Laʻau

Rosa Palais Royal

Rose Palais Royal (Palais Royal, MEIviowit, Blanc Pierre de Ronsard, Blushing Pierre de Ronsard, White Eden) na faalauiloa mai e le au Mayan breeders i le 2005. O se tasi lea o fanau pito sili ona faamanuiaina o le ituaiga lauiloa Rose Rose. E fautuaina e le kamupanī le faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga mo le totoina o vaʻa, faletua, koluma, ma faʻatasi ai foi ma pepa laiti.

Faailoga o le vasega

O le tuputupu ae malosi o le Palais Royal Rose ua tupu lelei vave ma mo se taimi umi ma se malologa puupuu. O le lapoa (12-14 cm) o le kulimi-lanu meamata o le fugalaau fugalaau e foliga mai e leai ni foliga ma e aoina i nai pulumu laiti. E mafai ona i ai se lanu lanumeamata i luga o pamu i fafo ma se piniki piniki ma le piniki i le ogatotonu. I le faʻamavae atoa, o le paʻu o le paʻu, o le pito o le petals e felelei tele. O le manogi e toetoe lava a le lagonaina.

Blooming Rose Pale Royal

E fuga mai i galu, i le gasologa o le vaitau e maua manino 2-3 galu i se vaitau lelei. I le va o fugālaʻau, e aliali mai ai pusa taʻitasi O laulaʻau e sili ona lelei le faʻafiafiaga ma faʻafefe i faʻamaʻi. O le togavao ua faʻalauteleina, lanu lauusiusi, 1.5-2 mita le lautele, e oʻo i le 3.5 mita le umi.

Mo faʻamatalaga! O le faigata o le taumalulu e oo i le -23 ° С, e manaʻomia le malutaga. E pei o le tele o ituaiga mea manogi, e le taliaina le timu faaumiumi.

Fugalaau e gafa

Tulafono mo le tulaueleele i nofoaga tatala

Rosa Golden Showers - Golden Climbers

I se vaitau lelei, e totoina ai rosa i le afa muamua o le autumn po o le afa lona lua o le tautotogo. Pe a filifilia se fatuga, e tatau ona e gauai atu i uiga nei;

  • o le i ai o 2-3 vine maloloina ma ola olaola ola;
  • e matua afaina ai aʻa ma lala ma aʻa laiti e aunoa ma le fulafula ma le mafiafia;
  • aʻa aʻa aʻa.

Faʻalogo lelei! I le autumn, i lalo o le malutaga, e manaomia e le fatu laau se maualuga maualuga o le oneone ma le oneone i le maualuga e 30 cm.

Filifiliga nofoa

Mo le tulaueleele, e tatau ona e filifilia se nofoaga ma malamalama lelei, puipuia mai le matagi. O le ituaiga e le faʻaumatia lona teuteuga i le la atoa, e mafai ona i ai i le itu i saute poʻo le itu i sauté sasaʻe o le saite. I le le lava o le malamalama, o le a totogo le laau ma sili atu ona leaga ma maua ai sina siitaga laitiiti. O se mea e manaʻomia muamua pe a filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, o le tupu mai o le eleele i 1.5-2 m mai luga.

Faʻamasinoga

Soo

O le Rose Palace Royal o le a mafai ona oʻo atu i ona gafatia atoa i luga o le eleele lafulemu, mauoa, eleele lelei. I nofoaga e le lelei le eleele, e fautuaina e sui le mea e oʻo atu i le 50 cm le fua. Mo le faʻaleleia o aʻafiaga ma le totoina o fatu, ua fautuaina e faʻatumu le lua totō ma se faʻapalapala o le eleele na saunia muamua:

  • solo povi po o le solofanua solofanua;
  • peat;
  • palu laau;
  • oneone;
  • laumei.

Faʻalogo lelei! E le gata i lea, pe a totoina, faaopoopo 1-1.5 ipu o fafie.

Faʻamasinoga

A o lei totoina, o se fatu laau e iai ona aʻa e tuu i le vai mo se vaitaimi e 1 le itula i le 1 aso. I totonu o le vai, e mafai ona e faʻaopopoina se faʻateleina o se tuputupu aʻe poʻo se aʻa.

Laititi i le taimi o le totoina ua faapuupuuina i le 30-35 cm, ua aveeseina ma faaleagaina vaega. E taua foi le toe faafouina o tipi i luga o aʻa ina ia faafaigofie le avanoa o le laau talavou i le susu ma meaʻai. Faatasi ai ma se tagata faʻamalosi, o aʻa e tipi i le 30 cm, i se meaola ola o lanu paʻepaʻe.

O se lua mo le totoina e saunia ma le loloto ma le lautele o le 50 cm. Mo le totoina o kulupu, e tatau ona manatua i le mafaufau, mo se tuputupu aʻe fiafia, o se tagata matua e tulai mai e manaʻomia se avanoa e tusa ma le 3 m.

Rose i se lagolago e faasaga i le puipui

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  • O le fatuga ua saunia ua tuʻuina i totonu o se pu i lalo ifo o sina malifa, ma o le mea mulimuli na faigofie ai ona taoto le rose i lalo o le malulu malulu.
  • O aʻa o le laau e tatau ona salalau, ma tufatufaina atu i le pito i lalo.
  • O le nofoaga o tui na tanumia ai le 10-13 cm i lalo ifo o le palapala.
  • O le lua e faasolosolo lava ona faatumulia i le eleele, felafolafoaʻi solo palapala ma faʻafeinu.
  • O le pito mulimuli o loʻo faʻafefete ma faʻafeinu tele.

A uma ona susu le susu, faataamilo i le laau, pe a talafeagai ai, faʻaopopo le eleele.

Mo le puipuia o le fatuina mai le la o le tautotogo pupula, faʻaaoga le ufiufi i lala paʻu laau poʻo togalaau faʻapitoa. I le taimi muamua, e manaʻomia faapitoa e le fale o le tamaititi le susu o le eleele. O le eleele pe a uma ona faʻavaivai, o le laau toto o le spud.

Taua! Afai e totō se kata i tafatafa o le pa poʻo lata ile puipui o le fale, ona vaʻaia lea o le mamao i le va o le 0.5-1 m.

O le a le tausiga e manaʻomia e le Royale?

Ina ia tausia le Palace Royale Rose e teuteuina mo le vaitau:

  • tele suavai: 12-15 lita o vai i le taimi malogo;
  • tatalaina o le aʻa mo le taimi o le eleele;
  • masani le veleina vao;
  • togafitiga puipuia o le laau, o le eleele o loʻo siomia ai mai faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • taumafa masani i meaʻai faʻamaʻi ma meaʻai.

Teuteu

Rose Jazz (Jazz) - uiga o laau o varietal

O le teuteuina sili o le rosa e tatau ona faia i le tautotogo, pe a le toe i ai le taufaʻataʻu o fulufulu toe faafoi ma e mafai ona faasaoloto le fale mai le malutaga. Muamua lava, faʻamaʻoti, lala le lelei, e pei o le tipi i le pogisa o se afi mumu, ua aveesea.

Faʻalogo lelei! O se tagata matutua e totoina mai le 4-5 tausaga le matua, ma e totoe le 3-7 ogalaau, e tolu 1-3 tausaga o le paranesi. O le a latou suia ia fasi tuai i le taimi.

O se tulafono e leai se faʻafitauli e le faʻafitauli e mafai ai e oe ona fetuʻunaʻi le aofaʻi o tipu o se oso aʻega: o faʻamaʻi tuai na aveesea saʻo lava pei o latou ola mai le faavae o le vao i le vaitau.

I le mea e le faʻaleagaina ai le maualuga o le lalelei i le taimi o le teuteuina, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • o le faʻataʻitaʻiga e faia i se mea faʻamaʻi pipisi, e taua le vaeluaina o le gaʻo e aunoa ma ni loimata ma ni vaeluaga, o ni paʻu ma ni fusi;
  • tipi le ata i le maualuga o le 45 ° e le 1.5-2 cm i luga atu o le fatugaʻo i fafo, o lea e le mafai ona faaputuina le susu i lona faavae;
  • Luga o le togavao e tatau ona faasolosolo solo i taimi uma ina ia lelei le gaioiga ma e malamalama lava;
  • pe a uma ona teuteuina, o vaega fou e tatau ona togafitia i ituaiga togalaau, o se vaifofo o le sulfate uʻamea poo le fungicide.

Mo faʻamatalaga! Ina ia faafaigofieina le galue ma se tagata matua, o se togalaau na vaai pe tilotilo i luga o se mea e tuu i luga e fesoasoani. O laʻau vaivai e faigata tele ona taulimaina e tusa lava pe lelei le vaʻai.

Rose i luga e oʻo i le lua tausaga le matua e faia ai le teuteuga mama i le tautotogo.

Lavea le afaina o meaola

Tausiga o taumalulu

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e tatau ona faʻafefiloi le rosa i le faʻamalolo-phosphorus le faʻaleleia ina ia faafaigofie ai ona sao mai gutu. Klimber ma le faaeteete aveeseina mai le lagolago ma faasolosolo lemu. E tatau ai ona tipi lala mama ma laʻau. O mea uma e totoe o le suka e susunuina ina ia le salalau atu i totonu o le togalaau meaola o maʻi faʻaleagaina. I lalo o le malulu o le malulu, o le rosa e sili ona suamalie i le paluga o eleele ma le oneone ma le oneone.

Aua o le itu i mātū o loʻo manaʻomia ai se fale e faʻamamafana ai, ona o le malulu o le tau ua lava lea e afifi ai le sasa i mea e ufiufi ai. Fausia se rosa i le tau vevela. E taua tele le tuʻuina atu o le avanoa e lele ai, o le a fesoasoani lea e puipuia ai pupu mai le faʻamafanafana i le tautotogo.

Faʻavae Rose

Rosa Graham Thomas - uiga faʻalelei

E mafai ona faigofie ona faʻalauteleina se togavao matua e ala i le taina ma le taina. Mo le auala muamua, e tasi le taʻi tausaga le matutua ua mafai ona totogo lauʻau e talafeagai. O le tele o mea totō e fautuaina e le itiiti ifo ma le 20 cm. O le taimi sili ona lelei mo le faʻatinoga o Iulai, o le seleselega o le a lava le taimi mo le aʻafia ma le avanoa o se taumalulu manuia.

Taua! Fautuaina e vave aʻafia le rose i se nofoaga tumau, toe totoina le laau seia oo i le lua tausaga e le fautuaina.

E lua lau laʻau e totoe i le auʻau, e le mafai ona faapuupuuina, ufiufi i le pito i luga o se fagu palasitika ma se tapuni mo le faʻamaʻi. I le vevela, o sina tamai fale lanumeamata e fai sina ufiufi e lala laʻau po o vaomago.

I le aʻafia o le taoto, o le pati o le tausaga i le amataga o le tautotogo ua alu ese mai le togavao tina ma faʻapipiʻi i le eleele ma se faʻamau. I le vaega pito i lalo o le paʻu e faia ai se mea e le afaina, le mamao. O le pito i luga o le laʻau o le 10-15 cm i luga ae o le eleele i se tulaga i luga, e mafai ona nonoa i se lagolago. I le vaitau e sosoo ai, o aʻa i luga o le papa, e mafai ona vavaeeseina le laau mai le vao vao i le faaiuga o le taumafanafana.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O le Rosa Palace Royal e maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi, ae i le malulu ma le malulu o le tau e manaʻomia ai togafitiga puipui. I le afa lona lua o le taumafanafana, e fautuaina ai e sulu le vao ma sauniuni mo le paʻu mafiafia ma le paʻu paʻu.

Thrips Faʻasalaina Bud

<

O le susulu o le susuga o le gaʻo e tosina mai ai meaʻai, latou te faaleagaina ai mata ma faʻavaivaia ai le laau. E mafai ona faʻaaogaina meaʻai e ala i le pulupulu o pulumu ma laʻau ma se iniseti mamanu.

Ina ia aua le misia le faʻamaʻi o roses i faʻamaʻi ma meaola faalafua, ia faia ni taimi tatau e faʻaumatia ai, e tatau ona e tausisia nisi tulafono:

  • siakiina pea lavalava ma laulaau, masini vailaau e faapipii i le pito i lalo o le laulau laulaau;
  • vavae ese le vaivai ma le tuputupu ae i lala totonu, talu ai o afaina afaina e aafia ai le le lelei o le gaosia, le mafiafia o laau toto;
  • ia fafagaina, lea i le taimi o le tuputupu aʻe o le vaitau e fesoasoani i le faʻateleina o le tetee i tulaga leaga ma faʻamaʻi.

Palopaina Paleni i le togalaau

<

O le oso aʻe o le rose o le Palais Royal o se togalaau tupu moni, lea e tatau ai se nofoaga tele i luga o le saite. O le ituaiga e foliga matagofie i le tuufaatasiga faatasi ai ma le conicers conifers ma laau teuteu. O le mea autu o le filifili lea o le fatuga saʻo, totoina ma tuʻuina atu tausiga lelei.