Laʻau

O le pama - tausiga ile

O le pama i le vao e na o luga o le oneone ma mauga o le tamaititi laitiiti o Howe, o loʻo i totonu o le Tasman Sea i le va o Ausetalia ma Niu Kaletonia, lea na mafai ai ona taʻua o laau ola, o lona uiga, oi latou na maua tele lava le mea e gata ai. O le laumua o le motu - na tuʻuina atu e Kentia le igoa lona lua i le pama - Kentia.

Aiga-tupu O ituaiga meaola

O le fuga o Howea o le ituaiga o pama, o le aiga Areca. O se tasi lenei o aiga pito sili ona tele o laau totō, i totonu o le atunuʻu e ola e oʻo i le 15 mita le maualuga.

Auala i le Lord Howe Island

O se ogalaau e iai ni mama faʻapipiʻi, mai i lea mea e tupu ai le tele o le pine e oʻo i le 4.5 mita le umi.

O le faapipiiina o mea e tutupu i totonu o laulaau, ma fua o fua. O le vaaia o pama matagofie na tosina mai ai le gauai o le au failotu o Europa i Sisifo, o lona uiga la, o le matagofie na mamao ese mai lona aiga ma maua ai le lauiloa i le Lalolagi Tuai.

O le pusa o le fale o le hovea o le tuputupu ae (e oo atu i le 3 m) e sili atu ona leaga i le laau lea na tupu i luga o le motu, e aunoa ma le aveesea o lona fiafia i saute ma le matagofie.

E lua ituaiga laau e ola i le fale:

  • Howra Forster;
  • Howe Belmore.

Howe Forster

O le isi igoa - Forsteriana, i le natura e oʻo atu i le 15 mita. O le poloka e saʻo, e tutusa le umi ma le maualuga atoa. O se lau laʻau lapopoa o se lanu uliuli lanu uliuli, o le cirrus, o le taʻalo laʻitiiti, o lona umi e oʻo i le 2.5 m, e faʻapipiʻi i petioles e oo i le 1.5 mita le umi.

O lenei ituaiga mea e sili atu ona puipuia i le malulu, faʻafeiloaʻi le paʻu o le vevela i le 10 ° C e aunoa ma ni aʻafiaga.

Faamatalaga faaopoopo. I totonu o fualaau vevela, e maua mai ai mea leaga ma e oʻo lava i fua.

Howe Belmore

O lenei pama e maualalo, e oʻo i le 10 mita i le natura. O le ogalaau i le pito i lalo e lautele.

O se laulaʻau e oo atu i le 4.5 mita le umi e aofia ai ni lau laititi e fai ai se laulau laulau ua faʻaoʻo i lalo, lea e tu i luga o se petiole puupuu e le sili atu ma le 40 cm.

Faʻasalaga faʻapitoa o Howe Belmore

O le tuputupu ae i totonu o potu e telegese, faatasi ai ma le lelei o totonu o le fale e mafai ona oʻo i le 3 m.

Auala gaosia

Palm Hamedorea - tausiga ile

Le auala e mafai ai ona faʻatino le faʻaauau:

  • Lauina o fatu;
  • Totoina pe vaeluaina le vao.

Vaeluaina o le vao

Taua! Fuafuaina se nofoa e fautuaina ia Aperila-Me.

Muamua sauniuni e aofia ai:

  • Laʻau humus - 2 vaega.
  • Sod eleele - 1 le vaega.
  • Perlite - 2 vaega.

O se koneteina ua filifilia i se voluma e fetaui ma le tele o aʻa o le pama.

Faʻalautele le faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

O gaoioiga nei e tatau ona faia faʻatasi:

  • Aveese ma le faaeteete le laau mai le ulo.
  • Lulu lemu aʻa i se mea faigofie e faaali ai le eleele.
  • Faʻaauau pea ona aveese le palapala mai aʻa i le lima, ina ia le faaleagaina ai aʻa.
  • Vaeluaina ma le faʻaeteete le laau i vaega, aloese mai le faaleagaina o aʻa ma ia mautinoa e le faʻamago.
  • Toto le delenki i ipu faʻafefiloi ma paluga palapala.
  • Le vai.

O le tupuga e tupu pe a:

  • Malamalama ae faasusulu atu le malamalama.
  • Lulu 20-25 ° C.
  • Faʻasaualalo i le 50%.

O le totōina e tatau ona faʻafeinu pe a faʻapala le paluga i le loloto o le 2 cm. O le a tupu i le 1-2 vaiaso. E fafagaina fualaʻau, saunia se fofo ma le faaopoopoina o le afa o le fua o le suauu e manaʻomia mo se tagata matua.

Lauina o fatu

O lenei metotia e le o taimi uma e manuia ai ma e faʻaaoga taimi. O fatu e taofiofi le afaina mo le ono masina. E fagogo i le vai mo le 5 aso. Pots e filifili ai ma se gafatia e le sili atu i le 200 ml. Saunia le eleele, e aofia ai le pepa palapala, perlite ma le vermiculite i le fua faatatau o le 1: 1: 1. Faatumu ni koneteina, e le oʻo i le maualuga o le 1.5 cm, faʻamama. Ina ia sili atu le alu maualuga, e laitiiti lava le faaleagaina o le atigi mata o le fatu ma se faila. Sue tasi i le taimi, faʻalolotoina ma faʻafefeteina i le eleele. Ufiufi i se ata tifaga po o se tioata i luga, ma faia ai le faʻamamaluina ile totonu e oʻo atu i le 100%.

Faamatalaga faaopoopo. E masani lava e sili atu nai lo le afa o fatu fatu e totoina. O le togafitiga o le eleele ma le fomaʻi faʻatasi ai ma le faʻaititia o le eleele e faʻateleina ai le germination.

Mo le manuia o germination e tatau ai:

  • Faʻaauau le vevela o le ea ma le eleele e le itiiti ifo i le 27 ° C.
  • Tuʻu ile vaeluaga.
  • Faʻasala i aso uma.
  • Ia mautinoa o le palapala e le malogo.

Le ono tulaʻi mai i totonu o le 6 masina. Pe a oʻo ina ola fatu laau i le 2-4 cm, e faʻapipiʻiina i totonu o koneteina e faʻamoemoeina mo se tagata suʻesuʻe tagata matutua.

I le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana o le tausaga muamua, ua tuu ai laau i le paolo.

Auala e toe suia i le fale

O faʻataʻitaʻiga talavou e totoina i tausaga taʻitasi, sili atu i le tautotogo, tagofia i totonu o se fagu telē e iai le eleʻele eleʻele.

Laʻau o le tusitala - tausi fale

Mo le lua - ma le tolu-tausaga le matutua, e tasi i le lua tausaga e lava, mo tagata matutua - tasi i le 5 tausaga. O se faʻafefiloi o le eleele, o oneone ma peʻa e faʻaaogaina mo lenei mea. Pe a toe totoina se laau, aua nei galo e uiga i le alavai. Mo le faafouina o le sui, o le pito i luga e suia i tausaga taʻitasi.

Taua! A oʻo i le totoina o alofilima, e faʻalautele le ogaumu i le tulaga lava e tasi. O le tulaga gafatia e filifilia e tusa ai ma le aʻa.

Tausiga Tausi

Laʻau o le pama laau - tausi fale

O se fugalaau vevela e le masani ai ona fetuunai i tulaga le lelei, e faigofie ona tausia.

Ina ia totoina se fugalaau mananaia, e tatau ona e mulimulitai i tulafono patino:

  • Tausia le vevela i le taumafanafana i le 24 ° C, i le taumalulu o le 16-18 ° C.
  • Vai vai ma vai mafanafana.
  • A maeʻa le ea, faʻapala.

I le aluga o le taimi, ua amata le malogo ma le oti o le Howea, lea e manatu o se mea masani. I lenei tulaga, o le fuainumera o lau lau mago ma ua tupu fou e tatau ona tutusa.

I le maualalo o le timuga, ua maeʻa le pito o le pepa, ua teuteuina lelei. Faʻaauau ona fufulu laulaʻau ma se omomi pamu, o nisi taimi e faʻaaogā ai le vai.

Faʻafefea i le fale

O le laau e nofouta i le ulaula tapaa ma le manogi o le meata ma e manaʻomia ai le faʻamalosi pea, ae tatau ona faʻamavaeina ata.

Faʻasa

O le vai sili mo le faʻavaivai E faapefea ona manatu Howe o le timu. E mafai ona faʻaaogaina vai ua gaosia.

I le taimi mafanafana, i le togavao malosi, e manaʻomia le tele o le suāsusu. Faʻasalaina faalua i le vaiaso o le a lava. I le autumn ma le taumalulu, e susu le vai pe a pala le palapala, ae e le mafai ona e aumaia le coma i le faamamaina atoatoa. E tatau ona amanaʻia le vevela: pe a faʻaitiitia, e faʻaitiitia le vaiinu.

Humidity mo Howea

I le tautotogo ma le taumafanafana, e faaopoopo i le fausiaina, e manaomia e le laau le maualuga maualuga o le humidity, e faia e ala i le sasaina.

Faʻalogo lelei! I le tau malulu, e le faʻaaogaina le togavela, e toe faʻaauau pe afai e sili atu le vevela o le potu i le 22 ° C.

Filifiliga nofoa

Tuʻuina o le pama i soʻo se mea i totonu o le fale e talafeagai mo lona nofoaga. I le itu i saute i le vevela e te manaʻomia e faia se ata. I le taumalulu, e faʻaaogaina ai moli faʻaopopo, e aofia ai se moli susulu.

Malamalama talafeagai

O le pama o le malu-faapalepale, soo se potu e talafeagai mo le tuputupu ae, ae i totonu o se paolo o le tuputupu aʻe o le a faʻagesegese. E talafeagai mo le tuʻuina o se fugalaau o le a avea ma se nofoaga faatasi ai ma le i ai o le malamalama tele faʻasalalau.

Auala e avea o se vaega o totonu

I le taumalulu, Howe e itiiti se tausiga ma malamalama. Ina ia mafai e le pama ona ola lau lanu, e faasolosolo ona liliu mai itu eseese i le malamalama.

Fertilizer application

I le vaitau o le tuputupu ae, e manaomia ona fafagaina laau talavou i ni faʻamalaʻau faapitoa mo pama i taimi uma ile lua vaiaso. Fertilizers e mafai ona faʻaaogaina mo laau laʻau e aofia ai le potassium, magnesium ma fulukalama. Faaaoga i totonu o le pepa vai. O kopi matutua e lava le 1 taimi i le masina. I le taumalulu, latou te mumusu e fafaga.

Faʻalogo lelei! O le tele o le suauu o le a mafua ai ona latou faaputuputu i le eleele, lea o le a mafua ai le inupia o le fagafao.

Tausiga mama

E le manaomia le teuteuina o laau, e na o le tatau lava ona aveese ni laulaau malepelepe ma le pulapula i le pito i lalo i le taimi, e faaaoga ai mea taua: o se naifi, selesele selesele.

Faʻafefea le maʻi

O foliga vaaia o lanu uliuli i luga o le laʻau o loʻo faʻaalia ai se faʻamaʻi - laulaʻau (lanu piniki). O togafitiga faʻamaʻi e togafitigaina i le tele o taimi seia oʻo i le toe faʻaleleia.

Tamaiti laiti e pagatia mai chlorosis, o le faʻaofiina o elemene o le a fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi. Vaʻaia faʻalavelave faʻamaʻi. O le mafuaʻaga e masani ona faʻalavelave i le tausiga o le pama.

Faʻalogo lelei! Faʻaaloalo i le faʻasusu, laʻei pito i luga, tausisia o le saʻo lelei ma le vevela o le puipuiga tele lea.

Pests

O foliga vaaia o meaola faalafua e le mafai ona taofia:

  • Umi vavave, mumu ma mealybugs, lea e faʻaumatia e iniseti.
  • O Thrips, o le a faatoilaloina i latou e Akari.
  • Aphids o le a aveesea le fasimoli o le fale.

Pe a tupu, o faafitauli nei e tulai mai:

  • O se laau talavou e manaʻomia tele le taimi - faʻafeiloaʻiga masani, matauina o le vevela ma le faʻamaina, faatumauina o le vevela.
  • Sisi o pama e sili atu i le tele o le potu.
  • O lona uiga, o faiga e faʻafefe ai faʻamaʻi ma meaola faalafua lea na mafua ai le maliu o le fagafao.

Faʻalogo lelei! O faʻafitauli uma e tulaʻi mai o le taunuuga lea o le le usitaia o tulaga faʻatupulaia ma le le tausisia o tulafono o tausia.

Lago faʻamago

I le maitauina o lau o loʻo faʻamamago, e tatau loa ona e faia ni auala e aloese ai mai le leiloa o lau fagafao.

O le mafuaaga e ono:

  • Faʻaitiitia o le vevela i lalo o le 18 ° C.
  • Le i ai o tapaa tapaa ma isi mea leaga i le ea.
  • Laʻau mamago.

O le faʻamaeʻaina o nei mea o le a toe faʻafoʻi le Howe i lona tulaga masani.

Howeva e lauiloa i le tausiga o aiga lea e le faigata tele. O tupe faʻaalu uma o le taimi ma taumafaiga e faʻamalieina e se ola lanumeamata olaola, faʻaleleia i totonu o le fale ma faʻalauiloa le mafanafana o le taumafanafana ma le sami.