Fualaau aina

Tomato tomato "Fiafia F1": faʻamatalaga o ituaiga o tamato ma foliga o le totoina

"F1 sili ona fiafia" - o lenei vaovao e mafai ona fiafia uma i faifaatoaga ma le au faifaatoaga masani, aua e tele naua uiga matagofie.

O lenei ituaiga o fualaau suamalie, fua lelei ma gafatia e felauai ai, e puipuia ai le tele o faamai o le po. E le gata i lea, e le fausia ai se fuainumera tele o laasaga, ma o tamato lava ia e masani ona latou faaaogaina.

Faitau atili i totonu o la tatou tusiga: faʻamatalaga o le mea e sili ona fiafia i ai, o ona uiga, faʻatoʻaga ma mea faʻapitoa ma isi mea faʻapitoa o mea faʻainisinia.

Tomato "Sili ona fiafia": faʻamatalaga eseese

O le Tomato varieties "Faamemelo" ei ai se uiga sili ona manaia. O lenei kulupu e maualalo le mafai gafatia e fai ai ni faʻaopoopoga, taamilo i luga. Ua fai mai le au atinaʻe e faapea e tusa ma le 60% o le fanau fanau e le o faia se sosola. Po o le sola ese e matua vaivai lava e mafai ona lafoai. E na o le 40% o tama fanau e manaʻomia le aveese. Faitau e uiga i le totoina o tamato iinei.

O le sili ona lelei o le faʻaalia o le laau o loʻo faʻaalia ai le faʻavaeina o se togavao faʻatasi ma se tasi o meaʻai, lea e manaʻomia ai le faʻalagolago i se lagolago poʻo se mea faʻapitoa. Vaovao faʻataʻitaʻiga. O le seleselega mai le totoina o fatu e vavae ese ai laau 112-118 aso.

O le vao o loʻo ufiufi i le tele o laulaau lauulu-lanu meamata, laʻititi o le laʻau, maualalo o le faʻaogaina. O le aveeseina vave o laulaau maualalo e mafai ona faateleina ai mea taumafa o le fua, ma faateleina le fua o le fua. O le Tomato varieties "Favorit F1" o se kulupu e maualuga le tetee i le cladosporia, siama mosaic virus, Fusarium, toleniina lelei le ufiufi o le malamalama.

Faatusatusa le fuaina o le fiafia i tamato ma isi e mafai ona maua i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
F1 fiafia6 kg mai le vao
Gulliver7 kilokalama mai se togavao
Pink Lady25 kilokalama i sikuea mita
Fat fat5-6 kg mai se togavao
O le pepe taalo8-9 kg i sikuea mita
Tagata valea15 kg i sikuea mita
Lanu uliuli6 kg mai le vao
Rocket6.5 kilokalama i sikuea mita
Brown suka6-7 kg i sikuea mita
Tupu o tupu5 kilokalama mai se togavao

Uiga

Faiga FuaFaʻailogaina, ma le malosi vaivai o le lipine, faatasi ai ma sina atuatuvale i le au
LanuVaʻavaʻai lanu meamata ma se lanu pogisa i luga o le meaʻai, matua - mauʻoa mumu
Fua faʻatatau mamafa115-125, ma tausia lelei le 135-140 kalama
TalosagaMo le sauniuniga o salati, sau sau, lemu, gaosia i le sua, aua o le totoa e le talafeagai ona o le paʻu, vaivai o le paʻu o le fua
Togi fua5.8-6.2 s a vao, 19.0-20.0 kilokalama pe a le totoina le silia ma le 3 laau i mita sikuea o palapala
Manatu tau oloaFaʻaleleia lelei, maualalo le saogalemu i taimi o felauaiga
Faitau foi i luga o la tatou upega tafaʻilagi: O le a le tomato ua maeʻa le paʻu ma o le a le mea e puipuia ai e puipuia ai? O a ituaiga eseese e puipuia i lenei maʻi?

O a faʻamaʻi e masani ona faʻaalia i tamato i totonu o greenhouses ma e mafai faapefea ona pulea? O a ituaiga o tamato e le aʻafia i faamaʻi tetele?

Ata

O lenei ata o loʻo faʻaalia ai tomato o le mea e sili ona fiafia i ai:

Le lelei ma le le lelei o le kulupu

Mama:

  • Le lapoa lapopoa o fua o le uila;
  • Tuufaatasiga o fualaau aina suamalie i le lima;
  • Faʻafitauli i se faʻalavelave o faʻamaʻi;
  • Faʻafaigofie ona faʻafeiloaʻia le leai o se malamalama.

Faʻafitauli:

  • Le manaʻoga mo se fale lauʻeleʻele mo le tuputupu ae;
  • Le manaoga o le nonoaina o se togavao;
  • Tulaga saogalemu i taimi o felauaiga.

Tausi tausiga

E tusa ai ma fautuaga a le au faifaatoʻaga, faapea foi ma iloiloga na maua mai i le au faifaatoaga, e leai se eseesega i auala e totoina ai laau ma togalaau mulimuli ane o le laau. Pau lava le eseesega o le faʻamalosia le manaʻomia o laei pupuvao ma faʻamalaʻau.

E taua tele le faʻaaogaina o le eleele saʻo mo laau toto, ma mo tagata totō matutua i greenhouses. Matou te taʻu atu ia te oe ituaiga o eleele mo tamato, pe faapefea ona saunia lau eleele lelei ma pe faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona i le tautotogo mo le totoina.

E le tatau i se tasi ona galo ia ituaiga metotia faʻaaogaina i le totoina o tamato e pei o le vevela, mulching, laʻei pito i luga.

Apu sa viia tele e le au fai togalaau ma o le toatele oi latou o totoina tomato "Favorit F1" e le o le vaitau muamua lea, e maua ai pea le seleselega lelei o tamato o le tofo lelei.

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i fualaau 'eseʻese ma fua eseese:

Taeaga tuaiTuai amataFaʻamaʻaʻa
GoldfishYamalPalemia
Faʻamanatu le fugalaauMatagi susuluFualaʻau
Vavega o le maketiDivaLulu le fatu
De Barao OrangeBuinaBobcat
De Barao RedIrinaTupu o tupu
Meli pelePink spamTinamatua o le Meaalofa
Krasnobay F1Laveʻa MumuF1 snowfall