Laʻau

E faʻafefea ona fafaga le hydrangea i le tautotogo mo le totoina vave i le togalaau

Faatoa taumafai le au faifaatoaga e teuteu fale o le taumafanafana ma ni laau matagofie ma le matagofie, o se tasi o ia mea o le hydrangea. O le matagofie o le matagofie o le fugalaau e leai se tasi e leai se uiga. O lenei laau toto ua totoina i nofoaga sili ona lauiloa, ua atofa i ai muamua matafaioi i totonu o togalaau aina, ona o le umi ma le matagofie o lau laau e faatupuina ai le matagofie i luga o le saite ma tuuina atu ia te ia se foliga vaaia.

E tatau i taʻitasi faifaatoaga ona maua le faʻapipiʻi, e tuʻuina atu le lalelei i soʻo se nofoaga, ona o lona foliga vaaia paniculate. O le igoa na tuuina atu i le laau e F. Commerson, i le Latina e foliga mai "Hydrángea", i le faaliliuga o lona uiga "togalaau".

E tatau ona fafaga le hydrangea i le tautotogo

Mo le totoina vave, e tatau lava ona fai le laei masani o hydrangea. O se tasi o mea sili ona taua o le faʻaleleiaina o le tautotogo, lea e fesoasoani i le faʻamamaina o fugalaau matagofie, ia faʻapupulaina ai le vaomatua, faʻamalosi malosi.

Hydrangea i le togalaau

O le fuga i le taimi e tasi ua avea ma umi ma tele atu. O laʻei pito sili e fesoasoani e puipuia ai le laau mai meaola faalafua ma faʻamaʻi eseese.

Taua! O le leai o se ofu pito i luga, faʻapea foi ma a latou faʻaoga le talafeagai, e ono mafua ai faʻamaʻi hydrangea, faʻaitiitia le taimi o le fuga.

O Hydrangea ua manatu o se tasi o teuteuga sili ona matagofie o soo se togalaau, ae e lelei mo le fugalaau tele. I luga o ni laau iti e mafai ona e vaʻaia ai le tele o lanu lanu.

Le iʻuga o le leai o se faʻamalosi

E maua lenei mea i le fesoasoani mai o eleʻele eleʻele eseese, ao le lanu e suia mai le lanumoana ma le lilac i le piniki ma le fusi.

Fertilizers mo le ola tuputupu ae ma le fugalaau i le togalaau

E faapefea ona fafaga gooseberries i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn

O le laau e sili ona fiafia ile eleele, o lea e tatau ai ona e iloa pe faapefea ona fafaga le hydrangea i le tautotogo, ma ia filifili ma le faaeteete fugalaau, ia amanaʻia uiga uma o le laau. Mo le tautotogo, o meaʻai ma minerale ma isi mea o le a manaʻomia, lea e tatau ona talanoaina atili auiliiliga.

Tip. E taua le faʻaaogaina o le tele o le faʻamalama i lalo o le laau, ae le sili atu i le metotia. E tatau foi ona taofiofi le eleʻele o le eleele ina ia le maʻi le fale ma ola lelei.

O Hydrangea e fiafia i eleele eleelea vaivai, o mea e maualalo ma le manava e manaʻomia. I le taimi lava lea e tasi, ua talitonuina o le lua tausaga muamua o le fale o loʻo i ai le eleele mama ma e le tatau ona fafaga.

Mo le togavao ia faʻamalieina ona tupu i le taumafanafana uma, e tatau ai ona faʻasusu ma faʻamalolo le palapala. E le gata i lea, o le lelei e fafagaina ai.

Hydrangea matagi

O le masina o Iuni ua faailogaina i le amataga o le fuga; o le laau e tatau ona saunia atoatoa mo ia. E tele ituaiga o hydrangea (laau-pei, lapoa), latou te fiafia uma lava i tulaga tuputupu ae tutusa, o lea ua lava ai le manatuaina o tulafono faavae o le tausiga ma fomaʻi talafeagai mo le ola lelei ma le fugalaau fugalaau.

Fofo faʻapitoa

E mafai ona avea le fugalaʻau lelei ma meaola ma moa (povi, solofanua poʻo le lapiti). E tusa lava po o le a le ituaiga, o le vailaau e fafagaina i le vai i se vaega o le 1 vaega o le manure ma le 10 vaega o le vai. I le ufiufiina o se tapuni, e tatau ona tuu le fofo i le paʻu mo le 10 aso.

E tatau ona faʻanofo le meaʻai i aso uma, pe a mavae le 10 aso, faʻalavelave. O le vaifofo na maua ai na faʻaitiitia i le vai. Afai o le mea na fausiaina na faia mai le moa, o le 1 lita e tatau ona faʻafefe i le 20 lita o le vai, pe a faʻaaogaina le manu 10 lita o le vai. A maeʻa lena, e faʻafeinu le hydrangea i le mea na maua.

Faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga a tagata, e le o ni faʻataʻitaʻiga e maua, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Kefir poo le uila e faʻafefe i le vai o le a fesoasoani e fuga sili atu le matagofie o hydrangeas, aua o lenei 2 lita o le susu o le gaʻo ua faʻafefeteina i le 10 lita o vai;
  • Fafaga le falaoa i le vai o le a fesoasoani e faateleina le numera o siama aoga i le eleele, ona o le a faamalosia ai aʻa, puipuiga ma le tetee atu i faamaʻi o le a faamalosia;
  • E mafai ona e faʻaleleia le laau e faʻaaoga ai le fefete faʻafefete masani, aua o le mea lea e fafagaina i le suka ma le vai, pe a uma ona fefete, faʻafefe i le isi 10 lita o le vai. A uma ona faʻasusu, o le a sili atu le ola maloloina o le laau, o le a tupu lelei. O le pia e masani ona faʻaaogaina, na o se mea masani "ola" oloa e talafeagai mo le faʻala;
  • E masani lava ona faʻaaogaina le vai faʻafefiloi mo le totoina, e fesoasoani e faʻamalosia ai le fafie.

Eseese eleʻele palapala i le hydrangea

Ua faʻamaonia o togafitiga faʻatoʻa e aoga tele, ma le gata i lea, e matua le afaina lava. E tatau ona manatua e faʻaaogaina faʻatasi ma isi fualaau.

Mineral fertilizers

E le aoga le faʻaaogaina o meaola e masani ona faʻaleleia mo le faʻaleleia o meaola, fesuiaiga ma mea o minerale o le a fesoasoani i le laau ina ia atiina ae atoatoa. O le tele o taimi, e faʻaaoga ai le superphosphate, faʻapea foi le ammonium ma le potassium sulfates. Faʻataʻituina faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifiina, fafaga i latou mai le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana.

Urea e lelei mo le faʻaaoga i le amataga o le tautotogo. E tatau ona faʻafefe i le vai. 10 lita e lava le 1 tbsp. l Mo se tasi laau vao, 5 l o sea fofo o le a lava.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

Mo le hydrangea, o fugalaʻau o gaoioiga faaumiumi e lauiloa, lea e naʻo le 1 le taimi i le tausaga e faʻaaoga ai. E gaosia i fualaʻau, o loʻo faʻaaogaina i le malogo i ni lua na eliina i tafatafa o le nofoaga o loʻo i ai. A maeʻa ona faʻasalalau le fuālaʻau i vaieli, e tumu i vai. Faatasi ai ma nei mea faʻamalositino o oloa lauiloa ia e maua mai e Pokon ma Greenworld. O nei mea, e mafai ona e filifilia le tuufaatasiga, o le sili atu lea e faʻafefe ai le hydrangea i le tautotogo.

White hydrangea

Lena sauniuni mo le faʻaleleia o hydrangea

E tele naua mea faʻamalosi ua saunia lelei mo le hydrangeas, lea e faigofie ona fafagaina. Faatasi ai ma i latou, o mea e sili ona fautuaina ma taʻutaʻua e tatau ona faamamafaina:

  • "Faʻatoʻaga" - o loʻo aofia uma ai mea taua mo le laau, o elemene i totonu o le tuufaatasiga e faigofie ona faʻaaogaina e le hydrangea;
  • "Ferrovit" - fesoasoani e toe faʻafoʻisia le faʻanoanoa o le uʻamea, faʻamalolo le vao i lenei sui, faʻafefe 1.5 g i le 1 lita o vai;
  • mo le totoina lelei, o le GreenWorld fertili complex fertilization e lelei;
  • "Fertika" - e maua ai se fugalaau faʻapitoa mo hydrangeas, e faʻaoga tasi i le 2 vaiaso.

O mea faʻafefiloi sauni e sili atu ona faigofie, aemaise lava pe a le lava le taimi.

O afea e fafaga ai, i le a le vevela

Ina ia fatuina se laau e le masani ai ma fua tele i totonu o le atunuu, e tatau ona faʻaaogaina ofu uma pito i luga i le taimi. O le fale hydrangea e matua nofouta lava i le faʻamalositino ma o le a mautinoa lava le faafetai mo le taimi talafeagai ma le saʻo o le faʻaaogaina o le faʻamaʻi.

E faʻafefea ona fafaga lili i le tautotogo ma le tautotogo ae leʻi oʻo i le va

Ina ia faʻamafanafanaina le laau, e taua le matauina o se tasi tulaga: o le fualaau oona e faʻafeiloaʻiina i totonu o le poloka poloka faataamilo i le laau, pe a uma ona eliina se meaʻai e le gata o loʻo tuʻuina ai vai, ae faʻaputu foi. A maeʻa ona faʻaaogaina le faʻaauau, faʻatumu le pu i le humus. O le paʻu suamalie e lelei atoatoa mo lenei, lea o le a avea ma vaega o le mulch, ma o le a fesoasoani foi i le fausiaina o meaʻai faaopoopo mo le hydrangea.

I le tautotogo, o le faʻapipiʻiina o laʻau ma pupuvaʻa e fai, o lona uiga o le faʻamalosiina mo laʻau vevela e manaʻomia. O le tele o taimi latou te faʻaaogaina ai le susu, diluted 1:10 i le vai.

Taua! Faʻamuʻu lelei le laau i luga o le susu, lea, ao leʻi faʻaaogaina le tuufaatasiga, e tatau ona e faʻauluina le laau.

Pe a faʻaaogaina le faʻamalosi i luga o le auala e tatau ona faʻaopopo i ai le vevela. I le tautotogo, e tatau ona e faʻafefiloi faʻamalosi o meaola ma minerale, fafaga i latou i se vaivaiga vaivai o le manganese i le masina o Aperila ma Me, o le a faʻamalosia ai le fafie ma faʻamaʻi le aʻa.

Faʻalogo! Afai e te le o tausisi lelei i le fafaga lelei ma le fuaina o fua, ona mafai lea e le hydrangea ona faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea o le a mafua ai ona tupu faʻamaʻi.

I luga o le maketi o loʻo i ai se numera tele o fomaʻi faʻapitoa mo hydrangeas ma togafitiga faʻataʻitaʻi. O sauniuniga faʻapisinisi e mafai ona gaosia i tioata ma fualaʻau, faapea foi ma vaifofo ua saunia. O le sili ona lelei o le eleele mo le hydrangea o le maualuga o le 4.5 rN.

O le uluai laumei pito i luga o le eletise

O le taimi lava na faʻamausalisa ai le kiona mulimuli ma ua faʻasaʻoina e le hydrangea le mama muamua, e tatau ona fai muamua le fafaga. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai faʻamalositisi, e pei o le urea (15 g i le 10 lita o le vai i le 1 sq. M) ma le nitrate ammonium (20-25 g i le 10 lita o le vai i le 1 sq. M).

Afai na e misia le taimi o le uluai fafagaina o le hydrangea i le tautotogo, e le o se mea e matua fefefe ai, ae o le taimi lona lua e tatau ona e manatu i lenei mea moni ma faaopoopo i ai sina fua oona.

O le lua faʻalavelave faʻasusu

Pe a amata ona amata ona amata mai pupuvao i luga o le vaomatua, ona oʻo mai lea o le taimi mo se ofu pito lua. A o faagasolo lenei vaitau, e manaomia e le laau le tele o le potassium ma le phosphorus, o le a faʻalauiloa mai le nitrogen e tusa ai ma le uluai fafagaina (poʻo le toesea).

Taua! O laʻei sili e tatau ona faia i le taeao po o le afiafi, pe a le susulu le la. O se ao puaoa e talafeagai mo lenei mea.

O nisi tagata fai togalaau e faʻaaogaina uma faʻamaʻi faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, nitroammofosku (25 g i le 10 lita o le vai mo le 2 tagata totō matutua) poʻo diammofosku (20 g i le 10 lita o le vai). O fomaʻi faʻapitoa teuteuina e sili ona lauiloa. E mafai ona e saunia le paluga oe faʻaaoga le sulfate sulfate.

O le tolu ma le fa fusika-potassium-faʻamalolo

O le faʻatauga lona tolu e faʻatinoina i le vaitau o le vavalaʻau, pe a amata ona fuga mai pupu. I le taimi nei, o le potassium-phosphorus e tuufaatasia ma le faʻaopoopoga o elemene elemene e talafeagai. O lenei laei pito i luga e filifili lava (e faʻaaogaina le faʻamalositino i le faitalia a se tagata), o le a fesoasoani i le faʻapupula umi o laau.

Fugalaau hydrangea

I le taimi lava e tasi, e fautuaina e faʻamalolo le eleele ile fofo ua saunia, e faigofie ona faʻatau i faleoloa faapitoa. E mafai ona e faia lenei mea e tusa lava pe lua taimi, ona e fiafia tele hydrangea i le palapala o le acetic acid ma e tali lelei i ia ituaiga gaioiga.

I le autumn, e tatau ona faaopoopo faʻamaʻi fomaʻi-potassium faʻamalolo mo le hydrangea, lea o le a fesoasoani i le fale e tuʻuina ai fou fou mo le tausaga e sosoo ai ma saunia ai le vao mo le taumalulu. O le mea sili, o le superphosphate (15 g i le 10 l o le vai i le 1 sq. M) e tatau ona faʻaaoga mo nei faʻamoemoe, aʻo faaopoopo le potassium (15 g i le 10 l o le vai i le 1 sq. M). I le taumalulu, o le meaola vevela, e le manaʻomia ona fafaga. O tausiga o togalaau e amata mai i le tautotogo.

Tului. Nai lo le potassium sulfate, masima masima poo le kalimagnesia e masani ona faʻaaoga.

E tatau ona manatua i le mafaufau e le fiafia le hydrangea i le fafie o le laupapa, e faʻaleagaina ai le eleele. Laʻau e fesoasoani e sili atu le faʻaleleia o faʻamalaʻau. Mo lenei mea, o le masimasi o le paluga masani e masani ona kukaina faʻatasi ma le faʻalauteleina o le minerale (nitroammophos) ma le superphosphate.

Taua! Afai o le palapala i lalo o le hydrangea o le eleele, o le a le lelei le faʻaaogaina o fugalaʻau ma laei pito i luga e le laau. O le eleele i lalo o le ogalaau e tatau ona faʻaleleia pea. Manatua o le hydrangea, faʻalagolago i le tulaga o le palapala, e mafai ona suia le paolo o fugalaau.