Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona taulimaina meaola tuga?

Rhododendrons o loʻo faʻaalia i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ina ia puipuia le oti o laau toto, e taua le siakiina e le aunoa o le tulaga o laau toto, pe afai e tatau ai, ia faia ni taga e aveese ai meaola matautia ma faamaʻi. Manatunatu i faʻamaʻi sili ona leaga o rhododendrons i le ata ma talanoa e uiga i le faʻafefeteina oi latou taʻitasi.

Paʻu mata

O se tasi lenei o mea e sili ona mataʻutia. O le tele o laau totō e aʻafia ai, e aofia ai rhododendrons. O lona lamatiaga o loʻo taʻoto i le mea moni o iniseti matutua e 'ai laʻau, fugalaau, pulumu, ma embryos, aʻo iai i le eleele, faʻaumatia le aʻa i lalo i le ogalaau. O le paʻu o laau totō e faʻaogaina atoatoa, lea e oʻo atu ai i le vela ma le faʻamago.

O laʻau e alu i le ala, amata mai pito. O laau leaga na faaleagaina na afaina ai lo latou matagofie.

O le matua matua taʻitasi e oʻo ile 0.8-1 cm, e lanu i se mamanu uliuli ma ni lanu samasama i luga o apaʻau tetele, faʻasolo faʻatasi ma sina isu. O pepe vavalalata e siʻitia laitiiti ma e le lele. Latou te 'aina na laau i le po, ma i le ao latou te natia ai i le eleele, o le mea lea o la latou sailiga o se galuega faigata tele. Afai e totogo laau, ona mafai lea ona maua i totonu o latou lava pusa. Pe a iloa i le taeao, o iniseti mai le paʻi atu ma paʻu i lalo, ia le mafai ona vaaia i tua o le palapala.

E te iloa? Rhododendron e mafai ona tuputupu ae i le maualuga o se fale maualuga.

O laumei e gaʻo, ia i ai se lanu samasama lanu samasama, e oʻo atu i le 1.5 cm le umi ma e i ai ni nai millimeta e vaʻafiafia, e leai ni vae. E tutusa lelei lava ma le pepe o May. Latou te aina le rhizomes ma le amataga o ogalaau ona o mea e mate ai le rhododendrons. I lalo o aiaiga talafeagai, o lenei otaota e maua ai fanau i le atoa o le kalena atoa, aemaise lava i le afa lona lua. Mo vaovao, o le vaitaimi uliuli lenei, talu mai meaola faalafua e faaalia ai le tele o gaoioiga. Iniseti e oʻo mai i le tau o le taumalulu i foliga o pupae, ma i le faaiuga o le tautotogo o tagata matutua matutua ua sauni e 'ai le suka. Fuamoa na faataatia e tamaitai, sili ona lelei i luga ole eleele ua faapaleina po o le faapalaga faapalaga.

Mo le faʻaaogaina o se pala palasi tele o laʻau, fuā ma totō totō mo ni nai tagata, ma e mafai e 'aʻaʻese ona' aina le tele o fualaau lanumeamata.

O le taulimaina o lenei iniseti o se galuega tele, i le silasila i le faigata o le filifiliga o lo latou i ai i le palapala. Laʻau lapoa ma pusi matutua e itiiti le faʻalogo i togafitiga faʻatau. I le faailoaina o vaega o lenei iniseti i totonu o pusa o loʻo ola ai fualaʻau lanumeamata o rhododendrons, e tatau ona faʻapipiʻi laau i le eleele fou, ma le tuai e manaʻomia ona togafitia.

E taua! A oʻo i le faʻavasegaina e tatau ona taofia le fesiitaiga o ni vaega, lea e tu latalata ile aʻa o le fatu.

Mo faamoemoega faʻasolosolo, e tatau i togaʻau uma ona togafitiga lelei ma le faʻafefiloi o vailaʻau faʻainitaneti.

I le vaitau o le maualuga o gaioiga, o laau e tatau ona togafitia i vailaʻau iniseti ma vailaʻau, e sili atu i le po, pe a oʻo mai iniseti i luga.

Spider mite

O le Spider mite e nofo i laau totő i le vevela ma le vevela o le tau, fafaga i luga o le vai. I le vaai i le laʻitiiti, e toetoe lava a le mafai ona iloa atu i mata le lavalava. Ma naʻo se suʻesuʻega papaʻu o le laau o le a fuafua ai le i ai o lenei pest. E maua e se tasi le manatu o le pito i lalo o le laʻau e afaina i se laupepa lelei, ma o laulaau latou te lanu i lanu enaena, mamae ma feoti.

Siaki ituaiga o meaola o le apogaleveleve.

E taua! O le taua taua o le matuuga o le togi o le 8-10 aso, ma i le taimi mafanafana e sili atu ma le 20 augatupulaga fou ua aliali i luga o laau. O le mea lea, ina ia foia, e tatau ona fai togafitiga faalevaiaso i togafitiga faʻapitoa vailaau faʻasaina: "Diazinon" ma "Agravertina".

Seta-pan

O se iniseti laʻitiiti laʻitiiti lea e lanu enaena. Laʻau fai ni pu i totonu o le paʻu ma a latou faʻamaʻi ma faʻapipiʻi i latou i ogalaau o laau. Ona o lenei mea, o le rhododendron ua leiloa lona taua, foliga manaia ma ua mou atu ile taimi. Ina ia fufulu laulaau o lenei anufe, e mafai ona e faʻaaogaina se pulumu, ie, vailaʻau ava poʻo se fasimoli solution.

Ina ia saunia se vai inu vai i le fasimoli, e tatau ona e ave le 10-20 g o le fasimoli vai, tutusa le ava ma sasaa le tasi lita o le vai. Muamua siaki pe faapeʻese le mataʻituina o au laau i lenei fofo i luga o se laupepa e tasi. I le maualuga o le mafaufau, taumafai e faʻaaoga saʻo le fofo i iniseti. Afai o le liona e matua ogaoga, ona fautuaina lea e faʻaaoga nei fualaau: "Actellic", "Phosbecid" ma le "Aktara" e tusa ai ma faatonuga.

Afai e te manaʻo i ou rhododendron ia maloloina, saili pe faapefea ona taulimaina se talipupuni sese.

Taʻalo tapaa

O se meaola o le laʻitiiti ma se lanu uliuli faʻaalia. E 'ai fualaau ma fuga mai rhododendrons. Ona o lenei mea, o laulaau ma tumutumu ua mamae, fulu ma maliliu ao le i oo i le taimi. O le atinaʻeina o laʻau lanumeamata ua faʻagesegese, o le a faʻavaivaia le au. O le faʻafefeteina o le tapaa, vaifofo o le nicotine, faʻamalosi i le pefu o se faʻataʻitaʻi poo le emulsion o le Phosphamide i le fua o le 2 g i le lita o le vai e faʻaaogaina.

Rhododendron bug

Rigodendron bug ua lauiloa o le iniseti aupito sili ona leaga ma taatele e faʻaumatia nei laau toto. O le matauina o lona i ai o le a fesoasoani i nai togitogi pogisa i lalo ifo o laulaau - o se nofoaga e faia ai e pest ni pu ma feces.

O le faʻaumatiaina o le pusa e faʻatautaia ma le fesoasoani o fesoʻotaʻiga ma sauniuniga faʻapitoa. Ae o le togafitiga e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia le mafai e le pest ona tupu faʻamaʻiina i iniseti.

E te iloa? O le olaga o rhododendrons e mafai ona oʻo i le 100 tausaga.

Greenhouse whitefly

Hothouse whitefly o se taavale o le tele o faʻamaʻi pipisi. E fua mai i le tausaga atoa. E faigofie tele le matauina o lona i ai i luga o laau totō - o se tamai paʻepaʻe papaʻe i le pito i lalo o se lau.

Ina ia foia lenei meaola, e fautuaina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina saogalemu mo iniseti pollinators, ma talu ai nei, tapenaga o neonicotinoid, lea o le acetamiprid, imidacloprid, clothianidine, thiacloprid ma thiamethoxam o ni mea gaosi.

Rhododendron whitefly

O lenei meaola e mafai ona maua i luga o rhododendrons ma lau lapopoa. O le aafiaga pito sili i le tau faasaga i nei iniseti o le togafitia o laʻau mai le pito i lalo ma se tali o le nicotine ma se suauʻu suauu i le tautotogo ma le autumn. Mo le siama, ua fautuaina e togafitia ma le fesoasoani o le pefu nicotine i le taumafanafana, ma le loimata ma faʻaumatia lala leaga.

E te iloa? Meli mai nisi o ituaiga o rhododendrons o le hallucinogenic ma mea lalaga, lea na lauiloa i Roma ma Eleni anamua.

Laʻau

Rhododendron ua leaga le faaleagaina e ala i mumu ma gata, e 'aina ai laulaau ma fua o nei laau toto. O le tauivi ia i latou e aofia ai auala e lua: a le o le aoina mai e le lima poʻo le faʻaaogaina foi i ni mea faapitoa - molluscicides.

Slug na pasia

O lenei meaola e afaina ai le laʻau o rhododendrons lanumeamata, ma faia ai ni pu tetele.

E taua! O le slug ua mavae e mafai ona faʻaumatia laau i se vaitau puupuu.

O le slug e tatau ona faʻaumatia e le lima, pe faʻafeinu foi laau i le solution TMTD.

Ina ia faʻataʻitaʻia pagota taʻitasi, e taua le vave iloa ma faʻaaoga fua sili ona aoga e fesoasoani e puipuia ai le matagofie ma le faʻapitoa o faʻatoʻaga rhododendron.

Siaki i ituaiga sili ona lauiloa o le taumalulu rhododendron.