalaina i tafatafa o le pito i tua o petals. O le tele o fugalaau fugalaau, o le sili atu lanu lanu e salalau i totonu. I le taimi o le fugalaau atoa, o le rosa o loo i ai ni fugalaau i fafo ma se totonugalemu kulimi.

E taua! O le malosi o le lanu e fuafua i le tele o le malamalama e pau i luga o le vao. A o tuputupu ae i totonu o se fale kati, e le lava ai le ave o le ultraviolet, e mafai e le rosa ona leiloa lana fugalaau.
Ole umi o le fugalaau e oʻo i le 15 cm. O ia lava e taoto i luga ole umi umi ile 70 cm le maualuga. E masani lava, e le sili atu ma le tolu lala e aliali mai i luga o le tasi vao i le taimi. Ae tusa lava pe o le a oti, latou te tumau pea mo se taimi umi. E fuga faalua i le tausaga ia Rose i le tausaga - muamua i le amataga o le taumafanafana, ona oʻo lea i le faaiuga o Aukuso. E iai se laʻau lanumeamata lapopoa ma le lanu lanumeamata e iai le laʻau lanu meamata. E mita le mita, ma 120 cm le maualuga.

E te iloa? O le fugalaau na ulu atu i Europa mai le motu Kalefonia o Vasco. E i ai ni manatu e uiga i le mafuaʻaga ua taua ai le rosa le igoa "Faalua Fiafia". O nisi e talitonu ona o le lanu matagofie lanu lua, o isi e talitonu o le mafuaaga e le gata o le matagofie, ae o le manogi foi o le manogi o se fugalaau, lea na ia mauaina ai le itiiti ifo ma le 30 faailoga faavaomalo i faaaliga eseese.
O le isi avanoa o le ituaiga o O le maualuga o le malosi o le malulu na maua ai le faʻaaogaina o fale. Ae le taliaina le timuga taumafanafana - laʻau e ufiufi i ni mea e le lelei.

E faʻafefea ona filifili se ola maloloina maloloina pe a faʻatau

Afai e te filifili o se lua lua laʻau e lua O le fiafia fiafia ua na o se mea e te nofo ai i lau togalaau, e tatau ona e iloa pe faapefea ona filifili ana fatu. Mea maloloina ma le malosi o le totoina o laau - o se tautoga o se togavao manaia ma felafoaʻi.

Muamua, ia gauai atu i le aʻa o le fatuina. E tatau ona mamana, faʻalalauina - e mautinoa ai le sao lelei o le ola o le laau. Ia mautinoa e leai se malie, o ituaiga uma o faaletonu.

E sili atu le filifilia o se laʻau lea o loʻo i ai ni mea e momoe ai i luga o laʻau malolosi ma malolosi. E mafai ona fusi pe aveese ia moli fufulu. Afai ei ai lau, o lona uiga o loʻo totoina e le laau i luga o latou nofoaga faasao ma atonu e le ola e vaʻaia le tau. I le aotelega, e tatau ona tuputupu ae 2-3 tolauapi e oʻo lava i le lanu uliuli lanu.

E te iloa? I faʻaaliga faʻavaomalo faavaomalo, ua maua ai e le eseesega ia le itiiti ifo i le 30 tauvaga faavaomalo. O le sili ona lauiloa i latou - "Medal for the aroma" (Ireland), "Prize Prize Prize" (United Kingdom), "Medal Gold" (Italia), "Amerika Sili Rose" (USA).
O le seedling e tatau ona 1-2 tausaga. O le aʻa o se lala laau ola maloloina e iva le 8-10 mm ma e tatau ona tutusa i le umi atoa. E manaʻomia le ave o se fuʻu i totonu o se atigipusa, o le a le aofia ai le faaleagaina i aʻa i taimi o felauaiga, ae i lenei tulaga o le totoina o mea e sili atu ma le faalua pe faatolu.

Aua e te tipiina fualaau mama poʻo le piniki. O loʻo taʻu mai ai e le saʻo le teuina o mea totō, o le a tupu mai le pupula e aunoa ma se malamalama, ae mafanafana. Mafaufau o le aʻa o lenei setete e le o aofia ai i lenei faagasologa, o le gaosiga o le gaioiga o le a umi se taimi ma atonu o le a iu i le le mautonu.

Sauniuniga o fualaau mo le totoina

A o lei totoina, e tatau ona teuina ia laau i se mea malulu, e le galo e faʻamalulu aʻa i aso uma 10. Pe a sauniuni mea totō mo le totoina, ia muamua asiasia ma aveese mai le oti ma faaleagaina aʻa, lala vaivai ma momotu. O aʻa e totoe e tatau ona tipi i le umi o le 30 cm.

A faʻaputuina le tautotogo, e faʻapuupuuina foi pine, ma tuʻu ai 2-3 'au i luga o ia taʻitasi. Mo le vave fuga, e seleseleina le itiiti ifo i le 10 cm. A oʻo i le totoina o le autumn, teuteu e tatau ona sili atu le agamalu.

Afai, o se taunuuga o le teuina le talafeagai, o aʻa o laau totō ua matagogia, ua tatau ona faatofuina i le vai mo le itiiti ifo i le 12 itula. Afai o le mea e totoina ai o loʻo i ai se tulaga taua, e mafai ona faʻafefiloi i le vai atoa. Afai na faatauina mai i totonu o se atigipusa poʻo totonu o se pusa, aua e te aveesea mai iina, sasaa lelei. I le aso o le totoina, o loʻo aʻafia ai aʻa mo le lua itula i le vai poʻo se vaifofo o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae, o se pulelaʻau aʻa.

Filifilia o se nofoaga e tulaʻi mai ai: faʻamalama ma mea e manaʻomia ile palapala

O le rose e lua-tone e fiafia tele i vaega, ae faʻamalamalama le malamalama. I totonu o le paolo, na galo ai lona lanu ulaula. Ae i le taimi lava e tasi e le taliaina e le laau le vevela. I le vevela i luga atu o le 30 ° C, fugalaau e amata ona sosolo. Ina ia puipuia lenei mea, totō se rosa i luga o se vaʻa lelei, ae e taua e leai ni faʻataʻitaʻiga.

O le ea lelei o le ki lea e puipuia ai faʻamaʻi fatu o le laau. Tuuina atu e faapea o le rosa o lenei ituaiga o loʻo i ai le aʻafiaga lelei o aʻafiaga o le aʻa ma le faʻasalalauina o vao, e tatau ona totoina le vaega toto i se mamao o le 100 cm le tasi mai le isi.

E taua! Afai o le Rose Double Delight e manaʻomia le totoina i totonu o ipu, e tatau ona liligi le suavai i le pito i lalo ole lalo ina ia lelei le aʻa ma e le afaina ai le susu.
E le mafai ona tupu se ituaiga i le fale, e pei ona ola le vao i le tele, e manaʻomia le tele o avanoa ma moli. Soo se faaletonu o nei faailo e aafia ai uiga teuteu o le laau.

O le faagasologa ma le fuafuaga o le totōina na tulaʻi mai i luga o laau laiti

A o lei totoina, o le vaega i lalo o le rosa e tatau ona eli i se loloto o le itiiti ifo i le afa mita. O le mamafa o le palapala e faafaigofie e ala i le faaopoopoina o le peʻa poʻo le oneone. O le a le sili atu le manaia i le faʻafefiloiina o meaʻai faʻamalosi mo le rosa poʻo le humus.

O le totoina o fualaau aina o loʻo faia i aso muamua mafanafana o Me, ae i le vevela pe a ma le 0-7 ° C. O le faia o lenei mea, ia faia se pu i le maualuga o aʻa, ae i se auala o le ū o le matua e 2-3 cm le loloto. I nisi tulaga, e fautuaina e tui le sulu i le 5 cm i le maeʻa ona aveeseina o le gaʻo.

E taua! Afai o le aʻa o le aʻa o totoe i luga o le fogaeleele, o le a vete le fatu, e pei o le a tupu aʻe le vao vao.
Ua tumu le sapling i eleele lauusiusi, lea e manaia tele, ona faasusu ai lea. O le a fesoasoani lea e aveesea le maualuga o le ea mai le eleele, ma mautinoa o aʻa e fetaui lelei i ai. A uma ona faʻamalosi, e tatau ona e siakiina pe ua lava le faʻaleleia o le eleele.

O le vao e ave e tumutumu ma seʻi toso i luga. Afai e vaʻaia, e tatau ona toe faia le faʻalavelave, a le o lea pe a paʻu i le matagi ua leaga aʻa o aʻa, atonu e le toe nofo i lalo ma oti. O le faʻamaopoopoina o le eleele, mai i luga aʻe o se ogaumu ua lilofia i le eleele susū ina ia mafai ai ona fausia se mauga. E aveeseina pe a uma le aʻa o le laau - pe a ma le lua vaiaso.

Le tuufaatasiga o roses Double Delight ma isi laau

O le laau e ola lelei uma i totonu o le lauʻeleʻele i fugalaau ma i tua. A tulaʻi i luga o moega, tuʻuina i tua, totōina o laau totō e tupu aʻe i luma. O le a faʻafeiloaʻi ai lana kamupani, ae e tatau ona manatu e le tupu tele, pe a le oti le rosa. Mo le totoina i totonu o le mea e teu ai le fatu ma le maualuga le gafatia, aua o le rosa e umi ona maua aʻa.

Filifilia le lanu o tuaoi mo roses, e tatau ona tuʻuina atu le fiafia ile vaomatua ma fugalaau monochromatic. I le motusia o le fatuga o le matagofie o fugalaau o lenei ituaiga o roses ua na o le leiloa. E tatau ona totōina i laisa, lily, ma le delphinium. O fualaau, nimerbergia, lobelia, lavender o le a fetaui lelei pei o ni meaʻai faʻatasi ma laau.

Tausiga ma togafiti o le tuputupu ae o se Lili Pusa Faalua

E talitonuina o le totoina o Roses Double Delight e le manaʻomia ai se malamalama loloto i le totoina ma le tausiga o le laau. Ae manaʻomia pea ona iloa o latou foliga.

Auala e fai ai le faʻasuina

O le tulafono autu o le fausiaina o lenei ituaiga o le masani ma le faʻaogaina. O le ituaiga e le fiafia i le eleele eleelea, ae e le tatau ona faʻamago le paʻu oneone i totonu o le laau. E faʻamamaina i le vai mafanafana i le fua o le 5 lita mo le gafa ma e le itiiti ifo nai lo le pakete mo se matua matua. E tāua pe a faʻafefe le vai ma oʻo i aʻa.

Auala e fai ai laei

E fautuaina e fai le laeiina o laau i le taimi o le faususu. I le tautotogo, pe a pasia le vaomatua o gaioiga, e tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau oona, lea o le a fesoasoani i le fausiaina o aʻa ma faʻateleina ai lo latou tuputupu ae. Pe a amata ona amata ona amata mai pupuʻu, e tatau ona fesuiaʻi le fufuluina o fugalaau.

O le taimi o le faʻaopoopoga e tasi i le lua i le tolu vaiaso. I le aotelega, o le rosa e fafagaina pe tusa ma le ono taimi i le vaitau. O le taimi lava e mou atu ai le laau, e le aofia ai le faʻamaʻiina mai meaʻai ma amata sauniuni mo le taumalulu.

Auala e teu ai

Ia i ai i le taumafanafana i luga o se saite, o le a e fiafia i se togavao mama ma le laumei, i le tautotogo e tatau ona faia se teuteuga teuteu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e togiina le mama, ma tuu ai i luga o lau lau fa. Ma mai le aʻa o le a agai atu i le tuputupu ae o ni vaovao fou.

Mai le ogatotonu o le vaomatua e tatau ona vaʻavaʻaʻau ma leai ni pulupulu. E le gata i lea, ia mautinoa o le a le o mai pine i lalo ifo o le fuga. O ia laasaga e tatau ona aveesea i luga atu o le fatuga i le itu o lona tuputupu aʻe.

I le taimi o le fufuluina o laau toto e fufulu ese fugalaau. Afai ua uma le timuga, e tatau ona aveese fuālaʻau fugalaau ma e oʻo lava i le le faʻavaivai o buds, talu ai muamua ona aliali mai le pala.

O le teuteuga lona lua o loʻo faia i sauniuniga mo le taumalulu. Mo lenei mea, ua tipiina ai ni 'ie e leai se sili atu i le 40 cm o le fana i luga o le eleele. Tau lava o le tipiina o na laau e ola i totonu o le togavao.

O aʻa e fuga i le peat i luga o le 30 cm, ma o le vao lava ia e ufiufi i le ufiufi o le mea poʻo le spruce. Seia oʻo mai le kiona, aua e te lolomi le fale mai lalo, a leai o le a pala le rosa. I le tautotogo, e le gata o le fale e aveese, ae o le paʻu foi ina ia iloa ai le aʻa, pe a leai o le rosa o le vao.

E faʻafefea ona taulima faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le rosa o lenei ituaiga o loʻo i ai se faʻafitauli i faʻamaʻi, o lea e taua ai le faʻatinoga uma o puipuiga talafeagai ile taimi.

O le tele o taimi, o le pala, o le uliuli ma le paʻu paʻu e foliga mai i luga. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ua faʻalauteleina le faʻamamafana, aemaise lava i le faʻatasi ma le malulu. O le pala e aliali i luga o fugalaau ma puaa, paʻu palapala - i luga o laʻau o le laau, o loʻo ufiufi i le fuga papaʻe, o le mea lea ua faʻasese ai. I le taua faasaga i nei faʻamaʻi e fesoasoani ai i fomaʻi: "Floxin", "Prognosis", "Fundazol." Latou te lueina le laau, ma tausia se vaitaimi o 2-3 vaiaso.

Afai o se fugalaau mataʻetaʻe matagofie na aliali i luga o lau o se rosa - O lenei faʻamaʻi vailaʻau o le 'eleʻele, lea e le mafai ai ona togafitia se rosa. I lenei tulaga, ua eli le vao ma susunuina i tua o le togalaau ina ia le tupu ai le faamai i laau lata ane. Mo le siama, e mafai ona sosolo le laau i le 3% superphosphate, ma i le vaitaimi ao le i fuga, e mafai ona togafitia i le kulimi.

E mafai foi ona iai ni meaola faalafua i luga o le rosa. O le tele o taimi o rosany aphid, leaflet ma failer.

Aphid laau e tupu mai laau, inu ava mai ia latou. Mai lenei mea ua amata ona latou felefele ma faalumaina. Ina ia faʻaumatia le iniseti, o le togavao o loʻo faʻasalalauina i sauniuniga "Confidor", "Karbofos", "Iskra".

Green Cat Leaf Caterpillar faaleagaina ai laulaau o le rosa, lea e gaosi ma mago. E mafai ona e faʻaumatia le meaʻai e ala i le suʻeina o le laau ma "Chlorofos" poʻo le aoina ma le lima.

Sawman sili i laau laiti. O le tatalaina o le eleele ma le togafitiga masani ma Karbofos e fesoasoani ai e taofia lona tupu. Afai e maua le iniseti, e tatau ona e faʻaaoga le Actellic.

E faʻapefea ona sauniuni mo le taumalulu

E pei ona uma ona taʻua, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e tatau ona vavae le roli vao, ma o aʻa o le laau e tatau ona tapunia ma paʻu. Faatasi ai ma le malosi o le vevela o le vevela, o aʻa o le laau toto, ma ua mate ai.

E le gata i lea, o le vao mo le taumalulu e tatau ona ufiufi, ae i lenei tulaga e manaʻomia le tausiga. E masani lava, o rosa e mate mai le pala i lalo o le ufitia, ae le mai le kiona. O le mea lea, seiloga o loʻo i ai se malulu malulu, aua e te lolomi le fale i le eleele. E le gata i lea, afai o le taumalulu e faʻaalia e mafanafana poʻo le tele o faʻamalo, e le tatau ona tapunia le vaomatua, aemaise lava pe a tupu i luga o oneone oneone.

E leai se mea e mafai ona e tapunia ai rosa mo le taumalulu ma vaovao, vaovao, manua ma isi mea faapena, ao latou tosina mai ni manoa e toli ni lua i lalo o se togavao. E sili atu le faʻaaogaina o laʻau faila, lala paranesi, pine pine, peʻa. Aʻo leʻi tapunia le fale ma se ata tifaga poʻo se taualuga, e fautuaina e fufuluina i se vaifofo o le sulfate sima - o le a faʻaolaina ai mai faʻamaʻi pipisi.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tausiga o le rosa Double Delight e faigofie, e le ese tele mai le tausiga o isi ituaiga o roses. E taua le totoina i se mea manaia, aua le soona fafagaina, fafaga i le taimi ma faʻapipiʻi lelei. Ona faaluaina lea i le taumafanafana o le ae fiafia ai i le ofoofogia o le matagofie o fugalaau lanu e lua-lua ma se manogi suamalie.