Fua o le gaosiga

Faʻaitiitia: faʻamatalaga, tuputupu aʻe mai le fatu

Afai e te manaʻomia se susulu, mataʻituina le mata o se fugalaau, ae i le taimi lava e tasi o fugalaau, e fautuaina e le faʻamalosia o le au fai togalaau. I totonu o lenei tusiga, o le ae iloa ai ituaiga eseese o lenei laau, faʻapea foi ona e faamasani i manaoga mo le totoina ma le tausiga. O le faateleina, o lenei fugalaau ua ola i le vaeluagalemu.

Faʻamatalaga

Laʻauʻau (ogaoga) taʻitasi pe taʻutaʻua, faʻatasi ai ma le alu aʻei luga, faʻapea foʻi ma le faʻatupuina o aʻa, faʻaleleia fualaʻau - o mea uma nei e uiga i le dimorphoteca. O lenei fugalaau e oo atu i le 40 cm. E mafai ona faigofie ona e iloa le dimoroteku e lau laupepa - e vaapiapi i laʻau po o le felafolafoaʻi, e mafai foi ona tupu lau laulaau. E aoina i le roetette pe ola faʻatasi i luga o le ala. Ona o le mea moni e faapea, o le vevela e tupu i luga o eleele palapala, o le susu lea e maua ai le loloto - o le aʻa o le laau o se laau umi, ma se pito afu.

O le fugalaau o lenei laau o loʻo faʻatusalia e le apical basket, lea e tupu faʻatasi i le taimi, 8 cm le lautele, lea e tupu aʻe i luga o se uumi umi, mafiafia, ma se lanu lanu susulu o se subtype o le rea (e mafai ona samasama, moli, paʻepaʻe po o paʻu). I le ogatotonu o le fugalaau o loʻo i ai se totonugalemu o le lilac tubular vevela, lea e mafai ona avea ma terracotta, samasama poʻo le lilac. O nei fugalaau totino e faʻaalia i le susulu o le la, lea e puipuia ai i latou mai le timu po o le susu. E ui i le mea moni o soifuaga taitasi e ola na o le 4-5 aso, e vave ona tupu vave mai fou fou i luga o le upega o le fugalaau ua mate, o le fua tele e oʻo atu i le lua masina, o se tulafono, o masina mulimuli ia o le taumafanafana.

E te iloa? O le igoa o le ituaiga o laau nei e sau mai le Eleni: dimorphos, lea e mafai ona faaliliuina o le "e lua ona foliga" ma leke, lea e faaliliuina o le "gafatia".
O lenei igoa e atagia mai ai le tulaga ese o le laau, o loo i ai fugalaau fugalaau o le ogaumu po o le fatu, ae latou te aumaia ni ituaiga o fualaau aina se lua - o fatu nei o se fatu, e pei o ni fatu, e pei o se lamolemole, e le mafai ona faapipii fatu, o loo i ai se lapoa lapoa i le pito. O ituaiga uma o laau toto e totoina fugalaau tutusa. O fua o le dimorophology e tetele, e oo atu i le 7 mm, i le tasi gram e tusa ma le 500 fasi vaega, o le ola pea o le fatu e tumau mo le 2-3 tausaga.

Faʻasologa autu

O le ituaiga o nei laau toto e aofia ai le silia ma le lua fagafulu ituaiga. O le mea sili ona taatele i totonu o togalaau e lua ituaiga, o le falesa ma le timu numera liua. E lauiloa foi le ituaiga laau toto, lea e aofia ai le tele o ituaiga laau.

O le timu o le vaitau o le vao e maua mai i le 15 i le 20 cm le maualuga. O lau e umi, pala, o faʻamau e saʻo ma fetolofi. O nofoa e ola i luga o le paʻu i luga o fugalaau paʻepaʻe poʻo le kulimi i le pito i luga, ma le pito i lalo i fuga lanu viole violē. I le ogatotonu o le fugalaau o se uiga matagofie auro. O laulaʻau ma fugalaau o lenei meaola e manogi lelei lava.

Faʻaauau o le dimorfote - O lenei laau e 40 cm le maualuga, lea e tupu i le tasi le tausaga, o loʻo i ai ni togitogiga saʻo ma faʻalaʻau ma ni laʻau mataʻetaʻi e laugatasia ma faʻasalalau. Inflorescences o se ato faʻatasi ma ni moli lanumeamata susulu ma se vaʻaiga uliuli-enaena. O le ituaiga pito sili ona faʻaaogaina o nei faʻaitiitiga o le Polar Star.

O se taunuuga o le filifilia ma le sopoia o nei ituaiga meaola e lua, na maua mai ai se potu tusi a dimorphide. O le uamea e fesoʻotaʻi lelei, e oʻo atu i le maualuga o le fasefulu senetimita, o laulaau o loʻo i luga o loʻo i luga o le pito i luga o le laina poʻo le atoa. E tele lapisi o loʻo i ai le lanu samasama ma laʻau o lanu eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, lanumoana lanumoana, moli lanumeamata, lanu mumu po o le lanu piniki.

E te iloa? O le laufanua o lenei fugalaau matagofie o Amerika i Saute. O le tele o ituaiga o ituaiga ua totoina talu mai le 18 senituri.

Faʻamasinoga

O lenei laau e sili ona fetaui lelei ma palapala palapala, ua tumu i le tele o meaola falai. O le a le mafai e ia ona maua se lagona lelei i ni vaega e le o malamalama, ae aua nei galo o le a fuga mai le laumei i le la. O le totoina ma le tausiga o lenei laau e le manaʻomia ai le tele o le malosi pe afai e te filifilia le nofoaga sao i le malae vaʻaia ma tausisi i nisi o tulafono.

O Dimorfoteka e teteʻe i le lamala, o lea e te manaʻomia ai ona toto i se nofoaga e puipuia mai timuga. O le isi togavao o le matagi malosi, o lea e mafai ai ona e totoina i se nofoaga e afaina. Taumafai e paolo le laau i sina vevela tele. Talu ai ona o le laau o le faatumuina o le tagata lava ia, e mafai ona aoina fatu i le vave o Aokuso, ua matua tele lava i totonu o pusa i lenei vaitau. O le mea autu e le o le misi lenei taimi, aua o le a sasaa fatu.

E mafai foi ona e fiafia i se filifiliga o tagata sili ona taʻutaʻua faaletausaga.

Rassadny auala

E totoina fatu o lenei laau i greenhouses (greenhouses poʻo le faamalama sill) i le ogatotonu o le tautotogo. E mafai foi ona e totoina i atigi pusa i le taimi o le fausiaina o laulaau e tolu. Ae peitai, o le filifiliga lelei o le tuu lea o fatu e 3 i totonu o ipu taitasi, i totonu o ia ipu e tatau ona i ai se paluga lelei o fugalaau faʻasalalau, eleele togalaau ma oneone. O fualaau e maua ai aʻa papa, o le mafuaaga lea e faigofie ai ona manuʻa i le taimi o le gafa. I le tulaga o le totoina o fatu mai ipu, o le aʻa e masani ona aʻafia.

Metotia faʻavae

O fatu e tatau ona totoina i fanua saoloto i le faaiuga o le vaitau o le tautotogo, na o le sausauina o sina eleele itiiti. Faʻalautele le fatu i luga o le moega, pe a fai e tupu tele le laau, e tatau ona velaina ina ia mafai ona tuu le 15-20 cm i le va oi latou. Ina ia fuga mai fugalaau, e tatau ona e faʻalauteleina le ata poʻo le ie e leʻi faia mo sina taimi. Afai e te faia mea uma e tupu i le 2 vaiaso.

E taua! A oʻo i le 3 lau laʻau, e tatau ona e saunia se vaifofo vaivai o le Zdravʻen fuga i le fua faatatau o le 0.5 g i le 10 l vai, ma fafagaina totogo. O lenei mea o le a faʻatagaina ai tupulaga laiti vaivai e maua le malosi ma ola vave.

Isi tausiga

E tatau ona faʻafefe sina vai laitiiti, ae faʻavaitaimi masani, pe a mimiti le pito i lalo. Mai lava i le amataga, e manaʻomia le veleina ma le faʻaeteete, pe a tupu aʻe le vao, o le a taofia ai. Afai e te manaʻo e tupu lenei fugalaau e pei o se faʻalelei, ao leʻi oʻo i le malulu malulu i le taimi o le tautoulu, faʻapipiʻi le vao i totonu o se ulo ma taofi i totonu o le fale seia oʻo i le amataga o le mafanafana, ona toe ave lea.

E taua! E le fautuaina le fugalaau e faʻafefete i le faʻaaogaina o minerale faʻatasi ma se fatuga faʻalavelave, aua e mafai ona faʻaosoosoina ai le tuputupu ae o lauusiusi, ae le o fugalaau.
Fertilizers-potassium fertilizers (superphosphate ma le potassium nitrate) e sili ona talafeagai mo nei faamoemoega, lea e faʻaaogaina i ni vaega laiti pe a faʻapipiʻi mata. O lenei laau o le aiga o Astrov e le o se mea sili ona taua ma e le manaomia ai le tausiga ma le faaeteete, o le mafuaaga lea na maua ai le lauiloa i le au faifaatoaga. O le taimi lava e te totoina ai se taamilo e te ola ai mo se taimi umi.

Tofiga

O lenei laau e totoina i le fesoasoani a fatu, lea e tatau ona aoina i le amataga o le taumafanafana i le tele o asiasiga, e pei o le fugalaau e matua le lelei ma e mafai ona malepelepe fatu, lea o le a taitai atu ai i le totoina o le tagata lava ia. Ina ia faasaoina le tuputupu aʻe teuteu, filifili fatu mai fugalaau tetele.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O nei fugalaau e sili atu ona lelei i totonu o laʻau e faia i nofoaga e lelei le malamalama. E fetaui lelei foi mo pusa pusa, ao latou ola i le vevela, ma le leai o se vai. E mafai foi ona e tuu i latou i tafatafa o le pusa po o se vaega. E foliga matagofie le paʻu o le dimorote faatasi ai ma faʻamatalaga susulu - venidium, ageratum, heliotrope, acroklinum, arctotis, pelargonium ma petuniasia. Afai ei ai sau togalaau papaʻe, toto le fugalaau i autafa o isi laʻau e puipuia.

O le fuga o le fugalaau o se teuteuga matagofie ma le matagofie o togalaau uma poʻo le moega fugalaau. O le lamala ma le le mautonu i le siosiomaga, o togavao e faia mai fatu ma fatu. Toto i tafatafa o lou fale pe tuusao i luga o le faletusi, ona fiafia ai lea i oe i tausaga uma.