Laʻau

Le taimi sili ona talafeagai mo le totoina o togalaau vine

Afai o le moega o lau togalaau ua oʻo i le tolu po o le fa tausaga le matua, e tatau ona e faafouina le totoina. E totogo laau totō, faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi i luga o latou, o le fua o le seleselega ua faʻaitiitia, o le lelei o vine ua faʻaitiitia, o lo latou tele ua faʻaitiitia. Pe atonu foi o loʻo e fuafua i le totoina o se masiofo o vine. Ma, o fautuaga i le totoina ma le faʻafouina o le faʻatoʻaga o faʻasaga vine e fesoasoani ia te oe e totoina se fualaau suamalie lelei e aunoa ma se tele o faigata.

Filifilia le taimi talafeagai mo le totōina o togalaau

O fualaau e ola i vaega uma o fualaau aina e ola i Rusia. Fausia talu mai le 18 senituri. I le vaomatua, ua leva ona lauiloa vao vao, o le togalaau o le togalaau na maua mai o se taunuuga o le tuufaatasia o ituaiga e lua o strawberries vao - Amerika i Saute ma North America. O nisi taimi o togalaau togafiti ua taʻua sese o le strawberries, e ui lava o fualaau oona e sau mai isi ituaiga vao o le strawberries. I le taimi nei, o le totoina o vine i luga o fale gaosi oloa ma i totonu o faatoaga tumaoti e le lava.

O togalaau togalaau (strawberries) o loʻo i ai i le toetoe o soo se togalaau

E i ai manatu eseese o le au faifaatoaga e uiga i le taimi o le totoina o togalaau togalaau. O le a le taimi sili e lelei ai le totoina o laau ma le totoina o vao matutua - i le tautotogo po o le autumn? E leai se tali mautinoa i lenei fesili, talu ai o le tau faʻalagolago e faalagolago i le tele o mea. O tulaga maualuga ia o le faatupulaia o le itulagi, o le tuufaatasiga o le eleele, o le maualuga o le kiona malulu malulu, ufiufi pe malulu, o le mea e ono tupu mai i le taumalulu taumalulu, ma isi.

O ituaiga o togalaau faʻatoʻaga e fua mai mo le 3-4 tausaga, ona latou faʻaumatia lea o meaʻai o le eleele ma totoina ai manaʻoga ina ia faʻafouina. O faʻasolosolo faʻatasi ma strawberries (Elisapeta II, Togafitiga, Brighton, Garland, ma isi) e tatau ona suia e sili atu i le tele o taimi - i le mavae ai o le lua tausaga. O fualaau o nei ituaiga e fua mai i le tele o taimi i le vaitau, o le mea lea, latou te faʻaalu ai lo latou gafatia vave vave ma ola matutua. I le tausaga lona tolu, o la latou gaosiga ua maeʻa ona faʻaitiitia, o le pitonuʻu e laʻititi, ma o le laau tuai o le a tuʻuina atu sina musika.

Yulia Babenko, faifaatoaga alofa, Voronezh

Mekasini Faatoaga a le Aiga, Nu. 3, 2010

E mafai ona totō vine i le tautotogo ma le vaitau o le taumafanafana-autumn.

O le le mautinoa le aoga o le totoina o le taumafanafana:

  • se avanoa e maua mai ai se fua o fua tetele i le amataga o le taumafanafana;
  • se filifiliga tele atu o ituaiga i totonu o fale tausimai nai lo le tautotogo.

Afai e totoina fualaupapa i le taumafanafana e maua ai vine ma fualaau aina mai a latou laau vavalaʻau e faʻaaogaina, ona tatau lea ona e filifilia le muamua, sili ona mamana i le vave e mafai ai. O le a latou maua aʻa, maua se taimi e fuga ai fugalaau ma faʻamolemole le seleselega.

Ina ia maua se seleselega lelei o togalaau vine, e tatau ona totoina totō i le taimi sili ona lelei o le tausaga

Faʻamaumauga o le tau vevela-tautotogo:

  • o aso o loʻo vevela ma vevela, e manaʻomia ona e totogia le tele o gauai i le paolo o laau laiti ma fafaga;
  • o le togavao na totoina i le maeʻa o Aokuso 20 e le o toe i ai se taimi e faʻapipiʻi ai fugalaau i le aofaiga tatau ma le lelei. O le fua o le a, ae le taua, o le tofo ma le tele o vine atonu e le faamalieina;
  • o le tulaga e ono tupu i lalo o le tau malulu o le taumalulu e aunoa ma le kiona, ma o lea, e tatau ai ona tausia lelei le totoina o laau talavou i se taimi talafeagai.

E mafanafana le la, ae e le o vevela. O le taimi talafeagai mo le totoina i le tautotogo o le amataga lea o Me. O le ea e malulu lelei, o le eleele ua uma ona mafanafana ma ua lava le susu i totonu. O le mea lea, o le a ola tupu ma tuputupu ae masani ma o le a maua mai se seleselega lelei i le tausaga a sau.

Le taimi sili mo le totoina o strawberries i le togalaau totogo - amataga o Me

Ala o le totoina o le tautotogo:

  • O aʻago vine e maua lelei aʻa;
  • pe a tutupu mai gutu punavai, o le a le afaina ai i latou o latou togavao faʻasalalau.

Leoleo o le totōina o togalaau i le tautotogo:

  • e masani lava i le amataga o le masina o May e le i saunia ma e tatau ona toto le strawberries ia Iuni, faʻaumatia laau e vevela, vevela ma lauʻeleʻele;
  • e te manaʻomia le totoina o fatu i lalo o fale poʻo le faʻatau sauniuni pe a uma ona totō, tuʻuina atu ma le malulu ma le faʻalauteleina o le manogi o le ea ma le eleele.

Vitio: tausia lelei vao vao mai le tautotogo i le autumn

Sauniuniga mo le faʻaleleia

O eleele sili ona talafeagai:

  • alalaʻau masani,
  • pelenozems
  • laʻau oneone paʻu oneone ma le faʻaaloalo o le pH 5.5-6.5.

E ui lava, ma le faʻaeteete lelei, e tupu lelei lenei aganuʻu ma fua mai i luga o le eleele.

A filifilia filifiliga mo le totōina o togalaau aina, e tatau ona tuʻuina atu i nofoaga lanu - o le tele o le lā, o le suamalie o le papa. O le tāua tele o le toomaga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona faʻamafola pe iai foi se malulu (5-8º), e aunoa ma le afaina, eleele laugatasi ma eleele lanu. O le mamao mai le fogaeleele i le maualuga o le eleele e le tatau ona itiiti ifo ile 1 m.

O togalaau togalaau e matua nofouta i le lelei o le eleele pe a uma ona totoina togalaau aina ma togalaau.

Tagata sili ona lelei:

  • kaluka
  • aufana
  • kāloti
  • uʻamea
  • radis.

O vaega na tutupu muamua ua matua le talafeagai lava mo le totoina:

  • meaʻai suamalie (tamato, pateta), pepa, talu ai o strawberries e mafai ona aʻafia e le verticillus ma fusarium;
  • lili, asters, gladioli (atonu o le mama o strawberries ma se kati nematode).

E aoga le suia o le totoina o le seleselega ma le totoina pe a uma le tolu po o le fa tausaga o le lanu lanumeamata (lupine, vetch, alfalfa, melilot, pi) ma fua o saito (avo, karite, saito) e toe faaleleia ai le palapala.

O le eleele ua saunia e tatau ona tatala ma saoloto mai vao.

E faʻatatau i le vaitau, e totoina ai laau i luga o le eleele poʻo lalo o se ata tifaga. E tele auala e totō ai togalaau togalaau:

  • fualaau
  • vaevaeina o le vao
  • fatu.

Faatasi ai ma soʻo se auala e totō ai, e tatau ona e saunia muamua se nofoaga poʻo se togalaau. O faufautua faʻapitoa e fautuaina sauniuniga moega mo le lua i le tolu vaiaso aʻo lei faʻatulagaina le aso faʻatulagaina, ina ia maua e le eleele le taimi e faʻaleleia ai ma faʻatusatusa. O le nofoaga mo le totoina e faʻataʻaina i se suo poʻo se mea e gaosi meaʻai i le loloto o le 25-30 cm. Pe a eliina, ia faʻaeteete le vaʻaia o rhizomes o vao vao. I le lumanaʻi, o le a sili ona faafaigofie le galuega o le veleina. Afai ua saunia le saite talu mai le pa'ū, ona lava lea o le palapala ina ia maeʻa maeʻa.

I lalo o le eliina o le eleele, e faʻaaogaina ai meaʻai ma mineral (i le 1 sq. M):

  • tasi le pakete (5-7 kg) o le manulele lelei (humus);
  • 70 g o le superphosphate;
  • 20-30 g o le potassium sulfate.

Nai lo o mineral fertilizers, i le sauniuni o le togalaau, e mafai ona e faʻaaogaina le fafie (fagu lita) ma le Kemira faʻamalolo faʻapitoa (spring-summer) - 60 g i le 1 sq. Kilomita. m O le faʻamalosia o le eleele aʻo lei totoina le strawberries o le autu ma e lava lea mo le totoina o laau i lenei 'upega tafaʻilagi mo le lua poʻo le tolu tausaga.

A maeʻa sauniuni le eleele, maka le nofoaga poʻo le moega. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai ona totō vao vao ma ia tuu se ala mo le gaosiga ma le fausiaina o laau.

E tele fuafuaga mo le totoina o strawberries:

  • pe a tupu aʻe i totonu o se fale poʻo se fale mafanafana, e masani ona taʻitasi-laina (tasi-laulau) ma lua-laina (lua-laina) totoina i se mamao i le va o laina 85 cm ma le va o laau i le laina - mai le 15 i le 35 cm.
  • pe a faʻatupulaʻia ma le agavaʻa, e faʻaaogaina se telefoni feaveaʻi. I le taimi lava e tasi, ua totōina laau i ni lipine e taʻua o lipine ma le mamao i le va o le 90-100 cm, i le va o laina i se lipine - 40-50 cm, ma le va o vao i le laina - mai le 15-20 cm i le 30-40 cm. O le lautele o le vavae mo le tautua o le 60 -70 cm

    E masani lava ona totō le seleselega e tusa ai ma se laina vaʻa-laina ma le lua-laina laina.

Faʻataʻitaʻiga: faʻapipiʻi togalaau i le eleele

Totoina o toga

Mo le totoina o le toto o vine vao, e mafai ona e faʻaaoga fualaau laiti o a latou lava ituaiga e maua mai i ni aʻa ma faʻamau i totonu o le pusaaisa (silasila i le vaega "Totoina o vao vao ma fualaau"), poʻo le faatauina mai o laau (sili atu i se aʻa aʻa). E sili ona lelei le totoina o strawberries i le timu po o le afiafi, pe a uma le goto. Aʻo lei oʻo i le vaʻa, e tatau ona e saunia mea uma e te manaʻomia:

  • fualaau
  • fafaga i vai
  • tauau o le tauau
  • uʻu meaʻai.

O aʻa o laau ua saunia mo le totoina e tatau ona totoina i totonu o le masa o le omea, vermicompost poo i se fofo o le aʻa e faaosofia ai ina ia aua le mimiti i le ea. Ona mafai loa lea ona e alu tuusao i le totoina o vine vao.

Aua neʻi faʻamagoina aʻa o fualaau o strawberries

O le faʻavaeina o loʻo aofia ai ni laasaga mulimuli:

  1. I le nofoaga sauniuni, o se pu e faia i se vaʻapoʻa poʻo ni laina, o le mamao i le va e tatau ona fetaui ma le mea na filifilia - tulaʻi pe toʻatasi.
  2. Taofiofia le fatuina e le apega o le fatu, ma tuu lemu i totonu o le pu poʻo le tootoo. E tatau ona faʻamautinoa o aʻa o le laau o loʻo faʻatulaga saʻo i lalo. I lenei tulaga, o le sosolo o aʻa e fausia i luga o le umi atoa. O aʻa, lea, pe a totoina, e punou i luga, o le a toetoe lava a oti.
  3. Totoina togalaau vao o loʻo ufiufi ile palapala i le maualuga o le "fatu" - o le fatuga apical ma le faʻapipiʻiina o le palapala ile vao i ou lima.
  4. A uma ona totōina, ona faʻafefe lea o fua. E tatau ona fai lenei mea i ni laasaga, ia faaeteete ina ia le faʻaalia aʻa o laau.
  5. Pe a faʻafefe uma le vai, o le eleele o loʻo faʻataʻoto i le vaomago e mulimulitaina i le peat, o le tilotilo vaovao, vao vao vao.

    Pe a totoina togalaau togalaau, o le fatu o le apical - o le "fatu" e tatau ona i luga o le eleele

E le taliaina le faatumuina o le fatu apical - o le "fatu" o le fatuina ma le eleele - o lenei mea o le a mafua ai ona le lelei le atinae, leai se fualaau aina ma le oti.

Le totoina o strawberries i vaega maualalo, ina ia aloese mai le malosi o le eleele, e fautuaina e mamanuina moega. I le nofoaga na filifilia, faailoga lapopoa o le moega i le lumanaʻi ma faʻapipiʻi le pito ma faʻamavae pa. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga laupapa, tapuni puipui, faʻasologa o metala, tila. O le potu teuteu o le moega ua tumu i eleele lauusiusi lelei ma ua totoina strawberries e tusa ai ma le masani masani.

Vitio: totōina strawberries i luga o le eleele

Totoina togalaau vine i le lio

Mo le totoina o vine vao, o le avanoa o le pusa tafatafa o le fualaau aina o fualaau aina suamalie e talafeagai lelei.

  1. I totonu o le lala o le lala laau i totonu o se laina o le 50-70 cm, faʻamalo le eleele i le loloto o le 8-10 cm e puipuia le faaleagaina i aʻa.
  2. Latou te aumaia 4-5 pakete o le humus, o le fagu lita o fafie, 0.5 ipu o le faʻalavelave faʻalavelave.
  3. O le eleele ua matua faʻafefiloi ma fugalaʻau, faʻafeiloaʻi ma se rake ma fualaau 5-7 mai fafo o strawberries.
  4. E faʻamalūlūina ma mulimulitaʻi i vaomago po o vao mamago i se laulau o le itiiti ifo ma le 5 cm. E taua tele le le mulipulu o le mulch i le togavao ma le ogalaau.

    Pe a totoina togalaau o togalaau i totonu o le lio faataamilo, o le laau ma le fatu e lagona lelei

Faatasi ai ma lenei totoina i le "moega fugalaau", e tofu uma le seleselega ma laau toto: e leai se togi o le susu, vao leaga e le tupu, o le palapala e le gaoia ma manava. I le tolu tausaga mulimuli ane, pe a tupu le palealii o le laau ma o le a maua ai le tele o le paolo, o strawberries o le a suia i se isi nofoaga.

Ua sili atu ma le tasi ona ou matauina: latou te totoina se laau toto, ma i le 3-4 aso talu ona totoina, ua amata ona latou fafagaina i fugalaisa po o le faamamaina. O se mea sese lenei. Mo le lua vaiaso talu ona totoina, e le manaʻomia ona fafaga meaʻai. Ma faʻalavelave e tupu ona o le mea moni e faapea, i le tausaga muamua talu ona totō le tautotogo ia Iuni poʻo Iulai, latou te faʻamoemoe tele vine ma se fua tele mai le laau. A latou vaʻavaʻai atu i se ogalaau e le o se tele ma, ioe, o se fualaau aina laitiiti, latou te le fiafia i le eseese. I le tausaga muamua, o le a tuʻuina atu e le laau i le fale, ae ua vave ona faʻamasinoina le taua ma le faʻapalapala o le vailaʻau i lenei pusa. O le seleselega atoa mai aso eseese (fualaau aina i lea taimi i lea vaitau) e tatau ona na o le tausaga e sosoo ai. I ituaiga eseese o aso, o fugalaau muamua e aliali i le tautotogo pe a uma ona totoina, e tatau ona aveeseina, ona oʻo lea i le tau o le autumn o le a mafai ona seleseleina.

Yulia Babenko, faifaatoaga alofa, Voronezh

Mekasini Faatoaga a le Aiga, Nu. 3, 2010

Tausia ma fafaga

A maeʻa ona totōina, e manaʻomia ona tausia lelei strawberries - faʻavalea vai, tatala le palapala ma aveese vao. I le lua tausaga muamua, o fuālaʻau e le faʻapalapala, latou te manaʻomia na o le fugalaau pe a totoina. O fualaau aina e fafagaina pe a fai e le lava meaʻai i le eleele poʻo le malulu o timuga ma timuga faaumiumi. I le avea ai ma se pito i luga, e mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau faʻapitoa faigata (o le aofaiga e tuʻuina i le 1 sq. M. Moega):

  • nitrophosco - 20 g;
  • nitroammofosku - 18 g;
  • diamamophos - 12 g;
  • ammophos - 11 g.

E faʻafeiloaʻi i latou i totonu o le togavao ma le loloto o le 10-12 cm, faʻataʻoto i le laina i se mamao e 15 cm mai le laina. A maeʻa ona fai le pito i luga, ona sasaa lea o le palapala i totonu o le fale ma faʻafefe ile eleele pe mulched. Ole laei pito i luga Foliar e faia aʻo lumanaʻi foliga o peduncles e ala i le lelei o le faʻapalaina o le mineral-mineral.

Vitio: fafagaina strawberries i le tautotogo

Afai, a uma ona totōina strawberries i luga o le eleele poʻo luga o moega, e vevela, timu vevela, e fautuaina e teuina ni vao tipi mo ni nai aso. E tatau ona faia lenei mea ina ia faʻamalosi ai le aʻa o laau talavou ma le faʻasao mai laulaau e itiiti lava. Mo le ufiufi, e mafai ona e faʻaogaina ni laupepa (e lafo saʻo i luga o le vao totō), o se upega faapitoa (e toso i luga o le fanua e tulaʻi ai) poʻo auala e faʻaleleia (pakete, pusa mai vine, pesini).

Totoina o toga

Pe a manaʻomia le toe faʻaleleia o togalaau o togalaau togalaau, o le fesili o le totō e tupu mai. E masani lava, faʻasalalau faʻasalalau e faʻaaoga ai faʻalaʻo e afaina ai le musika.

O fugafiti o ni gaʻo umi, e mafai ona fetuutuunai lea e faia mai i le vao o le vaega pito i lalo o le pu (tuputupu aʻe faaletausaga o le laau). O loʻo faʻateleina i latou ina ua maeʻa le taimi o fualaau aina. I luga o vaovao o vao vao e ola mo laau (o le laau e taʻua o tina), ma i luga o talavou e le totoina laau, latou te ola muamua nai lo fualaau aina. I luga o musele taitasi, o lona afafine teine ​​o loʻo faia - o taoto ma se musika fou. E mafai e laʻau vao uma ona aumai mai le 10 i le 30 mustaches.

Ae peitai, mo fale fou, e le fautuaina ni laupepa mai fualaau aina, ina ia le mafai ona faʻafeiloaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi faʻatasi ma i latou. Mo le faʻaleleia o fualaau faʻaleleia o le siosiomaga e leai se faʻamaʻi, e faʻaaogaina ai ava ava e le mafai ona totoina. Ina ia maua ni laau maualuga, o le tina ua totoina i luga o se nofoaga ma eleele lelei lelei, atonu e puipuia mai matagi ma sina paolo. O le mea sili ona lelei e manatu o le 'upega tafaʻi lea na tupu ai le lekila po o le fatuina o saito aʻo leʻi selesele strawberries, poʻo le nofoaga i lalo o vavao uliuli (e aunoa ma se laau totō).

E totoina vine i le tina ava

O paʻu mo laau toto ua tupu aʻe tasi, o le maualuga o le lua tausaga. I le avea ai o se tulafono, e totoina ai ituaiga o fualaʻau i le tina ava; ua totoina i le tautotogo (ogatotonu o Me) poo le autumn (i le amataga o Aukuso po o le amataga o Setema).

  1. E aveeseina fugalaau i luga o vao uterine.
  2. Pe a fai e le togavao se puʻupuʻu i le taʻavale, e tuʻuina atu i luga o laina.
  3. O loʻo tuʻuina faʻapitoa i le eleele ma faʻafefeteina i le eleele mo le maua.
  4. I le faagasologa o le totoina o laau, e masani ona faasūsūina i le faʻaaogāina o sprinklers poʻo le tuʻuina foi o se pulumu. Faʻaaogāina o le vai i le taimi o le faʻavaivai e tatau ona itiiti ifo i le 1.5-2 pakete i le sikuea 1. m
  5. A uma ona faʻasusu, o le a vavalalata ma faʻafefete le alofilima.
  6. E faʻamafunaina vao leaga e ala i le pulupuluina ma fofo o vaovao.

Ata pue: totoina ma totoina togalaau togalaau vine

O fua o le lelei e tatau ona:

  • tausaga;
  • ma aʻa o 5-7 cm pe sili atu;
  • ma le 3-5 (ma sili atu) laʻau ua lelei ona atiaʻe;
  • e aunoa ma le faʻaaogaina o masini ma faailoilo o le lalagaina;
  • faʻatasi ai ma se fatu fatu apical ua atiaeina i luga o le pu;
  • faʻatasi ai ma se aʻa aʻa.

    O fua o togalaau togalaau e tatau ona i ai se tupuga lelei

Mo le totoina o le autumn, ua totoina ai laau toto i Aukuso poo Oketopa ma vave totoina i le eleele. Afai o le totoina o loʻo fuafuaina i le tautotogo, e faʻamaʻaʻaina fatu laau i le maualalo o le ea ma le palapala i le masina o Oketopa ma Novema, ona gagau ai lea ma peleina laʻau. O togalaau e tatau ona togafitia i le fungicide, tuu i totonu o taga palasitika ma teuina i totonu o le pusaaisa i le vevela o le 0-3 ° C poo le faleisa. O nei fualaau e taua o le fulu.

O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o fualaau faila o le "frigo" (eli fatu ua teuina i totonu o le pusa tioata i totonu o le pusaaisa ao le i totoina) ua maua nisi molimau i tausaga talu ai nei. O le lelei o lenei fatuga o le teuina i totonu o le pusaaisa i -20 ° C ma e mafai ona ave mo le totō i le taimi sili ona lelei. I le itu i saute, sa fautuaina e saienitisi fualaau mo le teuina ia Novema ma Tesema, i le sili atu i matu - Oketopa ma Novema. O le faailoga autu o le saunia o laau o se lanu lanu enaena o aʻa e afua mai i le rhizome. I laau eliina, e tatau ona fufuluina le palapala mai aʻa i 2-3 inumaga. Ua aveese laulaau, ua faapipiiina laau ma tuu i totonu o taga pusa palama pepa palama e 0.05 mm, ua togafitia i se vaifofo o Fundazole, ua pipiʻi ma faamau.

E. Yaroslavtsev, sui auai o tomai faasaienisi.

Faʻamaumauga mo le Puipuiga o Aiga, Nu. 2, 2010

Vitio: totoina vine toto

E masani ona tupu e matua lelei le faʻatoʻaga i le tele o togalaau e totoina, ae o le totoina e manaʻomia ai le faʻafouina. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina fatu mai lau lava 'upega tafaʻilagi. I lenei tulaga, e manaʻomia le faamamaina mai meaola faalafua, e faia ai le faʻamaʻiina. O le auala sili ona faatuatuaina o le faʻafefeina lea o laau i le vevela. O lenei metotia e mafua ai le faʻaleagaina o le nematode ma le faʻatau vine. O le vevela o laau o le a mauaa aʻa i le tautotogo.

O le taimi sili mo le togafitiga o vevela o le amataga o le tautotogo, ao malolo laau.

  1. Ave ni atigi pusa eseese se lua. Tasi le vai e tuu i le isi ina ia i ai i le va oi latou le avanoa avanoa mo vai.
  2. I le pito i lalo o se pusa lapoa, o poloka laupapa o loʻo tuʻuina i luga o le lua, totonu o fagu totonu.
  3. O ipu uma e lua ua tumu i le vevela ma vevela. E tatau ona iai le vai +48 ºF. O se faʻafanoga o loʻo i lalo e leai se aoga - e le faʻaumatia ia meaola faalafua.
  4. O laʻau e tuʻuina i lalo "pito i lalo" faʻatasi ma aʻa i totonu o le pusa i totonu mo le 15 minute.
  5. Ona aveeseina lea ma faatofuina i le auala lava lea e tasi mo le 10-15 minute i le vai malulu, ma sili atu foi - i se vaivai vaivai ma le vaivai, o le kulimi lanu piniki o le potassium.

Ina ia fuaina le vevela aʻo faagasolo le gaosiga o le fatu, e faʻaaogaina se vaiinu vai faapitoa ma vaevaega o le 0.5 ºС.

Afai ua fuafua e faʻaaoga le totoina o laau mo le totoina o le strawberries, e tatau foi ona gaosia mo le faʻapalapala. A leai, o laau totō e totoina i le auala lava lea e pei ona faamatalaina i le vaega "Totoina o le strawberries i fualaau."

Ina ua uma ona maua ni fatu, na ou tipi ese laulaau, ma na o le tasi le lau laau ma le fatu e totoe. Ou te siaki ma le faaeteete aʻa, tipi ese vaega uma ua pala i ni mea maloloina. A o lei totoina, o meaʻai ua saunia i lenei auala ua tuʻuina atu mo le 10 minute i se vaifofo o le Tiovit-Jet, faʻaitiitia e tusa ai ma faatonuga, poʻo se tali o le sulfur colloidal. A maeʻa lena mea, ou te fufuluina fualaau i le vai. Ou te sasaa le totōina o pu i se vaifofo o le lotomaualalo. Ou te tuu le fatu laau i totonu o le pu ina ia le mafai ona liu aʻa ma fatu i le maualuga o le eleele.

Yulia Babenko, faifaatoaga alofa, Voronezh

Mekasini Faatoaga a le Aiga, Nu. 3, 2010

Tuʻu i lalo o mea ufiufi uliuli

Ina ia faatelevave le fua o le seleselega i tausaga talu ai nei, e faʻaaogaina ai le kiliva palasitika. E aoga lenei mea ona:

  • i luga o se aso vevela, o le palapala i lalo o le ata uliuli e sili atu ona vave mafanafana ma malolosi, ma i le afiafi o le ata e tumau le vevela mo se taimi umi;
  • susu o le eleele i totonu o le eleele ua teuina mo se taimi umi, talu ai o le aveeseina o le vai mai lalo o le ata e itiiti lava;
  • e leai se mea e manaʻomia mo le veleina masani o vao; o le palapala ile laina e le tatalaina. I le tausaga muamua o le fuaina o laau, vao vao e vela i laau (i totonu o pupuni o le ata) ma tatala vavae 3-4 taimi;
  • e leai se fesoʻotaʻiga o vine i le eleele, o lea latou te tumau ai i le mama i le taimi atoa o le matua. I le faaopoopo atu, e leai se lamatiaga o faʻamaʻi o togalaau faʻasalalau ma faʻamaʻi faʻaleagaina ma faʻaleagaina e faʻamaʻi;
  • o le musele ma soʻo e le aʻa ma e faigofie lava ona aveese pe a manaʻomia;
  • e mafai ona faʻaaogaina le ata i luga o se tasi moega poʻo se fasi fanua i le taimi atoa o le galueaina o strawberries, o lona uiga, e oo atu i le 3-4 tausaga.

    E mafai ona faʻaaogaina le lanu uliuli mo meaʻai mo le 2-3 tausaga

O le le lelei o le faʻalauteleina o le strawberries e faʻaaoga ai se ata uliuli e aofia ai:

  • le le fiafia i le fausiaina o laau e ala i avanoa mo le totoina;
  • faʻafefeteina i le tulaga o vevela vevela i le taumafanafana - e mafai ona susunuina afi ile laulaau. Ina ia aloese mai lenei mea, i le taumafanafana ma le vevela malosi, vaovao po o vao mamago e tatau ona salalau i luga o le ata tifaga.

Totoga vine i lalo o se ata uliuli i lenei auala:

  1. O se moega ua saunia ma faʻafefeteina i le auala masani e ufiufi i se ata uliuli, faʻafefe i tafatafa o le pito poʻo le faʻapipiʻiina o pito i mea e faʻaaogaina (laupapa, faʻamaufaʻailoga uamea, pusa paʻu, ma isi).
  2. E tusa ai ma le masani o le totoina o togafitiga, o pupuu e i ai le lapisi o le 5-7 cm ua vaeluaina i totonu o le ata, lea e totoina ai totō.

I le taumalulu, o aʻa o strawberries i lalo o le ata e puipuia mai le malulu, ma i le tautotogo o le kiona i luga o le eleele uliuli e liusuavai muamua ma o le lalolagi e sili atu ona vave vevela. O le taimi lava e paʻu ai le kiona, e mafai ona tuʻuina arcs i luga ae o le moega ma ufiufi i se ata vali. Faatasi ai ma lenei metotia o le malutaga, e fuga mai ai strawberries i le 2 vaiaso muamua atu nai lo le le maua. Faatasi ai ma le amataga o le ola, e tatau ona siitia le ata i le tasi itu e maua ai le ea ma le avanoa e iniseti mo le faaleagaina o laau.

I le taimi e fufulu ai, e tatau ona siitia le ata i luga aʻe o le selu i le tasi itu e maua ai le ea ma le avanoa mo le eleelea e iniseti

Afai e tatau ona faʻalauteleina fualaʻau i luga o se ata uliuli, latou te faia lenei mea:

  1. O se musele ma ni laupepa o loʻo tuʻuina i luga o se atigipusa e iai le eleele malulu ma faʻapipiʻi i le uaea.
  2. A aʻapa le aʻa, e vavae ese ma faʻapipiʻi i se nofoaga tumau.

O se sui mo se ata vailaʻau e mafai ona taugofie (5-6 taimi sili atu le taugofie nai lo se ata tifaga) pepa faapitoa o le thermohydrophobic, lea e faʻamavae pe a maeʻa lona soifuaga, e aunoa ma le pisia o le eleele.

Yu.V. Trunov, Doctor of Sciences Sciences, Polofesa

"Fualaau aina." Fale Lomiga "KolosS", Moscow, 2012

I le avea ai o se mea sili ona lata mai ma aoga mo le totoina o togalaau o togalaau i se auala ufiufi, o mea e le o ni mea e faʻaaogaina - agrotex poʻo le lanu uliuli. O nei mea e faʻatusatusa lelei i le kiriata palasitika ona o lo latou hygroscopic (o lona uiga, lemu le susu) ma manava, o lea e faigofie tele ai le faʻamalosia ma le faʻalauiloaina o le eleele.

Vitio: totoina togalaau i lalo o mea taufaatoaga

Suʻeina togalaau i le tautotogo

E iloa lelei e ola lelei togalaau togalaau ma fua tele i le nofoaga e tasi mo le 3-4 tausaga. Ona faʻaitiitia ai lea o le seleselega ma le lelei o vine. Ina ia faaumiumi le fuaina o laau totō, ua totoina i se nofoaga fou. E le o se mea talafeagai le gaosia o strawberries ma fualaau. E lua poʻo le tolu tausaga le matua e lelei atoatoa mo lenei mea, aemaise lava pe afai o le ituaiga o loʻo i ai uiga maualuga.

E mafai ona e faʻapipiʻiina, faʻapea foʻi le tulaueleele, i le tautotogo, taumafanafana po o le tautoulu - faʻalagolago i mea tau tau ma tulaga fesuiaiga. I le itu i saute, o le autumn ua manatu o le taimi sili lea mo le totoina o laau, ina ia fuga mai le vao totogo i le tautotogo ma fua mai ai se fua. I le itu i mātū ma le vaeluagalemu, e sili atu ona lelei le toe faʻaleleia o le tautotogo.

Vitio: vaovao totoina i le tautotogo

O se fuafuaga fou mo le tuputupu aʻe o le strawberries o loʻo saunia tutusa i se fuafuaga mo le totoina o fatu laau poʻo fualaau. O le gaioiga o le gaosiga e tutusa uma lava ma le totoina o le togalaau, ma na o le pau lava le eseesega e faapea, pe a suia le laau, ona eli ese lea ma se vaega o le eleele o siomia ai aʻa. E le mafai ona tanumia loloto le togavao o le strawberries i luga o le eleele, e tatau ona tumau pea le laʻau apical i le maualuga o le eleele. A maeʻa le toe totoina, e tatau ona faʻafefeteina tele le laau ma mulimulitaʻi palapala ile vao.

Totoina o strawberries i itulagi

A o le totoina ma le totoina o togalaau aina i le itulagi, e tatau i se tasi ona manatu i tulaga o le tau, o le umi o le taimi mafanafana ma le vevela o le ea i le tautotogo ma le taumafanafana, o le tele ma le le lava o le kiona i le taumalulu, o le gasegase po o le suavai i le palapala, ma isi. naʻo lalo ifo o le kiona. Faʻaitiitia le vevela ile pito iʻu o le autumn i le -10 ºC i le toesea o le kiona e mafua ai le malulu o laau, ma i le -15 ºC o lo latou oti. I lalo o se papa o le kiona ma le mafiafia o le 20 cm pe sili atu, o strawberries e faʻafefe gutu pupuu e oo atu i -25-30 ºI. I le tele o eria, o le mea e sili ona matautia o matala matala i le vevela i le tautoulu, aʻo lei paʻu le kiona, ma i le tautotogo, pe a liusuavai.

I Belarus

O le taimi sili mo le totoina o strawberries i Belarus o le tautotogo - o le vaiaso mulimuli o Aperila poʻo le amataga o Me. I le taimi nei, ua maeʻa le mafanafana o le palapala, ma o le malulu o le ea o loʻo tausia i totonu o le 10-18 ºC. O lenei mea e mafai ai e talavou laiti ona maua aʻa ma amata vave ona atiina ae le aʻa ma le vegetative system. Talu ai ona o le taumafanafana i Belarus e puupuu, e malulu ma timuga, o ituaiga faʻasalalaʻau faʻapitoa e vave ona tupu ma fua mai:

  • Kokinskaya vave
  • Lviv vave.

E fetaui lelei mo Belarus ma ituaiga eseese o fua o fua e fua mai:

  • Taaloga laisy,
  • Roxana

Faʻataʻitaʻiga: ata eseese o togalaau faʻasaga vine e fua tele mo Belarus

O le toe faatauina o ituaiga ua faamaonia ai foi i latou lava. O le mea aupito sili ona aoga o laau taʻitasi ma lua tausaga le matutua, i tausaga mulimuli ane, o le fua o le seleselega ua faʻaitiitia faʻaitiitia. E mafua lenei mea i le malulu ma le malulu o le tau o Belarus. E le gata i lea, i le malulu o le mafanafana ma sina kiona, o strawberries e mafai ona malolo.

Mo le totoina, slopes of orientations south and southwestern, o le pito sili ona uumi e le la, e sili ona talafeagai. Afai o le saite mo le totoina o eleele eleʻele, e tatau ona totō strawberries i luga o suti e aloese ai mai le aʻafia e le lauulu enaena. I le tele o Belarus, o le palapala palapala e fetaui mo le totoina o lenei fua, sei vagana ai eleele laugatasi ma eleele lanu.

O le faʻatoʻaga o se tulaga masani, e mafai ona totōina uma i lalo o le palapala ma i lalo o le ufiufi i se ata tifaga poʻo se faʻamaʻi. Aʻo leʻi malulu le tau malulu, o moega ma togalaau faʻasaga e tatau ona mulumulu ma ufiufi i vaovao, seedust, ata tifaga poʻo lau lauʻeleʻele. I le taimi o le taumalulu, e fautuaina le faaopoopoina o le kiona i luga o moega.

I Ukraine

O togalaau o togalaau aina i Iukureini ua avea o se tasi o togalaau autu. O lona faʻatoʻaga e faafaigofieina e se lau malulu, mafanafana ma le eleele pelenozem. O vaega autu o le galueaina o aga masani o le itu i saute ma sisifo o Ukraine.

Vitio: totoina o fualaau i Ukraine

O fualaau aina e totoina i le taimi atoa mafanafana, mai le amataga o Mati ia Aokuso. I le itu i saute i le amataga o le tautotogo, i le ogatotonu ma sisifo - i le faaiuga o Aperila poʻo le amataga o Me. Faʻafetai i le agamalūlū, e totoina vave strawberries i le tautoulu ina ia mafai ai ona maua muamua fualaau toto i le tautotogo ma le taumafanafana o le tausaga a sau.

Mo le totoina i le itu i saute, o nofoaga e iai le itu i mātū ma matu-sisifo o le mea e sili ona lelei, talu ai i le itu i saute ma sisifo o le eleele e vave tele le susu. O le totoina ma le tausiga o strawberries i Ukraine e le ese mai i tagata masani, ae i le tau vevela i le tau vevela, e tatau ona maua ai togalaau e masani ai ma vai inu.

I Siberia

I Siberia, o laau totō vine e sili ona totoina i le tautotogo, mai le amataga o Aperila i le ogatotonu o May. E ui o nisi tagata fai togalaau e sili atu le totoina o le autumn. Mo le totoina o laau, o le taumalulu-malosi, o le vave ona totoina o ituaiga o le faateleina o le tetee atu i faamaʻi fungal e sili ona talafeagai. I totonu o vaipanoa Siberia, o fualaau faʻatoʻaga e fua mai ma le mausali mo le lua tausaga, ona tatau lea ona faafouina togalaau.

Ina ia mafai ona aloese mai le gaogao o vao i le tautoulu, fautuaina e ufiufi ia laau pe a uma ona faʻavae le malulu o le ea i le -2 ºC. I le avea ai o se malutaga mo strawberries mo le taumalulu, mulch, agromaterial, ma le ata tifaga o loo faaaogaina. I le tautotogo, i le taimi o le suavai, ina ia aloese mai le tafeina o laau i luga o moega, o le taofia o le kiona e tatau ona faia e faaaoga ai talita poʻo lala lapopoa.

A o faagasolo taimi i Siberia, o le taofiga o le kiona e tatau ona faia i luga o moega ma togalaau selesele e aloese ai mai le taalili o vao

O le faagasologa o le totoina ma le toe totoina o togalaau i Siberia e ese mai le masani. Mo le faʻamalosiina o laau ma fua lelei i le tautotogo, e faaopoopoina laei foliar faaopoopo i soʻo se mea e faʻaleleia ai fualaau. Faʻaleleia fualaʻau:

  • aʻo lei tupu
  • pe a tautau vine
  • i le taimi o le matua o le seleselega.

Vitio: fualaʻau vao i lalo o mea ufiufi

Faʻateleina le tosina atu o le faatoʻaga i le faʻatoʻagaina o togalaau faʻatoʻaga. O lenei mea e aofia ai le totoina o laau toto i lalo o fale ata (amataga po o le faaiuga o Iuni), tuputupu aʻe o vine e faaaoga ai tekonolosi masani (lua tausaga o Iuni po o le faaiuga o Iulai), e faaaoga ai greenhouses (mai Ianuari ia Me ma mai ia Setema ia Tesema). O metotia uma o le totoina ma le totoina o togalaau aina, o le autu o le tausiga lelei ma tekinolosi taufaatoaga, o le a maua mai ai fua maualuluga o fua suamalie.