Laʻau

Echinacea purpurea ma isi ituaiga laau toto

O le Echinacea purpurea o se mea e le faʻapitoa ma le le faʻaleagaina. Ae ui i lea, mo le tuputupu ae masani ma atinae, e manaʻomia e ia le tausiga lelei.

Echinacea purpurea

O le Echinacea o se fugalaau e patino i le aiga o Astrov. Na faamatalaina e C. Linnaeus. O le laau ei ai sona aafiaga faʻapitoa i le tino. E faʻaaogaina i faʻalanuʻu ma aganuʻu masani. E lauiloa foi o ia i le mamanu.

Echinacea o se fugalaau matagofie o se ituaiga rhizome. I lalo o tulaga masani, e tupu ai i le konetineta i Amerika i Matu. E tufatufa le fugalaau i luga o mauga ma mauga. E oo lava i Initia Initia Amerika sa latou iloa mea e faʻamalolo ai lenei laau, o lea na tupu ai ma faʻaaogaina i luga o se fua tele.

O a foliga o Echinacea?

O le igoa o le fugalaau e faauigaina o le "prickly hedgehog." E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o lona aʻa o se mea leaga. O le maualuga o le laau e mafai ona oʻo atu i le 1.5 m. O lapisi laʻau e lautele, faʻasaga agai i le pito. Inflorescences e pei o le chamomile. Fugalaau e mafai ona mumu, paʻepaʻe, samasama ma le piniki. O le fugalaau e amata i le afa lona lua o Iulai ma e lua masina.

Mea aoga

O le Echinacea (fugalaau) e mafai ona i ai sona faʻamalologa i le tino. O aʻa ma vaega e ola i luga aʻe o le eleele o loʻo i ai se tele o vitamini ma minerale. Faʻatasi, latou te maua le antiviral, antimicrobial, faʻamaʻi faʻamaʻi ma aʻafia ai aʻafiaga.

Gymnocalycium: faʻafefiloi ma isi ituaiga o laau totō ma cactus tausiga i le fale

I luga o le faavae o echinacea, o vailaau eseese o loʻo gaosia. O mea aoga o le echinacea e saofagā i se vave vave manuia. Latou te faamalosia foi le tino, faʻafouina le soifua maloloina faaletino ma le mafaufau, e aʻafia ai le vave faʻamalolo o manua, faʻamalolo le tonsillitis ma le tonsillitis, ma faʻaleleia le toto toto.

Taua! O le Echinacea o se tagata maʻi mamaʻi malosi. Ma o ana tapenapenaga e solia mo le faʻaaogaina e le maʻitaga, lactating, tamaiti laiti, tagata e ono aʻafia i gasegase o le tino. O le togafitiga o le tagata lava ia e matautia tele, o le mea lea, e tatau ona faia muamua se feutagaiga ma se fomaʻi.

O le Echinacea e lauiloa foi i le teuteuga o le togalaau. O le a sili atu lona foliga i tua o le 'upega tafaʻilagi. E masani ona totoina i tafatafa ane o dahlias, yarrow, rudbeckia, salvia ma isi mea totino teuteu.

Ituaiga o Echinacea

Inisiua o le Orchid: nofoaga pogisa ma isi ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma a latou togafitiga

Echinacea - o le mutia, faʻaopopo i le lanu violē, ei ai isi ituaiga ma ituaiga. I le natura, e tusa ma le iva ituaiga o fugalaau. Faatoaga e masani ona faaaoga vailaau lanu viole-lanu. O loʻo taua i lalo se faʻamatalaga o ituaiga sili ona lauiloa o Echinacea.

Hot papaya

O le Echinacea Hot Papaya e lanu mumu faʻalua ma se lanu moli. O le laau e tupu i le 80 cm. O le umi o fugalaau e 8 cm.

Aicherb

O le Echinacea Eicherb e oʻo i le 80 cm. O fugalaau e lanu piniki.

Faʻaopoopoga

O le Echinacea Eccentric o se faʻatoʻaga tele. O le maualuga maualuga o le vao e 60 cm. O mea e sili ona maualuga e foliga mai o se polo. O le nofoaga tutotonu e maualuga, ma o loo galo i lalo ia petals. Muamua, o fugalaau e lanu moli sesega, ona suia ai lea o lanu i le mumu mumu.

Vaʻai Faʻafeagai

Paʻepaʻe

O le Echinacea lanu paʻepaʻe o se laau laʻau faʻamalosi. O lona maualuga e oʻo atu i le 80 cm. O paʻu e vali paʻepaʻe. Fugalaau e maualuga mea e faʻamalolo ai.

Yellow

E i ai fugalaau lapoa o le Echinacea. O lona gaʻo e samasama samasama, ma o le nofoaga tutotonu o loʻo i ai le sukalati. Mo lona tuputupu ae, o eleele matala ma se la e susulu.

Milkshake

O le Echinacea Milkshake o fugalaau tetele. E foliga mai o pombet o se lanu lanumeamata. O le ogatotonu o le moli. E valiina petals i se lanu paʻepaʻe papaʻe. Fugalaau e tupu i totonu o le lua masina. Shrub e oʻo atu i le 1.5 m.

Vaʻai Milkshake

Guava

Faʻataʻi i totonu o faʻafefiloi ma fugalaau fugalaau. E oʻo atu i le 80-100 cm. O fugalaau e tetele ma e lua mumu mumu. Faʻasolo lau laʻau. Le lanu o laulaau e lanumeamata. O nisi taimi ei ai le lanu violē i le faʻavae.

Guava vaaiga

Isi ituaiga lauiloa:

  • Butterfly. E oo i le 40 cm. O fugalaau e lanu piniki, ma o le nofoaga tutotonu e lanu enaena;
  • O Burgundy o se faʻalelei. O fugalaau e tetele tele, o paʻu ua vali i le lanu o le uaina Burgundy. Inflorescences e matua manaia lava;
  • Marmalade. E oʻo atu i le 80 cm, faʻaputuina o lanu moli lanu mumu, terry;
  • Toa. E oʻo atu i le 50 cm, o loʻo i ai se lanu enaena;
  • Pulu mumu. E mafai ona oʻo atu i le 1.3 cm, e iai ni peti piniki ma se mumu mumu.

Tagaʻi Papama

Totoina ma le tausiga

Rosa Ballerina ma isi ituaiga musky ma le faʻamatalaga

O le totōina ma le tausia o le paʻu lanu violē i fafo e le o se faʻalavelave faigata. E mafai ona e totoina i le tautotogo po o le tautotogo. E masani lava ona totoina se laau pe a uma ona vaeluaina le togavao. E mafai ona tupu se fugalaau mai fatu. Ae peitai, o lenei metotia e talafeagai mo na o meaola e totoina. O le nofoaga e fuafua e totoina ai le fugalaau e tatau ona malamalama, ma o le palapala e tatau ona lelei ma togafitiga mai vao leaga.

Taua! Lanu ma susu palapala e le talafeagai mo le galueaiina.

Faʻamasinoga faʻalelei:

  1. Faia ni pu e tusa ma le 50 mm loloto. E tatau ona i ai se mamao o le itiiti ifo ma le 30 cm i va o vaieli.
  2. Tuu le faapalaga ile pito i lalo.
  3. Plant Echinacea.
  4. Suavai lelei.

Afai e ola le laau i totonu o se fagu, o le lua e tatau ona tusa ma le 0.4 m. E tumu i le faapalaga, togalaau aina ma le oneone. Ua suia le laau i totonu o se lua ma se faaputuga eleele.

Faʻasa

O le laau e fafagaina i le afiafi. Faia tele ma masani.

Laʻei pito sili

I le lona lua o tausaga o le tuputupu ae, ua fafagaina le laau i le efuefu o laau ma pala palapaila. Faafetai i lenei mea, e tupu tele fua o fualaau. Laei pito i luga e faia i le tautotogo ma pe a uma ona fuga ese fugalaau mai le laau.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

I le taimi o le fugalaau, tausi lelei le fugalaau. I le pito i luga o le laei, e taua le filifilia o fesuiaiga o minerale faigata, lea e aofia ai le potassium phosphate.

Taua! Afai e te fuafua e faʻaaoga le fugalaau mo togafitiga faafomaʻi, ona faʻaaogaina lea o se laei.

Foafoaga ina ua uma le fuga

A maeʻa ona totogo le laau, sauniuni mo le taumalulu: tatau ona teuteu ma tilotilo vao.

Sauniga o le taumalulu

O le laau o loʻo fesiligia o le malulu lea. Afai e itiiti lava le kiona i le taumalulu, o le a mafai ona tuai le fugalaau. O lenei mea e sili ona lamatia mo vao laiti, e le o se tausaga le matua. Ina ia puipuia le fugalaau mai le oti, o le a vavae ese tipu mai le laau i aso mulimuli o Oketopa, ma o le ua uʻu e ufiufi i le mulch. Mai i luga e maua ai le malutaga ma laʻau mamago poo lala laau.

Faʻatauga auala

Ina ia ola i le echinacea, e mafai ona maua se tasi o metotia: totoina o laau poo se togalaau vegetative.

Mai fatu

Aoina fatu i le faaiuga o le vaitau. E faasolosolo malie ona fai lenei mea, o lea latou te vevela i vaitau eseese. E aveeseina fatu pe a uma le pogisa o le ato. E tatau ona aoina fatu ma totigilima. Ma le isi, e manaʻomia ona faʻavasega ma faʻamago. E maua foi pupu ua maeʻa i le faleoloa o le togalaau.

O mea totō e tatau ona totoina i le faaiuga o Fepuari. Totoina o Faatonuga:

  1. Fatuina sauniuniga. O loʻo faʻafefeteina i latou i le vai, aua e matua faigata lava o latou atigi. E afifi afifi i se solosolo, tuʻu i luga o se ipu ma faʻafefete i le vai. E taua le ulufale atu o le ea ia i latou.
  2. Pe a amata ona totogo fatu, ua totoina i totonu o se fagu i le loloto o le 5-7 mm.
  3. Le isi e tumu i le oneone. Ona susu lea o le eleele mai le fana fana.
  4. Ua ufiufi le fagu i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana.

Taua! O le faʻamaoniga o fatu e tatau ona faia i se fetaui, aua e mafai ona faia le totō loloto i ou tamatamailima.

O le palapala ile fatu e faʻamamaina i se fagu sulu. E le taliaina le susu o le susu. O le ata tifaga e tatau ona aveeseina mo sina taimi e faʻamaʻalo ai le fagu. O le a aliali mai i le 1.5-2 masina.

E faapefea ona ola mai fatu

Bush division

O lenei metotia e talafeagai i laau toto mai le 2 i le 4.5 tausaga. E mafai ona faʻaaoga le metotia i le amataga o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. Kili se laau ma vaeluaina i ni vaega. O tufatufaga uma e tatau ona i ai aʻa ma aʻa faaopoopo.
  2. Faʻamau le faʻaopoopoga i totonu o se faʻamalosi toto.
  3. Latou te toto i le eleele. E le manaʻomia le loloto o aʻa.

O le mea lea, o le tulaueleele ua maeʻa ona tatalaina. I le tau malulu, o le fugalaau ua totoina i totonu o se ipu, ma mai luga latou te ufiufi ai i le paʻu. A maeʻa le masina ma le afa, e tatau ona maua aʻa i vao. I le tautotogo, e mafai ona totoina le laau i le togalaau.

Maʻi ma meaʻai

O le laau o loʻo fesiligia e teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le faʻagasolo o maʻi e ono mafai ona o se tausiga le talafeagai. A vevela ma vevela i le taumafanafana, ma faʻalauteleina le faʻaleleia o le vevela, e mafai ona pisia le fale i le palapala vevela. I totonu o laau afaina, e aliali mai se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o lau. E tatau ona togafitia i latou ile vai ole Bordeaux.

O isi faʻamaʻi pipisi o cercosporosis ma septoria. Latou te amata i le mea moni o loʻo i luga o laʻau laʻau, ma ua mamae le laau i luma oo tatou mata. Afai e le o afaina tele le fugalaau, ona e manaʻomia lea ona e aveese vaega ua afaina. Afai e amata mea uma, ona togafitiina lea ma le fomaʻi.

Taua! A aʻafia i faʻamaʻi viral, o fugalaau e pala, ma lau lanu samasama ma mamago. I faʻamaʻi muamua, ua faʻaumatia ia laau, ma o le eleele e togafitia i se vaifofo o le paluga e masani ai.

Masalo o foliga mai o slugs, bugs and slobbery pennies. E faʻapotopoto e le lima le mea e teu ai. O le atigi laumei pagala ua salalau i luga o laulaau i totonu o se papa. O le a puipuia ai le salalau o le meaola. Insecticides e faʻaaogaina i iniseti.

Laʻau mamaʻi

<

Faatoaga togalaau

O faufautua atamai e fautuaina tulafono nei mo le tausiga ma le galueaina o le echinacea:

  • mo le taumalulu, o le laau e sili ona ufiufi i se laʻau oisa, lea ua saunia faapitoa mo lenei mea;
  • afai ei ai faafitauli i le fuga, e sili atu le taumafai e fai ni ituaiga eseese;
  • pe a uma ona totō fatu i totonu o se atigipusa latou te manaʻomia le faʻafeoloolo masani. A leai, atonu o le a le totogo fatu;
  • i le taimi o le totoina, e tatau ona saunia le eleele. O le faia o lenei mea, faapalaga, togalaau aina ma oneone oneone. Ua tumu vavae i lenei paluga;
  • i le nofoaga e tasi, e tupu echinacea e le sili atu i le lima tausaga. O le laau e tatau ona eli ma vaeluaina ma totō i nofoaga fou.

O le Echinacea o se fugalaau manaia e faʻamalosia i meatotino faʻamalolo. E le gata i lea, o se teuteuga matagofie o le fugalaau. O lona vao o loʻo i ai polysaccharides, o meaola oona, resins, ma suauu tāua. I le tausiga o togalaau, e le lelei le fale, ae afai e le o mulimulitaia tulafono o tausiga, e mafai ona maʻi ma mate le laau.