Laʻau

O le a le mea e foliga mai ai le vegonia - ituaiga ma ituaiga o fugalaau

O le lauʻeleʻele o le begonia o vaʻaia. Ae o ona ituaiga eseese e sili atu le fiafia i luga o pupuni faamalama ma fugalaau i luga o le ea, lea e alolofa tele ai le toatele o faifaatoaga ia i latou. O le tele o togalaau e le lelei i le tausiga, ei ai mea aoga. I le avea ai o se togalaau faʻatoʻaga e faʻaaogaina e le au mafanafana o le mafanafana ma le aufaʻataʻaga o le laufanua e fatu ai ni mea matagofie. E i ai le faitau afe o ituaiga o meaola ma hybrids. O le tusiga o loʻo faamatalaina ai le sili ona taʻutaʻua i le va o fugalaau.

Faiga Faʻavae

O le genus Begonia (Vegonia) e patino i le aiga o Begonia. E aofia ai le tusa ma le afe o meaola masani, ma faʻafetai i le au faifaatoaga, e faaluaina le tele o hybrids ua fafagaina. O le vaega o le tupuaga o le laau e taua i Aferika i Saute. Mai iina sa oo mai i sautesasae o Asia, i Indochina, Amerika i Saute. Sa matauina e saienitisi ni faletusi autu o le aiga Begoniev: Aferika Tutotonu, o le Amasone ma Asia i Saute. O le igoa o le ituaiga na sau mai le igoa o le pule o Haiti M. Begon, o le na tupu i le XVII senituri. faatulagaina se malaga e suesue le fuga o Antilles. I le taimi o lenei malaga, na maua ai uluai sui e ono o le ituaiga tagata na iloa e tagata. I le taimi nei, o le lisi o ituaiga ma ituaiga o begonia e afe afe kopi.

Fugalaau i le faʻaogaina o fanua

Begonia e mafai ona taʻitasi pe taʻutaʻua. E tupu e pei o vao, vao, mutia. O vao e masani lava ona i ai ni pu. O lauʻau e sau ma le fugafuga fetolofi poʻo ni fatu.

Taua! O vailaau faʻamalosi e mafai ona tupu i luga o le eleele. O isi meaola e talafeagai mo na o le faʻaleleia o totonu. O le begonias tuber e tasi le toe toso - o ni mea manogi.

Tuʻu aʻa

I le mamanu o le laufanua, o mea e masani ai. O latou lelei:

  • lē faʻaleagaina;
  • le gafatia e ola ai i le la ma le malulu;
  • ituaiga lanu eseese o fugalaau ma laulaau;
  • tele avanoa mo le fatuina o fatufatuga i luga o moega fugalaau, faʻafefe alpine;
  • le mafai ona ola i totonu o pusa auala, vases.

Sa talisapaia e Florists le ituaiga o Begonia, o ona ituaiga ua ola e pei o ni fale. Le aoga o fugalaau:

  • leai se manogi, e mafua ai ona le aʻafia le laau;
  • tafao taamilosaga o le tele o ituaiga meaola;
  • le mautonu i tulaga ma tuua.

Faʻalogo lelei! Naʻo le toe foʻi mai o le begonia o lona vaivai. O le vaitau o laau e 1-2 tausaga. E masani ona maua le begonias faaletausaga. O le mea lea, o faifaatoaga fugalaau latou te faʻafouina i taimi uma, faʻaaogaina auala eseese o le toe gaosia.

Ituaiga ituaiga begonias

O ituaiga uma lava e vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma le i ai ma le ituaiga o meaʻai:

  • laʻau teuteu. E leai se meaʻai, o laʻau e tupu mai i rhizomes. I ituaiga laumei o le begonia, o fugalaau e laiti, e le mafaamatalaina. Toto i le fale;
  • vao. Ia i ai se mea e sosolo ai le lala;
  • gasegase. O loʻo i ai se mea faʻafefe, e tupuga mai fatu. Latou te ola i le avanoa tatala i le tausaga atoa i se mafanafana o le tau poʻo le siitia atu i se potu mo le taumalulu.
O le a le foliga mai o le terry gloxinia - ituaiga fugalaau

Eseese o begonias i le laulau:

Laʻau teuteuBushSuafa
Royal (Rex)FaavavauAmene
Mason'sRedElatior
BauerFuchsiformBolivian begonia
Begonia CleopatraCoralPaʻepaʻe
FaʻapalapalaPink
LafoFimbriata
O le begonia e mumu
Silasila

Lalo o ituaiga fugalaau lauiloa.

Mason Begonia e sau mai New Guinea. Igoa ina ua mavae M. Mason, o le na faaulufale mai mai Sigapoa. O le mea lenei o se mea totino vaivai. O lona maualuga e oo atu i le 50 cm.O laulaau o lapisi lapoa, e pei o le lanu meamata e oo i le 15 cm. O latou uiga iloga o se mamanu lanu uliuli i le ogatotonu, e foliga tutusa ma se uʻamea Siamani.

Mo faʻamatalaga! O le fugalaau e faʻamamaina le ea i totonu o le potu mai mea leaga faʻaleagaina.

Mason Begonia

Begonia Bauer - o se uu na gaosi i le 1970 i Siamani e R. Bauer. O lona laʻititi laʻititi e oo atu i le 30 cm e mafai ai e oe ona faʻaosoina le laau e oʻo lava i se tamai windowsill. Lalaga e le sili atu i le 8 cm i le umi o le petioles pubescent ma lanu enaena i tafatafa o pito, tautau i autafa o le ipu. O le mea lea e foliga mai ai e le mautonu le begonia. Fugalaau e le matagofie e pei o laʻau. Faatasi ai ma moli le talafeagai, o le lanu o laulaau ua mou atu pe pogisa, o le a leiloa a latou mea teuteu.

O le lagonia mumu i le vao e tupu tele i Asia ma Amerika i Saute, Initia. O lona uiga masani e tele, faʻalautele faauuga. O ona tafe ma totogo e susulu ma lautele e oo i le 15 cm le lautele. O le pito o le petals e masani ona faʻauluina. O le umi o le fuga o le tasi peduncle e oʻo atu i le fa vaiaso. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, mamanu. O le maualuga o le vao e tusa ma le 30 cm.

White begonia, e taʻua foi camellia, e aofia i ituaiga o meaola. O se tele-flowered terry. O le laau e malosi, e tusa ma le 30 cm le maualuga. O le fugalaau e faaauau pea i le taimi o le taumafanafana ma le pau. Ma i le taumalulu e alu atu i se nofoaga malolo.

Mo faʻamatalaga! I le tautoulu e vavaeina ai, e tuʻuina tubers i se mea malulu, toto i le tautotogo.

O le begonia samasama ua faʻaputuina fagu faʻalautele. O le lauusiusi lenei e oʻo i le 50 cm le maualuga. O latou pito i luga e lamolemole ma lanumeamata lanumeamata, o le pito i lalo o le fuʻa piniki. Fugalaau e oo i le 4 cm le lapopoa, e aoina i mea e tutupu, ma gaʻo samasama susulu. O latou e matamuli, e lua-faalua ma le masani. O se uiga sili ona taua o fugalaau faʻafeusuaiga: fafine ma tama.

Faʻailoga lanu samasama

Terry pink begonia e mai i le pipili. O lona maualuga e tusa ma le 30 cm. O fugalaau e laiti lanu piniki mafiafia. O lau laititi e lanumeamata lanumeamata.

Mo faʻamatalaga! E masani ona faʻaaogaina teuteuga fugalaau, togalaau fugalaau, faʻasologa alpine ma tuaoi. Fugalaau e tupu mai ia Me ma faʻaauau pea seia maeʻa. O fugalaau fugalaau laiti e toso.

O le igoa faʻailogaina le begonia i le Latina o lona uiga "fringed." O lona uiga mataʻina o fugalaau fugalaau e foliga mai o meaʻai tetele. O ituaiga uma lava o lenei ituaiga o loʻo faʻapotopotoina e le tele o ituaiga o inflorescences. Ole tele, foliga, lanu o petals eseese. E mafai ona mumu (mo se faataitaiga, i le Scarlett ituaiga), papaʻe, piniki, lanu viole, moli. E taatele ile fugalaau fale ma e faʻaaogaina i le totoina o fafo mo le taumafanafana.

O le begonia e vaʻaia o se meaola teuteu ma le faʻamaoni. O se vaovao lauolaola lauolaola. O laulaʻau e susulu, lamolemole, e le mafaatusalia foliga: lapotopoto, afifi, fatu-foliga. O loʻo i luga o petioles. O le vaega pito i luga o laulaau e lanumeamata lanumeamata ma le siliva po o le lanu papaʻe, o le vaega pito i lalo e mumu. O fugalaau e laʻititi, i nai laʻititi laʻititi o loʻo faia i luga o se puipui tautau.

O le begonia o le castor-leavedo o se tasi lea o ituaiga o meaola na maua mai i le gaosiga. O le maualuga o le laau e mafai ona oʻo atu i le 1.5 mita. Laulaʻau e tusa ma le 30 cm pe tusa ma le 30 cm le ufiufi i lauulu enaena i foliga tutusa. O le lanu o laupepa lanu meamata e lanumeamata ma se 'apamemea poʻo le paʻu apamemea i luga ma le mumu i lalo. Fugalaau e aoina i paleni o lanu paʻepaʻe poʻo le lanu piniki.

Faʻafefeteina le begonia

O Begonia e fuga-fuga, po o vao vao - o se tamaʻi vao. O ituaiga sili ona tele e le silia le 50 cm le maualuga, ma o mea laiti e fausia le 10 cm laau. Terry fugalaau po o se piniki faigofie, paʻepaʻe, mūmū, lauulu. O i latou o tane (e fa petals) poʻo le fafine (o petalima e lima). O laulaau e atoatoa, lanu lanumeamata, lanu apamemea. Evergreen begonia e tele alagafaga: alofa Begonia (Gracilis), Lanchiana, Schmidt.

Faʻalogo lelei! Faatasi ai ma begonias, o le sili ona taʻutaʻua o le faʻataʻitaʻiga o le begonia ma ona cultivars Rose, Red, White. Latou te matua faʻasao i soʻo se tulaga o tau.

O loʻo taʻua faapitoa le fugalaau tulaga ese a Palomar Prince. Mai isi ituaiga o loʻo faʻaalia e le fausaga ma le lanu o lau. O i latou o ni 'apamemea-lanu meamata. O fugalaau lanu mumu e fuga mai i le taumalulu. Mo le totoina o Palomar Prince i luga o le windowsill e le manaomia ai se poto faapitoa, e le lelei.

Soʻo se tasi ua masani i le ituaiga Black Velvet (Black Prince) o le a le faʻafefiloi pe o le a le foliga o lenei begonia. Faʻafetai e faʻapogisa, latalata i pepa lanu uliuli. O latou o le carbon i foliga, e foliga tutusa i le laʻau e vevela. O foliga vaaia o laulaau o se mea muamua lava.

Lanu uliuli

<

O Elator o se uʻamea suamalie i Egelani i le 19 senituri. E faʻaaogaina mo le faʻaogaina o fanua. O se taʻusaga taʻitasi lenei, ma e tele le fuālaʻau. O lona ogaumu e eleelea, o laulaau e foliga tutusa i le fatu e pei o le lauulu lanumeamata i luga ma mama i lalo. Fugalaau e oo i le 8 cm i le lapopoa e mafai ona fuga i le tausaga atoa. Ituaiga eseese: Annabelle, Borias, Lorren, Carnival.

O se tasi o ituaiga o laau lauiloa - Faʻamatalaga - o loʻo i ai se aʻa pakiaka, o lauulu mūmū mūmū, laulaʻau lapopoa. I le taimi o le fugalaau, e tele ni pulupulu ua faia, ona faaluaina lea o fugalaau, lea e tafe mai ai ni fasi ie. Ua tupu uma i totonu o fale ma i eria.

O le tele o meaola e ono faateʻia ai e le gata o se tagata amata, ae o se tagata fomai fai togafiti poto foi. O le tele o faigata i la latou fausiaina o le masani lava o le filifiliga o se ituaiga mea eseese. O laau le mama e toetoe lava a le faia ni isi faafitauli.