Laʻau

E faʻapefea ona tupu se arasi mai se kulimi i le fale

O le teuteuina o soʻo se togalaau o le a avea ma laʻau matagofie matagofie - o se faailoga o le soifua maloloina ma le soifua manuia. I le natura, o le laau e mafaufauina o le umi-ate: i le averesi, o le arasi e ola i le 400 tausaga, ausia le maualuga e 40 mita pe sili atu. O laau vao i le natura natura e amata ona fua mai i le 40-60 tausaga. O le nofoaga mo le totoina o le lumanaʻi e filifilia e fuafua i le tele o se tagata matua. O aʻa o arasi arasi e lautele ma lautele ma e mafai ona faaleagaina le faavae o fale.

E faʻapefea ona tupu se arasi mai se kulimi i le fale

O le tuputupu aʻe o se arasi mai se kulimi i le fale e le o se mea vave, ae o se mea e fiafia ai. O le iʻuga, o le ai ai se laʻau faʻaalia i luga o le saite latalata i le fale, e le gata o le tuʻuina atu o fua lelei ma fualaau lelei, ae faʻapipiʻi foi le ea i vailaʻau faʻamaʻi - phytoncides.

Vaitafe o Cedar

O fea e maua ai fatuga talafeagai

O le mea muamua e te manaʻomia e maua ai se mea totō e totoina ai. I le natura, o le paina arasi e faʻalauteleina e fatu e mama i le lua mo le lua tausaga. O fatu mo le totoina e manaʻomia ona faʻatau i fale faʻatau togafiti faʻapitoa, fale tausimai, i luga ole Initaneti. O mea totō e tatau ona teuina i le vevela aupito sili ona lelei mo le silia ma le tausaga.

Cedar fatu

E faʻafefea ona totoina fatu laau i le fale

O fua na filifilia mo le lūlūina e tatau ona lapoa, ma se gutu e le i totonu, e aunoa ma ni faʻailoga o le moa ma se manogi le lelei. Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le fatu e afaina i se vaivaiga vaifofo o le palamati (pati) mo le 2-3 itula.

A maeʻa, ona manaʻomia lea o fatu o le paina paina i le taumalulu. Ina ia faʻaaogaina pine pine ma faʻaleleia le fatuina o le fatu i le fale, e manaʻomia le faʻamalosi e faʻaaogaina ai faiga masani. Laasaga i lea laasaga taʻitasi:

  1. O fua filifilia ua tuʻuina i luga o se gau poʻo se solo pepa i se mamao o le 1-1.5 cm.
  2. Fufulu i le tele o vai. I lenei tulaga, e faigofie ona faʻaaoga se fana fana.
  3. O le susu o fatu ua ufiufi i se isi apa o le gau, toe faʻamamaina i luga o se solo.
  4. I le tuʻuina o nūpala saunia i totonu o se pusa tioka, e auina atu mo le teuina i totonu o le pusaaisa.

O lenei faagasologa e le itiiti ifo ma le tolu masina i le vevela e oo i le 50 ° C.

E faʻafefea ona totoina laau o le arasi

Totoina o togalaau

I le amataga o le tautotogo, e faateleina le ao o le ao, ona mafai ai lea ona totoina ni fatu ua teuteuina i le eleele ua saunia. E tatau ona mama, manava ma manava. O le faʻafefiloi o le oneone ma le peat i se fua faatatau o le 1: 3 poʻo se faʻatau faʻatau mo le conifers e fetaui ma le totoina o le eleele.

Malosiaga mo le tuputupu ae

E mafai ona e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o pusa fugalaau masani, pusa laupapa poʻo palasitika. Ma o le eleele e le ala i luga o pupu, o le pito i lalo o loʻo ufiufi i mea ufiufi, pepa pepa poʻo le gau.

Totoina ma Faʻatau Tulafono

E faapefea ona ola le mango mai fatu i le fale

E totoina fatu ma le pito i lalo, ae le o le loloto, ae na o sina mea itiiti i totonu, i le mamao o le 2-3 cm i le va o fasipepa ma tuu mo le germination i luga o se faamalama po o lalo o se pani. Liligi le fatu saʻo pe a uma ona lulu, i le lumanaʻi e manaʻomia le faʻamamaina o le eleele i taimi uma, aloese mai le faʻamago. Ina ia le afaina ai le afaina o le paʻu, faamaluluina fualaau mai le fana fana. Ina ia faʻamautinoa le saogalemu o le ea, o le eleele o loʻo vavalalata lemu i se nifo.

Mo faʻamatalaga! I le vevela vevela, o le fatu e paʻu mo ni nai aso.

O le totoina o le arasi mai le kulimi i fua muamua i le fale ma le malamalama lelei e ave 15-20 tausaga. O le fatuina o fatu e 30-50%. O le vaomatua o le paina arasi e puupuu lava, e na o le 40-45 aso i le tausaga. E mafua ai ona faʻavave le tuputupu ae o laau.

Cedar vine i totonu o se koneteina

Faʻafefea ona suia se arasi

O le uluai totoina o se fatu o le arasi, e ala i le faʻataʻitaʻiga ma se paluga, o le a faʻapipiʻi i totonu o se pusa eseese pe i totonu o se aoga mo le tuputupu ae. Aʻo leʻi toe faʻapipiʻi le arasi, e taua le suʻeina o auiliiliga: e manaomia e laau le malamalama lelei, ae o le susulu o le la i le taumafanafana i le aoauli e afaina mo i latou.

E faʻafefea ona tupu se fugalaau fugalaau mai fatu i le fale

Ia mautinoa ia mataʻituina le eleele palapala. O le faʻasusu vai e maua ai tulaga mafanafana mo le tuputupu ae o laʻau laiti. I le taumafanafana, e mafai ona e faia se vaimamoe mo fualaau ma laau matutua. E tatau ona faia lenei mea i le leva o le aoauli, pe a uma le vevela o le vevela, ina ia le faʻafefe ai le la i luga o nila.

Taua! O le tauvaga malosi e leaga mo le atinaʻeina o laau. Ina ia mautinoa le lelei o taumafa, e tatau ona puipuia le mafiafia o le aoga, ia aveese vao i le taimi.

Cedar seedlings i le aoga

O aʻa o arasi arasi e latalata i luga, mai le tele o le susu, e mafai ona latou pala.

O le averesi o tausaga o se fatuga mo le totoina i se nofoaga tumau e 3-5 tausaga. Laʻau e atiina ae i auala eseese, o fatuga o tausaga taʻitasi e mafai ona eseese tele i le telē. Sili atu le taulai atu i le tele o le laau. Tele, lelei-atiaʻeina e mafai ona totō muamua, o isi o loʻo totoe e ola mo le isi tausaga. O le maualuga o le maualuga mo le tulaueleele e 1.5-2 mita.

O le vao o se laau tele, mamana, o le mamao i le va o laau toto e tatau ona mataituina i lalo o le 3-4 m. O le aʻa o laau o coniferous e iai ona aʻa ma le tele o lala e ola latalata i le eleele. Malamalama lelei le palapala mo le lelei o le ea.

O se lua mo le laau ua eli 1.5-2 taimi lautele nai lo le aʻa. Half tumu i le paluga o peat, humus ma le oneone, lea o le a maua ai le pine pine ma meaʻai.

Laʻau talavou

Mo faʻamatalaga! O le vao o se laau o le mycotropic. Mycorrhiza, i se isi itu o le aʻagutu o le fatu o se faailoga o le mycelium ma aʻa ola. Faʻapipiʻi i luga o aʻa, o le mycelium cellules e maua ai le laau ma le tuʻuina atu o meaʻai, o nisi taimi e sili ona suʻeina. Mo le faʻavaeina o le mycorrhiza, o le vaomatua o loʻo i ai mashroom residues ua faaopoopo i le toto toto.

O le faʻamalosia o le mulimulitaʻi o le vaipanoa basal, ma o loʻo tumau pea le susu i aʻa, e faʻalavelave ai le atinaʻeina o vao. Afai o le palapala e mamafa, manino, o se eleʻele o mulch puipuia le laau mai le faʻamamago i le taumalulu.

Le saʻo saʻo, latalata i tulaga masani - coniferous-deciduous litter, moss. O le mulimulitaʻi e faʻaleleia ai le fausia o aʻa maualalo, lea e faʻaleleia atili ai meaʻai ma faʻateleina lona tuputupu ae. O tausaga taʻitasi, e manaʻomia le faʻafouina o le mulch layer.

O laau kalaupapa Cedar e le fefefe i suiga o le vevela. Latou te tumau mausali i fulufulu uma ma vevela, e le afaina i gutu faʻafefe. Faatasi ai ma le matua, o le tuputupu ae faaletausaga e 50 cm.

E amata mai i le 10 o ona tausaga, e le manaʻomia e togalaau le tausiga faʻapitoa, sei vagana ai le fafagaina muamua ile tolu tausaga.

Taua! O le tele o le soona maua i totonu o le eleele e taofia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o arasi arasi, o se laau e manaʻomia tele atu le potassium ma le phosphorus fertilizing.

Faʻavaeina o le Crown

Cedar pine laau e mafai ona faʻaaogaina i totonu o fafie, i nofoaga avanoa ma e pei foi o se talo. Mo le puipuia o mea teuteu, o le arasi, e pei o soo se mea e ola ai le paluga po o le lau laau i le togalaau, e maua ai le pale mai le amataga. E mafai ona e fatuina se laau faʻamaʻalo i lalo o lala o le fale o le faleie e ala i le aveesea o lālā pito i lalo o le laau i le va o le 10 tausaga muamua i le maualuga 2-2.5 m mai le aʻa.

E faʻapefea ona tupu le faʻatoʻaga - faʻapefea ona ola le totō ile fale

I le aveeseina o le paranesi i le ogalaau, latou te ufiufi le manua i le togalaau. O lenei faiga e faia aʻo lei amataina le togalaau, i le taumalulu po o le autumn.

Taua! O laau Coniferous e tatau ona toto ese mai fale. Afai o le uila po o aloiafi e ulu i totonu, e mafai e la latou fafie laʻau ona faia se afi.

Cedar pine ma fua

<

O le vaitao o se laau suamalie po o se laau

O le mea moni, o lenei mea o se faʻatoʻaga tele. E le gata i lea, o nisi taimi o pine siliva o Siberia e masani ona taʻua o le arasi, e ui o le mea moni e lua ituaiga laau eseese.

E tusa ai ma le faʻamatalaga faʻamatala, o le cedar cedar Siberia (cedar cedar Siberian) - o se laau faʻasalalau ola, o se tasi o ituaiga o Pine. O le umi o le nila e 7-10 cm.

O fualaau aina o loʻo seleseleina i Siberia ma Urals. O mea suamalie, mauoa i vitamini ma amino acids, latou te avea o mea e le aoga mo le suauu arasi. O le resara gum resin ei ai lona faʻamaʻi pipisi ma faʻamalolo.

O le laʻau moli mama e matagofie lona lanu samasama-lanu piniki, sili ona manogi. Faʻaaogaina mo le gaosia o meafale, penitala, mea fai musika.

O tagata mauoa ma lanu eseese o laʻau, teuteu matagofie, i paka i le salafa o le lalolagi e mafai ona e maua ai vaega ma mea nofofua o le tagata Siberia.

O le tuputupu aʻe o le arasi e faigata, ae mafai. O le mea autu o le mulimuli i le faasologa o gaioiga ma faʻatau mea e sili ona lelei e totoina ai muamua.