Laʻau

Bougainvillea - tausiga i fafo ma tausiga

O se puipui ua ufiufi uma i fuifui vine, lanu paʻepaʻe ma lilac fugalaau samasama o bougainvillea. O malo malolo i Saute ma le tausiga lelei e fiafia ai tagata e ona le matagofie i le taumafanafana.

Le amataga ma le foliga mai o le bougainvillea laau

I le fale i Amerika i Saute, o lenei fale vevela e paʻu 9 masina i le tausaga. Mo le foliga e le masani ai, o tagata fai togalaau mai atunuu ese na latou alolofa ia te ia. O lea la e mafai ona maua i Europa, Asia ma le teritori o lo matou atunuu.

Bougainvillea e ofoina atu se teuteuga faapitoa i le fale, vave ona fatuina fugalaau fugalaau

Faʻalogo lelei! O le igoa o le laau na tuuina mai e faamamaluina ai le tagata Farani na malaga ma suesue Louis Antoine de Bougainville.

Fugalaau faʻamatalaga

Bougainvillea liana i lalo o tulaga masani ma lala fetolofi ma laau talatala e pipii atu i lagolago faalenatura pe leai foi, o ona lala e ola i soo se itu.

O le fausaga o le eleelea e manaia: o fugalaau moni e papaʻe paʻepaʻe i luga o se vae umi, e faʻavasega i le 2-3 fasi vaega. Palu lapopoa, lanu moana, e tutusa ma pepa, o mea taua. O loʻo i ai le mea e sili ona leaga ma i totonu o nofoaga e matua le manino ai laulaau.

O le fugalaau Bougainvillea e foliga mai o se oloa a se tamaitai talimalo talenia

Meaola ma ituaiga

Bougainvillea - tausiga o fale ma meaola eseese

E 18 ituaiga o meaʻai i le natura. Mo le totoina o le bougainvillea i togalaau a Rusia, e toatolu o latou faʻataʻitaʻia.

Ata matagofie bougainvillea

O lona atunuu o Pasila. E ola i totonu o vaomatua i luga o mauga papaʻe, faasolosolo lava ona afifi i totonu o se kapeta eleelea. I le togalaau, e faʻaaogaina e teuteuina ai puipui o fale, pa puipui, arbors. O laulaau e lapopoa, e ufiufi i villi, bracts o lanu mumu lanu mumu, matua, leai se malamalama. Inflorescences e tutusa ma panicles.

Bougainvillea nude

O le lauʻeleʻele o le fafaga bougainvillea o Pasila, ae o le laufanua mamao. E ese mai le "matagofie" lona aiga e ala i se numera itiiti o vao tuitui. Lea lamolemole e lamolemole, e aunoa ma se mea e paʻu ai i se faʻamafaʻai. O ata e fai ma sui o vine. O faʻamaoni i tulaga masani o le lilac, o faifaʻailoga e eseese lanu samasama, lanu paepae, mumu, lanu piniki.

Bougainvillea tagata malaga

O le lauʻeleʻele o lenei ituaiga o Peru ma Colombia. O lenei bougainvillea o se tamai laʻau faʻafelafolaʻau i ni pupuʻu pupuu, lapotopoto lapisi ma lapisi terry, ulaula poʻo le lanu viole. I le togavao, ua fautuaina e teuina ma le malosi ina ia mafai ai ona faʻaleleia le tuputupu ae o le itu o le itu laau ma avatu le matagofie o le togavao.

O ituaiga uma e 3 e feololo lelei, e faia e le au faifaatoʻaga ni ituaiga fou o le bougainvillea i le tele o foliga ma lanu.

Suiga pe a uma ona maua i totonu o le eleele

O se laau toto i totonu o le eleele tatala i Rusia o le a tupu i luga o le talafatai o le Black Sea o le Caucasus ma Crimea, e tusa ma le malutaga mo le taumalulu. O le vevela e sili ona lelei i le vaomatua o le +25 ° C. I le +5 ° C, ua maʻi o ia, ma i le 0 ° C ua maliu.

Anemones - togavao i fafo ma tausiga

I le latitude o le Moscow Region mo bougainvillea, faʻatoʻaga ma tausia i se togamalulu ma greenhouses e faʻatagaina. O le isi auala e galue ai: i le tautotogo e ave i totonu o le ea, ma i le tautoulu ua toe faafoi atu i le fale.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Ina ia lelei le pusi lanumeamata, e tupu i luga o ogalaau ma pusa. O le eleele mo le tele o laau totō ua faʻatauina i faleoloa o togalaau. O le palapala e tatau ona maualalo. E tatau ona tuʻuina le alavai i le pito i lalo o le suāvai ina ia mavae atu le eleele ma susu.

Filifilia le nofoaga sili

O se tagata nofomau o le vaomatua e fiafia i le susulu o le la, mo le totoina latou te filifilia le itu i saute o le saite po o le fale, puipuia mai matagi malosi.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

Ina ia toto se laau, e tatau ona e faia ni nai laasaga faigofie:

  1. Ua sasaaina le alavai i totonu o le pusa 1/3.
  2. Ona faʻaopopo lea o le palapala i se voluma o le ½.
  3. Tuu se fatu laau.
  4. Faʻaopopo le eleele, faʻatusatusa.
  5. Faʻasusu tele.

Faʻalogo lelei! O fai togafiti poto e fautuaina le totoina o ni laau eseese i lanu eseese i totonu o le pusa tele. O le faʻafefiloi mulimuli o laʻau ma le saʻo o le seleselega o le a faʻaopopo ai le mataʻina i le totoga.

Bougainvillea o lanu eseese i totonu o totonu e faaopoopo le la ma le fiafia i lē e ona

Bougainvillea: auala e faʻaleleia ai

Faatasi ai ma le mataʻutia o le laau, o le fofo i le faafitauli o le auala e faalautele ai le bougainvillea e le faigata.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Thuja - totoina ma tausi ile lauʻeleʻele i le tautotogo

O seleselega o le bougainvillea e faia i le tautotogo, pe a maeʻa ona taina le vao, ona tele ai lea o laulaau. Faʻasalaina mai le tino atoa, o le a vaeluaina i latou i le 10-15 cm, e tatau lava i lalo o le fatugaʻo. 3-4 laʻau ola maloloina e tatau ona iai i luga o le au.

O mea ua saunia e tuʻuina i le vai mafanafana lelei. A maeʻa ni nai itula, e togafitia i se fualaau faasaina lea e faʻaleleia ai le tuputupu ae o le faʻatoʻaga. O le pito i lalo 2 lau e tipi ma tuu i totonu o le faʻafefiloi o peat ma le oneone, faʻatofuina i le 2nd internode (tulaga tuputupu ae o le tolu laina mai le pito i lalo). A maeʻa lenei mea, e tele lava le suavai ma e faʻapipiʻi ai se vaʻa-vaʻa, e ufiufi ai taʻitasi taʻitasi ma se fagu lapoa poʻo le faʻapipiʻiina o mea e ufiufi ai.

Faʻalogo lelei! O le faʻaleleia o eleele e ave i totonu i le vevela o +25 ° C.

O aso uma e sosoo ai, ua tatalaina le fausaga, lalagaina ma fufuluina. O le taʻavale e faia i totonu o le masina, a maeʻa ai lea e faʻaaogaina se bougainvillea i luga o le auala mo le nofo tumau.

O le tipi o le bougainvillea o le a liua i vine soʻo i le vaitau na sosoo ai

Fatuina o fatu

Fualaau aina mai fualaau lelei lelei. Pods o loo natia i totonu o poloka mago. Latou te matua i le faaiuga o le autumn, o lea o le faagasologa atoa e alu i le taumalulu.

Ua saunia le eleele mai le togalaau, oneone ma le peat (2: 1: 1). O fatu na maua mai ua totoina i totonu o se atigi pusa i le loloto o le loloto, ma sausau i le eleele ma faasusuina le vai. O le koneteina o loʻo tuʻuina i lalo o le ata. O le maualuga o le taumafanafana mo le germination o le +25 i le +30 ° C. Ina ia faia lenei mea, ia aofia ai moli mumulu i le maualuga o le 25 cm mai le maualuga ole palapala.

Malamalama o le suavai e faia pei o le eleele e mamae i le latou ea faʻalelei. E tupu mai fua pe a uma 2-3 masina. O le faʻamalama o loʻo i tua pe a maeʻa.

Faʻalogo lelei! Bougainvillea faʻalauiloa e ala i le faʻatalanoaina ma na o le faʻaauau pea ona galue i fanua tatala.

Bougainvillea: tausiga ma le tausiga i luga o le eleele

A maeʻa le taumalulu, e faʻafeiloaʻi laau i le auala, i le maualuga o le vevela i luga aʻe o le +10 ° C. Bougainvillea amata ona ola malosi, o le sasa e oo atu i le 3 mita le umi. O le tausiga ma le tausiga o le bougainvillea i le avanoa tatala o le taimi lea o le fausiaina ma le teuteuina.

Tulaga faʻatau

Bougainvillea e fafagaina i totonu o le togalaau i taeao taeao tele 2 taimi i le vaiaso faatasi ai ma le faʻaleleia o vai faʻamafanafana i le la. I le vevela o le tau, o laulaau e faʻapipiʻi i aso uma.

Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le laau e fai laulaau lanu meamata, faatasi ai ma le sili atu ma le le mautonu - o laulaau lanu samasama muamua, ona pau lea.

Faʻalogo lelei! E leai se mea e aʻafia ai le pulupulu, e faʻamago.

I le vaitau o le timuga faaumiumi ma le mafanafana, ua puipuia le laau i se ata. O le vevela lelei i aso taitasi mo le fugalaau e mai le +21 i le +25.

Laʻei pito sili

Fertilize o laau laiti i lea vaiaso ma lea vaiaso, sili atu tagata matutua - e tasi i le 2 vaiaso faatasi ai ma le faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le vailaʻau ma fuamosa. E faʻafefea ona fafaga se tagata matua bougainvillea mo le fuga, faʻalagolago i mea o loʻo lata mai. E sili ona lelei le faʻaleʻeleina o ia i se tuufaatasiga e aofia ai le potassium, phosphorus ma le uʻamea i totonu i le 2 masina. Aʻo lei faia togalaau taʻitasi, muamua faʻasusu.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

O le laasaga muamua o le faʻapipiʻi sao lea o le bougainvillea:

  • I le tautotogo, e faʻapuʻupuʻu lala laau e 10-13 cm mo le vave faʻalauteleina o taamilosaga lalata. O le a avea le laau ma mea manogi. O le tuputupu aʻe o le tausaga o loʻo i ai nei o le a vavaeeseina, aua o ia na te foaʻiina fatugaʻo fou.
  • I le taumafanafana, faʻamagoina fugalaau, laulaʻau ma fuʻa na solia le pepa fuafuaina ua aveese.

Mo le bougainvillea i totonu o le togalaau, e mafai ona e faia ni lagolago faapitoa o uluai ituaiga o uaea, olati po o bamboo. O le taufetuli solo e fiafia e faatumuina.

E mafai ona e liliu le bougainvillea i totonu o se laau: o se fasi laau e pipii i se faavaa o se foliga ua tuuina atu. A oʻo ina tupu aʻe i le pale na fuafuaina, faʻasolo le tulaga tuputupu aʻe, aveese le itu pito i lalo ma selesele atoa, tuʻu ai na o luga. O le faʻavaeina o le pale o le bougainvillea e tele ni tausaga, seʻia oʻo ina faʻamaʻaʻa le ogalaau autu ma lala o le skeletal.

O toto laau e totoina i totonu o se pusa telē e iai se faʻaitiitiga iloga o le tuputupu ae fou.

Sauniga o le taumalulu

Afai ei ai le taufaamatau o le kiona, o le bougainvillea i totonu o se pusa po o se pusa e tuʻuina atu i totonu o le potu, i le vevela o le la, i se vevela e le sili atu +16, mo se faʻataʻitaʻiga, i se faʻalelei mafanafana. O lala na tutupu i le taumafanafana na teʻa e afa.

Vaega o le tausiga ile malologa

O tausiga o le taumalulu e aofia ai le fafagaina e le masani ai ina ia le malogo aʻa.

Afai e te mulimulitai tonu i fautuaga aoga, o le matagofie o le matagofie o le a fiafia i tagata e le itiiti ifo i le 10 tausaga - e pei ona ola le laau i togalaau aina.