Laʻau

Tuputupu ae o Pepa Victoria

O paʻu o Autumn e lauiloa ona o lo latou ola lautele lautele. O fualaau o Victoria e aoina i le faaiuga o le taumafanafana faatasi ai ma le teu lelei e ono maeʻa i luga o le laulau Fou. E ono le mafai e soo se tasi ona teenaina sea vaaiga. O le a matou masani lelei i le fai togalaau ma uiga lelei o lenei paʻu, o foliga o le galueina ma le faʻalavelave o le tausiga.

Faailoga o le vasega

Victoria Pear na mauaina i le 1973 e le au faipisinisi a le Inisetiute o le Faʻatuina o Vaomatua o Ukraine. O le ituaiga na lisiina i totonu o le Setete Setete o Vavega o le Faʻalauiloaina o le Rusia i le 1993. Zoned i le itu i Matu o Caucasus.

Taumafa o le taumafanafana i le taumafa o le autumn. O le faʻaaogaina o le matua matua e tupu i le faaiuga o Aokuso, o le fale ola i lalo o tulaga masani e tasi le masina, ma i totonu o pusaaisa e faateleina i le fa masina.

O se laau e maualuga le maualuga, o nisi taimi e maualuga. O le pale o le taamilosaga lapotopoto, ma le faʻafefeteina. Fruiting - i luga o le totini lima. O le taimi vavalalata ua tuai, lea e faʻaaogaina ai aʻafiaga leaga o le toe faʻafoʻi o gutu. O le laʻititi o le matua matua e maualuga - e aumaia ai le fua muamua i le 6-7 tausaga talu ona totoina. Tuuina atu, e tusa ai ma le VNIISPK (All-Russian Research Institute of Selection of Fruit Crops) ma isi punaoa, e maualuga ma masani - ma le tausiga lelei, e mafai e se tagata matua ona oo atu i le lua selau kilokalama o fualaau aina i le tausaga. E tusa ai ma le Resitala a le Setete, o le fua o le seleselega e maualuga.

Vaʻaia o vaega eseese. O le au palota e masani lava Williams Red ma Vienne Triumph pears. O Vitoria e faigofie ona fausia ni fualaau parthenocarpic.

O se vaega faapitoa o le parthenogenesis, fefaasoaaʻiga taupou e aunoa ma le palotaina o laau totō, e masani lava i le fausia o fualaau aina e aunoa ma ni fatu.

Wikipedia

//ru.wikipedia.org/wiki/Partenocarpia

Pear Victoria ei ai lona taumalulu taumalulu, ma e tusa ai ma le VNIISPK - maualuga. O le faapalelaina o le lāmala e maualuga. E i ai le puipuiga i le paʻu.

O fua e tele tele, tasi-dimensional - 150-250 grams. O le foliga o le tamaititi e lautele-foliga-foliga, o le lanu e lanumoana ma se tele o togitogi vavae. O le paʻu e lamolemole, i le vaitau o le faʻaaogaina o le matua, o le lanu e lanu samasama-lanu samasama ma le lanu, susulu, mumu, lanumumu. O le pulupulu e paʻepaʻe, vaivai, felanulanuaʻi, suamalie, faʻamalosi. O le tofo e matua lelei lava, suamalie ma inu. Fua o le tofo - 4.5 points. Fualaau aina mo le faʻaaogaina o le laulau, maua ai uiga maualuga ma fefaʻatauaʻiga lelei.

O fualaau o Victoria e fuaina le 150-250 kalama

Totoina o Pepa Victoria

A o lei faia se faaiuga e uiga i le totoina o se pi, e manaʻomia e le fai togalaau ona fuafua pe mafai ona ia faia ni tulaga lelei mo ia. Ina ia faia lenei mea, ia manatua o soʻo se paʻu e manaʻomia ai le tele o le la ma le vevela, lelei le ea i le leai o ni faʻataʻitaʻiga, vaʻavaʻa, palapala mafolafola o loʻo i ai le faʻafeʻau po o sina gaʻo. Faʻamasinoga le taliaina ma le vevesi. O se nofoaga lelei i le itu i saute poʻo le itu i saute sasaʻe ma se malulu o le 10-20 ° C, puipuia mai matagi mai matu poʻo matu i sasaʻe e ala i uumi, ogalaau poʻo puipui o fale. Ma o le mea moni, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i tagata elemene. E manaʻomia le i totonu o le laina 50 mita. I tulaga ogaoga, e mafai ona faapipii i totonu o le pale o Victoria.

Afai e toto le pi i le itu i Caucasus i le itu i sasaʻe, lea e lafoina ai, ona mafai lea ona filifili le aso toto i le autumn ma le amataga o le tautotogo. I lenei tulaga, e tasi le tulaga taua e tatau ona faataunuuina - e tatau ona malolo le seedling pe a totoina. O manaoga e tatau ona fetaui i se fatuga e faapenei:

  • Tausaga 1-2 tausaga.
  • Faʻaleleia togafitiga aʻa faʻatasi ma aʻa laʻau e aunoa ma ni tuputupu aʻe ma ni pulupulu.
  • Mafiafia, e aunoa ma ni tafe ma mea e faaleagaina, paʻu.

Afai na faatauina mai le fatu i le tautoulu, ma ua totoina le totoina mo le tautotogo (o le filifiliga sili lenei), ona o le taumalulu ua eliina i totonu o le togalaau pe teu i totonu o le fogafale. O aʻa i luma atu o lenei mea e tatau ona totoina i totonu o se masima o le omea ma le povi povi fou.

Mo le taumalulu, ua eliina i totonu o le togalaau

O le isi itu, o laasaga o lea laasaga mo le totoina o se pi:

  1. O le sauniuni o le lua tulaʻi e faia i le 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le tau. Mo le toto i le tautotogo, ua saunia se lua i le tautoulu. Faigofie:
    1. Muamua e te manaʻo e eli se lua 0.6-0.7 m loloto ma 0.8-1.0 mita le lautele.
    2. I le tulaga o le palapala mamafa, o se alavai faʻavaivai o le 10-15 inisi sima i le mafiafia e faataatia i le pito i lalo, e aofia ai maa paʻu, palalafola lautele, piliki gau, ma isi.
    3. Ona saunia lea o se paluga kulimi, lea e aofia ai chernozem, peat, compost ma oneone. O nei vaega e ave i le aofaiga tutusa, faaopoopo i le 300-500 g o le superphosphate ma le 3-5 lita o le fafie.
    4. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻatumu i le lua i le pito i luga ma agaʻi e faʻamaʻe.
  2. I le taimi lava lea ao le i totoina, o le aʻa o le seedling e fagogo mo le 2-4 itula i le vai, lea e mafai ona faaopoopo ai mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae - Kornevin, Epin, ma isi.

    A o le totoina, o le aʻa o le seedling e fagogo mo le 2-4 itula i le vai

  3. A mamao mai le ogatotonu o le lua (10-15 senitimita), o se pine laau poʻo se uamea uʻamea e tusa ma le tasi le mita ua faʻaumatia.
  4. O se vaega o le palapala ua aveeseina mai le lua ina ia mafai ai ona maua se pu e maua ai aʻa o le fatu.
  5. Toto se laau toto, faʻalautele le salalau o aʻa. I le taimi lava e tasi, latou te mautinoa o le ū o le ua le foliga mai o le a tanumia - o le mea mulimuli e mafai ona taʻitaʻia ai i lona gaogao. E sili pe afai e aliali mai o se taunuuga i le tulaga o le eleele. E faigofie ona faʻatonutonuina lenei mea i se poloka laupapa poʻo se laau.

    Totoina se pi, faʻapipiʻi saʻo le aʻa

  6. A maeʻa ona faʻatumu le lua, e nonoa le laau talavou i se pine ma se mea vaivai poʻo se maea. E le mafai ona e togiina le ogalaau tele.

    A maeʻa ona faʻatumu le lua, e nonoa le laau talavou i le pi ma se lipine vaivai poʻo se maea

  7. Mo se snug talafeagai o le eleele i aʻa, faʻafefe le lua i le tele o vai, pe a maeʻa ona latou tatalaina ma mulch. O le mulch layer e tatau ona 10-15 inisi le mamafa. Talosaga mo lenei vaomatua, lapisi vao, paluga, ma isi.
  8. O le uluai seleseleina o le fatuina o loʻo gaosia. Ina ia faia lenei mea, ia tipi ese lona taitai tutotonu i le maualuga o le 60-80 senitimita, ma lala i se mamao e 20-30 senetimita mai le ogalaau.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

Ona o le maualuga o le faapaleʻaina o le lamala, o Victoria Pear e le faʻasalaina i le faʻavaivai. O le tele o taimi, o le a na o tausaga muamua o le ola o le laau o le a manaomia ai seia oʻo ina tupu le aʻa. E oʻo i le 4-5 tausaga o le a tatau ona vai vai 8-12 taimi i le vaitau o le tuputupu aʻe, faʻalagolago i tulaga patino tau. Faatasi ai ma le matua, o le numera o suavai ua faaitiitia i le 4-6, faatasi ai ma le muamua na faia ao le i fuga, o le lona lua - pe a uma ona fuga. I le faagasologa o le tuputupu ae ma le matua, o le fua o le a faʻafeinuina ile 2-3 taimi. I le maeʻa o le tautotogo, e manaʻomia ai le faʻaleleia o le vai i le muaʻi taumalulu. A uma le suāsusu muamua, e tatau ona vaʻaia le palapala o 'olo ma mulching mulimuli. I le lumanaʻi, o le tatalaina e le mafai ona faʻatinoina, talu ai o le mulch e taofia ai le fausiaina o se mea pala.

A uma ona faʻafeinu, o le poloka poloka e vaʻaia ma mulumulu

Ae o le fafagaina, i le 3-4 tausaga muamua o le a le manaomia, talu mai le totoina i totonu o le lua ua lava meaai na faataatia. Ma i le lumanaʻi, o le a tatau ona faʻaauau pea ona tuʻuina atu faʻasusu ma meaʻai.

Laulau: ituaiga o fugalaau mo pears, faaupuga ma metotia o le talosaga

FertilizersFaʻafefea ma le tele e teu aiLe taimi e teu ai
Minerale
Mafuʻe-o loʻo aofia ai (superphosphate, superphosphate e lua, pito i luga)Tapuni i le eleele aʻo e eliina le 30-40 g / m2Paʻu i le tau
Nitrogen-o lo oi ai (nitroammofoska, azofoska, urea, nitrate ammonium)I le amataga o le tautotogo
Paluga o loʻo iai (potassium monophosphate, potassium sulfate)Muamua faʻamaʻi i le vai pe a fafaga 10-20 g / m2Le amataga o le taumafanafana
Boric acidSuauu i se vaifofo o le 0.2 g o le suka i le 1 lita o le vaiI le taimi o le fuga
O fualaʻau faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai elemene e faʻaaoga e tusa ai ma fautuaga faaopoopo
Organic
Compost, humus, peatO le tasi pakete o le 1.5-2 mita sikuea e masani lava ona salalau i totonu o le lio ma eliTasi i le 3-4 tausaga i le tautotogo po o le autumn
Laei faʻafefete niniiMuamua, ia saunia se faʻafefetega faʻafefete o le lua lita o mullein i le sefulu lita o le vai (faʻasolosolo 7-10 aso). Ona faʻamamaina lea i le vai ile fua ole 1 i le 10 ma faʻafeinu le laau i le fua ole tasi pakete i le 1 m2 poloka poloka.I le vaitau o le tuputupu aʻe ma le fuaina o fualaau aina 2-3 taimi ma se vaitaimi o 2-3 vaiaso

I le tulimanu pito mamao o le togalaau, e masani ona i ai loʻu 50 lita suauʻu. O iina ou te lafoina ai vao, tumutumu, pateta, ma isi. Ou te liligiina le vai mafanafana ma alu mo le tasi i le lua vaiaso. O le faʻagasologa o le faʻamalosiina e maua ai le fugalaʻau lelei. Ona ou filifilia lea o le aso pe a leai ni tuaoi i le atunuu, ma amata ona ou faapipiiina mea uma i se laina - laau, laau toto, togalaau aina. Ina ia faia lenei mea, ou te aveina se lita o le afaina ma faʻafefe i totonu o se pakete vai. Ou te suavai mai le fuafuaina o se pakete i le 1 m2. O le mea moni, o le fiafia e le manaia, talu ai o le manogi e malosi ma pala. Ae o le taunuuga e aoga tele, aemaise lava talu ai e leai se mea e faʻaaogaina ai. Ia, i le taeao na sosoo ai e mou atu le manogi.

Pepa teuteuina

O le taofiofia o ituaiga eseese o laʻau teuteu o se laasaga tatau i le tausiga o laau. O le tele o ia mea o loʻo faia i le amataga o le tautotogo ao leʻi amataina le tafe o le suavai, pe a oʻo i le taimi e lamatia ai le malulu (i lalo -10-15 ° C).

Faʻavaeina o le Crown

Mo se paina Victoria, o le i ai o se laau o le tuputupu ae toto, o se fulafula-fusi-foliga tutusa ma se ipu inu ua taliaina.

I loʻu manatu, o le foliga o le pusa faaleleia o loʻo faia ai tulaga sili ona lelei mo tausiga o laau, ma e faigofie atu le seleseleina. I laʻu togalaau, ou te faʻaaogaina sea ituaiga o mea e le gata mo pears, ae mo paʻu, cherries ma plry. E lua aʻafiaga i totonu. Muamua, i le tulaga o se fua tele, o lala e punou tele, toetoe lava i le eleele. Ina ia latou le momotu, e tatau ona e faatulagaina ni faʻamaumauga le tumau. O le lona lua - e tele naua le soona fai, ua totoina ai mama, e tatau ona vavae i tausaga taʻitasi. Ae i se tulaga lautele, ou te talitonu o sea ituaiga tulaga e sili atu ona talafeagai, aemaise lava mo tagata matutua matutua, talu ai e le tatau ona e faʻaaogaina se laʻau e aoina fua.

Laasaga taʻitasi tatou te faʻamatalaina le faʻatinoga o metotia uma e lua.

Ina ia tuʻuina atu i le pale se pepa laititi, e tatau ona e faia i lenei faasologa:

  1. I le amataga o le tautotogo o le lona lua po o le tolu tausaga talu ona totoina, o le vaega muamua o lala skeletal ua fausiaina. Ina ia faia lenei mea, filifili 2-3 vaʻai talafeagai e tu i le mamao e 20-25 centimita le tasi i le isi. E vaeluaina i le umi o le 25-40 centimita.
  2. O isi lala uma ua tipiina "i totonu o se mama."
  3. O le taitai tutotonu e tipiina le 20-30 centimita i luga ae o le paranesi pito i luga.
  4. I le isi vaitau o le tautotogo, o le vaega lona lua o lala skeletal o loʻo faia i le faasologa tutusa.
  5. Ma a mavae le 1-2 tausaga, e tatau ona e faia se tolu kuata.
  6. I le taimi lava lea e tasi, 1-2 lalā o le lona lua o faasologa o loʻo faia i luga o lala skeletal, e faʻapuupuuina i se umi o le 20-30 senitimita.
  7. O le faʻavae ua maeʻa e ala i le teuina o le taitaʻiga tutotonu i luga ae o le pito i luga o le lala pito i luga.

    O le faʻavaeina o le sikuea sikuea e tolu tausaga le matua

O le faia e le ituaiga o pesini e sili atu ona faigofie ona faatino. O le faasologa e faapenei:

  1. O le laasaga e sosoo ai e filifili ai lala o le skeletal i le lumanai i le aofaiga o le 3-4 fasi vaega, e tu i le vaitaimi o le 15-20 simita. E seleseleina foi i le umi o le 25-40 senitimita, ma o isi lala ua vavae ese atoa.
  2. Ae o le laasaga lona lua o le tipi ese lea o le taitai tutotonu i luga ae o le pito i luga o le lala maualuga - ua le o toe manaomia.
  3. A maeʻa le 1-2 tausaga, ona filifili lea o le 1-2 lala o le poloaiga lona lua i luga o lala skeletal, ma o isi uma ua vavae ese.
  4. I le lumanaʻi, ua mautinoa ai o loʻo amataina le galulue faatasi o lala skeletal, ma puipuia ai soʻo se tasi oi latou mai le manatu o le a avea ma taʻitaʻitotonu tutotonu. Ma le tausaga foi e faia ai tulafono faatonutonu teuteuina e ala i le aveeseina o vaega o pupu e ola i totonu o le pale ma puipui ai.

    Pale e pei o le Bowl mo le tausiga faigofie

Faatasi ai ma le amataga o le fualaau aina, latou te amata amataina ni fualaau aina suamalie. Ina ia faia lenei mea, taʻitasi tausaga, i le taimi muamua, faapuupuuina paʻu o le fesuisuiai, ona togi lea o taʻi taʻitasi ma aveese lala o fualaau aina. O lenei mataupu faavae e lauiloa i le uaina vine - o le auala lea latou te tipi ai vine.

O le faʻavaeina o fualaau o fualaau aina e fai i tausaga taʻitasi i le tautotogo.

Vitio: tautotogo totogo

Lagolagosua Lagolago

Ina ia faatumauina se maualuga maualuga o le fuaina o laau, e taua i le taumafanafana i le vaitau o le tuputupu ae o le ola mama o laau iti e vave ona tupu vave, ia tipiina i se 5 secimeters i se aufaʻi. A maeʻa le 10-15 aso, o le a fafagu mai fatuga moe ia i latou, lea o le a maua ai lala fou fou - totigilima ma tao. O luga ia i latou ua amataina ai fualaau aina, lea o se tulaga manaomia mo le seleselega o le tausaga a sau.

Tausiga mama

Atonu e oo lava i le sili ona leai se poto masani e iloa lenei teuteuga, o le mea lea o le a tatou le tumau i ai. E na ona matou manatuaina mo lona faʻatinoina i le taufaʻaiuiuga o le autumn, e vavae ese uma lala mamago, maʻi ma faʻaleagaina. Ma o lenei teuteuina foi o nisi taimi e tatau ona toe faia i le amataga o le tautotogo pe a oʻo i le taumalulu na tipi ese pe tiʻetiʻe ai aʻago i lalo o le mamafa o le kiona.

Totoina Tulafono

E tatau ona manatuaina o le teuteuina o se taotoga ma o le auala e tatau ona talafeagai. Afai e faia i le solia o manaoga, ona mafai lea ona afaina le laau, o nisi taimi e taua. O lea la, o manaoga nei:

  • O le mea e selesele ai e tatau ona faʻaauau ma faʻamalosi.
  • Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona togafitia le meafaigaluega i se antiseptic - 3% faʻafofo o le sulfate copper, 3% vaifofo o le hydrogen peroxyide, ava malosi, ma isi. Aua le faʻaaogaina penisini, kerosene, solvent, ma isi.
  • Oti ese lala uma, faʻaaoga le metotia "mama".

    Oti ese lala uma, faaaoga le "i luga o le mama" auala

  • O lala tetele e vaeluaina.
  • O le pito i lalo o le tipi ma le lapoa o le sili atu i le 10-15 mm ua faʻamamaina i se naifi ma ufiufi i se fasi manifinifi o se togalaau.

Maʻi ma meaʻai

Ua aafia Vitoria i faamaʻi tutusa ma meaola faalafua e pei o isi pears. O le mea lea, o le a tatou le faʻasalalau i lenei mataupu auiliili ma faʻapuupuu le faʻalauiloaina o le fai togalaau i sui autu, puipuiga, togafitiga ma le pulea.

Laulau: o nisi faʻamaʻi pipisi

Le faʻamaʻiFaailogaTogafitigaPuipuiga
Septoria (paʻu paepae)I le tautotogo, e aliali mai i luga o laulaau lauulu gray gray. E oʻo atu i le ogatotonu o le taumafanafana, latou te faʻatupulaʻia sina vaega, o la lanu e enaena pe enaena. Lago mago ma pa'ū.Chorus fungicide e faʻaaogaina i se taimi vave, i le taumafanafana latou te faʻaaogaina Skor ma StrobiAoina mai ma le faʻaumatiaina o laʻau paʻu, o loʻo faia ia Oketopa ma amataga o Aperila ma se faʻafitauli 3% o le copper sulfate poʻo le Bordeaux.
Moniliosis (mumu o le monilial, pala o pala)I le taimi o le fugalaau, o le siama e tupu mai i pi ma isi iniseti. Fugalaau mataʻutia, o laʻau ma laulaʻau e lanu ma e uliuli.
A o faagasolo le vaitau o le tuputupu ae ma le matua, o aʻafiaga e aʻafia i le lauulu enaena.
O vaega afaina o le laau ua aveesea ma faaleagaina. Ua teuteu le tipu, ma e 20-30 senetimita o laupapa ola maloloina. A maeʻa lena mea, e faʻapipiʻiina ai fomaʻi.
Sogus fungusE masani lava ona aliali mai i le taumafanafana pe a uma ona aʻafia le pa i aphids or honeypots. O le 'ai a latou mea manaia (manava o le meli), o le galo e faalēaogāina ai le faʻafefeteina i le foliga o se pulu lauulu i luga o lau ma fua. Mulimuli ane, o le pulapula lamolemole ma avea ai pei o le soona.Ua fufulu le paluga ma se vaitafe malosi mai le pulupulu. A maeʻa lau lau, e togafitia i latou i le maʻi.O le puipuia o lenei anufe o le puipuia lea o le faaleagaina o laau e aphids ma tinisitus
RotoI le taimi pe pe a uma ona tupu, o laufanua lanu samasama lanu-samasama e aliali i luga o lau. E oo atu i le ogatotonu o le taumafanafana, latou te maua ai se lanu susulu, mumu-lanu moli. O loʻo tuputupu aʻe tupu i luga o le lau, lea o loʻo i ai le paʻu o le galo.O laʻau afaina, pe a mafai, ua vavae ese ma faʻaumatia. O le pale e togafitia i le maʻi o le Skor, Strobi, Abiga-Peak.A mafai, e aloese le togavao mai le latalata i le togavao, o le punavai lea o le pathogen spores.

Pusa Ata: Faailoga o le Pear Disease

Laulau: meaola faalafua matuia

PestFaailoga o le toilaloTauaPuipuiga
AphidsO laʻau e gaugau i totonu o se pu, i totonu e mafai ona e vaʻai i aphids o le uliuli, lanumeamata, samasama ma isi lanu. Ma e mafai foi ona vaaia i pito o lala.Vae ese laulaau ua felanulanuaʻi ma pito o tipu, fufulu ese iniseti ma se vaitafe malosi. A maeʻa lena, e togafitia i latou i iniseti: Decis, Fitoverm, Spark.Faʻatulagaina o fusi tulimanu. Latou te puipuia pusi mai le ulu atu i le pale, lea e ave ai aphids iina. Paʻu paepae faʻatasi ma le faʻafefete o le lime faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le sulfate sulfate 1%.
Pear ThornsO se iniseti laitiiti e oo i le tolu milimita le umi, e mafai ona felelei ma oso, 'ai le sua mai le afu, fugalaau, laʻau talavou ma fuʻa, lea o le a pauu i lalo. Fua e faʻamalosi, avea ma mea laiti ma maʻa.Iniseti ua fufulu ese ma se vaʻa malosi vai. Crohn e togafitia i iniseti. Aʻo leʻi fugaina, ia faʻaaoga le Faʻatonu, pe a uma le fugalaau - Fitoverm, Iskra-Bio.Autumn e suatia pe eliina palapala. Aoina ma le faʻaumatia o vao ma lau paʻu. O le amataga o le tautotogo o togafitiga ma togavao lautele DNOC, Nitrafen.
Pele beetleO le paʻu o le vao o loʻo taumalulu i le pito i luga o le palapala e oʻo i le pale i le amataga o le tautotogo. Fugalaau fugalaau e ulu i totonu o fugalaau ma 'ai.O le faʻapipiʻiina o masini e ala i le lūlūina mai o lālā i se mea lautele. Togafitiga ma Nitrafen, Decis, Fufanon.Autumn eliina eleele, faʻapipiʻi o fusi tulimanu, togafitiga ma iniseti
Pear sawflyO le pepe o lenei pest e sulu i totonu o le koko i le palapala. O lana vaalele e amata ia Iuni. Lafoa ona fua ile laulaau. O anufe gaogao e vave ona ulu atu i fua ma fuga fatu.E mafai ona e tauivi ma fesili lele i le taimi o le vaalele e ala i le togafitia i iniseti. E le mafai ona tau ia Caterpillars.

Faʻataʻitaʻiga: o le a le mea e foliga mai o meaola faʻapitoa o le pi

Iloiloga Aʻoaʻoga

Victoria

O le taimi nei i loʻu lava taimi. E faapipii i totonu o le pale i luga o ni laau. E le susulu le amataga, maua fua muamua pe a mavae le 5 tausaga i le 2013. I le taimi lea, e leai lava se mea e malolo ai, e toetoe lava a le aʻafia le paʻu. E fuga mai le leva, ma o se mea tele foi mo au (o se pitonuu i le eleele maualalo, o se taunuuga lea e masani ona galo i le tautotogo). O le tofo o fualaau aina e sili ona matagofie, e faamanatu mai ai ia te aʻu le Fiafia o Klappa. O le mea e malie ai, o fua e mafai ona tumau i luga o le laau seia oʻo i le aso 20 o Setema (latou te le siaki le umi, latou te 'ai) e aunoa ma le faamaluluina, e ui lava o le matua matua ua tupu i le faaiuga o Aokuso.

Roma83, Belarus, Brest

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10571

Savali mai Roma83

O le taumafa vevela, faʻasusu i le Inisetiute Faʻaleagaina o Vaomatua UAAS. O le laau e tele-lapopoa. O se mea manaia e mafai ona tumau pea fualaau i luga o le laau seia oo i le aso 20 Setema (latou te le siaki mo se taimi umi, latou te 'ai) e aunoa ma le faamaluluina, e ui o le matua matua ua tupu i le faaiuga o Aokuso.

Ua faatupulaia Victoria mo le toeitiiti 20 tausaga. O lenei uiga o le eseesega e masani lava ona tumau. Na o iinei e ala i le malosi o le tuputupu ae - o le laau e le o se mea-umi, ae malosi le tuputupu ae. Ma e ui atonu e tumau pea fua i luga o le laau mo sina taimi pe a maeʻa ona oʻo atu i le matua faʻatagaina, e sili atu ona lelei le suʻeina pe a latou oʻo atu i le faʻamalosi faʻamalosi ma ripoti ua uma ona latou faʻaaogaina.

Ma le faamaoni, Andrey Balabanov.

Andrey B., Donetsk eria, Ukraine

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10571

Victoria, ua ou fanau mai se tamai laau mo le 40 tausaga (atonu mai le eleele? Black earth i le omea) Ou te malilie i le aso 20 o Aokuso (ae le o le aso 20 o Setema).

Shepetivka, Khmelnitsky eria, Ukraine

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10571

I loʻu tau i le aso 20 o Aokuso, e mafai ona e 'ai i le pele a Klapp, ma Victoria e mafai ona "fao i fao" i le taimi nei. E tusa lava pe na faʻauluina i le amataga o Setema, na faamaluluina i le 7-10 aso.

Roma83, Belarus, Brest

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10571

O le ituaiga paʻu o Victoria e sili ona fiafia i le au fai togalaau i le itu i saute. Ae ua maitauina e mafai ona tupu i Belarus. Faatasi ai ma tulaga lelei, o le tofo lelei tele, taimi umi o taumafa, galueaina, tetee i le paʻu ma le lamala, faigata hard winter. O nei uiga lelei e faʻalelei ai le faʻaogaina o mea eseese ma faʻamautinoa e fautuaina atu i faifaatoaga ma faifaatoaga.