Fualaau faisua

Saunia o kāloti mo le taumalulu, pe faʻapefea ona teuina: mulumulu pe palapala?

O le teuina o karipeti o se taʻiala e manaʻomia e manaʻomia ai aʻoaʻoga faʻapitoa.

O le sao o lona faʻatinoga e faʻatatau i le umi o le teuina o le seleselega.

O le fesili e tumau pea pe mafai ona fufulu se koko ae leʻi tuʻuina i le pito i lalo?

O lea, o le a le ituaiga taʻalo o le taumalulu ma le auala e saunia ai mo le teuina, mafaufau i le isi.

Faʻamatalaga o le fausaga o fualaʻau

Kāreti o se ituaiga o faʻatoʻaga e sili ona lelei i le faʻaogaina. E faʻaaoga fou mo le teuina ma le gaosiga. O le teuina o kāloti ua tupu mai ituaiga o mea tuai ma hybridse fetaui ma tulaga manaomia nei:

  • le saʻo sao o kāloti;
  • fua maualuga;
  • mea e teu ai.

Ona o le maualalo o le tausia o le lelei o kāloti laulau i le taimi o lona teuina umi, o se vaega o le seleselega atonu o le a leiloloa atoa.

Fufulu pe leai?

Ina ia mulumulu pe leai foi le fufuluina o le seleselega? E faʻalagolago lava i le numera atoa o kāloti. Afai o ia, mo se faataitaiga, 10 pakete, ona e tatau ona e filifili pe iai se taimi mo lenei mea, malosi, vai, se nofoaga e faʻamago ai togalaau aʻa. Afai e maua mea uma, e mafai ona e alu i sauniuniga o aʻa.

O kātiti mama o le a teuina i se taimi e sili atu le umi nai lo le leʻi faʻamamaina. I luga o le palapala e mafai ona avea ma faʻamaʻi o faʻamaʻi eseese ma pala.

E le gata i lea, i luga o se paʻu manino o faʻaleaga uma e mafai ona iloa, e tusa lava pe aupito itiiti: anufe, vaʻaiti laiti, magia. Ua uma ona mulumuluina ma tiʻetiʻe kāloti ua salalau solo i lalo o se faʻalava.

Faʻalogo! E le mafai ona mago i le la, e pei o aʻa o le a leai se susu.

Faitau atili pe mafai ona fufulu kāloti aʻo leʻi tuʻuina i le teuina ma pe faapefea ona fai saʻo, faitau i inei.

Taimi o le teuina

Afai o le togavago ua fufulu i totonu o le pulou i le vevela o le 0 i le +3 ° C ma le maualuga o le alo ile vaʻaia e le sili atu ma le 90%, o le a ono masina.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le ola ola o kāloti e mafai ona maua i lenei mea.

Sorta

Faatasi ai ma le au fai togalaau, o ituaiga o kāloti nei mo le teuina o mea e manaʻomia tele:

  • Masiofo o le autumn. O se mea manaia lea. O ona fua e le mafai ona afaina. E umi le 25-30 cm le umi. E mafai ona e teuina mo le itiiti ifo i le tausaga.
  • Taumalulu taumalulu O le vasega atoa e eseese i le maualuga o le gaosiga. E mafai ai e oe ona tupu le fua o se 'oa mauoa, o lona umi e 20 cm.
  • Le Emeperoa. E sili atu ona puipuia i faʻamaʻi. Faʻasaoina lelei le umi o le teuina ma felauaiga. O le umi o le fualaau aina e 25-30 cm.
  • Flacoro. O le vasega e maua ai se fualaʻau maualuga, aʻa tetele. E suamalie, ma o le umi e oʻo i le 28 cm.
  • Vitamin 6. O fua e lelei ona teuina, e aunoa ma le aveesea o fafo ma tofo uiga. O fua e foliga mai e foliga mai o le 15 cm le umi.
  • Vita Long O lenei ituaiga o se tasi o mea e sili ona lauiloa mo le teuina. O ona fua e sili ona puipuia i ituaiga eseese o le pala. O le seleselega matagofie o teuina ma faʻatautaia femalagaiga e mafai ona faʻaaoga fou ma mo le faʻasaoina.
  • Flakke. O se ituaiga o oloa ua faaulufale mai e mafai ai ona maua se seleselega tele i le itulagi Rusia. O fua e tele ma umi, e sili ona lelei. Vaega o le togi i le tetee atu i sui faʻamaʻi o faʻamaʻi, tosoina ma le teu umi.
  • Avanoa. O le ituaiga o loʻo i ai se fua maualuga, o le tetee i le malulu, faʻamaʻi. O le pulupulu vine e iloga i le fiafia ma le manaia lelei.
  • Cascade F1. O fua e pupuu, o le aano e manaia ma moli lanumeamata. Eseesega e tetee atu i faʻamaʻi, talafeagai mo le teuina umi. E mafai ona faʻaaogaina i se foliga mamā, mo le taina ma le kukaina o meaai pepe.

E uiga i ituaiga ituaiga e sili ona lelei mo le teuina o kāloti i le taumalulu, faitau la matou tusiga.

E faʻafefea ona faʻapolopolo fualaau aina mo le taumalulu i le fale?

Mama

E faʻapefea ona teuina le seleselega fufulu mo le taumalulu i totonu o fale? Ma o le aʻa o le seleselega e tausisia o latou tofo ma foliga vaaia i le umi e mafai ai, E tatau ona e mulimuli i le fuafuaga lenei:

  1. Laʻau eleelea eleelea e fufuluina, tuʻu i lalo o se faʻavaa ma faʻagogo. E le tatau ona tuʻuina atu le tele o le susu, aua e aʻafia ai le puipuia o le fua.
  2. I totonu o pusa faʻapipiʻi fale. E mafai ona e faʻatumu i le oneone poʻo le vao. Tuu ia Karoti i totonu. O pusa e tatau ona tu i le maualuga o le 1 m mai le fola. Nai lo o le sandbox e mafai ona e faʻaaogaina taga pepa palasitika. Latou te taoto i luga o fola laupapa. Aua nei nonoa ni taga faʻamalosi, o le a maua ai le susu i totonu.
  3. O le maualuga o le vevela o le ea mo carrots e 0 ... + 5 ° i le faʻamamaina o le 90%. O le taʻavale ole vaalele e tatau ona faʻavaivaia.
  4. Faʻasaoina le kalo i le fogafale lalo e faatoa mafai ona tuʻuina atu pe afai e le lolovaia i le vai.
  5. Afai e leai se pu, e mafai ona e faia e aunoa ma lena. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e eli se lua i le palapala, faapipii ma faatumu mai luga. Faatasi ai ma lenei metotia, e mafai ona faasaoina le seleselega seia oʻo i le tautotogo.

Teuina o kātiti ua mama i le taumalulu:

Tesea

O le faagasologa o le teuina o koko koko e leʻi faʻaaogaina e iai foi ona lava uiga:

  1. O le seleselega o le seleselega na salalau i lalo o se pulu ma faamamago lelei. Taofi le susulu o le la mai le pau i luga o kāloti. E le gata i lea, 2 aso aʻo leʻi teu le teuina, faʻamalo le fualaau aina i le vevela o le 0 tikeri.
  2. O le taimi lenei e faia ai sauniuniga o le potu. E tatau ona mago, ma o le tau vevela e tatau ona i totonu o le 10-12 tikeri Celsius. O le suavai e le o lalo ifo o le 90-95%. O le mafanafana mafanafana e le fetaui, aʻo amata ona alu ese le kulimi mai kāloti, ma aʻa ai fatu laau. E masani lava, o le 1 t o karati e lafoaʻi 16 g o le susu i le taimi e teuina ai.
  3. Faʻaleagaina le teuina ma le faʻataʻitaʻiga i le paʻu suauu sulfate.
  4. Filifili kāloti ei ai mea leaga, aua e le talafeagai mo le teuina.
I le tusi. A maeʻa uma sauniuniga sauniuni, e tatau ona fuafua le metotia o le teuina o koko koko.

E i ai nisi oi latou:

  • I totonu o le pulou. O lenei metotia o se tasi o mea sili ona aoga. I lenei tulaga, e le tatau i le fale maualalo ona tafe i le taumalulu ma le syr. I le faʻaopoopoga, taʻalo i luga o fola laupapa, maualuga i luga o le fola i se mamao e 1 m.
  • I le oneone. O lenei auala e galue, ae o le seleselega e teuina mo se taimi umi. Saunia se pusa laupapa, ufiufi i le oneone ma se vaega e oo i le 3 m. Faʻasalalaʻau aʻa mai luga ina ia latou le paʻi atu. E toe foʻi mai se vaega o le oneone, 1.5 cm le mafiafia.
  • I pusa ma ato. Fualaau faisua matala e ufiufi ai se mumu lanu o le omea poʻo le lime lili. O le tutusa o le fofo e tatau ona tutusa ma kulimi kirimoli (mo le 10 lita o le vai 1 kilokalama o le lime poʻo le omea). I le tele o vaifofo ma paluga Karoti, ia faasalalauina mo le 1-2 aso i se nofoaga e lelei le vaʻaia. Ona o le ata na faia e fausia ai le puipuiga malu mai le pala ma le vevesi. Gagau mamago i totonu o se atigipusa tele.
  • I palasitika. O latou gafatia e tatau ona 30-35 kilokalama. A uma ona faʻatumu le taga, aua le nonoa. Naʻo le manavaina o kāloti e faʻaaogaina ai le carbon dioxide, o se puipuiga sili lea e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi. Tuu le taga i totonu o le pu. Ae masani lava o lenei filifiliga e faʻaaogaina mo le teuina o faleoloa.
E tele isi auala e teuina ai kāloti mo le taumalulu, o tusiga o loʻo i lalo o le a fesoasoani ia te oe e filifili le mea e fetaui ma oe:

  • E faʻapefea ona teu le togalaau aʻa i le fale i le taumalulu, pe afai e leai se pu?
  • E faʻapefea ona taofi kāloti i le togalaau seia oʻo i le tautotogo?
  • E faʻapefea ona teuina kālati i fagu ma pusa?
  • Mealilo o le teuina o kalo i totonu o le pusaaisa.
  • O fea le nofoaga sili e teuina ai se fualaʻau aʻa i se fale mautotogi?
  • Teuina o koko koko i le taumalulu i luga o le faletusi.
  • E faʻapefea ona taofi kāloti seia oʻo ina fou le tautotogo?
  • E mafai ona ou faʻamagoina kāloti kukaina mo le taumalulu?

Fautuaga ma Lapataiga

Le tausia o kāloti i le umi e mafai ai, e tatau ona e tausisia tulaga nei:

  • O le potu e tatau ona faʻapipiʻiina le maualuga o le lele.
  • I le taimi muamua, a maeʻa le seleselega, o le kāloti e faigofie ona faʻaleleia, o se taunuuga o lea mea, i le maualalo o le vevela o le ea, e amata ona susu le susu ma vave ona mou. O le maualuga o le maualuga o le humidity e 90%.

E le gata i lea, pe a teuina ia fua, ia mautinoa e teu aʻa, mulimuli i fautuaga nei:

  1. Ina ia aveese pito i luga pe a selesele, ma tuu ai se mea e alu ai.
  2. Pe a uma ona tipi le kāpoi "asini". E vavae ese mai le 1 i le 3 cm O mea uma iinei e faalagolago i le faʻaleagaina o loʻo i ai nei.
  3. Oti ese le aʻa o le kālati, pe a oʻo i le 5 cm le umi o le siʻusiʻu.
  4. Faaaoga se naifi malosi mo le teu. O lona lau e tatau ona lamolemole ma lamolemole.
  5. A maeʻa ona teuteu, e tatau ona maeʻa maeʻa tapuni.

Aoao atili e uiga i le auala e teuina lelei ai kāloti mo le teuina o le taumalulu, e mafai ona e maua iinei, ma nisi faʻamatalaga e uiga i le sauniuniga tatau o le aʻa mo le teuina e mafai ona e mauaina iinei.

Teuina o kāloti ua mama e le faigata, ae taua tele. I lenei fomu, o le a teuina le fua mo le umi, tausia lona foliga mai ma le tofo. E tumau pea le naʻo le filifilia o le auala talafeagai mo le puipuia o fua o aʻa ma ia mulimulitaia mulimuli fautuaga.