Fua o le gaosiga

Lisi o ituaiga meaola

Sundew - o se laau matautia mo iniseti, e masani ona lauiloa o le "fasioti tagata manaia." O se laufanua matagofie lenei i lau o lauolaola e aoina i aʻa i totonu o se rosette mafiafia. I luga o le pito ma luga o le pito i luga o laʻau lapopoa o lapopoa, lauulu laulu, laei, lea, pe a paʻi, e faʻaitaitagofie ma faʻasaʻo mai se manulele manaia e puʻe ai iniseti. O le taimi lava e maua ai e le iniseti eleele i luga o lauulu lauulu, latou te amata ona minoi, o laʻau laʻau ma faʻafefe ai le vete. I le taimi nei, saienisi e tusa ma le 190 ituaiga o moli, lea e tupu i vaega uma o le lalolagi, vagana ai Antarctica. O nisi o ituaiga o laau afu ua tupu ae pei o totonu, o laau teuteu.

E te iloa? Ole togalaau o le Rosyanka e maua ai togafitiga faafomaʻi ma e faʻaaogaina i le faleopathy, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻapitoa mo le tale, moe o le tagata, fevers, mata o maʻi, faʻamalo ese ai faʻataʻata, ma isi. I Italia, ua saunia le Rosolio liqueur mai le sun.

Lafulafa faʻataʻamilo

O le lagomeli o le taamilosaga - o se tasi o fugalaau fugalaau, e lauiloa foi e igoa lauiloa mo le sau o le Atua, o le sau o le la, mata o le tupu, rosichka, rositsa. O loʻo i ai i le laau ni laʻau o le basal ma se laulau laulaulau lanu, o loʻo faʻapipiʻiina i lauulu mūmū lauulu, e aofia ai se uʻamea ma se faalilolilo, e faʻamalo faʻamalosi. E oʻo i le 20 cm faʻatasi ma se pulumu o fugalaau paʻepaʻe ma le fua i le foliga o se atigipusa e tasi. E fuga i le ogatotonu o le taumafanafana. O le taamilosaga i luga o le paʻu e masani lava ona maua i luga o peat bogs i vaʻalele lelei o North America, Asia, ma Europa. O lenei ituaiga o loʻo faʻaleleia e fatu e seleseleina i le tautoulu ma totoina i totonu o se fale lauʻeleʻele i luga o se palapala malulu, paʻu. Mo togafitiga faafomaʻi, o loʻo faʻaaoga le vaega eleele o le laulau lauulu., lea e aofia ai tannine ma vailaʻau, meaola oona, mea e maua mai le naphthoquinone, acid ascorbic. Faaaoga le laau e avea o se tagata e faatalitali pe a tale, e aofia ai le faʻailoga.

Kapian Rosyanka

Cape po o le fale - o se tasi o vaaiga matagofie o lenei aiga. O loʻo i ai se laulaʻau pupuu, lau lanu mumu ma le tele o fugalaau paʻepaʻe matagofie. O le mea lautele, o le laau e mafai ona oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 12 cm. Ae ui i lea, o le Cape sunworm o le mea tutusa lava lea e pei o isi sui o lenei ituaiga. E i ai ni 'ie paʻepaʻe paʻepaʻe-o lauulu ma laumei o siaki i pito, ma e aʻafia ai le vete. E ola Rosyanka Kapa i le tausaga atoa ma mafai ona faʻafetaui i toetoe lava o soʻo se tulaga.

Vaitaimi lata mai

O le vavaega o laau toto ua amata ona tupu i totonu o pusi o Eastern Canada, Amerika, Cuba, Dominican Republic, Guyana, Suriname, Venezuela, Pasila, ma e masani foi i Europa atoa. E oʻo atu i le maualuga 5-8 cm, ua faʻafefeteina le faʻaaogaina o lanceolate, o laʻau na aoina i se rosette. O le lau o le vavave laʻitiiti e talitutusa lava ma isi, e ufiufi i le tele o lauulu mūmū ma lauulu, i pito o loʻo i ai ni laumei o siaki e faʻaumatia iniseti. E toto le laau ia Iulai-Aokuso i ni lanu paʻepaʻe. O lenei ituaiga sulu ua manatu e sili ona faigofie e tausia ma tuputupu ae ma e le manaomia ai se taimi malologa. O le lagomeli o loʻo tuʻuina i totonu o le Red Book of Ukraine.

Igoa Igilisi

O le gagana Peretania o se sui oona o le Rosyank aiga, lea e tupu aʻe i Central Asia, o le Caucasus, toetoe lava o itu uma o Belarus, Iukureini, Rusia, ma luga foi o motu o Hawaii. O le maualuga o le fale e ese mai i le 7 i le 25 cm. O le umi-petiolate, laulaʻau faʻasalalau, e oʻo atu i le 10 cm le umi ma faʻasolo i luga. Fugalaau o sundew Egelani - paʻepaʻe; o le fua o se pusa faʻapipiʻi tasi e iai fatu o se fulufulu lanu ma enaena. E fulafula masani i le ogatotonu o le taumafanafana, e fiafia i le malulu, oneone ma le sphagnum swamps. Igoa faʻaPeretania o loʻo aofia ai meaola ascorbic ma organic, naphthoquinones, enzyme anthocyanin ma se enzyme proteolytic tutusa ma le pepsin. O mea faʻamalolo o lenei laau e masani ona faʻaaoga i vailaʻau, O loʻo i ai i le laau se bactericidal, antipyretic, anti-inflammatory, diuretic, antispasmodic, faʻamoemoe ma le faʻasao.

E taua! I vailaau, o le vaega terrestrial uma o le lagomeli o loʻo faʻaaogaina i le Igilisi, e ui i lea, o le mutia lanu uliuli ma le paʻu-ulaula e matua faasaina ona faʻaaogaina ona o le maualuga o le toxicity.

Rosyanka disyllabic

O le sulu i totonu o le vaomatua o loʻo maua i le talafatai i saute o Ausetalia: mai Fraser Island i Kuiniselani, i setete o New South Wales ma Victoria i Tasmania Island, faʻapea foʻi i Ausetalia i Saute. E le gata i lea, o lenei meaola e tupu i New Zealand, i Stewart Island ma le Talafatai o Chattem. O nisi o faitau aofaʻi o dudlozhnoy o loʻo sosolo ma fuga i le tausaga atoa ma fugalaau paʻepaʻe laititi, ae o isi o loʻo momoe i le taumalulu. O lenei ituaiga meaola e iai se eseʻesega ese mai isi laʻau vavalaiti - vaapiapi, lalalaina, lafoaʻi lau, e pei ona molimauina e lona igoa faasaienisi - binata. E le gata i lea, o le sui pito sili ona tele o le ituaiga - o le maualuga o le sulu o le kopi faʻalua e oʻo atu i le 60 cm

Rosyanka Alicia

O le alicia's sundew o se ituaiga o vailaau o loʻo i lalo ifo o lona nofoaga o Aferika i Saute. O laulaau o nei meaola e le masani ai, e pei o se tamai ipu, o loʻo tumu i le tele o faʻailoga i laulaʻau o sulugatiti i luga o le au. E le gata i lea, o le lapataiga a Alicia e matua afaina ai lauulu i luga o laulaau, lea e oʻo mai lava i le mea e fai, gaioiga ma toso le tagata manua i le ogatotonu o le laulaau. E faasolosolo lava ona tapunia e le laʻau le iniseti ma liliu atu i se ituaiga o manava. Pe a faʻapalapala le meaai, ona toe foʻi lea o le laupepa i lona tulaga muamua. E i ai le lanu o le laau ma fuga i le lanu piniki piniki.

Rosyanka Burmana

Sundew Burman i le natura o loo maua i se vateatea, i Asia i Saute ma Ausetalia. E i ai ni puʻupuʻu ma ni lauulu e tusa ma le 10 cm le umi, e fai ai le roalette basal. Fugalaau fugalaau fugalaau maualuga, mai le tasi i le tolu i le laau. O loʻo faʻalauteleina e fatu, ei ai fugalaau e faʻafeiloaʻi ia te ia lava i luga o se pale umi. O lenei ituaiga o meaola e tasi le mea e ese mai isi sui - o le vevela sili ona vave mo le faʻaaogaina o se iniseti. O le faapipiiina o ona laʻau faataamilo i meaola e tupu i ni nai sekone pe a faʻatusatusa i ni nai minute poʻo ni itula foi e manaʻomia e isi ituaiga o faʻapipiʻi.

E te iloa? O lenei ituaiga o moli na faaigoa i le saienitisi o Johannes Boorman, o le na muamua faamatalaina i le 1737 i lana lomiga I luga o le Flora o Ceylon.

Rosyanka filamentous

O le lapalapa o le filiform - o se sui tele o le ituaiga, e oʻo i le 50 cm le maualuga. O laulaau e laina ma faʻapipiʻi, faʻavae. Fugalaau e papaʻe, laiti. O lenei ituaiga meaola e lua ona faʻavae. O le muamua o se paʻu, o se filamentary variety Filamentous (Drosera filiformis var. Filiformis), o lona laufanua mai le itu i matu o Kanata, i le salafa o le Iunaite Setete i le setete o Florida, ma e lua isi ituaiga - Florida All Red and Florida Giant. ). O le vaega lona lua, o le sulu, o le mea e pei o filo, Trais (Drosera filiformis var. Tracyi), e tupu i le pito i matu o le talafatai o le Fagaloa o Mekisiko. E sili atu le lamatia i le itu i saute o Amerika i Matu, o loʻo i ai i le itu i saute o le itu i saute o Amerika, lea e ola ai swamps oona i le lowland cereal savannas.

Sundew lauulu

O se tamai laumei laititi o se lauulu e pei o lauulu e maua i luga o le eleele elemene o vaomatua vao ma eleele lafulemu i le itu i sautesasae o le Iunaite Setete, faapea foi i nisi o eria o le Atu Karipeane. O se tamai laau mai le 2 i le 4 cm le maualuga, ae i nofoaga malulu e mafai ona oʻo atu i le 7 cm. O laulaau e pei o le sipuni ma le tele o tifaga, ma e susulu mumu i le susulu ma le malosi o le la. I lalo o le malamalama masani, lanu-lanu meamata ma lanu mumu. O nisi o ituaiga meaola nei e ola e pei o ni meaʻai, o isi e pei o laau taʻi taʻitasi ma totoina i le taimi o le tautoulu. O le fuga lauulu o le piniki enaena, o mea e le masani ai e masani ona tupu ia Aperila.

E te iloa? Ua faʻamaonia le saienitisi e faʻapea, o faʻataʻitaʻiga o sulufaʻi e naʻo mea taua o mea taumafa e faʻaalia. I le faʻafesoʻotaʻi ma le failautusi o oneone, eleele, paʻuʻu, e le tupu le gaugau o laulaau.

Susulu le la

Sundew sundew e tupu i luga o le maualuga o le 1200 mita i luga aʻe o le sami, i luga o papa ma papa papaʻe o Ausetalia. E i ai ni laʻau e pei o le fatu i luga o petioles uumi, lea e fai ai se rosette ma le lautele e tusa ma le 6 cm. I le taimi malulu, e mafai e laulaʻau ona suia lanu mai lanu meamata, samasama, moli i le lanu mumu ma le lanu violē. I le vevela o le taimi, o laulaau e tumau pea le lanu lanumeamata lanumeamata ma lanu samasama. O laau fou e fai i luga o le puipui i le itu o le faʻafesoʻotaʻi ma le eleele ma faʻasaʻo vave. I le faʻaopoopoga i metotia masani o le faʻaleleia o ituaiga, o le ituaiga lea o le uila, o se tasi lea o metotia masani, o se mea e tutusa ma le totoina o fualaau o vine, pe a tutupu aʻe laau fou i luga o antennae pe a uma ona tupu. O le saoasaoa o le mailei o lenei ituaiga o le avefeau, e foloina le mea vevela mo le 20 minute.

Glanduliger lapatai

O Glanduliger sundew ei ai le tulaga uiga ese tulaga ese na maua talu ai nei e tagata suʻesuʻe o meaola: o se masini e togi ai se iniseti. O lenei masini e galue i luga o le mataupu faavae o se faʻasologa. O le auala e puʻea ai meaola i lenei ituaiga e tutusa lava ma isi tagata o lona aiga: o le mea faʻapipiʻi i luga o le 'auʻau. Vaʻaia faʻagasologa faʻavae: pe afai e faʻatali uma isi ituaiga o faʻasalaga seʻia oʻo ina amata ona fegasoloaʻi faʻamalosi malie a latou faalilolilo pe a latou paʻi atu i le tagata manua ina ia toso i le nofoaga tutotonu, ona auai ai lea o le glanduliger i lenei faiga. O lenei mea totino e "toso" le tagata manua i le ogatotonu o le pepa, lea e le mafai ai ona alu ese. O lenei faiga e faia i le faʻaaogaina o le faagasologa o faagasologa, lea e mafua ona o suiga o le mamafa o le vai i le faavae o faagasologa, agai i le saoasaoa o le uila (16 cm i le lua). O le faagasologa e le o malamalama atoatoa; ua na o le iloa o se faagasologa faapena e na o le tasi le taimi e galue ai. Mulimuli ane na maliu o ia, ma i lona tulaga ua tupu fou.

Rosyanka chereshkovaya

O le laufanua o le commonberryberry o laufanua malulu o Northern ma Western Australia, faapea foi Niu Kini. O laulaau e umi, vaapiapi, e fai ai le basal rosette i le lautele mai le 5 i le 30 cm ma e oo i le 15 cm le maualuga. O le laʻau laʻau lauolaola e laʻititi lava faʻatusatusa i isi ituaiga. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o se ipu lapoa e manaʻomia ai le tele o le susu, lea e le lava i tulaga o le tuputupu ae o le sunilala sundew. O le masani masani o le vevela lea e tupu ai le maualuga o le +30 ° C, e faigofie lava ona teena le vevela o le sili atu i le +40 ° C. O fugalaau e masani ona paʻepaʻe, o le ala. O le uiga ese o lenei meaola o le vao e mafai ona sosolo faʻatasi, lea e faigata ai ona iloa le laau.

Limayeica sulu

O le Sundew Limoniferous e sili ona fiafia i ai oneone oneone i tafatafa o vaitafe o Kuiniselani, Ausetalia. O lenei lapalapa o loʻo faʻaalia i le atinaʻeina o se notch i le pito i luga o laʻau papaʻe, lea e taua ai o le soototetele po o le fatu. E le pei o isi sui o le la, o lenei meaola e pito sili ona manaia i le togavao ma le tausiga. O le faʻamatalaga lenei i le mea moni o le schisandra gooseberry e matua manifinifi lava, pepa "pepa" e faigofie ona faaleagaina ma manaomia ai le maualuga o le susu. E manaʻomia foʻi se tele o le faʻaaloalo ma se nofoaga pogisa e mafai ona maua i le susulu o le la.

Sundew

Laveaʻi fugalaau ola i Aferika i Saute (Aferika), i itumalo o North and Southern Cape. Na maua lona igoa mai fugalaau o le aiga Ladannikovye ona o le tutusa o mea na tutupu. O le laau e galue i le taimi o masina sili atu i le malulu i totonu o le oneone susū. I tulaga vevela ma vevela i Aferika i Saute (Novema-Mati), o le laau ola e ala i le teuina o vai ma meaʻai i le mafiafia, aʻa ma le fibros.

O le susulu o fugalaau o lozenge e oʻo atu i le maualuga o le 40 cm, e tupu mai i le rosette laʻau. Laua ma se umi o le 2 i le 5 cm e leai ni petioles, o loʻo tu saʻo i luga o pu. Le lanu o laulaau - mai le lanu-lanumeamata i le mumu. Fugalaau i lenei meaola e tele i le ituaiga, sili atu i le 6 cm le lautele, fuga mai ia Aokuso ma Setema. O le lanu o le inflorescences e ese foi le eseesega i le laina mai le paepae, lanu piniki ma le moli i le ulaula ma le mumu.

O lenei ituaiga o salu e matua fesuisuiai, toetoe lava o laau uma ei ai ona lava foliga, maualuga ma le lanu o laulaau, o le mea lea, e foliga mai o le ituaiga lanu o lozenge i se taimi lata mai o le a vaevaeina i vaega laiti ma ituaiga.

E te iloa? O le ituaiga meaola e ese lona foliga, e susulu i le lanu mumu sesega, ma vevela uliuli i le ogatotonu o le fugalaau, lea e foliga tutusa lava ma le poppy. O se mea e seasea ona tupu, o le fesuisuiaʻi o fugalaau fugalaau, lea e na o le taulaga o Darling (Aferika i Saute) e maua ai.

Rosyanka Horde

O le lago o Horde e tupu i oneone oneone i Ausetalia i Sisifo. E le pei o isi ituaiga o laʻau, o loʻo i ai ni petioles lautele e faʻapipiʻiina i lauulu lauulu. O le laau e fai ai ni lapisi o le 8 cm le lautele, o nisi taimi e oʻo atu i le 30 cm. O le tele o laulaau o le sulu o Horde e aofia ai se petile umi, lauulu e lagolago i le lapisi lau laulau o loʻo ufiufiina i sima. I le vaitau matutu o laulaau e laiti ma le toaga. E toto le laau mai ia Tesema ia Aperila, o fugalaau e mafai ona sau mai le piniki i le paepae, e tusa ma le 1.5 cm le lautele. E le mafai e le laau ona tatalia gutu, e manaomia ai le tele o le malamalama, o le vevela aupito sili ona maualuga mo lea mea e + 18 ... +30 ° C.

Rosyanka bulbous

O le pulufana o le lapoʻa o se faʻalautele lautele, faʻapipiʻi-pei, laau laʻititi, e oʻo ile 6 cm le lautele. Le lanu o laulaau e sui i le faaiuga o le vaitau tuputupu ae mai le lanumeamata lanumeamata i samasama samasama, o nisi taimi mumu. O lenei ituaiga o meaola e tupu i Ausetalia i Sisifo, i mea e gata ai. E masani lava ona ola ma se rosette ma fugalaau paʻepaʻe e amata mai ia Aperila ia Iuni. Faʻailoa i luma o le polu lanu samasama ma tusiga e fausia ai le avanoa faʻapitoa (pale) faataamilo i le pito i luga o le ovary.

E te iloa? Talu mai taimi anamua, o tagata mai atunuu ese ua latou faia ni tala masani e uiga i sulu ma isi laau olaola - o monsters o le malo o fualaau taumafa, lea e aina ai manu ma e oo lava i tagata. Faatasi ai ma saienitisi ogaoga sa avea foi ma "tagata vaaitino" oe na latou manatu na latou vaai pe faapefea ona ola se tamai laau. O se tasi o nei tala masani na faamatalaina e se faifeau ma le faifeautalai Karl Likhe i le 1880 i se mekasini a Amerika, lea na salalau atu i le lalolagi atoa.