Fualaau aina

O meaʻai manaia matagofie ma le matagofie o le a le tuua ai se tasi e leai se mea. Faʻamatalaga o ituaiga o tamato ma ata

Mo i latou uma e fiafia i uluaʻi tomato o loʻo i ai se eseesega tele. E taʻua o le "Pink Pearl". O fua e mautinoa o le a fiafia i ai ma o latou tofo, ma le vao e iai se vaaiga, e le gata i nei mea toto e le tatau ona avea ma tagata e ona le toga, ae mafai ona ola saʻo i le fale i luga o le faapaologa.

I le tusiga o le a tatou tuʻuina atu i lou mafaufau ia faʻamatalaga uma e uiga i le Pink Pearl Tomato. O iinei o le a e maua ai se faʻamatalaga atoatoa o le ituaiga, faʻafeiloaʻi ma ona uiga ma iloa mea uma e uiga i le faʻaleleia.

Pink Pearl Tomatoes: faamatalaga eseese

O se ituaiga o mea taua, vave ona matua, e manaʻomia ai le 85-95 aso mai le totoina i fualaau aina. O le laau e puupuu le maualuga ma e oo atu i le 60-70 cm. Pink Pearl E mafai ona ola tumutumu uma i luga o le eleele ma i totonu o fale lauolaola ma i luga foi o le faapaologa o se fale o le aai. O lenei ituaiga o tamato o loʻo i ai se faʻafitauli lelei tele.

O fua matutua e piniki ma lapotopoto. Tomato lava latou e laiti, e tusa ma le 90-110 kalama. O le numera o potu i le fualaau aina e 2-3, o le mataupu o le mea mamago e oʻo atu i le 5%. E mafai ona teuina le seleselega mo se taimi umi.

O lenei kulupu na gaosia e tagata tomai faapitoa i Ukrainian i le 2002, na resitalaina i Rusia i le 2004. Toeititi lava a vave, na manumalo ai i le aloaia mai le au faifaatoaga ma le aufaifaatoaga Rusia mo lo latou lelei tele o ituaiga. Togalaau totoga "Penina Pink" e puipuia mai le vevela o le vevela ma tali atu ma le toʻa i le leai o se malamalama. O le mea lea, mo latou faʻatoʻaga i eleele tatala e mafai lava e oʻo lava i le ogatotonu, ma e le gata i le itu i saute. I totonu o laufanua mafiafia ma totonu totonu o fale e mafai ona tupu i soo se itulagi o le atunuu.

Uiga

E masani lava o nei tamato e faʻamaʻaina fou, ona e le gata ina mafai ona teuteu soʻo se salati io latou foliga vaaia, ae e matua suamalie ma mauoa i vitamini. O faʻasao fale ma pipi mai ia i latou, e sili foi. E mafai foi ona faia ni suamalie ma meaʻai, ae ona o le tele o fua e seasea faia.

Pe a fatuina ni tulaga lelei ma tausia lelei, o lenei ituaiga e mafai ona maua e oo atu i le 3-4 kilokalama. mai le tasi laau, faatasi ai ma se togalaau toto e 5 vine i le 1 sikuea mita. m. e liliuina pe a ma le 16-18 kilokalama. O se taunuuga sili lea ona lelei mo sea pepe.

Faatasi ai ma tulaga taua o lenei ituaiga o tamato:

  • le malosi e ola ai i le fale, luga o le windowsill po o le faapaologa;
  • tetee i le leai o se malamalama;
  • lelei mafanafana i le vevela;
  • maualuga le puipuiga o maʻi.

Faatasi ai ma faaletonu e masani ona matauina e mafai ona paʻu lala ona o le tele o le seleselega. O le vaega sili ona taua o lenei totoga o le mafai ona tupu i le fale. O lona faigofie i le tuputupu ae o tulaga ma le tetee atu i faamaʻi e mafai foi ona mafua mai i foliga.

Vaega o le tuputupu ae

O le tuputupu ae o le "Pink Pink" e le manaʻomia ai se tele o taumafaiga. E le manaʻomia le faʻavaeina o le vao. E mafai ona e fafaga i latou i fomaʻi masani, o lenei ituaiga e tali lelei ia i latou. Pau lava le mea pe afai o le a punou malosi lala i lalo o fualaau aina, ma o loʻo faʻasusu faʻatasi ma i latou, ona mafai lea ona manaʻomia lagolago.

Maʻi ma faʻamaʻi

Fungal mate, o nei tamato e le o aafia. Pau lava le mea e tatau ona fefefe i ai o faʻamaʻi e fesootaʻi ma tausiga le talafeagai. Ina ia aloese mai na faʻafitauli, e tatau ona faʻaauau pea le potu i le mea e tupu ai lau tamato ma matau le auala e faʻafeinu ai ma faʻamalama..

O iniseti leaga e mafai ona faʻaalia i le melon gum ma thrips, faʻaaoga lelei le fualaau oona "Bison". Medvedka ma slugs e mafai foi ona mafua ai le leaga tele o nei vao. Latou te tauivi ma le fesoasoani o le tatalaina o le eleele, ma latou faʻaaoga foi le sinapi vaovao poʻo le meaʻai vevela pepa ua faʻafefeteina i le vai, se sipuni mo le 10 lita ma fufuluina le palapala, o le mea lea e ulufale atu ai le manu.

A oʻo ina tupu aʻe i luga o le faletalimalo, e leai ni faʻalavelave faʻapitoa e matauina. E lava le fufuluina o fafie i aso uma ile 5-10 aso ma vai inu, ona faʻamafana ai lea.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le "Pink Pink" o se ituaiga lelei tele ma le filifilia o oe e mafai ona e saunia oe lava ma e pele i tomato fou i le tausaga atoa, aua e mafai ona e ola i luga o le faletusi. Lelei lelei ma seleselega lelei.