Laʻau

Miltonia Orchid: togafitia o fale ma togafitiga fugalaau

O se tasi o ituaiga o orchid e sili ona tautaua ma taatele - Miltonia (Miltonia) - na aliali mai i Rusia mai vaomatua o Pasila ma Colombia, lea e tupu tele ai i tulaga masani. E le o se mea e faigata tele i le anotusi, o le fugalaau e foliga mai o se pepe pupula matagofie.

Miltonia: Vaaia Eseese

O se vaega tele o ituaiga ma hybrids o miltonia o loʻo faʻatau atu. O le foliga o le fugalaau e pei lava o pansies, ae tele naua. E i ai ituaiga uma o lanu lanu eseese: paʻepaʻe, beige, samasama, piniki, lanu viole. O le manogi e mataʻutia ma matagofie. O le eseesega e faavae i luga o 20 meaola tetele, lea e sili atu i le 40 hybrids ua maua.

Miltonia Morris Chestnut

O le epiphytic orchid ei ai rhizomes maualuluga ma pseudobulb nofofua e tasi, faʻalanoa i itu uma e lua. Laʻau ola e lua ituaiga - rhizome ma apical. Inflorescences pito i luga i luga o taʻi umi.

Taua! Miltonia e le tatau ona fenumiai ma Miltoniopsis. O nei vavalalata vavalalata, numera o ituaiga e ono ma, seia oʻo mai talu ai nei, faʻatasi ma le ituaiga o Miltonia. Ae o suesuega faasaienitisi ua faamaonia a latou eseesega o gaioiga.

Miltonia Mix

I lalo o lenei igoa tau fefaʻatauaʻiga, o le totoina o mea e faʻatauina e faʻatau atu lea e le o iloa muamua le fugalaau o fugalaau i le lumanaʻi. O eseesega eseese nei o lanu piniki, lanu viole, lanu paʻepaʻe ma le mumu. E tatau ona e tausia i latou i le auala lava lea e tasi mo isi ituaiga meaola, mataʻituina o le maualuga ma le faʻafefe o le malamalama.

Miltonia fefiloi

Miltonia lanu samasama

O le laau toto e oʻo i le maualuga o le 50 cm le umi. O le vaitau vavalalata e amata mai ia Setema ia Ianuari ma mai ia Aperila ia Iuni. O le siaki e oʻo atu i le 1 m le umi e masani ona i ai le 7-15 atigilima e fuga i totonu o le corollas e pei o fetu, o se paʻe lanu samasama e oʻo i le 8 cm le lautele. O le laugutu ma se lalaga e 4-6 lanu mumu-lanu violē.

E manaʻomia e le vāega se eseesega tele i aso taʻitasi (15-17 ° C - i le po, 25 ° C - i le ao). Mo se taimi puupuu, e mafai ona tumau ai se faʻaitiʻitia tele i le vevela o le ea. O pseudobulbs samasama lanu samasama-ova o loʻo i luga o le rhizome e fetolofi i se mamao e 3 cm mai le tasi. E sili atu i le 30 cm le umi o laulaau laʻau e fai i le fusipaʻu. I le vaitau o le tuputupu ae malosi, e manaʻomia ile laʻei i vaiaso taʻitasi. Laʻau maualuga 80%.

Miltonia flavescens

Miltonia Morella

Mo se taimi umi na talitonuina ai o se eseesega lea o le militani manaia, ae o le asō ua manatu o se ituaiga tutoatasi. Fugalaau e sili atu lona pupula nai lo le susulu, ma tele atu. Pseudobulbs e sili atu ona faʻamafola. O le vaega siliva o le pipi e ufiufi i laʻau lau. O le tele o fugalaau o se paʻu paʻu-paʻu paʻu ma se laumama i le pito i lalo e oo i le 10 cm le lautele. Lulu le umi 5 cm, o lona lanu e mama - lanu piniki-paauli ma vela umi. O le taimi o le fuga o pu taʻitasi e ono vaiaso.

Miltonia Moreliana Henfr

Miltonia e manaia

O lenei ituaiga o meaola e faʻailoaina i pseudobulb elonoa e oʻo i le 10 cm le umi. O la latou fuga e lanumeamata-samasama. O le foliga e faʻamafola mai itu. O loʻo i ai faʻasologa lelei o vailaʻau o vine. O le umi o aʻa e oo i le 10 cm Le laulaʻau o le laina-belt-foliga ma se laulaau lanu samasama e oʻo i le 15 cm le umi. O le umi o le infrorescences e oo atu i le 25 cm, lea e oʻo atu i le 20 alalaupapa o loʻo i ai.

O eseesega eseese: mai le pulu paʻu-lanu violē i le paʻepaʻe. E lapoa le laugutu (pe tusa ma le 5 cm le umi ma le 4 cm le lautele), e laʻitiiti lava ona vavalalata i le faavae, e iai ona uumi uumi ma se lauulu susulu. O le taimi vavalalata e totogo ma le afa lona lua o le taumafanafana. Fugalaau taitasi e oʻo atu i le fa vaiaso.

Miltonia spectabilis

Miltonia Varshevich

Orchid e mai Amerika Tutotonu. Laua ma pito i luga e oʻo i le 14 cm le umi. O loʻo faia ai se faʻaogaina o le tele-flowered, o nisi taimi e totogo, ma fugalaau e oʻo i le 4 cm le lautele. O faʻasalaga ma petals e talitutusa, tutusa lelei ma se faʻaopoopoga i le pito. Vali i lanu mumu-lanu enaena, paʻepaʻe ma samasama. Vaʻa lanu violē-lanu violē lautele, pelobate ma se paʻepaʻe papaʻe. I le ogatotonu o se 'ie mumu-lanu enaena. O le umi o le fugalaau e mai ia Aokuso ia Aperila. O fua e sili ona malosi e fuga mai ia Fepuari ia Mati.

Miltonia Warczewiczii

Miltonia Orchid: tausiga ile

O lenei mea e sili ona lelei e fiafia i le malulu ma le maualuga o le suasami i le va o le 50 i le 90%. Aua nei tuʻu ni pusa i luga o faʻamafa. I le gasologa o le aso, e manaʻomia lou tausia o le vevela o le 24-26 ° C, ma i le po - laʻititi i le 15-17 ° C. O le sili atu le manaia o le mafanafana e mafua ai le faʻamaʻiina o laʻau, lea e mafai foʻi ona faʻamago mai le pseudobulb.

Totogi

Cymbidium orchid: filifiliga mo le tuputupu ae ma le tausiga i le fale

Orchid e masani ona faasūsūina i isi aso uma pe tasi i aso uma 3. O le mode ua filifilia e faavae i luga o le susu i totonu o le potu. O le tulaga lelei o le eleele i totonu o le fagu e masani ona susu, ae o le ea e pasi lava i ai. Mo le suāsusu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se mea faʻafefeteina, lea e faʻapipiʻiina ai le pito i luga ole laei. Ae faʻapipiʻi, kuka ma faʻamafanafanaina i le vai vevela e lelei foi. O le faʻagasologa o le suavai e pei o lenei: o le fagu e faʻafefiloi le afa o le maualuga i totonu o se atigi apa vai, ma faʻapipiʻi i luga o le pu. A maeʻa ona latou tuʻuina le fagu i luga o le palatali ma faʻatali seʻi oʻo i taimi uma o vaitafe vai tetele. Ona latou tuu lea i luga o se fata malogo.

O se faailoga o le ola manuia o le laau o ona lau. Afai latou te maua faafuasei se toomaga i se tuufaatasiga, o le mea lea e faailoa mai ai le telefoni. Ina ia fesoasoani i aʻa e toe faʻaleleia, e tatau ona e toe fetuunai le fagu mo se aso poʻo se lua i se nofoaga mafanafana, mago.

Faʻalogo lelei! Faatasi ai ma le atoaga o le faaleagaina o aʻa, o le galo o pseudobulbs o le a fesoasoani i le fausiaina o mea fou. E tuʻuina i se fagu vai ma faʻatali mo le tupu aʻe o aʻa fou. E suia le vai i aso uma.

O le maualuga o le manava mo miltonia e 60-80%. Ae ui i lea, e tatau i le potu ona i ai le ea lelei. Afai e maualalo le maualalo o le suasusu, o le a amata ona felafolafoaʻi laulaau. E le mafai ona e fufuluina, e mafai ona na o le susu o le ea. Ina ia faia lenei mea, tuu le fagu i luga o se palatusi ma susu susu. Pe a faʻafefeteina i le maalili a le maalili, faʻagasologa le amataina o faagasologa. I le faailoga muamua, o nofoaga uma ua faaleagaina ua vave ona aveesea, ma o le orchid ua totoina i le eleele fou.

Malamalama Faʻamatalaga

I totonu o le vao, o le miltonia o loʻo maua i Atenitina, Paraguay, matu sasaʻe Pasila, Peru ma Amerika Tutotonu. I totonu o le vaomatua, e ola ae i le maualuga o le 200-1500 mita, ae o le tele o ia mea e maualuga le 600-900 m. Fugalaau fugalaau i totonu o vaomatua o le vaomatua ma i nofoaga mumulu, ae le o le susulu o le la.

O le la e tatau ona faʻasalalau, ae o le moli susulu e lava mo na o le 2-4 itula. O le taimi atoa, o le paolo malulu e lava lea. O le tele o le malamalama, o le susulu o laulaau, ma a le lava le la, latou te lanu meamata. Mumu ma le samasama e taʻu mai ai e tatau ona aveese ese le ulo mai le faamalama, ona o le laulauina o laulaau.

Laʻei pito i luga ma palapala

O le eleele mo le militania o le mea e sili ona taua. O mea masani masani e le talafeagai mo ia. E sili le saunia o le paluga oe lava ia. Ina ia faia lenei mea, ave ni fasipepa paʻu paina, niu niu, moa ma peat. E tutusa uma. O le taunuʻuga o se faʻafefiloi vavalalata lea e pasi ese ai le ea. Ua tumu le ulo, faʻapipiʻi le pito i lalo o le paʻu, ma le galu i luga. I tulaga ogaoga, e mafai ona e faʻatau le eleele ua saunia.

A o faagasolo le vaitau o le faʻamalosiina o fugalaau, o laʻei pito i luga e faia i fomaʻi faʻapitoa mo laʻau. O nisi ituaiga o meaai e lava le fafaga i le 2 vaiaso, ae o isi e manaʻomia i vaiaso uma. E sili atu le siakiina ma le tagata faʻatau mea totō. O le faʻaogaina o le fofo e fa taimi e itiiti ifo nai lo le gaosiga o tusitala. O le tele o mea taumafa e matua afaina ai le miltonia. E manaʻomia e ia se faʻamalosi-phosphorus-potassium ma le fua 18-18-18, poʻo le 20-20-20. A oʻo i le iʻuga o le tupu fou, latou te le toe fafagaina, faʻatagaina le orchid e alu e malolo.

E faʻafefea ona suia le miltonia

Ua tauanau e le au atamamai: o le gaioiga e tatau ona faia i le taimi lava lea, i le taimi lava e lafoina ai le fagu ua faatauina ma se orchid i le fale. O le taimi sili e faʻatau ai o le tautotogo. Toeitiiti lava o togi uma e le fiafia pe a afaina o latou aʻa, ae e le mafai ona faia e aunoa ma lea. E taua e le gata ina aveese le fugalaau mai le meaʻai, ae ia siaki uma ona vaega ina ia mafai ai ona iloa ma aveese vaega eleelea i le taimi. Afai ua mausali le maʻi, ma ua pala le aʻa, ona mama ai lea i le paʻi ma maua ai se lanu uliuli enaena ae le o se lauulu lanumeamata-maloloina.

Orchid dendrobium: filifiliga mo tausiga ma toe gaosia i le fale

O le eleele tuai e mafai ona faʻaaogaina mo le mulimulitaʻi i totonu o le togalaau, ae le o taimi uma. Naʻo tagata totō matutua ua maeʻa faʻalauteleina e mafai ona faʻavasegaina (gasegase totogo). E taua le faʻaaogaina ma le faʻaeteete o meafaigaluega o loʻo faʻaaoga i le galuega ma le ava malosi pe fufuluina i le elefesa efuefu. E faigofie ona afaina siama, o lea e tatau ai ona e tausia la latou puipuiga mai siama.

Taua! O vaega uma ma faʻaleagaina o loʻo faʻafefeteina i le powered powdered activated carbon.

E fautuaina e faʻatau se ipu fou e mataʻituina le tulaga o aʻa ma avatu ia i latou le avanoa e le taofia ai le gaosiga o le photosynthesis. I le pito i lalo e tatau ona i ai avanoa lautele mo le faʻafefe vai. O potopotoga uma e mulimuli mai e filifilia loloto ma lautele e le itiiti ifo ma le 2 cm, ae o loʻo taʻitaʻia e le tele o le aʻa. Fautuaina e suʻeina i le 2 tausaga.

Faʻasologa o gaioiga i laʻasaga:

  1. Ave ese le orchid mai le ulo.
  2. E fufulu aʻa i totonu o se pesini ma vai mama. Afai latou te lavelavea ni paʻu, ona tuu ai lea e pei o.
  3. O laulaʻau mate poʻo le matelaina, faʻapea foi ma siaki mago, ua aveesea.
  4. O le toe gaosia e faia i le vavaeina o vaega o le rhizome ma ni pseudobulbs maloloina e tolu.
  5. O le palapala e ufiufi i sina pulu, ae aua le faʻafefe. Sphagnum ua faataatia i luga, faia se microclimate sili ona lelei.

Taua! I le itu, o le aʻa o le a mate i le taimi o le totoina, e le mafai ona aloese mai lenei mea. E tusa ma le 6 masina e toe faʻaleleia.

O le fugalaau o Miltonia i le tausiga o se mea e sili atu ona faigata nai lo phalaenopsis, talu ai e sili atu ona manaʻomia le vevela ma le vevela. O le a manaʻomia le onosaʻi ma nisi o mea na tutupu. Afai e iai le avanoa e maua ai e le tosodist le avanoa e tuʻuina atu ai le eseesega o le vevela i le va o le ao ma le po o le 8-10 ° C, ona oʻo ai lea o lona vaʻaiga e le umi ma o le a fiafia i le matagofie ma le lanu.