Laʻau

Faʻafaʻi faʻasolosolo: faʻanofo ma tausi i le lauʻeleʻele

O tagata e ona togalaau ma toga vevela e tatau ona mafaufau i taimi uma e uiga i fualaau fugalaau o le a o gatasi ma le togalaau ua uma ona totoina ma le auala e faatulaga ai le taimi o le fugalaau ina ia mafai e laau ona faafiafiaina mata i le gasologa o le vaitau. I lenei tulaga, o fugalaau faʻasalalau - faʻaaogaina fesoasoani. O nei laʻau faʻalelei ma le maofa tele, ona o la latou ituaiga, o le a suia ai le 'upega tafaʻilagi, faʻatasi ai ma a latou tulaga uiga ese i le ata atoa.

Faamatalaga o le Botanical

Chesset fritillary (poʻo le fritillaria meleagris) o se laau laʻau o le aiga Liliaceae. O le isi igoa o le "laau o parataiso" ma le "tioata". Na maua e le laau nei igoa le masani ai i tagata ona o ona foliga vaaia. I atunuu i Europa i Sasae, o le hazel grouse, ua taʻua ona o le lanu ua lanu, ua manatu o le igoa lauiloa.

Fafao faʻasoesa

Faamatalaga o le Botanical:

  • Laʻau faʻapitoa e ola i le 35 cm le maualuga E talafeagai mo le toto i luga o moega fugalaau ma luga o le auala.
  • Maota - Europa Tutotonu ma Eastern, Rusia. Nofoaga - mauga mauga, vaomatua, vaitafe ma pasese papa.
  • O loʻo i ai se pulou laʻitiiti mafolafola ma se mea e le lelei tele, lea e ufiufi i le ogaumu i lalo ifo.
  • O le meatotino e laʻititi lava. O lanu lanumeamata lanu lanumeamata-lamolemole ei ai se foliga lautele.
  • Tasi fugalaau ei ai foliga o se ipu malamalama.
  • Lilac fugalaau e lalagaina i moli uila e pagatia.
  • O le taimi o le vavao o le faaiuga lea o Aperila - ogatotonu o Me.

Faʻalogo! I nai tuusaunoaga e seasea, e mafai ona sili atu ma le tasi le fugalaau i laau totō.

O ituaiga autu o le hazel grouse

Faʻasalalau le pule: totoina ma tausi ile fanua

I le aotelega, o loʻo i ai mai le 80 i le 180 ituaiga o vao o le hazel, ae na o le 30 o latou mea e talafeagai mo le galueaina. O le sili ona lauiloa o:

  • Grouse Alba (Meleagris Alba). O le ituaiga e manaia ma e le masani ai. O le maualuga o le grouse e oʻo i le 20 cm. O fugalaau ei ai se lanu paʻepaʻe ma se lanu meamata. E sili le fiafia e tupu i lalo o le paolo i lalo o laau ma laau talatala. O le amataga o le fuga o le grouse meleagris e pa'ū i le faaiuga o le tautotogo - o le amataga o le taumafanafana.
  • Grouse Radde (Fritillaria raddeana). Toto le maualuga e oo atu i le 80 cm. O lanu e leai se mea e tasi, o fugalaau lautele e pei o logo e i ai se lanu samasama po o le kulimi. Folasite brushes e faʻafefeteina, o le faʻaogaina o fugalaau e sili ona lelei. O se ituaiga muamua o le hazel grouse radde e mafai ona faʻafeiloaʻi ai gutu malulu. O le amataga o le fuga o le afa muamua o Me.
  • Grouse Lutea (Fritillaria imp lutea). Laʻau eletise - e oo atu i le 90 cm. Fugalaau tetele ei ai se lanu samasama malamalama. I le le mafai ona oʻo i le 8 petals. O petals e mafai ona oʻo ile 7 cm le umi. O lau lanu meamata e lauitiiti lava. O le amataga o le ola aʻe o le ogatotonu o Mei.
  • Grouse imperial (Fritillaria imperialis). Laʻau maualuga - e oʻo i le 1.5 mita. O le pulu faʻapipiʻi lautele e oʻo atu i le 10 cm. O le lafoaʻiina o lau laau o loʻo i luga o le ala i 3-4 whorls. 3-5 fugalaau - i totonu o le faamalu e tasi i le pito i luga o le pana.

Faʻasalalauga ma faʻaoga

Fugalaau fugalaau: totoina ma tausi pe a uma ona fuga

I lalo o le natura masani, o le hazel grouse e tupu tele le malosi i le vaitau filemu o le Eurasian ma North Amerika continents. Ae ui i lea, o le nofoaga lea e sili ona salalau ai lenei aganuu o Asia Minor, lea na amata ai le tele o ituaiga meaola.

I Rusia, e mafai ona maua i totonugalemu tutotonu o Europa. E ola i vaomatua, laufanua ma laufanua. I nofoaga mauga, e masani ona tupu i le pito i lalo poʻo le totonugalemu o le fusipaʻu.

Faʻasalalauga ma faʻaoga

Aiaiga saogalemu mo le saogalemu

Crocosmia - totoina ma tausi ile fanua

Talu ai ona o le faʻatapulaʻa faʻaitiitia o vao mafiafia o le gafa i tausaga taʻitasi, ua lisiina i le Tusi Ulaula ma e manaʻomia le puipuiga. O faʻatapulaʻaga e aofia ai le faʻasaina o le aoina, aso patino mo le gaioiga, ma le faʻasaina o fua i luga o le taumafa. Ua i ai tulaga lelei e pulea ai faiga e taofi ai le aoina faasolitulafono o laau puipuia. O suʻesuʻega masani mo nofoaga fou o le tupu aʻe o fugalaau ma le puipuiga o tagata ua maua.

Faʻataʻitaʻi le vao e pei o se mea teuteu

Fritillaria fritillaria ua lauiloa talu mai le 16 seneturi. Faataʻitaʻiga faaleaganuu e 2-3 fugalaau. O nisi o ituaiga fugalaau ua ola i totonu o togalaau talu mai le Vaitau Tutotonu. Ma e ui lava i le taimi nei e tusa ma le 30 ituaiga o meaola ua faʻaofiina i totonu o le aganuʻu, ae le o mea uma e mafai ona tosina atu i ai. O le mea e sili ona faʻaaogaina o le ulu o le ulu ma le ulu o le malo.

E toatele fai togalaau ua latou faalogo e uiga i le ulu o le ulu. O ituaiga e sili atu ona seasea tupu aʻe o le gafa e faʻasolo ai Rusia ma Kamchatka.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

E masani ona faʻaaogaina vao vao e teuteuina ai le laufanua. Ona o ona foliga vaaia le masani ai, o le fugalaau e sili ona matagofie i togalaau. I le faʻatasi ai ma isi laau totō, e fesoasoani i le fausiaina o fugalaau fugalaau olaola. E le gata i lea, e lelei atoatoa mo le totoina i luga o le mutia po o le moega.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Taua! I le faaopoopo atu i galuega teuteu, o le fugalaau o le a fesoasoani e puipuia togalaau mai ituaiga uma o meaola faalafua.

Chess hazel fausiaina le faʻalauga

O se faʻataʻitaʻiga e pei o se faʻataʻitaʻiga e faʻalauteleina i na o auala e lua - pulu ma fatu.

Faiga faʻapipiʻi

O lenei metotia o le toe gaosia e mafai ona faʻaaogaina i mataupu e faʻapipiʻi ai pusa i luga o le 'upega tafaʻilagi, ma amata ona latou iloa le leai o se avanoa. O le taimi sili mo le fausiaina o le faaiuga o le taumafanafana.

Ina ia mafai ona faʻaleleia le gafa o galu ma faʻatoʻaga, e te manaʻomia:

  1. Faʻamalo lelei le fugalaau, 'aua neʻi' aveʻesea le apa.
  2. Vavaeese nai tamai pulu mai le laau-tamaiti.
  3. Faʻasolo i luga o se nofoaga na saunia muamua.

Faatasi ai ma le amataga o le autumn, e aofia ai le totoina ma le mulch. O lenei mea o le a mafanafana ai le nofoaga o le fugalaau i le lumanaʻi.

Faʻalogo! Pulu e mafai ona teuina mo na o ni nai aso ao leʻi totoina i le eleele fou. Ina ia faia lenei mea, ua tuu i totonu o se atigipusa ma le peat ma tuu i se nofoaga malulu.

Fanauina o fatu

Talu ai o le hazel grouse o loʻo i ai se atigipusa fatu, e mafai lava ona faʻasalalauina le fatu. Na te faia lenei mea, ma fugalaau e totoina lelei. O lenei tulaga, e toʻaitiiti tagata e 'aina le' aʻai e faamalieina, e tele naua nofoaga mo le totoina o se hazel i se nofoaga ua atofaina patino mo ia. Ae sili ona lelei i le taimi nei ma totoina ma le lima ia laau i le vaega e manaomia.

Faʻamasinoga faʻalelei:

  1. Aoina fatu - o le aoina e faia i le ogatotonu o Iulai.
  2. Saunia le eleele ma le vaega o le a totoina ai le fatu.
  3. Toto le fatu ile eleele ile 1 cm, ae leai.
  4. O faʻasalaga muamua e mafai ona faʻamoemoeina na o le tautotogo e sosoo ai.

O le a amata ona ola ae pe a mavae le 3 tausaga.

Totoina o se laau

O le faʻaleleia o eleele i luga o le eleele ma le tausia o se hazel grouse o se mea faigofie lava. Ae ia faia saʻo lenei mea, e tatau ona e iloa nisi tulafono.

O le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o grouse o le iuga o le taumafanafana. O le tele o fugalaau fugalaau e le o fautuaina mai ni mea na tutupu mai le saite seia oo i le 3 tausaga i le laina.

Filifiliga nofoa

O se la i le laʻau e fetaui mo le totoina, aʻo faʻaleleiina le ulu o le hazel i se paolo malu. E fautuaina le laupepa ina ia puipuia mai gusts o le matagi ma le vai.

Faʻasa

E tatau ona faʻamautinoa o le palapala i luga o le 'upega tafaʻilagi e le mago. O le pulu e tatau ona faʻaauau i le palapala susu. Faʻafouina le eleele e tatau ona tusa ma le 2 taimi i le masina.

Fertilizer application

O le pito i luga ole laei e tatau ona faia i le ogatotonu o le tautotogo ma faʻamago faʻamago ma le eletise micronutrients. E faʻaaogaina foʻi e le aufaʻatoʻaga le faʻaaogaina o humus, moa moa, fafie. A maeʻa ona fufulu i le taimi o le faʻasusu, e tatau ona faʻamaʻaina le ulu o hazel. I lenei tulaga, o le superphosphate ma le sulfate sulfate e talafeagai.

Taua! O le fua o le faʻamafanafanaina e tatau ona fuafua e faʻavae i luga o faʻamatalaga i luga o le afifi.

Tatalo ma mulching

I le taimi muamua, o le palapala o loʻo siomia ai le laau e tatau ona tatalaina i taimi uma. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete ina ia le aʻafia aʻa o loʻo i le pito i luga o le lalolagi. Mo le mulching e masani ona faʻaaoga le sawdust po o le peat.

O le totōina ma le tausia o se hazel grouse o se mailei

<

Tausiga o togalaau

O le ulu o Hazel o se laau e le lelei tele, o lea o le tausia lelei e faigofie. Ae ui i lea, aemaise lava le manaʻomia o fugalaau fugalaau oe mananao e ausia le faʻaleleia lelei o le fugalaau e tatau ona tuʻuina atu nisi o latou taimi paganoa i fugalaau.

Nofoaga mo le taumalulu

E faigofie lava ona faʻaogaina e le laau le fesuiaʻiga o le vevela, e leai se mea faʻapitoa e manaʻomia ona ave. Ae ui i lea, i le tulaga o ni matagi malulu ma sina timu, e tatau ona ufiufi le laau i lala laʻau.

Fertilizer ma le faʻasusu

A maeʻa le kiona mulimuli, e tatau ona amata ona e fafagaina le fugalaau i le tele o fugalaʻau ma le humus. E faʻaaogaina fualaau i le pito i luga o le palapala i autafa o le fugalaau. I le taimi o le fugalaau, e tatau ona faʻaaogaina le pefu laupapa, ma a maeʻa ona fuga le fugalaau, superphosphates.

Maʻi ma meaʻai

E iai se mea ofoofogia o le afu - o le manogi o latou puluvaga e faʻamalo ese ai le tele o faʻamaʻi, ae paga lea, e le o mea uma. O le laupepa sili ona lauiloa i luga o lenei laau o le aʻafia lea o laʻau ma tumutumu. O aʻafiaga o lenei iniseti ua faʻaaogaina e ala i le togafitia o le laau faʻatasi ai ma iniseti. E le gata i lea, o le fugalaau e mafai ona pagatia mai slugs ma uaea.

Faʻatonu le mautu

<

O le fugalaau e matua puipuia lava i ituaiga eseese o faamaʻi, ma o nisi taimi e mafai ona pala. I lenei tulaga, o le tali pito sili ona aoga o le aveese lea o vaega na aafia e ala i le tipi ese.

O le tuputupu ae o le gaosisi o se mea sili ona lelei mo le amataina o faifaatoaga. O le totoina ma le tausia lelei o ia lava e manaia tele ma e maua ai le tele o avanoa mo le faʻatinoga o fuafuaga mo le fausiaina o le 'upega tafaʻilagi. I le taimi lava e tasi, o le taunuuga o le faʻatoʻaga o le a mafai ai e oe ona fiafia i le lanu uma o lenei lanu matagofie.