Laʻau

Vine vine Victor - o se tofo moni o le manumalo. E faʻapefea ona toto ma ola

E alofagia e le toatele oe fiafia i vine - o se togafiti muamua i saute. Ae ui i lea, o le tele o ituaiga e mafai ona faʻaleleia mo le totoina i le sili atu o le vevesi o le tau ua faʻaaogaina nei. O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa i totonu o le fale o loʻo faʻapipiʻiina le faigata o le taumalulu ma le maualuga o le gaosiga o le gaosiga o Victor, lea e maua mai ai vave fua ma fua tele.

Le talafaasolopito o le totoina vine vine Victor

O vine vine Victor e le o faamauina i le Setete Setete. O lenei ituaiga "talavou" na fafagaina i le 2000-2002 e le Kuban amateur breeder V.N. Kraynov e faavae i luga o le sopoia o Kismish le susulu ma le Talisman.

E ui lava i le pupuu o le talafaasolopito o lona soifuaga, ae na maua e Victor le lauiloa i le va o vine vine i le itu o Rusia, e ala i le lelei o faailoilo o le malulu ma le gaosiga. I faʻamatalaga amateur, ua ia maua foi le igoa o le fua o vine.

Faatusatusaga o vine vine ma isi V. Krainov hybrids - vitio

Eseese faamatalaga Victor

Victor e masani ona i ai i le laulau - e mafai ona amataina le seleselega vine i le afa muamua o Aokuso (100-110 aso i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe).

O vine e mamana, lelei ona atiaʻe, ma ola vave. O vine taʻitasi e tele a latou mata. O fugalaau e lua, e amata ona fuga i le amataga o Iuni. I le maualuga o le fugalaau, e mafai ona faʻatulagaina vine, lea e mafai ai ona e maua ni fuifui tetele ma faateleina ai le fua tele.

Luga o vine Vaʻai i le ata

O fuifui e oʻo atu i le tele o le mamafa (600-1100 g) ma maua ai se foliga faʻapitoa, e ui o nisi taimi e leai se uiga. O lo latou fausaga e vaʻavaʻa. Na totoina lelei ia Berries. O vine e lapoa tele - e mafai ona tusa ma le 4 cm le umi, o nisi taimi e oo atu i le 6 cm, ma o le mamafa o le tasi togi e oʻo i le 16-18 g. O le foliga o vine o Victor e talitutusa lava ma tamatamailima o se tamaʻitaʻi. O le lanu o le paʻu e mafai ona ese mai le lanu piniki ma le lanu uliuli, faʻalagolago i le tikeri o le mama ma le mama.

O le pulupulu e paʻu ma e mafai ona gaosia, ma le maualuga o le suamalie, e tofo malie ma le manaia ma sina manogi. O le sugar content e 17%, acid - 8 g / l. O le solo ma lona maualuga uma lava e matua manifinifi ma e le o lagona pe a 'ai fua fou.

Vine vine Victor i luga o le vitio

Uiga o Victor vine

O fuavine vaʻavine o loʻo faʻaalia i le tele o tulaga lelei:

  • faʻavasegaina o ia lava;
  • maualuga le gaosiga (6-7 kg mai le 1 vao);
  • tetee atu i felauaiga ma tausia lelei tulaga lelei;
  • sili ona manaia ma foliga matagofie;
  • lelei le tetee atu i le maualalo o le vevela (agai i -22 ... -25 e uiga iC)
  • vaivai maualalo i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faatasi ai ma uiga le lelei o le ituaiga, o taimi vave vave e mafai ona matauina, lea e lamatia ai le seleselega i taimi o afu o le tautotogo ma le gasegase e osofaia e afu.

Totoina ma tuputupu aʻe tulafono

O le tekinolosi mo le tuputupu ae o vine vine e ese le eseesega mai le tuputupu ae o isi ituaiga.

Faʻamasinoga

Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o vine vine, e tatau ona manatuaina o lenei ituaiga e le fiafia i le le mautonu o le malulu ma faʻataʻitaʻiga ma e matua manaʻomia lava le malamalama lelei. E sili ona lelei le totoina o vine i luga o se tamai mauga mai le itu i saute poʻo saute sisifo ole saite. E le manaʻomia le vaʻaia o fale poʻo laau. O le mamao i vaʻavaʻai vavalalata ma laau e tatau ona 5-6 mita.

O le eleele e sili atu le malamalama, e mafai ona faʻalelei, e ui lava e mafai e Victor ona ola i luga o soʻo se palapala. E tatau ona manatua i le mafaufau o le maualuga ma le lelei o le seleselega o le a faʻalagolago i le lelei o le palapala. O le latalata mai o le vai i le eleele e afaina ai le aʻa o vine.

O le taimi sili mo le totoina o vine o le tautotogo, e ui lava i le itu i saute ma le tuai o le tau malulu, e mafai ona e totoina i le tautoulu.

E mafai ona totō vine vine i auala eseese - faʻaaogaina o laau, tipi po o tipi, faʻapea foʻi le lūlūina o fatu. Faatasi ai ma soo se metotia o le totoina, o vine e maua aʻa atoatoa.

Fatuina ma fatu o se auala sili ona faatuatuaina lea e mafai ai ona e maua se laau e toe faʻaluaina uma meatotino a le tina. Naʻo le toe foʻi mai o le umi o le faatalitali mo le fuaina.

Tuputupuina vine mai fatu - vitio

Mo le faapipiiina o le tipi, e tatau ona sauniuni muamua (mai le autumn) ma o le 2-3 mata ma se tino mama. Mo mea e teu ai, e tatau ona faʻasolosolo le seleseleina - o le a le gata ina puipuia le tipi mai le faʻamamaina, ae faʻaleleia atili ai le faʻafetaui lelei o le vavae. Teu oloa saunia i totonu o le pusaaisa. I le tautotogo, o mea e seleseleina ai le seleseleina e faafouina ma faapipiiina i totonu o se vaega vaevae matutua.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi manuia, o le faʻaleaʻoina i luga o le tipi e maua ai lau laʻau ma ola

Mo le toe gaosia o vine Vaʻai Victor e manaʻomia ona e filifilia se vine umi, lelei ona totoina, tuʻu i totonu o se vaʻai sauniuni 30-35 cm loloto ma fafasi i le eleele. O le iuga o le vine e faʻamavaeina i le mamao e manaʻomia mai le togavao utera ma nonoa i se lagolago. O le taoto e tatau ona faʻaleleia lelei ina ia maua aʻa.

Faatasi ai ma le fesoasoani o le taotoga, e mafai ona e mauaina se tele o vine vine.

Totoina o vine ma fualaau aina e avanoa i soo se tagata fai togalaau. Afai e te faia se fatuga ua saunia, ia faʻaeteete faapitoa i le aʻa - e tatau ona atiina ae, ma lala paʻepaʻe papaʻe. Faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau. O fualaau e mafai ona totoina tutoatasi pe a fai e te vavae ese ma le 4-5 mata i le vai poʻo le susu i le eleele ia Fepuari. E oo atu ia Me, o le a saunia le fatu laau mo le totoina i le eleele.

O vine e tipi i totonu o le vai e vave ona maua aʻa

O le va o le vine e saunia muamua (2-3 vaiaso aʻo leʻi totoina) ina ia faʻapala le palapala. O le tele o le lua e tatau ona le itiiti ifo ma le 80 cm i le 80 cm. O le tolu o le maualuga o le lua ua tumu i paluga kulimi o le eleele lafulemu ma le humus faatasi ai ma le faaopoopoina o sina vaega tele o le suauʻu ma le fafie. O se faʻafefiloi o faʻamaʻiina e ufiufi ile palapala (2-3 cm). O le fatuga o loʻo tuʻuina ma le faʻaeteete i totonu o le lua, ao aʻa laiti (paʻepaʻe) e matua leaga lava, faʻafefeteina i le palapala, faʻaleleia, faʻaleleia le suavai ma totoina le eleele ma le sawdust pe peat.

Totoina vine - vitio

A e totoina i nofoaga malulu, tuu le togavao i lalo o le puipuiga o le puipui, ia mautinoa ia tuu se alavai faʻavaivai o le uamea tele poʻo le piliki gau i le pito i lalo o le lua, ma vavae laupapa (o le a latou puipuia aʻa mai le malulu) luga. I se mamao o le 50-60 cm mai le ogatotonu o le lua, faʻapipiʻi paipa paipa e vai ai i lalo o le aʻa i vai mafanafana.

Pe a totoina i nofoaga malulu, e tatau ona puipuia aʻa mai le eleele ma le malulu loloto e faʻaaoga ai le alavai ma fasi laupapa

Tausia togavao vine

O le tausiga o togalaau e aofia ai le faʻamalosia, faʻamaina, teuteuina ma puipui mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Victor ei ai le malosi o le taumalulu ma e manaʻomia ona ufitia mo le tau malulu i na o malulu (i le vevela i lalo -22 ... -23 i le taumalulu e uiga iC) Mo le malutaga, ua punou vine i le eleele, ua nonoa faʻatasi ma ufiufi i se ata tifaga, vaovao po o le faʻasusu i le palapala.

Ina ia puipuia mai le malulu malulu, e mafai ona e fufuluina vine i lalo ile eleele

I le tautotogo, a maeʻa le faʻamalo o le kiona (e masani lava ia Aperila), e tatau ona aveese le malulu malulu, o vine e tatau ona faʻaleleia ma malupuipuia i le siva. Apu O Victor e maualuga lona alualu i luma, o lea e tatau ai ona faʻapipiʻi le taimi mo le fausiaina o le vao ma faʻasusu le fua. O le teuteuina e mafai ona faia uma i lalo (mo 3-4 gaʻo), ma umi (mo 8-10 fatuga). O se taunuuga, e 25-35 mata e tatau ona tumau i luga o le vao. O tautau laiti e nonoa i le lagolagosua a o latou tuputupu ae, ma o isi laasaga faaopoopo ua solo i lalo.

Mo faʻaleleia masani, e tatau ona nonoa vine i vao

I le taumafanafana, e tatau ona e togiina le vine i taimi uma ma puipuia mai le tuputupu ae i le sili atu i le 1.6-1.8 m. I le ogatotonu o le taumafanafana, a amata ona vela le bunches, e fautuaina e piki laulaau ina ia maua ai le malamalama o le la mo vine.

E tatau ona e suaina vine i taimi uma i le tausaga muamua o le olaga. O le aʻafia lelei o se fatu laau e manaomia ai le tumau pea o le eleele susu, lea e maua i le fafaga i aso uma 7-10. E tatau ona aloese le susu o le susu e puipuia ai le pala.

E le manaʻomia e vai matutua le suavai. 2-3 suavai i taimi taʻitasi e lava (i le tau vevela ua faateleina lenei numera).

E le fautuaina le vai ma fafagaina vine ao lei tupu aʻe! I lenei tulaga, o le a faʻaogaina meaʻai i luga o le fausia o le lanu meamata.

O le laei vine e faʻatinoina i le 3-4 taimi i le vaitau: pe a uma le fuga, i le taimi o le tuputupu ae o vine ma le maeʻa ona seleselega. O se mea lelei faʻafefeteina o se faʻafefiloi o le superphosphate (30-35 g), lefulefu (50-60 g), fafie (2 kilokalama) ma se pakete vai. O le aofaiga ua faailoaina o le faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina i sikuea sikuea taʻitasi o le liʻo faʻasolo.

I se tagata matua Victor vine, o le nofoaga o meaʻai e tusa ma le 6-6.5 mita.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O se tasi o mea taua o le Victor hybrid o lona maualuga maualuga lea e tetee atu ai i ia ituaiga taatele e pei o le paʻulea, o lemu ma le paʻu. Ae ui i lea, e sili atu le faia o togafitiga e 2-3 mo togafitiga ina ia faasaoina ai fualaau aina.

O le taimi sili mo le togafiti puipuia o le vaitau lea aʻo leʻi fugaina, ona sosoo ai lea ma le tulaga o le tuputupu aʻe o le pi. O le togafitiga mulimuli e faia aʻo lei malulu mo le taumalulu.

Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, e fautuaina ai fomaʻi: Tiovit Jet, sulfur Oksikhom, Thanos. Mo le taumalulu, e tasi i le 3 tausaga uma, e togafitia i latou e DNOC poʻo Nitrafen.

O meaola faalavela, o otaota e sili ona lamatia, tosina mai i le vave ona fua sua. O nisi tagata fai togalaau latou te fautuaina ni mailei e tautau mo afifi i luga o vine - o se vaifofo ma vailaʻau inisite. Ae peitai, o lenei metotia e mafai ona afaina ai isi iniseti (mo se faataitaiga, pi). Ina ia puipuia mai le afaina, e mafai ona e faʻaaogaina se isi, e faʻatuatuaina, tusa lava pe o le a le taimi e faʻaalu ai - ia nonoa fusi taʻitasi ma se taga o le ie. O lenei faʻatinoga e faʻatinoina i le 7-10 aso aʻo lumanaʻi le amataga o le tulaga faʻapitoa.

Seleseleina ma le Seleseleina

I le sefulu tausaga muamua o Aokuso (mulimuli ane i le itu i matu), e mafai ona e amata seleseleina. O le fua o le vine e mafai ona fuafuaina e le lanu o le paʻu - e tatau ona maua ai se lanu piniki. Ae ui i lea, o vine e ola i lalo o le paolo atonu e le maua le lanu, o lona uiga e sili ona lelei le fuaina o le laʻau.

E le mafai ona vavaeina fuifui - e seleseleina ma se meaʻai, ma tuu ai se "vae" 4-5 cm le umi. Mo le felauaiga, e tatau ona teuina lelei le seleselega i ni ato po o pusa laupapa.

E mafai ona e faʻasaoina vine fou e ala i le tautau o fagu i totonu o se potu malulu, pouliuli. O iina e mafai ona latou tumau i le 2-3 masina.

O le sua suamalie e suamalie le sua o le vine e le gata o se mea lelei, ae o se vai inu lelei foi

O le mea e masani ai, o fua o Victor o loʻo faʻamoemoeina mo le taumafa fou, ae e talafeagai foi mo le faia o vine, suamalie, vine.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Victor e leai se tasi na te le amanaiaina. O fua taʻitasi taʻitasi e oʻo i le maualuga o le 52 mm. Tetee tetee - i lenei tausaga e tasi le mea na puipuia ai. Na tatalaina le tumutumu ina ua mavae le taumalulu e 100%. Na amata ona pisia ia vine. O le numera o le a oʻo atu i le matua mai Aokuso 5-8. Vavega!

Yu.D.

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3646

O Victor o se ituaiga o fualaau o fualaau o vine o filifili filifilia (Kraynov VN) o le vave po o le vave ona matua, i tulaga o le aai o Novocherkassk e amata i le amataga o Aukuso. Busi malosi tele. O fuifui vine e lapoa, e fuaina le 500 -1000 g, eleʻele masani. O vine e lapoa lava, 9-14 g, umi ma sina tipima laitiiti, lanu piniki i lanu, mea malie lelei. O le pulupulu o se mea tino ma sefe. O fualaau vevela e lelei lelei. Resistance gf Victor i maʻi faʻamaʻi ma le kiona o loʻo suʻesuʻeina.

Laʻau uʻamea

//www.vinograd777.ru/forum/showthread.php?t=466

O Victor o se vine matagofie, ae sili ona fefefe i le tele o mea.

Alexander Mumanzhinov

//www.vinograd777.ru/forum/showthread.php?t=466

G.F. O le manumalo-owning Victor mo le tausaga lona tolu, na maua ai le 3 ituaiga o le 600 g ia, o le tuputupu ae o le malosi na faaalia ai le ala, ae o le tausaga na sosoo ai na faapipiiina i Moldova ("lanumoana i lanu meamata") i le 6 laupepa i lenei tausaga i le 1.2 kilokalama o le fua autu ma le mamafa o le laasaga. o le mea na ou tuua, 8kg ua matua maeʻa, ma le 5 kilokalama na aveeseina i le faaiuga o Setema.O le mea moni, e tatau ona tatou manatua o Setema e malolo. A o le tuputupu aʻe o le malosi, o le a mautinoa lava o le a faatumulia pea i luga o le tolu mita o le vao faatasi ai ma le lua teuga tupe sili ona mamana i le mafiafia ma le uumi e oo i le 4 m.

Victor51

//www.vinograd777.ru/forum/showthread.php?t=466

Ou te fia faasoa atu oʻu lagona muamua. Sa ou faatauina Victor i le tautotogo ma se fatu laau toto. I le taimi nei, o le tuputupu ae o le 2 vine 4 mita i le 4 + green cuttings le totoina e na o le lelei lava le totoina o loʻu aafiaga muamua. O le osofaʻi i faʻamaʻi e sili atu nai lo Arcadia (totō latalata ane) faʻatasi ma le tausiga tutusa

Hunter

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3646

Faʻasaga i maʻi ma le malulu, uluaʻi vine vine O Victor o le a teuteuina soʻo se togalaau. E na o le pau le mea e tatau ona teu ma faʻamaonia le avega i luga o vao, fafagaina laau i se taimi talafeagai ma puipuia au fua mai i ni mea papaʻe. I le noatia ma le fai fuafua i nei tulafono faigofie, o le a fiafia ia vine i vine tetele ma le suamalie.