Vailaau faʻapitoa

O le a le aoga ma le leaga nai lo le sauerkraut?

Sauerkraut o se mea lauiloa tele. E alofagia o ia mo se mea manaia ma le manaia, mo se faʻamafanafanaga. E toatele tagata latou te matauina le lelei o meaʻai ma aano o manu. E manaia le 'ai sauerkraut i soʻo se taimi o le tausaga, ae a aoga ma pe a afaina ai le tino, o le a tatou tilotilo i lenei tusiga.

Calorie ma mea taua

Faʻaoga i le kalori - na o le 19 kcal mo le 100 g.

  • proteins - 0.9 g;
  • gaʻo - 0.1 g;
  • carbohydrates - 4.3 g
O le ipu e tumu i vitamini A, C, calcium ma le magnesium.

Faʻavae

O le tuufaatasiga e aofia ai foi: kāloti, peppercorn, leaf bay ma le masima. O eseesega lauiloa e iai fugalaau, beets, vine, apples.

O lona tulaga ese o le le faʻaumatia ona aoga aoga. E le gata i lea, e maua ai se lisi atoa o mea aoga fou. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le oloa e le aʻafia i togafitiga vevela, ae e maua mai ona o le faʻamalosia o le lactic fermentation. I le faaopoopo atu i vitamini ua uma ona taʻua o vaega A ma le C, o le kapisi e tamaoaiga i vitamini o vaega H, PP, D, ma le tele o isi mea aoga, e aofia ai le tele o elemene taua. O le ipu e tumu i le fiber, o loʻo aofia ai foʻi le lactic acid. O le faafetai i le lactic acid lea e foliga mai ai le manogi faapitoa, o se mea e pei o apu.

E te iloa? O le tele o filifiliga mo le faia o sauerkraut e maua i le lalolagi atoa, o lea e faigata ai ona fai atu po o fea le atunuu na faia.

O le a le aoga?

O le a le faigofie o le sauerkraut e malamalama - o se lisi tele o elemene taua, vitamini, maualalo kalori. O le auala tonu lea e aafia ai le tino.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i meatotino aoga ma faʻaleagaina ituaiga eseese o kapisi: Brussels, Savoy, mumu, cauliflower, broccoli, kohlrabi, kale, pak choi.

Kapisi

Faʻamāinaina faʻaleleia o sea ituaiga oloa faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. O loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻaogaina o le tino o le tagata, faʻaleleia ai le metabolism. Vailaʻau o se vaega o meaai, e aafia ai le gaosiga o le hemoglobin ma fesoasoani i le faafouina o sela o le tino. O vailaau faafomai na maua ai foi nisi o elemene o lona tuufaatasiga kemikolo e taofia ai le atinaega o sela o le kanesa.

Oona

O le lelei o le sauerkraut juice o loʻo aofia ai toetoe o le fua atoa o le vitamini C, ma o le afaina e mafai ona mafua mai i le faateleina o le eletise. E aofia ai foi le tele o vitamini P, lea e faʻamalosia ai puipui o capillaries. O fualaau e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma maua ai se aoga aoga i luga o le cardiovascular system.

E taua! O fualaau ma pulu e le tutusa. O le sua o loʻo i totonu o le kapisi ma o loʻo i ai le tele o mea faʻapitoa o mea aoga.

Talosaga

Latou te 'aiina le ipu e le gata i lona uluaʻi faʻavae, ae faʻaopoopo foi i ai, o le mauaina o ni meaʻai fou ma suamalie. O le mea lea, o mea taumafa e gaosia, laei, tautua ma le itu ipu, kuka kuka, faʻaaoga mo aano o manu moa. O le ipu e faʻaaogaina i vailaau faʻataʻitaʻi, e faʻaaogaina e faʻaoga ai masini e aoga mo le paʻu.

E te iloa? I le kapeti, lea na faʻamaga atoa pe i totonu o afa, e 2 taimi sili atu meaʻai nai lo le gaʻo.

Togafitiga ma Puipuiga

O lenei mea faigofie faigofie meafaigaluega malosi i le tau faasaga i le vai o le vitamini, ona e tumu i vitamini ma microelements. O le ipu na avea ma se puipuiga sili atu ona lelei o le vevesi. O le a tatou malamalama pe aoga le sauerkraut i le tau faasaga i isi faʻamaʻi.

Sauerkraut e mafai ona aumaia uma le manuia ma le afaina, pe afai e te fausiaina ona meatotino faamalolo i le tulaga maumaututu. E masani lava ona aoga le manatuaina e le o se fualaau faasaina, ae na o se fesoasoani aoga. O le ipu e aoga mo le fomaʻi, e fesoasoani tele i le afaina. O le mafuaaga autu o le afaina o le solia lea o le toto. Le faʻaitiitia o faʻamaoniga e maua ai gaioiga mai le vai mafanafana. E fautuaina foi e inu se ipu tioata e tusa ma le 2 taimi i le aso.

E fesoasoani foi i le tele o le fiva - o le tele o fiber e faʻamautu ai le gastrointestinal tract.

O gaioiga aoga o le ipu e avea ai ma se siama e mafai ona togafitia manua.

Faitau foi e uiga i le auala e selesele ai le failaʻau, lanu mumu, broccoli.

Slimming

O le maualuga o le kalori o mea e maua i le kalori ma le faʻamalieina o ituaiga uma o meaʻai e sili ona lauiloa i le taumafataga o taumafa eseese. Faatasi ai ma sauerkraut e mafai ona e faatulagaina se aso anapogi. O le faʻaaogaina faʻapitoa o le tele o taimi i le vaiaso, e aunoa ma le faʻamautuina o meaai, e mafai ona e le toe maua se pauna faaopoopo.

Ata ma le fesuiaiga o mea

Maso faalenatura e aoga tele. I le taumafai e fai se masini pe a ma le tasi, o le a vave ona e lagonaina le aafiaga.

E taua! Taumafai e faʻafilemu pei ona mafai ai. - ona faʻafeiloaia ai lea o oe e le matapulepule i lona aoga.
E tele sāuniuga:

  1. Ina ia saunia le masikulu e tipi le kapisi. Somi le sua. O le mea e maua ai le paʻu o loʻo faʻaaogaina i foliga ma se mea malulu. Fufulu i le vai mafanafana pe a uma le 20 minute.
  2. Faʻamuʻu fuʻamea paʻepaʻe i totonu o le puaa. Sauerkraut (4 tbsp. L. Mimiti e ala i se suʻi meaʻai. Somi le sua. E faʻafefiloi mea e gaosia, ma faʻaopoopoina le sipuni ole falaoamata. Fufuluina le masini i le 10-15 minute. E tatau ona lelei le vai. E le sili atu i le 2 taimi i le vaiaso ona faia le masini.
  3. Faʻamuʻu meaʻai fua. Faʻafefiloi ma le kuka tipu. Faaopopo le 1 tsp i le paluga. fuālaʻau manogi. Faʻafefiloi seʻia oʻo ina lanu. Fufulu pe a uma le 20 minute ma le vai mafanafana.

Pe mafai ona ou maʻitaga?

E mafai, ae i le faʻaleleiina ona o le maualuga o le sodium masima.

I masina mulimuli o le maʻitaga, e manaʻomia lava e fafine uʻamea, lea i le tele o aofaiga e mafai ona maua mai le sauerkraut. O le a se isi sauerkraut e aoga mo tamaitai i le tulaga, o le mea moni lea e faʻamautuina le galuega o le tino o meaʻai. O le faʻaopopo i le salamu e mafai ona e faʻateʻaina ai faʻafitauli ma le faʻamaʻi ma isi maʻi lē lelei.

O le ipu e aofia ai foi le gaʻo lapopoa, lea e talafeagai mo le atinaʻeina o le fomaʻi ma ia aloese ai i le fanau mai.

O le auala e faʻafefete ai e mafai foi ona saunia tomato, zuciniini, galani, pepa, sipisi-mataupu.

O le a le afaina?

I le malamalama ai i mea e aoga mo sauerkraut mo le tino, aua nei galo pe faapefea ona ono afaina.

Contraindications i lona faʻaaogaina ua faateleina le eletise o le manava, o le faaletonu o le pancreas, gasegase fatuga, gallstones.

O faʻamaoniga e mafua ona o le maualuga o mea o loʻo iai i le meaʻai.

E le gata i lea, o le masima o masima i le oloa e mafai ona mafua ai le maualuga o le toto maualuga, o lea e le fautuaina tagata e maualuga le toto maualuga e ai.

Sauerkraut e aoga tele i le faʻamautuina. E maua ai faʻamatalaga uma i le cosmetology, ma i vailaau, ma e leai lava se mea e leai se aoga - o le mea moni lava o se punavai tulaga ese o mea aoga.