Laʻau

Gatsaniya fugalaau - pe faapefea ona fuga i se kalapu, o le a le ituaiga eleele e manaʻomia mo le tuputupu ae

I tausaga talu ai, o se fugalaau matagofie o gatsaniya ua avea ma tagata sili ona lauiloa i le au fai togalaau Rusia. O lenei mea totino e matua faigata ma faʻamalosi, ae, o le faamasaniina o oe lava i ni togafiti ma foliga o le tausiga, e mafai ona e faʻaleleia ona togalaau i tulaga o Rusia Tutotonu.

Faamatalaga ma uiga autu o gatsaniya

O le Aferika i Saute Aferika Aferika i Saute e foliga mai e pei o se kamera, pe aisea na faaigoaina ai. O le fatu lenei o le aiga o Astrov, lea na oʻo mai i Europa i le ogatotonu o le XVIII senituri. Na faaigoaina e faamamaluina le Talia o T. von Gaza. I le vaomatua, e ola i Aferika ma eria o le talafatai o Ausetalia.

Gaosa fugalaau

O fugalaau Gatzania e faia i luga o se lamolemole lamolemole, 25 cm le maualuga ma oo atu i le lautele o le 5-12 cm. Lanu e faalagolago i le eseese ma e mafai ona toetoe lava a: paʻepaʻe sinasina, paʻepaʻe po o samasama samasama, moli, ata uma o le piniki, mumu. O se mea uiga ese o le sili atu ona pogisa ma le eseesega o tafega i le ogatotonu o le fugalaau.

Mo faʻamatalaga! E amata ona fuga le laau 3-4 masina talu ona toto fatu. O lona umi e fuafuaina i tulaga tau fesuiaiga.

O Gatzania o loʻo i ai se vaega eletise e faʻaleleia i luga o le eleele, o aʻa. O laʻau ma 'au o loʻo sosola ese mai le siliva, o le sua suamalie ua aliali mai i le tipi. O le vaega pito i luga o lau o le lanu lamolemole pe lanu meamata. O laʻau e faʻafefeteina i le paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, o loʻo i ai se tamai paʻu.

Faʻaaogaina o gatzany i le faʻasologa o le laufanua

O le a le tausaga e totogo ai le hydrangea pe a uma ona toto?

O Gatsaniya ua tupu i Aferika o se tulaga aloaʻia, ae i totonu o Europa e le ola i le malulu malulu ma ua tupu ae o se laau taʻitasi. E talafeagai mo le toetoe o ituaiga uma o le tau, ae i le malulu malulu i le tautoulu e tatau ona eli. E le fiafia o ia i le toto o le suavai ma se aofaiga tele o timuga. E faʻafeiloaʻi ai fesuiaiga o le vevela mai -5 ° C i le 35 ° C, vave maliu ai i gutu malulu.

Faʻaleleia fanua Gazania

Gatzania - faʻausaga poʻo le faʻaaloalo - e mafai ona ola i totonu o koneteina ma fagu fugalaau e teuteu ai le fale puipui ma fanua. E talafeagai mo le faʻapipiʻi i moega fugalaau, moega fugalaau, auala i totonu o le togalaau, i luga o paʻu alpine.

Faʻalogo lelei! Ua faatagaina e tupu le afu Aferika e avea o se fale fale.

I le mamanu o togalaau fuga, o ona tuaoi lelei e mafai ona avea Iberis, Venidium, Lobelia. Aloese mai le totoina i tafatafa o laau tetele o le a poloka le avanoa i le malamalama, e pei o le verbena poʻo le delphinium. I le ituaiga o gasegase gasegase e pe a ma le 8-9 aso.

O ituaiga o laau toto, o le mea e sili ona taatele o gatsaniya o gaseaniya ma le umi-gaassa ganableaniya, ua tupu aʻe e pei o tausaga taʻitasi. E mafai ona latou oʻo atu i le 30 cm le maualuga, faʻafiafia lelei mai le ogatotonu o le taumafanafana seia oʻo i le amataga o le tau malulu. O nei ituaiga o meaola e iloga i le tele o petal-colored petals, o le mea lea latou te matua fiafia ai i faifaatoaga. E fetaui mo le fatuina o le eseesega o fefiloi felanulanuaʻi, e amata ona fuga muamua ma sili atu ona tetee i le tau leaga.

E tele foʻi isi ituaiga, o loʻo i ai ia peacock, cirrus, tasi-fuga. O le gacack gazania e tusa ma le 20 cm le umi laulaau, e ufiufi i lauulu lauulu i luga, fugalaau lanumeamata mumu ma se nofoaga samasama ma se mama uliuli faataamilo i ai. Cirrus gaassa o loʻo i ai se lau laʻau lauulu ma fugalaau lanumoli ma se vaʻai pogisa latalata i le ogatotonu. O le ituaiga e tasi e fugalaau e tasi o se laau totō faʻatasi ma fuʻu fetolofi ma ni laumei samasama malu o le tele o fugalaau.

Eseese ituaiga o meaola

Gatania: fatuina o fatu

O le gazania seedlings e ola malie tele, o lea e tatau ai ona e fuafuaina le taimi o le totoina muamua. O afea e totō gatsanii pe a tupu mai fatu? E sili atu le amataina o lenei faiga i le faaiuga o le taumalulu, ia Fepuari. Ina ia ausia le iuga, e manaʻomia le amanaia o uiga o le laau ma galue e pei ona taua i lalo:

  1. Mo le totoina o fatu laau, ua lava le loloto o ipu ua filifilia, talu ai o le laau e umi lona aʻa, e manaʻomia ai se nofoaga mo le atinaʻe.
  2. O loʻo faʻapipiʻi se faʻapaʻuvai i totonu o le tane.
  3. Malamalama le eleele mama ma faatumuina.
  4. E lūlū fatu, tuʻuina i luga o le eleele pe a uma le 2-3 cm mai le tasi ma le isi, ma fufuluina i se fasi eleele laiti.
  5. O fualaau e susulu mai le atomizer ma vai inu i le vevela o le potu.
  6. Ufiufi le fagu i le polyethylene poo le tioata.
  7. O pusa o mea toto e tuu i totonu o se nofoaga mafanafana, susulu ma se vevela o le ea e tusa ma le 20 ° C.
  8. E siakiina le susu o le eleele i aso uma ma faʻaleleia le ea. E le tatau ona faʻamago le eleele, a leai o le a mago le fatu, e le mafai ona tupu.
Laʻau mo suauu: filifiliga mo le totoina ma le tuputupu ae

I lalo o le faʻamatalaga mo le tausiga lelei, pe a maeʻa ni nai vaiaso o le a aliaʻe fua muamua. Mai lenei taimi, o le ata tifaga po o le tioata ua aveesea mai fualaau aina, o loʻo tuʻuina atu pusa i se nofoaga ma faʻamalamalama lelei. O loʻo faʻaauau pea le susu o le palapala, aloese mai le faʻamagoina poʻo le suavai.

Afai e lava le laʻau, ona fai lea o le togi e le o muamua atu nai lo le foliga mai o le fa fa. Ua totō laau taʻitasi i totonu o se pusa eseese, ma a oʻo ina toto i le palapala, e le afaina aʻa.

Taua! O le salalau o laau totō o loʻo tuʻuina atu i se malamalama, ae o le potu mālūlūlū e iai le malulu o le ea mai le 12 ° C i le 16 ° C (mo se faʻataʻitaʻiga, i se loggia tapuni). I le aoauli, e tatau ona tuʻuina vao i se ata laʻititi ina ia maua ai e le laau se taimi e faʻamalosi ai.

Totoina ma le tausia lelei o togafitiga

Laʻau fugalaau - tausi ma totoina ile laufanua

I le maeʻa ai o fulufulu mulimuli ma le faʻavaeina o aso mafanafana, e mafai ona e amata amataina lau gaioiga i nofoaga tatala. O se nofoaga mo moega fugalaau e sili atu ona lelei e filifili ai se malamalama lelei, e le fefefe le faʻafefe o Aferika o loʻo faʻamafanafanaina ile susulu o le la, e faigofie ona faʻafefe ai le lamala. O le eleele e tatau ona faʻaleleia ma lelei, faʻafefe lelei. O loʻo faʻatino Gatsaniya i le faia o laasaga nei:

  1. E tusa ma le 20 cm le mamao mai le tasi, e faia ai ni pu ia faigofie ai ona tuʻu ni fagu i laau.
  2. Laʻau tuʻu i totonu o vaieli ma ipu. Afai o loʻo totogo pea laau i totonu o se pusa masani, ona aveeseina lea o laau laiti mai ia latou faʻaaogaina o se paluga ogaoga umi ma eliina aʻa ma se paluga o le eleele ina ia le faʻaleagaina ai.
  3. A uma ona totōina, ona faʻafeinu lea o laau.
  4. O le vateatea faataamilo i le seedling o le mulched.

Vaʻaia fafo fafo

A maeʻa le gatsaniya ona maua aʻa i le eleele, o le a faigofie ona faʻaitiitia le vevela i le -5 ° C. I le ao ma ao i le po, e ufiufi fugalaau i se ata tifaga, ma i le taeao ma le vevela o le tau e tatau ona tatalaina.

Faʻasagaina o le laau e manaomia ai le faʻaleleia, pe a maeʻa le eleele. Pe a uma ona faʻamaʻa, o le eleele e matala ma vele, tapuni ma mulch. Pe a filifili pe faʻafefea ona fafagaina le gatsaniya mo le fugalaau, e sili atu ona lelei le filifilia o fomaʻi faʻapitoa mo fua o laau totō. O le faʻatinoga e faʻatino pe a ma le 1-2 taimi i le masina.

Faʻalogo lelei! Ina ia ausia le vave o le fausia o pulupulu ma le tele o fugalaau, ua aveeseina fugalaau ua tafe mai le vao.

O se fatuga taʻitasi pe a uma ona fuga ma i le amataga o aso malulu e manaʻomia ona vavaeina ma susunuina e faʻamamatia ai meaola na faʻaputu i ai. E mafai ona e faasaoina le fugalaau seʻi oʻo i le tautotogo e sosoo ai e ala i le eliina o vao ma totoina i totonu o ipu. E tatau ona teuina le gatsanii i le taumalulu i le vevela pe a ma le 10 ° C. E tatau ona susulu le potu. E seasea ona faʻamalūlū laau, pe a maeʻa maeʻa le palapala. I le tautotogo, e totoina fugalaau fugalaau i luga o se moega fugalaau ma vavae ese a latou tipu i le afa afa.

O fatu Gazania e seleseleina e ala i le tuʻuina o ato gaosi faapitoa i luga o fugalaau na faatoa amata ona mamae, a le o lea o le a lele fua fatu e ese mai gusts o le matagi.

Mo faʻamatalaga! O le aoina o fatu o ituaiga paʻu eseese e le talafeagai, ona e leiloa a latou ituaiga meaola.

O le tuputupu aʻe o fugalaau fugalaau e pei o se faʻalelei, e tatau ona e mulimuli i tulaga tutusa o tausiga. I le autumn, e mafai ona eli gatsaniya ma aumai i totonu o le fale. E ala i le fatuina o ni tulaga talafeagai, e 14 itula le malamalama ma le vevela o le 22-25 ° C, e le gata e mafai ona e puipuia le laau, ae ausia foi lona alualu i luma i le taumalulu.

O le gaosiga gaosi

Fugalaau fugalaau: tuputupu aʻe, tausiga, faʻasaoina e pei o se faʻalelei

E le gata i lea, o le gaseaniya umi i le taimi o le faʻatoʻaga ma le tausiga i tulaga o malo Rusia e mafai ona faʻaola e ala i le lafoina i totonu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le pito i lalo. I le tautotogo, ua toe foi mai le laau i le eleele mafanafana, matauina tulaga o le totoina o loʻo faamatalaina i luga. I le tau faaiuiuga o le taumalulu, o le laau ua faʻaolaina e ala i le vaevaeina ma toe faʻaofiina i se fanua fou. Ona siitia atu ai lea o fagu i se vevela ma sili atu le malamalama, amata ona faʻafeinu soo ina ia mafai ai ona faʻalauteleina le faʻailoga mai le faʻatafunaina.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

E ui lava i le tetee a le laau i meaola faalafua ma faamaʻi, o le tausiga le lelei o gatsanii ma tulaga le lelei e oo atu ai i le faatoilaloina o maʻi fomaʻi poo viral, faapea foi ma foliga vaaia o meaola eseese. Ona o le le lava o le malamalama ma le tele o le susu, o le pala e pala i luga o le laau, lea e mafai ona faʻamavaeina i le amataga. Ina ia faia lenei mea, o togafitiga e togafitia i sauniuniga malie.

Faʻalogo lelei! O pasi ua matua afaina ai ua aveesea ma susunuina e puipuia ai laau ola maloloina mai le faamai. O le moega e togafitia i le phytosporin mo le faʻamoemoe lava e tasi.

Faʻatoʻaina o togalaau, e masani ona 'ai i laʻau pito i lalo o ganzania, e seleseleina e le lima. E ala i le samasama ma le lalagaina o laulaau, e mafai e se tasi ona masalo o le mafuaaga mo lenei mea o le faʻaalia mai o se apogaleveleve mite ma aphids. Ua faʻaumatia le siama e faʻaaoga ai le ditoxin, fufanon poʻo le actellik. Latou te tau i aphids ma le fesoasoani o le int-vira, acarin poo le phytoerm.

O le tausisia o tulafono o le tausiga o le a mafai ai e oe ona faʻatupulaia laau toto i le taumafanafana. Faʻailoa poʻo taʻitasi, o le chamomile Aferika o le a fiafia pea i ona lanu e le masani ai.