Fua o le gaosiga

Charming Impatiens Flower - Camelia Balsam

O le atunuu o camellia balsam o India, Saina Saina ma Malaysia. I Rusia, na ia vave manumalo i le alofa o le tele o faletua, oe na tusia o ia i igoa tauvalaau taalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e taua o le "susu" ona o le tele o le suāvai poʻo le i ai foi o se faititili, o loʻo maua mai ai susu susu i luga o le pito o lau lau.

Uiga, faʻamatalaga

Camellia balsams o saʻo laau toto. O latou fatugao e mafiafia, malie, lamolemole ma pala, tumu i le sua. O lo latou tuputupu ae ausia 50 cm O laulaʻau e agavaivai, toso, umi. O fugalaau o le Balsam o loʻo i totonu o latou sinusina - lush, malamalama ma lanu. E mafai ona paʻepaʻe, lila, lanu viole, ae o lanu mumu (lanu viole, piniki ma isi), lea e pei o moli afi moli, e masani lava ona taatele. I le lautele, latou te laiti (pe a ma le 4 cm), ae i le taimi lava e tasi latou te foliga fiafia.

Tausia o le balsamic Camellia

Faʻamasinoga

Camellia balsam lagona lelei e pei o fagu fugalaau i luga o faamalama ma faapaologa o fale mautotogi, ma i luga o laufanua avanoai togalaau ma paka. O se tasi lea o laau e sili ona lauiloa mo le teuteuina o aai: camellia balsam e mafai ona maua i paka, i fugalaau sikuea, i fugalaau i faitotoa o fale. E lūlūina i fagu fugalaau i le amataga o Fepuari poʻo Mati, toto i le eleele ia Aperila, pe a leai se lamatiaga o le kiona e toe foʻi mai ai.

A o lei totoina pe suia le camellia i le fale palsam, o le mea muamua (e oʻo lava i le faʻatau) e tatau ona faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, taofi i totonu o se ogaumu pe a uma le vai.


O camellias palsamal home i totonu o ipu e mafai foi ona ave i totonu o le togalaau poʻo le faapaologa mo le tautotogo ma le taumafanafana. Filifili mo i latou e manaʻomia se nofoaga e puipuia mai le matagi, talu ai e vave ona malepe le mea vaivai.

O iinei, faatasi ai ma le moli uila, o le a totogo laau toto seia oo i le malulu. Ae latou te le fiafia i mea maualalo maualalo, o le mea lea, e taua le toe aumaia i latou i le fale i le taimi.

Eleele

I le amataga o le taumafanafana, e mafai ona totoina laau toto i le eleele, i se nofoaga tumau. E fiafia tele tagata Impatiens i le tino o le tino eleele pH 6. E mafai ona avea ma peʻa ma oneone i vaega tutusa. E le gata i lea, o le meaʻai e mafai ona aofia ai laʻau ma eleele fola, humus ma oneone i vaega tutusa.

Pot

Malosiaga mo le totoina o camellia balsam e tatau ona e fetaui ma ona aʻa. E sili atu le aua le totoina nei fugalaau i totonu o pusa lautele: o le eleele e le o aʻafia e aʻa e vave vave ona afaina ma faʻaosoina ai le pala o aʻa o le laau. Lautele aupito maualuga ipu mo le pama - 15-20 cm.

Aua nei taofi lau filifiliga i luga o tane maaleale - o le a le mafai ona latou saunia le alavai talafeagai.

Camellia Balsam Transplant

Balsam Transplant - faiga faʻaletausaga. E masani ona totoina balsam i le tautotogo, ae e mafai ona e faia i le taumafanafana. O se fagu fou e mafai ona i ai i soo se foliga, ae e talitonu o na balsam, lea e fai si tumu, e fuga sili atu nai lo isi. O le mea lea, e le tatau ona e faʻapipiʻi laau i totonu o se vateatea tele: taumafai e faʻatumu i aʻa, Balsam o le a le maua le malosi faʻapea foi mo le fuga.

Faʻasa

O le tautotogo ma le tau mafanafana e tatau ia tele. E tatau ona faia i totonu o ni nai aso pe a maeʻa le pito i luga o le eleele.

Aua le faʻatagaina le faʻamamaina tele, e lamatia ai le paʻu o le tumutumu.

O le suavai, i le itu, o le a mafua ai le pala. E tatau ona vavae ese le vai mo le faʻavaivai e ala i le vevela e latalata i le vevela o le vevela. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le vai, ae mulimuli i lona masani. Talu ai afai e leai se susu o le fugalaau, o le a amata ona malepe ona lau.

Faʻamamaga o le ea


I le maualuga o le taumafanafana (22 tikeri) o le susu mo se camelia balsam e le afaina tele. Ae i le vevela o le fale e manaʻomia ona faʻaleleia faʻapitoa i vai inu.

Laasaga masani

I le taumafanafana, e lagona lelei le palsam i le vevela. Ae na te le taliaina le malulu o le malulu, o lea la i le tautoulu na totoina ai e le au fai togalaau togalaau togavao i pusa ma ave i totonu o le potu mo le taumalulu.
Camellia balsam e faamaoni i le vevela lata ane i le taumafanafana. I le taumalulu, e fiafia o ia i le 12-16 tikeri vevela Ae o suiga vave i le vevela e mafai ona afaina ai o ia.

Malamalama malamalama

Camellia Balsam e le o faigata, ae le fiafia i le soona fai. E mafanafana o ia ma luga o faamalama i matu, ma i totonu o moega fugalaau paʻu. O le palsam o le potu e fiafia tele i faamalama i sasae ma sisifo, faʻapea foi i vaitaimi i le va o faamalama e lua i totonu o se potu pupula tele. Ae e sili atu le puipuia o fugalaau i totonu ma le togalaau mai mata tuusao - e le taliaina ai se vevela vevela.

Togi

I luma o matagi, o nisi faifaatoʻaga eli ese ituaiga palsam e sili ona fiafia i ai mai le eleele ma totoina i latou mo le taumalulu i totonu o ipu. Mo le manuia o ia kopi manaʻomia le vevela lelei ma le malamalama lelei, e mafai ona tuʻuina atu faʻamalamalamaga faapitoa.

Fale o le fale, e masani i tulaga o fale, lagona le toʻa i le 12-16 tikeri Celsius. I le taimi lenei o le tausaga, latou te faʻaauau pea ona ola, o lea la o le faʻamalosia, e ui ina faʻaititia, e manaʻomia pea.

Teuteu

I le taumalulu balsama o se tulafono e sili atu ona tupu i vine. O le afa oi latou e teuteuina i le tautotogo. Afai e te manaʻo e faʻamalosia le faʻavaeina o faʻaʻau, e tatau ona tipi le pito i luga i le ata. Talu ai ona o lenei mea, o le a sili atu le malosi o faiga fou, ma o le tele foi o le a avea ai, o le a sili atu ona lelei le faagasologa o le fugalaau. I le taimi o le tausaga e teuteuina ai, e mafai ona faʻatinoina pe a manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻalanu.

Fuga


O le fugalaau o le Balsam e tumau i le 6-8 masina, mai le tautotogo i le kiona. O nisi taimi e mafai ona fuga i le tausaga atoa. Auā na taʻua i le Egelani camellia balsam "Diligent Lizzy".

Fertilizer

Balsam camellia e tatau ona fafaga tasi i le lua vaiaso mai le tautotogo i le autumn. O le faia o lenei mea, fetaui talafeagai o mullein poʻo le afa o le fualaau o mea faʻalavelave faʻalavelave. I le taumalulu, e mafai ona e faʻaaogaina se vaivaiga vaifofo o faʻamalaʻau.

Tului tuputupu ae

Camellia balsam e ola vave vave. O le saoasaoa e faalagolago i tuutuuga ma le tausiga.

Faʻavaitaimi

Eseese ituaiga o meaola ola eseese eseese. I totonu o le togalaau balsamine camellias o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga faaletausaga. Laʻau i totonu ole tausiga lelei le tele o tausaga o le a fiafia oi latou e ona le fanua ma le ulu umi.

Auala e gaosia ai le balsam

Le palsam masani masani tupu mai le fatu. Ma e fiafia o ia e faia na o ia lava: i sina mea e sili ona paʻi atu ia te ia, fufuluina fua o fualaau aina ma fufulu fatu i itu uma. Mo lenei mea na faaigoa ai o ia "e leai se mea" ma le "mimiti."

O le luluina o fatu e amata i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati. O fatu e tatau ona taofi ni nai minute i se vaifofo malosi o le paluga palatini, mago, ona luluina lea i le susu ma le palapala. E te le toe eli i totonu o togalaau 5 cm loloto, ona faʻafefiloi malie lea o le pama. Ona latou ufiufi lea i se ata vevela ma tuu i totonu o se nofoaga malamalama, ae le o lalo ifo o le la susulu. E manaʻomia le vevela mo le faʻaleleia + 20-25 tikeri. E manaʻomia e tamaʻi tamaititi le masani ona masani i le ea fou, faʻateleina ona aveese mai le ata. Pe a oʻo atu lauʻau i le maualuga o le 1 cm, e tatau ona makaina. Laʻau ma matutua totō ua toto i le eleele i le faaiuga o Me.
Laasaga talafeagai o le faapipiiina. O se tagata matua e manaʻomia ona puipuia mai le malamalama ma faʻatali mo ona aʻa e faʻalautele. Latou te manaʻomia le tipi i se uʻamea po o se naifi lelei ma tuʻu i totonu o se fagu vai mama ina neʻi paʻu i lalo le laʻau ma aua le pala. I totonu o le vaiaso, o le a maua aʻa ma sauni mo le totoina i ni pusa eseese ma palapala. Toe sii i latou i se nofoaga tumau ia Aperila.

Maʻi ma faʻamaʻi


O le tele o meaʻai e masani ona maua e camellia balsam, o se apogaleveleve e tofu.

E aliali mai ona o le vevela vevela (e masani lava le mafuaaga mo lenei mea o le vavalalata o le laau i masini faʻavevela). O laulaau e piniki ma pisi.

E mafai ona e fesoasoani i fesoasoani a vailaau, e mafai foi ona fesoasoani i le kuka o le kalama, tipi i le ava malosi poʻo le fufuluina o le laau atoa i le fasimoli.

Faatasi ai ma faʻamaʻi pipisi i camellia balsamine - eseese ituaiga o siama ma fomaʻi. O le gutu o le gutu i fugalaau atonu e mafua ona o le tele o le susu po o le maualalo o le vevela. E afaina aʻa i le leai o se malamalama, malulu poʻo le sili atu o le susu. Ina ia foia le tulaga, e mafai ona e suia tulaga o le palsam. Pe a aliali mai le pala, e tatau ona e vaeluaina le fugalaau mai le eleele suamalie ile eleele fou, mama, ma faamama lelei aʻa.

E tusa lava po o le a le igoa igoa o le camellia balsam e lalagaina, o lona uiga e faigofie ma e le lelei. O le a avea ma mea manaia matagofie mo le fale ma le togalaau.

Ata

I le isi itu e mafai ona e vaʻai i se ata o Balsam Camellia



    Lalo o se lisi o tusiga atonu e te fiafia i ai:

  • Ituaiga o Balsam:
    1. Balsam Waller
    2. Balsam Novogvineysky
    3. Balsam Terry
    4. Garden Balsam
  • Tausia le Balsamine:
    1. Maʻi ma faʻamaʻi Manuʻa
    2. Balsam Reproduction
    3. Balsam Fuga
    4. Tausiga talafeagai Balsam