Laʻau

Fugalaau fugalaau - ola mai fatu i le fale

O le Atua o se fugalaau taʻitasi o le aiga o Kitipeti. E mafua ona o ituaiga o meaola o le Clarkia ona o lona foliga tutusa ma lona lanu susulu. I lenei aso, o lenei laau (tagatanuu i North and South America) ua salalau solo i le lalolagi atoa, ua avea o se mea taua e teuteu ai moega fugalaau, faapaologa ma paluga o auala.

O pulumu tetele a le atuaeti e fiafia i mata mo se taimi uumi. O se taʻusaga taʻitasi taʻitasi ma le malulu e faʻamalosi ai laau totoa, lalala ma paʻu, teuteu i laulaʻau lapopoa. E pei o logo pei o le taʻi 4 to 8 cm.

Faʻasologa o tulaga tuputupu aʻe

O le tele o fai togalaau e pei o Godetsia ona o lo latou le mautonu i le tuua, e faigofie ona tupu i soo se tulaga. O lona gafatia e faʻavavevave le faʻatagaina e mafai ai e ia ona filifili tulaga faʻamaoni faʻatele. O le mea lea, e masani ona asiasi mai o ia i togalaau mo togalaau.

Faʻafetai

Aoga Azalea ma Godetium e foliga tutusa ma le tasi - o se paluga o nei fugalaau e mafai ona maua i faleoloa fugalaau.

Filifilia o se nofoaga e fau ai, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e fiafia iai i eria e aunoa ma se ea ma se tamai penumbra. E le o se mea e sili ona mamafa ile eleele, ae e sili atu ona lelei i luga ole laʻau. O le le mautonu o le atuaetium e vevela e mafai ai ona vave toe faʻaleleia i le tautotogo pe a mavae suiga faʻafuaseʻi o le vevela. O lenei gafatia e mafai ai foi e le au faifaatoaga ona fiafia i laau vavalaʻau seia oʻo muamua i le kiona i le tautoulu.

Tuputupu aʻe atuaatua

Taua! Mo ituaiga eseese ma le tele o fualaau, e manaʻomia ai se togavao, ona o le tele o pulumu, e mafai ona punou i lalo eleele, ma o nisi taimi e paʻu. O lenei mea o le a faʻaleagaina ai le fugalaau ae le o le laau atoa.

E taua le fafagaina o fugalaau i faalua i le vaitau ma fugalaau ua saunia mo fugalaau fugalaau. O le a sili atu pe a fai o le fua o le laei pito i luga e laʻititi ifo nai lo le faʻamatalaga i luga o le afifi, talu ai o le atuatuʻa e tali lelei i meaʻai. O le faʻaogaina o mea taumafa e mafai ona aʻafia ai le laau.

E tatau ona sili atu le faatulagaina lelei o le suavai, talu ai o le susu ma lona malolo e mafua ai le magumaina o vaega eletise, faapea foi le pala o le aʻa. Ina ia puipuia nei faafitauli, e tatau ona faatulaga se alavai faigofie i le taimi o le totoina (sasaa pebbles poʻo le faalauteleina o le omea ile pito i lalo o pusa). Afai e tigaina le laau mai le suavai, o le fugalaau fugalaau ua afaina e tatau ona aveese atoa mai le fugalaau e puipuia ai le salalau o le afaina o aʻa.

E tatau ona aveʻeseʻese faʻamaʻi vave pe a maeʻa. O nei gaioiga e mafai ai ona e faʻasaoina le matagofie o le laau, ma faʻamalosi ai foi e totoina ni totō fou ma le tele o faʻavae o fou fou.

Aoga Godetzia e alofagia e aphids ma flears. O le mea lea, e masani ona mafatia o ia mai iniseti i totonu ma fafo. Ina ia puipuia le faʻaalia pe faʻaumatia le meaʻai, e mafai ona e faʻaaogāina se meafaigaluega faigofie - o se fofo o le faʻauʻu tagamea. E tatau ona sosolo pe a tulaʻi i le timuga o le tau poʻo le le itiiti ifo i le 12 itula ao leʻi timu.

Auala e Faʻapena ai i le Fale

Eustoma - tupu mai fatu i le fale
<

O le auala autu mo le fausiaina i luga o se 'upega tafaʻilagi poʻo le fale, o le faʻaaogaina lea o fatu laau fatu. O le luluina o fatu e mafai ona faia i luga o fualaau pe tuusaʻo i le eleele. O fatu o lenei agaifanua fugalaau e faigata, o le mea lea, o le germination e mafai ona tumau mo le 3-4 tausaga.

Fatuina o fatu

<

Auala e aoina ma saunia fatu

E leai ni fua faʻapitoa mo le saunia o fatu mo le luluina. Pau lava le taimi o le togafitiga o le paluka. A o leʻi lūlūina, o loʻo tuʻuina atu le meaʻai i se vaivaiga vaivai mo le 30-40 minute. O nisi fai togalaau pe a maeʻa lenei togafiti, faʻafefiloi fatu ma oneone mo le lelei o le lūlūina, ona e laiti tele ma susu.

Filifiliga ma sauniuniga o le palapala mo le lulu

O sauniuniga faapitoa mo le sui e le manaʻomia. Afai e faʻatau i totonu o se faleoloa, e mafai ona e lūlūina fatu i totonu o le faleoloa, ma siaki ai i taimi taʻitasi le tupuga mai o ni fatu. Afai e te filifili e kuka le paluga ia oe lava, e tatau ona e faatumauina na o vaega ole sauniuniga:

  • Peat - 1 vaega;
  • Faatoaga fanua - 1 vaega;
  • Laʻu - 0.5 vaega.

Faʻasalaga tuʻuina

O le tuputupu ae o godii mai fatu i le fale e le manaʻomia le faia o se filifiliga lelei mo le germination. O ona ituaiga uma e tupu lelei, e tusa lava pe totoina fatu i le taumalulu, o le mea autu lava e le pa'ū ifo le vevela i lalo ifo o le 25 tikeri i lalo o le zero, o le a amata mai fua muamua ma le liu o le kiona. I togalaau Rusia, azalezvetvetova godetia e masani lava ona maua, o lona totoina e mafua mai i le mea moni e tutusa lelei lava ona pulupulu ma le lush azalea fugalaau.

Savalivaliga mo le totoina o fatu

Ina ia maua ni fua lelei o le godetsia, totoina fatu mo laau totō poʻo vave i luga o se moega fugalaau, e tatau ona mafaufauina nisi tulafono faʻapitoa.

A lūlūina fatu i le lauʻeleʻele tatala, e tatau ona e filifilia muamua se nofoaga e puipuia mai faʻataʻitaʻi ma le susulu o le la. Ona o le malulu, o fatu e mafai ona lūlūina i se moega avanoa i le taimi lava e uma ai le kiona. E mafai ona lūlū ile palapala seia oʻo i le amataga o Me, faʻatino galuega nei i laʻasaga:

  • o le palapala o le 'upega tafaʻilagi' oloʻo faʻapalaina aʻo leʻi totoina ma le faʻaopoopoga o le humus poʻo le peat;
  • moa ma le loloto o le 2-3 cm ua faatulagaina, i se mamao e 10 i le 15 cm mai le tasi;
  • tafu taitasi ia togalaau i vai mafanafana aʻo lei totoina;
  • o fatu e totoina i le 1-2 fasi vaega i le mamao o le 5-6 cm mai le tasi;
  • 'ua faʻafefeteina i le palapala ma "slam";
  • O laau toto e siakiina taimi, velaina ma suʻeina.

Faʻasolosolo manuia i fale

<

Faatasi ai ma le auala e totoina ai le toto, o le atuaetsia e luluina fatu i atigipusa ma le fuafuaina o le totoina o laau i totonu o le eleele ua uma ona i ai i le aso 15 o Aperila. O le faagasologa o le totoina o fatu laau e amata i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati.

Lauina o atua atua

<

Mo fualaau:

  1. O le pusa mo le luluina ua saunia: ua fufulu, faʻamaʻi.
  2. Ua sasaaina le alavai (pebbles, pebbles poʻo le uamea lautele) i le pito i lalo o le pusa.
  3. Ua sasaa le eleele i totonu o le koneteina. Mo fugalaau, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se paluga faʻapitoa e saunia.
  4. Afai e vaevaeina le fagu mo laau toto i totonu o sela, e lua fatu e lūlūina i totonu taʻitasi, pe afai e leai, e 1-2 fatu e lūlūina ile 1-1.5 cm.
  5. Faʻasalaga faʻasusu i le faʻafefiloi o palapala ma totoina mai le pala.
  6. O le koneteina e ufiufi i ata tifaga poʻo tioata.

O fualaau o le a faʻaalia i le 10-14 aso. Pe a oʻo mai laʻau 3 i luga o ato taʻitasi, e manaʻomia ona totogo totogo. O le faʻamalieina o laau toto e faigata tele i le gaosiga, o lea e sili ai le filifilia o ipu mai le peat, faʻaaoga fugalaau fugalaau ua saunia mo le toto. Afai e le maua lenei mea, pe afai foi na totoina i se tuufaatasiga o ana lava sauniuniga, ia faia lelei le faiga o le paluga, ona e alu malie lea ile eleele, e aunoa ma le faaleagaina o le aʻa.

Faʻasalaina moa

<
  1. E taua tele le faʻatutuina o le faʻafeusuaiga masani e aunoa ma le faʻaleleia o le susu pe a uma ona faʻavasega.
  2. O fualaau e fiafia i se tele o le malamalama, o lea e tatau ona tuʻuina i luga o le windowsill, ae le tatau ona paʻu le la i luga o le la.
  3. E faasolosolo lava, e tatau ona amata ona vevela laau i luga o le faapaologa, e manaʻomia e tamaiti laiti le faʻamalologa, o lea e manaʻomia ai ona faʻamalosi i aso uma, amata mai le lua itula i le aso.
  4. A o le totoina i se nofoaga tumau, e lelei le eliina o le eleele, ia saunia pu i se mamao o le itiiti ifo ma le 15 cm mai le tasi ma le isi ma ia faʻapipiʻi le laau faʻatasi ma se paluga eleele, puipui le aʻa. O le avanoa i le va o vao e mafai ona mulimulitaʻi i peʻa, moa vao poʻo le vao.

Totogi

E taua tele le puipuia o le suavai i luga o le saite po o totonu o ipu (faʻalagolago i le auala e filifili ai e faʻaaoga le laau i le faʻaogaina o fanua). O le faʻamalolo o le palapala e mafai ona taʻitaʻia ai aʻa ma le oti o le faʻatoaga atoa.

Lulu

O fatu e ola ma le amataina o le vevela lelei, o lea o soo se vevela lelei e lelei tele mo le atuatuvale.

Malamalama

Mo le tulaʻi mai o taʻaloga faauo e manaʻomia ai le tele o le malamalama, ae e le tatau ona faʻamalosi. O aʻa o le la e afaina ai le matua matua, aemaise lava o laau toto, o le mea lea, e tatau ai ona paolo pusa laau toto, totoina laau totino i se nofoaga tumau, e manaomia foi i le faapaologa.

O tulafono faigofie nei o le auala e mafai ona e ola lelei ai i le fale poʻo le avanoa e aunoa ma ni faʻafitauli. O le mea autu o le totoina lea i totonu o se paʻu paʻu ina ia le maua ai ni mumu, e pei o le nonoa o laʻau ina ia le paʻu le totō o fugalaau i le eleele.

Vitio

Zinnia - tupu mai fatu i le fale
<