Laʻau

Calathea fugalaau - faʻamatalaga o ituaiga o medallion ma croquet

Calathea faleplant e matua talisapaia lava i totonu o le au faifaatoaga ona o ona foliga vaaia ma ituaiga ituaiga eseese. O ituaiga taʻitasi o loʻo i ai ona uiga faʻapitoa, o lea e mafai ai ona e faʻaopoopoina se aofaʻiga atoa o ipu i le fale. Ona o le tulaga le masani ai o laulaau i le afiafi ina ia i ai foliga vaaia, ma o le taeao e pauu, sa taua ai le kalatea o le "fugalaau tatalo." E matua faigata tele le tausiga, o le mea la pe a e tuputupu ae, e tatau ona e tausisi i tulafono patino.

Calathea fugalaau: ituaiga ituaiga eseese

O le igoa Kalathea e sau mai le upu Eleni "Calathos", o lona uiga moni o le "ato." Calathea o le aiga o Marantov ma o lona sili ona tele. E le pei o isi sui o lona aiga, o le laau e iloga i le i ai o fugalaau. I le taimi nei, toeitiiti atoa le 130 ituaiga o meaola ua maua i le natura e lauiloa. O lenei fuainumera e aofia ai na o mea na tutupu faʻapitoa, ae le o le faitauina o hybrids na fafagaina e faifaʻatasi.

Aoina mai o ituaiga eseese o alalaupapa.

O se mea maualalo o le 70 cm le maualuga e iai le futu o le 30 cm le umi. O laulaau, e fuafua i le ituaiga calathea, e le faʻamalosi pe foliga mai o petioles. E mafai foi ona ese le lanu.

Mo faʻamatalaga! I luga o laupepa ei ai masani mamanu i foliga o mosaics poʻo fasi.

O le fanau mai o se vao vavalalata o vanu o vaitafe o Aferika i Saute Aferika. O le mea lea, o le fugalaau e taʻua i nisi taimi o le "Inca Queen" poʻo "Inca Princess". E ui i le mea moni e faʻapea, i le gagana Latina, e faʻaaogaina le laau mo na o mea teuteu, i totonu o lona lauʻeleʻele e faʻaaogaina i aso uma. Ua lauiloa o Brazil fou ua afifiina i laupepa calathea, o lea ua teuina mo le umi. I Colombia, o lau e faʻaaogaina e lalaga ai ato ma ato. I nisi o ituaiga o Aferika i Saute, o le filo e masani lava ona faia mai le laulau calathea ma o lavalava e faia mai ai.

Lalo o le a tatou mafaufau i ituaiga o calatheas e lauiloa i Rusia.

Calathea Locket

O le ituaiga medallion e lauiloa foi i lalo o isi igoa - roseoptic calathea ma lanu piniki. O le laau e iloga i se lanu e le masani ai laulaau, o loo i ai i le tasi lima ni mamanu i foliga o teuteu teuteu, valiina i ata eseese o lanu lanumeamata ma le siliva. O pito o pepa laupepa o loʻo siomia e se fasi paʻepaʻe paʻepaʻe. I le pito i tua, se laulau laulaau i le piniki ma le lanu uliuli. Talu ai ona o lenei tulaga, o le roseopticon e masani ona faʻaaogaina i fugalaau fugalaau e mamanu ai falala ma teuteuga fugalaau.

Medallion, poʻo Roseoptic

Calathea medallion o se pepa faʻapitoa, e le sili atu i le 40 cm le maualuga. E masani ona faia sese i le tausiga o fugalaau, o le mafuaʻaga lea e amata ai ona magumago lauʻau. Ina ia aloese mai sea ituaiga faafitauli, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo le laau: faʻaaoga faʻamalo, faʻasusu ma puipuia le fugalaau mai le la susulu.

Taua! O le fanau mai o le Kalathea o Amasoni, o le mea lea, mo le ola maloloina, e tatau ona maua le tele o vaiinu masani.

E talitonuina e mafai e le medallion ona aveesea uma le malosi le malosi ma aumai ai le filemu ma le toafilemu i sootaga a tagata, o le mea lea e masani ona tupu i ofisa.

Calathea

O Croqueta e lauiloa foi e se isi igoa - saffron calathea. Faʻaigoaina ona o le lanu o le saffron o mea leaga. Lafoaʻi vaʻavaʻalo crocata ma pito i luga o le galu. O le pito pito i luga o le laulaa e lanumeamata lanumeamata, ma le pito i lalo e lanu enaena po o le uliuli. E le pei o isi ituaiga, o le saffron calathea e le eseese i le i ai o lau lapopoa, ae e fuga lelei i le fale. Fugalaau laiti-lanu samasama-lanu moli. O le kilipa o le saffron e amata ona ola i le taumalulu: i le faaiuga o Ianuari po o le amataga o Fepuari.

Croquet, poʻo le saffron

O le tausiga o le kaleatasi i le fale e tatau ona faia ma le faaeteete, talu ai o le fugalaau e matua lofituina ma e manaʻomia ni fua faʻapitoa faʻalauteleina. E sili le lelei o le tupu o le ituaiga o meaola ile lanu meamata ma meaola faʻapitoa, talu ai e manaomia e le laau le maualuga maualuga. O le malulu, aemaise lava i le taumalulu ona o le vevela, e afaina ai le faamaligiina o lau laau ma pulupulu. O Croqueta e amata ona vave faʻagogo ma mafai ona oti pe a leai ni fua.

Afai e leai se auala e ola ai se fugalaau i meaola o le aquariums, ona e manaʻomia lea e mataʻituina le malūlū o le ea. O le laau e tatau ona pulupuluina mai le pusa moli i le vai. Mo le faʻaleleia atili o le susu, o le fagu vai e tuʻu i autafa o le calathea ina ia faʻaalu e faʻaleleia le maualuga o le susu.

Taua! I le taumalulu, e fautuaina e tautau se ie susū i luga o paipa afi, ma susu i taimi uma pe a magoto.

Calathea Varshevich

O se tamai togavao ma laʻau vevela. O lanu lanu meamata o veins e iloagofie le lanu. O le pito i tua o lau laupepa o loo valiina i se lanu lalac malamalama. O le pito i luga o laulaau e vaivai ma manaia i le paʻi, foliga mai i le veveve.

Varshevich fugalaau ma le matagofie o laʻau o fugalaau

O mea leaga o le Kaleatea Varshevich e talitutusa lava ma nai laʻau laiti; o latou manumanu e pei o le paʻu o le rose. O le laau i le taimi o le fugalaau e teuteuina i le lanu piniki, kulimi ma fugalaau paʻepaʻe. I le pito i luga o le puipui o le uila, ua faʻavaeina ai le papa, lea e mafai mulimuli ane ona faʻaaogaina mo le toe gaosia.

Mo le tele o fugalaau, o le kalatea Varshevich e tatau ona fafagaina i fugalaisa. O le mea lea, e fautuaina ai le au fai togalaau e faʻaauau ona faʻafeiloaia faʻapitoa faʻapitoa mo fugalaau poʻo mea totō o le aiga o Marantov. E sili atu le fafagaina o le fale pe'ā uma ona faʻasusu, pe a faʻafefe uma le vai ile palapala.

Taua! I le vaitau o le fugalaau, e tatau ona taofi le faʻamaʻiina o meaʻai faʻamaʻi, e aofia ai le vevela. A le o lena, o le a faʻagesegese ai le tatalaina o pusa.

Calathea lansifolia

O le faʻamatalaga o le calathea o le lansifolia e le masani ai mo lona aiga. O le laau e iloga i le maualuga o lona togavao, lea e tusa ma le tasi le mita le latalata i ai. O laʻau paʻu o loʻo i ai se foliga lautele. O le umi o laulaau e tusa ma le 50 cm, i luga o ia mea o loʻo i ai mamanu o foliga ova ma ituaiga eseese. O loʻo i tafatafa o veins ma e sili atu le pogisa nai lo le lanu autu o le laulaʻau lau. O laulaau e lanumama lanumeamata i le lanu ma mamanu lanumeamata mamanu. O le isi itu o le laupepa e paʻuuli paauli.

Lansifolia - laʻau faʻauluuluga

E tatau ona tausia ma le faaeteete se fale tele. Talu ai ona ua leva ona afifi, o le le amanaiaina o le tausiga o le a oo atu ai i faamaʻi o le vao ma le leaga o le foliga mai o le fale teuteu. Ae maise lava o lenei calathea e matua faigata lava i luga o le ea, faasusulu ma laei pito i luga.

Calathea Sanderian

O ituaiga o Sanderian na fafagaina i se togafiti o le fausiaina mai se isi ituaiga e taua o le teuteu, pe teuteuina. O le laau e ola e oʻo i le 30 cm. O laʻau o le laau e maua mai i le gaʻo ma oʻo atu i le umi o le 20 cm. O lau o loʻo i luga o petioles umi, o lona maualuga e tusa ma le 10 cm.

Mo faʻamatalaga! O inflorescences o paʻepaʻe papaʻe ma le lilac. O le fugalaau e maualuga tele, pe a faʻatusatusa i le tele o le togavao lava ia - 25-30 cm.

O le fugalaau e mafai ona tuʻuina atu toxins maʻoti i totonu o le eleele aʻo faagasolo le tuputupu ae, o le mea lea, e manaʻomia le toe gaosi i le 2 tausaga e suia ai le palapala.

Sanderiana - fugalaau fugalaau

Caldea Sanderian o se tasi o ituaiga sili ona matagofie o lenei aiga. O le tulaga uiga ese i laulaau laʻau e manaʻomia ai i totonu o faifaatoaga ma fugalaau. Lulu lanu paʻepaʻe e faʻavasegaina le tasi i le isi i le umi atoa o laulaau o lanu lanu meamata. O le pito i luga o papatusi pepa e lamolemole ma lamolemole i le paʻi.

Calathea orbifolia

O le laau e oʻo i le umi o le 60 cm ma e iai ona lau. O lanu lanu meamata o le calathea orbifolia e lapotopoto, o latou foliga e lamolemole. Mai le ogatotonu i luga o le ie, malamalama, toetoe lava o paʻepaʻe paʻepaʻe e lautele i pito. O le fugalaau e foliga matagofie ona o le tele o laupepa lanu.

O Orbifolia e iloga i ona lau lapotopoto

E masani ona faaleagaina e le palapala moa le matagofie o foliga o orbifolia. Ua salalau le faamai e ala i meaola faalafua - mealy o anufe o loo i luga o papatusi laulaau. Faailoga o foliga mai o le parasite e mafai ona vaaia i mata le mautonu: o tamai pusa pogisa e aliali i luga o laʻau ma lau. Afai e te le faʻamafiesea mea vevela i le taimi, o le a amata ona vevela le laau ma faʻalo le lau.

O le malosi o le palapala e togafitia i le olopalaina o pepa ma le 10% alcohol alcohol poo le calendula tincture. Ae o faila o mekasini eseese ma lomiga i luga o le fugalaau ma le togalaau e fautuaina e aua le faaaogaina i metotia faa-anamua, ae ia faaaoga iniseti faapitoa: phytoferm or actellik.

Faʻalogo lelei! E foliga mai o le paʻu o le lili e mafua ona o le le lelei o le tausiga poʻo le toesea. E talafeagai le siakiina ma le aveeseina o lau mamago tuai, faapea foi ma le solo i se ie sipuni i totonu o se vaifofo o le fasimoli tagamea.

Calathea Rufibarba

Rufibarba calatea e taʻua foi o le 'ava mumu. O se laau umi e mafai ona oʻo ile 1 m le maualuga. Sa taua o ia o se laumei mumu ona o le i ai o se moli moli i tua o pepa laulaau. O le pito i fafo o laulaau o loʻo lanu lanumeamata ma se lanu lamolemole palamole. Pepa lamolemole ma pito i luga o laʻau e tu i luga o le umi, ma le mautu. O foliga o le lau e pei o se pelu. O le pito i tua o loo vali i le paʻu.

O Rufibarba e taua o le paʻu mumu.

Atonu o le lanu o le vao e leai ni uiga matagofie, ae e ese le lafibarba mai isi ituaiga i le tulaga o laʻau, lea o loʻo i lalo. O le laau ei ai moli lanumeamata ma lanu samasama e ola saʻo i le pito i lalo o lau.

Mai le rufibarba, e lua ituaiga o alalaupapa na mafua mai i le auala e faʻaleleia ai: White Star ma Blue Grass.

Calathea Makoya

E mafai e Kaloya Makoya ona manatu saʻo o tagata sili ona taʻutaʻua ma taʻutaʻua na ola i fale. O le laau e mafai ona ola e oʻo i le 60 cm le umi. O lau Makoya e vaivai ma vaivai i le paʻi. O le mea moni e faʻapea, o laupepa pepa e matua manifinifi lava, pe a vaʻavaʻai vavalalata e foliga manino. Latou te oʻo i le 20 cm le umi ma 10 cm le lautele.

O Makoya o le sili lea ona lauiloa i le aiga-grown calathea.

I le pito i luga, o lau lanu lanumeamata lanumoana ma lanu uliuli. O latou taamilosaga e foliga mai mai le vete autu ile autafa. O le lanu o se mea e manatuaina ai mamanu i luga o le siʻusiʻu o le tolotolo, o lea ua taʻua ai Makoya o le peka.

Faʻalogo lelei! E masani ona mafatia Makoya i le osofaʻiga o le paʻepaʻe, lea, o loʻo nofo i tua o le laulaʻau, amata ona 'ai i vaega o le laau. Afai e te luluina se fugalaau faamaʻi, o le a e matauina le tele o meaola papago e oso aʻe i le ea.

E aliali mai Whiteflies pe a le matauina tulaga o le vevela ma pe a maualalo le malulu o le ea. E faʻatalanoaina Whiteflies ma iniseti ma gaoi gaoi. Meli po o le sipuni suka o loo salalau i luga o le pepa malo poʻo le ipu talatala i autafa o le ulo ina ia pa'ū le whitefly i totonu o le mailei.

Calathea Leopardin

Leopardine, e le pei o isi ituaiga, e leai ni aʻa. E oʻo atu i le maualuga o le afa mita. O laulaau e pupuu ma vaapiapi, o le pito i luga o le lanu lanumeamata i le lanu ma mamanu i foliga o foliga o latou pepa. O mamanu ua vali lanumeamata lanumeamata ma e tu mai le veto tutotonu i le pito o le lau laulaʻau i luga o lona laufanua atoa. O le pito i tua o laulaau e piniki piniki.

Mo faʻamatalaga! O fugalaau a Leopardine e samasama, o le mafuaaga lea na amata ai le igoa o le fugalaau. E ui lava o loʻo i ai se faʻamatalaga na tuʻuina atu le igoa i le ituaiga o meaola e ala i le lanu ese o laupepa i foliga o ni mea e tutusa ai, ma foliga o le nameri.

O Calathea Leopardin e masani ona totōina i eleele tatala, aua o le ituaiga e sili ona puipuia i tulaga leaga. O le totoina o loʻo faʻatinoina i le tautotogo pe a uma ona faʻamafanafanaina le eleele. E le filifilia le nofoaga i luga o le mauga e aloese ai mai le leai o se susu i le palapala. E taua foi le aloese mai nofoaga tatala e susulu ai le la.

I totonu o vaeluaga o le lua, latou te muaʻi taatia le alavai faʻavaivai i le foliga o le faʻalauteleina o le omea, pebbles poʻo oneone e aloese ai mai le susu i le palapala ma le maua o le okesene i aʻa. Ona faʻafefiloi ai lea o laʻau, ola poʻo le paʻu i mea tutusa ma le eleele ma tuʻu sina vaega o lenei paluga i luga o le alavai. E naʻo le maeʻa lenei mea, e totoina Leopardine i luga o le 'upega tafaʻilagi ma faʻafeinu tele ile vai malulu.

Taua! E le tatau ona i ai le vai mai le tap. E sili atu i le vai i vaitafe vaivai poʻo le timu.

I le faaopoopo atu i ituaiga o meaola, i le fale ua tupu i nisi taimi:

  • calathea vitata. O laina lamolemole paʻepaʻe o loʻo i luga o le laulau. E le maualuga le laau, ae e manaia lava foliga vaaia;
  • Calathea Lubbers. E leʻi tele ni ou manatu mai tagata fai togalaau ma fai togalaau. Masalo ona o lenei mea e mafua mai i le le talafeagai ma mamanu mamanu i le laʻau. E le gata i lea, o le itu pito i tua o le laulau lanu meamata, e le masani ai mo calathea;
  • Calathea Bachem. E faigofie ona tupu ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ae e leʻi tele sona lauiloa i le vaʻaia o ona foliga le mafaamatalaina, e le pei o isi ituaiga;
  • Calathea Mysto. O foliga vaaia e tutusa ma le calathea litz, o lea e tele lava ina le mautonu le tasi ma le isi. Mysto ei ai se lau laau lata ane i le faavae o le veto tutotonu. E foliga mai o se moli lanumeamata lanu meamata. E latalata atu i le pito, o le mamanu o loʻo fusia faatasi ma le pito i luma o le laupepa.

O loʻo tuʻufaʻatasia e le au faʻauʻu ni laau fou calathea e fatu ai le togalaau e sili ona faʻasaina i tulaga tau le siosiomaga. O se fugalaau e le taugofie, ma atonu e le mafai ona mauaʻa i se nofoaga fou. O le mea lea, aʻo leʻi faʻatau le calatheas, e tatau ona e faamasani i tulafono faavae mo le tausiga o togalaau ma faia uma tulaga talafeagai mo lona totoina.