Laʻau

Eustoma - tupu mai fatu i le fale

E fiafia tagata e faʻamafanafana i fale. Mo nei faamoemoega, latou te masani ona tupu fugalaau io latou fale. O nisi oi latou e sili ona matagofie ma faʻalelei, mo se faʻataʻitaʻiga, eustoma i totonu.

E faapefea ona ola aeustust i le fale

O Eustoma o se lauola matagofie ma matagofie matagofie o fugalaau matagofie. E masani lava ona faaopoopoina i falala - latou te tu mo se taimi umi, aua le mou. O lenei foi laau e itiiti lona faʻaoga - e sili atu lona taua, e manaʻomia ai le tele o le gauai atu ia te ia lava. O le lanu o lenei lauola e foliga tutusa lava ma le piniki, o nisi taimi o lona igoa o le Irish poo le Iapani e tulai.

Totonu o Eustoma

E taua! O nisi tagata e mafaufau: pe mafai ona tupu le eustoma e pei o se togitogi fale. O le tali o le ioe: ua ola aʻe o ia i le togalaau ma i le fale. O le mea e maofa ai, o le ituaiga lava lea e tasi e faʻaogaina i soo se mea - eustoma tele-flowered, poʻo le eustoma grandiflorum. Ua taʻua nei o Lisianthus Russell.

I le maualuga, o le matua matua o le lisianthus e mai le 15 i le 90 inisi le umi, i le vaitaimi o le vavao e tusa ma le luasefulu fugalaau. Latou te le totoina i le taimi e tasi, ae o le tasi i le isi. Ona o lenei mea, o le matagofie o le fugalaau susulu ua faasaoina mo se vaitaimi uumi.

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, o lenei aganuʻu na mafaufauina o le togalaau poʻo le fale kiona I aso nei, e masani ona maua le eustoma i le fale. Saunia e maua se fugalaau faapena, manaʻomia mafaufau i mea nei:

  • I le natura, lisianthus o se laau lauiloa. I totonu o le fale, e masani lava ona naʻo le taimi o le vaitau e fuga ai. Mo le taumalulu, e manaʻomia e ia tulaga e faigata ona toe faʻaaogaina i totonu o le fale. E tusa lava pe manuia, e le mafai ona faia se vaʻavaʻa i totonu o le fale.
  • Ia mautinoa ia faamanino pe o le a le ituaiga fugalaau. E manaʻomia e le aiga ni togalaau e mafai ona ola i totonu o ipu. E le tatau ona sili atu i luga atu o le 30 centimita.
  • E foliga mai, a maeʻa le faatauina o se togavao, e oʻo lava i se mea e tasi, o le a amata ona tupu i luga ma luga. E mafua ona o le vave faʻavavevaveina ma faʻaitiitia le tau o le faʻagasologa o le totoina o laau totō, ua faʻamaʻaina i le faʻateleina o le inhibitors.

Faʻatau atu o laau eustoma

Ina ia aloese mai le mea mulimuli, e mafai ona e totoina lenei laʻau i le fale oe lava. E sili le amata i le zero, o lona uiga, o le fatuina o fatu.

Faʻafefea ma le taimi e tupu ai fua

Lavender - totoina mai fatu i le fale

Mo se laau e pei o le eustoma, o le ola mai i fatu i le fale e mafai ona mafai, e ui lava e afaina i le tele o faigata (ae peitai, e pei o le tausiga uma). O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona amanaʻia uma mea e manaʻomia faapitoa mo lenei fugalaau.

Fatuina taimi

I le lisianthus, o tupu aʻe e tutupu i le vaitau o le taumafanafana. Ona o lenei mea, faapea foi ma le mea moni e faapea mai le muamua e tupu i fugalaau masani e tusa ma le ono masina, o le lulu e tatau ona amata ia Ianuari.

A lūlūina fatu i le taumalulu, e tatau ona manatuaina o le totogo e manaʻomia tele le malamalama. I le tau malulu, o le aso e pupuu, o lea e tatau ai ona e faʻaopoopoina faʻamalamalamaga faaopoopo i se moli faʻapitoa. Afai tatou te talanoa e uiga i le faatupuina o se aganuu mama, o le luluina e mafai ona amata i le amataga o Mati. Ona le manaomia ai lea o se moli.

O fea ma le mea e tupu

E mafai ona e toto fatu eustoma pei o lenei:

  • I le faatauina mai o eleele. I se faleoloa faʻatoʻaga, e tatau ona e ole atu mo se paluga mo Saintpaulias poʻo violet. O le ai ai se faʻaopoopoga o sina perlite.

Senpoly eleele

  • I le eleele na faia i le tino. O le tuufaatasiga o le eleele talafeagai e pei ona taua i lalo: peat, oneone togalaau, oneone i le fua faatatau o le 2-1-0.5.
  • I totonu o fualaau mama. O le auala pito sili ona faigofie e totoina ai fatu i fualaau o peat ma le lautele ole 4 inimita. Muamua, e tuʻuina i totonu o se atigipusa e pisipisia i se vaivaiga vaivai o le potassium. Ona faasolosolo malie lea ona faʻafeinu i le vai seia oʻo ina paʻu le papa. O le tele o vai e faʻaleleia lelei.

E taua! Afai e filifilia le eleele mo le fausiaina, e tatau ona fufulu mo le itula. E manaomia e Eustomas le eleele le lelei.

Mo le faʻalauteleina o le lysianthus ma le fesoasoani a fatu, o se atigi ipu loloto (mai le 7 centimita) e talafeagai. I le tulaga o laupepa, o le gafatia e tatau ona i ai ina ia fetaui tonu i ai.

Toto togafitiga aʻo lei luluina

O fatu o eustomas e laiti tele. O le mea lea, e tele lava ina faʻatau atu e pei o le timu, o lona uiga, o loʻo ufiufi i totonu o se atigi puʻupuʻu (o loʻo faʻamafanafanaina mo le taimi muamua), lea e faʻaumatia e le susu. E masani lava, e te le manaʻomia le faia o se mea, ae o fatu na ola mo se taimi umi. O se tagata poto masani e mafai ona fesoasoani i le vave totogo vave. O le faia o lenei mea, faatasi ai ma se nifo nifo e salalau i luga o le eleele ma fatu lelei, latou te taumafai ma le faaeteete e nutililii le atigi palapala.

E le mafai foi ona filifilia ni fatu e le tataina. E tatau ona i ai se lanu pogisa, toetoe lava uliuli. O latou totogo e tatau ona fafagaina atili.

Eustoma fatu e aunoa ma le tui

Faʻalogo lelei! O nisi tagata e le faʻatauvalea e mafai ona faʻasalalau faʻalaʻau o isi lanu, ma fai mai o se lili Irish. Ae o le eustoma e le o se agavaʻa, e mafai ona tupu mai fatu.

Lauina

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le eustoma mai fatu i le fale e pei o lenei:

  1. Faʻaleleia eleele.
  2. Saunia o se pusa mo fatu.
  3. O loʻo faʻamauina le palapala i totonu o le tane, faʻavili. O le fatu e tatau ona faataatia i luga, ae le o le saluina i luga. Ona lūlūina lea o fatu i le vai e ala i se fagu moli.
  4. I le talosaga a le tagata e teu vine, e mafai ona e tuʻimomomoina le atigi palapala, e aunoa ma le aveeseina mai le pusa.
  5. I le faʻasalaga, e tatau ona e faʻamautinoa le faʻamautuina o se kateva i le ufiufi lea o le atigipusa o fatu ma tioata poʻo le polyethylene.

Tausia pe a uma ona lulu

O laumei Iapani e sili ona matagofie, laau toto. Eustoma, ma pe a tulaueleele, ma pe a alu i le fale, e manaʻomia tele le gauai. Ana fua tausisia le tausisia o vaega nei:

  • O le umi o le ao. O fatu e manaʻomia a itiiti ifo ma le 12 itula o le malamalama i le aso. Afai na muamua oso le la, faʻaaoga se moli.

Luga toto

  • Le maualuga o le vevela. O fualaau e manaʻomia ile 20-25 ° C, e le maualuga ma e le maualalo.
  • Onosai. E masani ona faʻaalia i le 10-12 aso pe a uma ona toto (i le tulaga o fatu vevela e aunoa ma le pulupulu, o le taimi lenei e siʻi faʻaititia). O le a latou saunia mo le gafa i le na o le 7 vaiaso. A o faagasolo lea taimi, o le a tupu malie le totogo. E mafua ona o le mea muamua, e tupu aʻa, e na o laulaau.
  • Lava le tele o vai. O fualaau e le tatau ona faʻaalu. O le eleele e tatau ona susu.

E totoina Eustoma i totonu o se ipu

Zinnia - tupu mai fatu i le fale

Pe a lua 2-3 laulaau e foliga mai i le totogo mai o le eustoma (e masani lava ona tupu i totonu o le 6 i le 8 vaiaso mai le luluina), e mafai ona totoina i ni ipu eseese mo laau. E taʻua lenei mea o se mea e filifili ai.

E taua! E le mafai ona e tolopoina i se filifili - o aʻa, i le lisianthus, e sili ona pele, e tupu tele i aso uma. E mafai ona faaleagaina.

O le eleele mo le suavai e tutusa ma le lulu. Pau lava le mea - e le mafai ona e fuʻa. E tatau ona faʻapipiʻiina pe a momoe (tuʻu le pupuu) ina ia le toe fofo i le taimi o le suāsusu. Pots manaʻomia tele. E masani lava mo nei faʻamoemoe e faʻatau ai le 6 inisi le lautele.

E tatau ona aveeseina ma le faʻaeteete aʻafiaga o Eustoma, faʻamavae atoa le eleele tuai. I totonu o se paluga suamalie, e te manaʻomia se pu ina ia fetaui lelei uma aʻa. A maeʻa ona totoina, e faʻafeinu le laʻau, ae le o lalo o le aʻa, ae mai le pito o le ulo. E le mafai ona tanumia se laau toto.

Afai e totōina totogo i fualaau, o le mea lea latou te le manaʻomia ona vavaeeseina. Ua lava lea e aveese ai le atigi pito i fafo.

E taua! A maeʻa ona totoina, e fautuaina e sasaa le eustoma ma se vaifofo o le fungicide. E fafagaina e tusa ai ma faatonuga o fualaau faasaina. E manaʻomia pea le toe faʻaleleia o fualaau mo sina taimi ma le polyethylene, o le taimi nei o le a amata ona tupu atili le totogo.

A maeʻa le tasi ma le afa i le lua masina, ona totoina lea o le eustoma i totonu o potopotoga masani (e le silia le 15 cm le lautele), lea o le a tupu atili ai. I le pito i lalo o ia ipu, e tatau ona faʻaopoopoina se alavai faʻafefe o le 2 senitimita o le uamea lautele. O fualaau aina e maua mai se tamai ulo ma se paluga palapala o le eleele, ma faʻaliliuina i ai. I le taimi lava e tasi, o eleele fou e tatau ona faʻaleleia.

Eustoma totoina

E manaʻomia le faʻaaogaina o le minerale atoa ile fua ole tasi sipuni ole tolu lita o palapala. E le mafai ona faʻateleina le faʻasoa.

Fale puipui

O le tuputupu ae ma le tausiga o le potu eustoma o mea ia e manaʻomia ai le gauai, taimi ma taumafaiga. O le fugalaau o le a le faʻamagaloina le faalumaina, oe.

E faʻafefea vai

Fugalaau fugalaau - ola mai fatu i le fale

E tasi le tulaga taua mo le faʻamamaina o le lisianthus ile aiga: e leai se mea e tatau ai ona susu le laʻau i lau ma fugalaau o le laau. E tafe le suavai i le eleele. A leai, o loʻo i ai se avanoa sili e pala ai laulaau.

E tatau ona faʻalelei le faʻatau. O le suavai ma le suavai e leaga.

E taua! I luga o le laei pito i luga, e mafai ona e faaopoopo sina suamalie o le lemoni i le vai mo le faʻavaivai - mai le 3 i le 5 drops i le lita o le vai.

Faʻafefea ona fafaga

O le masina pe a uma ona totoina i totonu o se potoa tumau, e mafai ona fafagaina fuamoa eustoma. Mo nei faʻamoemoega, ave ni mea faʻaleleia o minerale mo fugalaau lauolaola. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻamavae atoa i le vai. E manaʻomia le manaʻoga i lalo ifo o loʻo fautuaina i luga o le pepa. Lisianthus ei ai aʻa maaleale, lea e faigofie ona susunuina i le tele o felauaiga. Fertilize se fugalaau e fautuaina i masina uma i le vaitaimi o le vavao.

E faʻafefea ona ou fafagaina eustoma

<

Faʻafefea ona fausia se pale

I le vaitau muamua o le fuga, e sili atu ona le taulai atu i fugalaau, ae i luga o le fausia o le palealii o le vao eustoma. Mo lenei mea, e fautuaina e le au faifaatoaga fugalaau fautuaina le teuteuina o pulu aʻo lei tatalaina. I lenei tulaga, i le faaiuga o le vaitaimi o le alualu i luma, o le a maua ai se togavao lelei. O le isi tausaga, o le a ia le toe faʻaaluina le malosi i le aʻafia ma le tuputupu ae o lala, e vave lava ona amata ona fuga.

E mafai ona faaseʻe lenei mea pe a muamua o fuafuaga e tupu aʻe i le tasi fugalaau eustoma. I se maualuga maualuga o le tulaga e ono tupu, pe a maeʻa, o le a talafeagai le laau mo le faʻamalosia.

Eustoma togafitiga ile fale

Ina ia faaumiumi le ola o lenei fugalaau, e tatau ona mautinoa e saʻo le taumalulu. Aemaise lava, e fa mea e ao ona mataituina:

  1. Lulu I le taumafanafana, e faʻalogo le lisianthus i le 20-25 ° C, faatasi ai ma le oʻo mai o le tautoulu, latou te amata ona faasolosolo lemu i lalo - o le a paʻu le laau i se pa'ū mataʻutia. I le taumalulu, e tatau ona i ai le fugalaau i le vevela o le 10-15 ° C.
  2. Faʻasa. I le taumalulu, e faʻafefeteina eustoma i le vai i le vevela o le potu, ma e seasea lava (i le taumafanafana e fautuaina ai le isi itu). Aveese vave le vai mai le paleti i le taimi lava lena. Faʻaleleia le suasusu e faʻamaʻaʻaina pe a maeʻa faʻamago atoatoa o le muamua senetimita muamua o palapala mai luga.
  3. Teuteu. A uma ona totogo le laau, ona teuteuina lea o ona lau. E na o le tolu ni tulafono laiti ma ni nai laʻau e totoe. O lea e alu i le taumalulu.
  4. Fertilizer. I le taumalulu, o le lisianthus e le faʻamaʻaina.

Eseese ituaiga o eustoma

<

E ui lava i le mea moni o loʻo tele le vaʻaia ma le eustoma i le fale, o loʻo maua ai le lauiloa o se fale fale. Talu ai ona o le matagofie o lona ola aʻe, ua malilie tagata e tausia le laʻau matagofie, faʻaalu o latou taimi ma malosi.