Faatoaga faatoaga

Aisea e mafua ai le faʻaleleia o le oviduct i moa ma faʻapefea ona togafitia togafitiga?

O le tuʻuina o fuamoa o se mea taua tele mo le faʻaleleia o meaola.

I le tulaga o soʻo se faʻafitauli i le tuʻuina o fuamoa, e amata ona lagona e le moa le lagona leaga, faasolo ina vaivai ma oti.

Ole lapataiga lamatia e lamatia ai le ola o le mumu ma le faʻalauteleina o le oviduct.

O le a le leiloa o le oviduct i moa?

O le faʻaolaina ma le mumu o le oviduct e faʻaalia i le maeʻa maeʻa o le fuamoa. O nisi taimi e mafai e aunoa ma se auiliiliga auʻiliʻili i le faʻaaliga o le manulele na pa'ū le oviduct. A amata ona fegalegaleai ma le siosiomaga i fafo, o le moa ua maualuga lona avanoa e avea ai ma tagata afaina i faʻamaʻi pipisi masani.

I lenei tulaga, o le manulele o loʻo vave faʻavaveina le tulaga o le soifua maloloina, lea e mafai mulimuli ane i le oti. I le avea ai o se tulafono, o moa talavou o ituaiga uma e masani ona afaina i lenei faamaʻi. E moni lenei mea mo tamai moa o fuamoa fuamoa.

O le a le mea matautia?

O lenei faʻamaʻi na amata ona aliali mai i totonu o le vao toetoe lava ina ua maeʻa ona tuʻuina e le tamaloa manulele i luga o faga tele.

I ia nofoaga, o le lamatiaga o le atinaʻeina o siama eseese e faʻapupulaina, o lea o le a ono pagatia ai moa mai le afaina ma le faʻaolaina o le oviduct.

I le taimi lava e amata ai le faʻamaʻi, o moa e taofi le tuʻuina o fuamoa.. Talu ai ona o lenei faʻamaʻi e masani lava ona aʻafia ai talavou laiti o fuamoa o fuamoa, o le faatoaga e amata ona le maua ni tupe.

E le gata i lea, o le fuainumera o tamaʻi moa e faʻaleleia, lea e afaina ai le lelei o le toe gaosia o le faitau manu i le faatoaga.

Mafuaaga o le faafitauli

O se tasi o mafuaʻaga talafeagai o le faʻaolaina ma le afaina o le oviduct e mafai ona valaauina tele masini protein i luga o tua o le le lava o le vailaʻau D ma le E. E le gata i lea, o tamaʻi tama talavou o loʻo i ai se faʻafitauli ogaoga o le tino, lea e oʻo atu ai i le maliu o le microflora masani i le oviduct.

E faasolosolo lava, ona vevela, e taofia ai le moa mai le tuʻuina o fuamoa. I luga foi o le tino o se moa vao o nisi o faʻamaʻi pipisi. Latou te le gata ina faʻavaivaia ai le tino atoa, ae aʻafia foi le afaina ai o fuainumera o fuamoa o loʻo tuʻuina.

O le isi mafuaaga o lenei maʻi sese sese. Ua leva ona faamaonia e le au veterinarian ituaiga eseese o le lanu e eseese le aafiaga i le tulaga o le manulele. O le faʻaaogaina o le paʻepaʻe paʻepaʻe e matua afaina ai le manulele, e atili ai ona popole, ma o le fuainumera o fuamoa o loʻo faʻavae malie le faʻaitiitia.

O nisi taimi o le mafuaaga o le leiloa o le oviduct e mafai meaai tele calorie. O nisi o faifaatoaga e le masani ai e taumafai e fafagaina a latou moa ma le tele o meaʻai, ma le faamoemoe o lenei auala o le a tuputupu ae vave ma amata ona vave faanatinati.

O le mea moni, o moa e amata ona felelei muaʻi, ae o lo latou oviduct e masani lava ona le lava le atinaʻeina o le fua o fua, o lea e oʻo ai le mumū ma pa'ū ai.

O le lauiloa lauiloa a Phoenix e lauiloa i le lalolagi atoa ona o lona siʻu matagofie.

Afai e te vaʻai i se fuamoa fua-fualaʻau i lau moa ma e te le iloa le mafuaaga, ona tatau lea ona e faitauina lenei tusiga.

O le tele o le malamalama o se tasi lea mafuaaga mo le faʻaolaina o le oviduct. O le susulu malamalama i totonu o le falemoa, e mafua ai le le malamalama o se aso umi i manufelelei, o lea la e vave oʻo mai le matua nai lo le masani. O le mea e leaga ai, o le oviduct "e leai se taimi" mo le atinaʻe lautele o le tino, o le mea lea e masani ona pagatia ai tamaʻi alofilima.

Vasega ma faailoga

O faʻamaoniga muamua o le mumu o le oviduct o soʻo se faʻafitauli e fesootaʻi ma le tuʻuina o fuamoa.

E faasolosolo lava, o le fuainumera o fuamoa o loʻo faʻapipiʻi i le aso e faʻaitiitia ai i le moa, ma mulimuli ane e le toe tuʻuina.

I se manulele maʻi, ua fulafula le oviduct ma ua amata ona oso i totonu o le fagaloa. O lenei tulaga e vave ona avea ma mafuaaga o le leiloa o le oviduct.

E faapena foi manuʻa mamai e mafai ona iloga e ala i le manava faʻamaʻilea e faʻateleina ai lona tulaga.

I le taimi lava e tasi, o fulufulu uma o loʻo i totonu o le fale e avea ma palapala, ma avea ma se siosiomaga fiafia mo le toe gaosia o mea fou o meaola ninii e mafua ai le mumū.

I nisi tulaga ogaoga ogaoga, o le oviduct ua pipisi i le tele o meaʻai. E masani lava, a oʻo mai le faʻamaʻi i lenei tulaga, e le o togafitia e le veterinar le togafitiga o le hens. Latou te fautuaina faifaatoaga e fasia, talu ai e toeitiiti lava a le mafai ona ausia le taimi nei i lenei taimi.

Faʻailoga

O le inflammation ma le alualu i luma o le oviduct e maua i le maeʻa ona matauina le amioga a le manulele. I lenei tulaga, o se suʻega auʻiliʻili e mafai ona faʻatinoina, lea e faʻaalia ai se fula i le vaega o le faletupe. I le tulaga o le leiloa o le oviduct, o se vaega itiiti o lea mea e oso i fafo.

Le fuafuaina o le mafuaaga tonu o lenei maʻi ua ave le toto. E auina atu mo le auʻiliʻiliga i le fale suesue, pe a fai o le a filifilia ai le microorganism ua avea ma sui sooupu. E faʻatautaia foi se suʻesuʻega e faʻamaonia ai isi mea e mafai ona fesoasoani i le faʻaolaina o le oviduct.

Togafitiga

O le mea e leaga ai, o le togafitiga o le faʻaolaina o le oviduct e matua faigata lava. Pe a pa'ū se okeni, e otometi lava ona sili atu ona faigofie i le gaioiga o soʻo se itu i fafo.

I nisi tulaga, o manu feʻai e fesoasoani fufuluina o le oviduct i le vai ma se 2% o vaifofo o tannin poo alum. A maeʻa lena mea, e tatau ona e taumafai e toe fetuunai. Mo lenei mea, o le tamatamailima ma le oviduct ua lubriliina i le suauu suauu ma toso lemu.

O nisi taimi o le faʻafefeteina e fesoasoani ai i le hens, ma latou toe foʻi atu io latou olaga masani. Ae peitai, i le tulaga na toe tupu le leaga, ua fautuaina e le au veterinar le fasi o le moa ina ia le toe faia le faafitauli i le lumanai.

O faʻamau e maua mai i le mumū o le oviduct e aunoa ma le paʻu ese e mafai lava ona faʻaolaina. Afai o le mumū na mafua ona o se faʻamaʻi, ona faatonuina ai lea e le veterinar se ituaiga o vailaau faʻamaʻi.

I le tulaga o le mafuaʻaga o le mumū o le le lelei o le taumafataga, ua tuʻuina atu i moa se falaʻo paleni faʻatasi ma le tele o fualaau o vitamini. E taua le mafaufau o le fafaga o loʻo maua ai le aofaʻi maualalo o le porotini.

Puipuiga

Ina ia taofia le afaina ma le faʻaleleia o le oviduct, e taua le mataituina o le tele o meaʻai. E tatau lava supple supplements, vitamini B, A ma le E, ma e taua foi le tuʻuina atu o fualaau lanumeamata i moa.

O tamaʻi tamaʻi papaʻi e tatau ona saunia lelei mo le uluai fuamoa. I totonu o le 3 vaiaso faatasi ai ma le fafaga latou te manaʻomia e fofo ai potassium iodide (2 mg mo le tagata matua).

E mafai ona suia le potassium i le choline chloride i le aofaiga o le 20 mg i le hen. I le taimi lava e tasi, e taua tele le faʻaitiitia o le aoauli i le 9 itula ina ia le televave le vave faʻavavevave.

Faaiuga

O le afaina o le oviduct ma lona faasolosolo mulimuli ane o faamaʻi ia e masani lava ona maua i tamaʻi laiti o fuamoa. O i latou e sili ona faigofie i lenei maʻi le lelei, o le mea lea, e tatau i tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga ona matua gauai atu i le soifua maloloina o le hens, ona o le aofaiga atoa o le tupe maua a le faatoaga moa e faalagolago i lo latou gaosia.