Faʻatoʻa totoina laau toto

O le a le mea e fai pe afai ua mou le potu chrysanthemum, pe faʻapefea ona toe faʻafoʻi le laau i le ola

I le tautoulu, o faleoloa fugalaau e tumu i ipu e iai laʻau o le chrysanthemum. Ua faatauina i latou e faamemelo i lanu felanulanuaʻi o fugalaau ma inu ai o latou manogi manogi.

Ma, pe a mou atu le fala o le ulo, o le a lafo ese. Ma ua le aoga. E mafai ona e manavaina se ola fou i totonu.

E tatau ona ou lafo ese le chrysanthemum pe a uma ona tupu

Laʻau laiti i totonu o ipu kuka ua faʻapupulaina, o lea e manaʻomia ai le faaluaina o le tausiga pe a faatusatusa i fafo atu o laau. E toʻatele tagata latou te filifili e aua nei taulimaina nei taumafaiga i luga o latou tauʻau ma na o le lafoina o le vao vao. Ae o loʻo i ai nisi fugalaau fugalaau e le iloa e mafai ona toe faʻafouina.

E te iloa? Mo tulaga o potu e totoina ai ituaiga eseese o chrysanthemum ma saina Saina. O nei togavao e tutupu i se maualuga e 70 cm le maualuga. O a latou fugalaau e mafai ona lapoa, pe tusa ma le 5 cm le lautele, poʻo le laʻitiiti foi - e oo i le 2.5 cm. O le ulu o le vao e ese foi lona ese. O le mea lea, o ituaiga eseese e mafai ona faʻatulagaina i se uiga matagofie, faʻapitoa poʻo le totoina o vao vao.

Ae peitai, ina ia mafua ai le toe fuga o le chrysanthemum, e tatau ona matua mataituina le tulaga talafeagai o le susulu, moli, vevela. O sina mea itiiti lava - ma ua leai se mea teuteu o le laau, liliu atu i se vao vao ma le le mautonu, pe oti foi.

Ae o le tausiga lelei e fiafia tele i fugalaau fou nai lo le tasi. E tele auala e toe faia ai se togavao.

Totoina o chrysanthemums i le avanoa e toe faʻaleleia

O le auala pito sili ona faigofie e toe faʻaleleia ai le laau, o le taimi lava lea e fuga mai ai le chrysanthemum room, toto i luga o le eleele i le tautotogo pe a mafanafana le tau.

I le taumafanafana uma, o le a faʻaaogaina ai aoga ma meaʻai mai le palapala, faʻafefete i le ea fou ma faʻamafanafanaina e ave o le la. E latalata i le tautoulu, e mafai ona e toe tuʻuina i totonu o se ulo ma, i le aluga o taimi, fiafia i le isi fugalaau.

I le auala, o loʻo i ai ituaiga o chrysanthemums e mafai ona ola i le taumalulu e aunoa ma ni aʻafiaga leaga. Ae ui i lea, e leai se tasi e mafai ona faʻamautinoa e le oti le vao i le taumalulu. Ae mo le taumalulu e tatau ona saunia lelei.

Totoina muamua ile eleele ile togalaau. O le taimi lava e oʻo mai ai muamua muamua matagi, tipi le pu i le 10 cm le umi ma tapuni le vao i lau vevela, peʻa poʻo le eleele. Mai i luga aʻe o le mauga ua fausia e tatau ona tapunia ma se nofoaga faapitoa, mo se faataitaiga, se ata tifaga.

Ia manatua e oʻo lava i nei puipuiga uma, e leai se faʻamautinoaga o le a sosolo le asaga. Ma a uma le taumalulu, o le a le totogo i le tautotogo e sosoo ai, o nisi taimi e tupu i le tausaga.

E te iloa? I Iapani, chrysanthemum o se faailoga o le umi o le ola ma le fiafia. O tausaga taʻitasi o loʻo iai se faʻamanatuga lea o le chrysanthemum o le 'autu autu'. E teuteu e ia pepe pepe, inu ava mai ana meaʻai, pasi se pesini ma inu i se liʻo ma moomoo ia auai uma tagata i le faagasologa o se fiafia ma le umi o le olaga.

Teu ma le puipuia o chrysanthemum pe a uma ona tupu

O loʻo i ai se isi auala e faʻasaoina ai se meaʻai pe a fuga mai se chrysanthemum i totonu o se fagu. Lafoaʻi i totonu o se fagu, ua tipiina, e naʻo ni paʻu laiti e le sili atu nai lo le 10 cm le umi. Ona tuu lea o le fagu i le potu i totonu o se potu e le sili atu i le 8 ° C. le vevela ole ea.

Atonu o se loggia, o se faapaologa malulu, ae le o se pulou, talu ai e tele lava le malamalama e tatau mo le laau e oo lava i taimi o le taumalulu. O iina e teuina ai le laau i taumalulu uma.

E tatau ona faʻamagoina i le naʻo le faʻamago malosi, pe a faʻapala le palapala i ni mea se lua. E le sili atu ma le tasi i le masina le tupu.

I le tautotogo o le chrysanthemum e totoina i se eleele fou. E tatau ona maualalo le maualuga o le eletise, e lelei ona faʻafefete ma faʻamalo.

Mo le togavao e ola lamolemole, pala, lapoa, e tatau ona faʻaeteete ma saʻo pine.

O le faʻatinoga e faʻatinoina faʻatolu. O le taimi muamua i le taimi lava na uma ai le totoina, ona - pe a oʻo atu i le 8 cm le umi, ma le lona tolu pe a manaʻomia, pe afai o le teu muamua na le fesoasoani i le fausiaina o se polo matagofie.

I le taimi lava e tasi, e le silia ma le tasi i le sefulu aso le faia o pine. O le tele o le vavao, o le tele o le vaomatua ma le fua tele, ae o le sili atu i le tolu e leai se uiga. Lafulafu matilatila i le gaosia o chrysanthemums e faataatia i le tulaga o le gataifale.

E le o taimi uma e mafai ai ona tuu le fagu i totonu o se potu malulu, ma o le a totoe e faʻaalu le taumalulu i luga o le windowsill - o le malulu, ae o le sili ona malamalama i totonu o le potu. Ae i lenei tulaga, o le teuina o mea e fai sina eseesega. Laʻau mūmū ma lālā ua aveeseina, o pulupulu ua tafe ese, ma o lālā ola o loʻo lūlū itiiti. Faʻasalaga i lenei tulaga, faʻaalu le masani.

O nisi fugalaau fugalaau e lamatia pea, ma pe a fuga mai le chrysanthemums, auina atu le laau mo le taumalulu i lalo ifo. I lenei tulaga, o le teuteuina e faia e peiseai o le taumalulu i luga o le faapale. Ae o le suāsusu e faʻataunuʻuina tele ma aveina atu i le fogalalo. O le isi mea e tatau ona e faʻamautinoa o le eleele sa fai sina susu, ae le o le faatagaina o le susu.

Chrysanthemum e ala i le ogatotonu o le tautotogo. E mataʻituina lenei mea mo vaʻaau fou. A o faagasolo lenei vaitau, e aoga le ave o le ulo i le ea fou pe toe foʻi i le faʻamalama o le faamalama i totonu o le potu.

E faʻapefea ona fuga le chrysanthemum, nai togafiti laiti

O lea la, ua mou atu lau chrysanthemum, ua e faia mea uma e faaumiumi ai le fuga, ae e le tupu lenei mea - o le a le mea e fai? Muamua, siaki pe afai e lava le malamalama ma o loʻo tumau le tulaga o le vevela?

Chrysanthemum e mafai ona tupu ma fuga pe afai e le oi lalo ifo o le 18 ° C le potu. Ae peitai, i le vevela malosi, e mafai foi ona mate le fugalaau.

I le taimi lea, e tatau ona mataʻituina le faʻavaivai. O le tele o eleele mamago e faʻaleagaina foi mo chrysanthemums. Faʻasogo i taimi uma. O vao tetele e tatau ona fafagaina naʻo le taimi o le vavao. Ae o le totoina e manaʻomia faalua i le aso, taeao ma afiafi, aemaise i le taumafanafana.

O le pau o le chrysanthemum e tatau ona fuga. Afai e le tupu lenei mea, vaavaai mo mafuaaga mo tausiga le talafeagai. O le faafitauli sili ona taatele o le le lava o ofu i eleele leaga. Ona e manaʻomia lea ona faʻaaogaina le faʻasamaʻi i le potassium ma le fulu. O le isi mea sese masani o le tuai. Ae afai na tupu, e le mafai ona faʻamau.

E le gata i lea, o le faafitauli e ono i ai i le auala sese sese. Atonu e sili atu le pogisa o se nofoaga lea e itiiti ifo nai lo le fitu itula le malamalama o le malamalama ma le ao.

I lenei tulaga, ua fautuaina le faʻaaogaina o moli uila i lamepa susulu. O le faʻafitauli atonu e taoto i le umi o le ao. Afai e sili atu i le 10 itula le umi, e lagona ai foi le le mautonu o le fale.

E taua! Faatasi ai ma le fesoasoani o le paʻu, e mafai ona e fatuina se lagona o le latalata atu i le autumn i chrysanthemum. Mo le aso nei o le malamalama mo lea mea e gata i le 7-8 itula. Ae mataʻituina le laau. Afai e le lava le malamalama mo ia, o le a oti o ia.

Talu ai o le chrysanthemum o loʻo i ai se aʻa tele, e tatau ona totōina i potopoto vasa ma vai lelei. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le gasolo.

I totonu o le lava ipu e tasi e mafai ona tupu ai ni vao, e eseese ituaiga, ae e taua tele ona lava o latou aʻa. A leai, o lanu e le mafai foi ona e faatali.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, afai e te faia se potu siaki ile tausiga lelei, e mafai ona faʻafiafiaina fugalaau mo le silia ma le tasi le tausaga. O se lush, fugalaau e ufiufi fugalaau, faʻaleleia sina manogi manaia, o le a faatupuina ai se mafanafana mafanafana i lou fale. E naʻo le taua le aua nei faʻatagaina le eleele e faʻamago ma ia mataʻituina le pulega malamalama. Afai e manaʻomia, e mafai ona totō se potu chrysanthemum i le togalaau, luma o le togalaau poʻo le fugalaau. O le tausisia o tulafono uma o le taumalulu, o le tausaga a sau o le ae maua ai se togavao mataʻina o le a teuteu ai lau 'upega tafaʻilagi.